Altınlarımı geri istemek kötü bir şey mi

Takılar ortal değil mi ya

İşi gücü olmayan kadınlar güvence olarak görüyorlar herhalde boşanma durumunda mağdur olmamak için ama genelde araba ev alınıyor boşanınca o da ortak zaten.

uygun fiyatlı araba da daha genç olunca daha az masraf çıkarıyor. Bunun için bir arabaya 2 milyon vermeye gerek yok ki
Zaten artık insanlar yatırımlık diye istediği vakit araba alamayacak, yeni ÖTV oranları vurdu araba piyasasını, bu durum 2. el araçlara da yansıtacaktır, ki araba yatırım aracı değildir aslında, global piyasalarda araba yatırım aracı olarak geçmez, Türkiye’ye özgü bir piyasa oluştu çünkü ithal ediyoruz üzerinde fazlaca vergi yükü de var bu sebeple 100 liralık araba size 500 liraya geliyor, döviz kuru artan ÖTV oranları derken satarken düşmesi gereken değeri aksine yükseliyor :) her şeyimiz kendimize özgü

Aslında değeri yükselmiyor bizde enflasyon fazla olduğu için enflasyonla beraber artıyor. Ancak kullandıkça enflasyonun altında yükseliyor değeri. He al sat yapıyorsan evet arabadan kâr elde edilir ama bir arabayı alıp yıllarca kullanırsan o arabadan yatırım olmaz. Artık hem yılı eski oluyor hem kilometresi fazla oluyor.

Biz 2020de aldık arabayı o zaman 6 yıllıktı. Şu an 10 küsür yıllık oldu ve eski gözüyle bakıyolar. O zaman bu arabaya verdiğimiz para yarı ev parasıydı. Şimdi çeyrek ev parası bile etmiyor. Üstelik hemen hemen hiç hasar kaydı yok ona rağmen 2 milyonluk araba da şu an uygun fiyatlı bir evin yarı parası edecek kadar değerli ama 5 sene sonra etmeyecek.

uygun fiyatlı araba da daha genç olunca daha az masraf çıkarıyor. Bunun için bir arabaya 2 milyon vermeye gerek yok ki
Hem uygun fiyatlı hem genç araba kaldı mı ki ya bu ekonomi de

Altınları verdiniz. 1 milyonluk araba yeterliyken İhtiyacınız olmayan bir modele +1 milyondan fazla parayı yatırdınız. Şuan bunun borcu var o borçta sizin maaşınızla ödeniyor.
Yatırım yaparsanız oda sizin maaşınızla yapılacak. Yani kendi altınınızı kendiniz alacaksınız ne anlamı var bu işin?

Al sat da yapamıyorsunuz ki, değiştirmedilerse yılda 3 arabaydı galiba, sonrası için sizi ticaret yapıyor kabul edip re’sen şirket açıyorlar, usulsüzlük cezaları vs bir sürü yaptırımı vardı diye kaldı aklımda

Evet aynen öyle, değeri yüksekmiş gibi algılıyoruz ama aslında malın değeri enflasyon altında kalıyor, evlerin de durumu bu, 5 yıl önce 1 milyona aldığın evi bugün 10 milyona satarım diyorsun 5 yılda iyi kazanç gibi geliyor lakin sattın ve aynı evi ertesi gün geri almaya kalktın diyelim, alamıyorsun :) hatta aynı metrekarede aynı muhitte sattığın evin benzeri bir evi bile alamıyorsun sattığın fiyata.

5 yılı bile bulmaz, oturduğum apartmandan örnek vereyim geçen sene giriş kat 50 metrekare daire 1,450’ye satıldı, alan kişi biraz tadilat tamirat yaptı bu sene satmaya karar verdi 3,200 istiyor.
Piyasa durgun ama fiyatlar hala yükselişte

Şu yeni araba şöyle masraf çıkarır bu araba böyle çıkarırdan ziyade marka çok önemli. Bizde ford var. Geçen sene arkadan vurdular pejo bi arabayla. Hemde bayağı sağlam vuruldu. Yabancı değildi vuran. Bizim ani fren yapmamız arkamızında aniden gaza basmasıyla arka tampondan vurdu. Bizim sadece tamponumuz kırıldı 5 bin gibi bişey verdik. Bize vuran araçsa ön kaput tamamen yamuldu, farlar kırıldı, hafif yan vurduğu için kapı yamultu jantlar lastiği bile yardı. O yaklaşık 80-90k kadar masraf yaptı. Bizim araç 2004 model onun 2017 modeldi. Evet parçamızı zor bulduk. Ama yeni eskiden ziyade arabanın sağlamlığı masrafı çok ciddi etkiliyor. Ve şuan arabalar satışta. O arkadaşta arabasını bizimle aynı fiyattan satıyor. Çünkü yeni araçtı haliyle parçalar daha pahalıydı kaza masrafı hasar kaydı fazla çıktı

ben bu konuda kötü bir örneğim galiba. bilemiyorum. çalışmayan maddi olarak birikimi olmayan bir kadının altın olarak kenarda para istemesi çok normal ve doğru bir yaklaşım. düzenli geliri olan, çalışan bir kadının ise mevcut birikimini(altınını) ailenin mülk edinmesi için kullanması bana tuhaf gelmiyor.

Hem uygun fiyatlı hem genç araba kaldı mı ki ya bu ekonomi de
Ya ucuz dediğim 500 binlik değil, 1 milyonluk falan. Enflasyon sebebiyle ucuz algımız biraz tuhaflaştı 1 milyona renault, fiat, hyundai, citroenin 2020 sonrası modelleri var. Üstelik bu markaların parçaları da ucuz. Kendini yırtarak, borca girerek 2 milyonluk araba alıp yakıtına, bakımına, mtvsine dünya para bayılmaktan çok daha mantıklı.

Bu söylediklerim maddi durumu iyi insanlar için geçerli değil tabi. Halihazırda evi barkı olan, 2 milyonu da şak diye nakit olarak arabaya verebilecek bir insan için bunlar önemli değil zaten. Konu sahibinin eşi gibi bütçesinin çok üstünde arabayı borçla harçla almak için kendini yırtanlar için geçerli. Yoksa 2 milyon şu an orta segment bir araba fiyatı.

Son düzenleme:
Siz de başta neden 2 milyonluk araba alıyoruz dmediniz mi? Memurun böyle bir araca niye ihtiyacı var ki? Biz de memuruz.ikimiz de.Altimizda 6 yıllık Toyota corolla var.su an değeri 1.3 civariymis.Cok ta memnunuz.

Başta diyecektiniz , ben altınları vermek istemiyorum. Bu kadarlık arabaya ihtiyacımız yok diye.Evlilik tamam tamam diyip geçersen çıkmaza girer.

Şimdi paralar gitmiş ve altininizi istiyorsunuz. Adam neyle yapacak altını.Araba almışsınız ya.Satalim diyince de kızıyorsunuz.

Maaşınız niye gönderiyorsunuz bilmiyorum. Yatırım için eşinize para veriyorsanız onu vermeyin.Kendinize altın alın o zaman.En orta yol bu.

6 yıllık evliyim.Evlenmeden önce bu para konularını konuştum.Herkesin maaşı kendine.Harcamalar yapılır.Birikim yapılır.Ortaklasa biseyler alınır.Borc verilecekse birbirimize sorarız.Bitti gitti.Maasiniz falan göndermeyin lütfen.Harclik kelimesini duyunca benim bi elim titriyor zaten kk da

Ya herşeyi satmış sonra birde çok borca mı girmiş adam onu mu ödüyorlar algılarım kapandı da anlayamadım

Eğer sağlam bir araba alırsan olası bir kaza durumda seni korur. Bazı markalar daha sağlam dolayısıyla da daha pahalı oluyor. Bu üçüncü arabam. Değerleri de düşmedi hiç. Kampanyadayken aldığım aracın üstüne bir ay geçmeden 100 bin fiyat geldi. Bir de kasko diye bir şeyden haberin yok sanırım. Kaza yaparsan bile zararın karşılanıyor. Arabanın sağladığı konforu altına değişmem.
Bir de bu son sana cevap verişim Mirta.

O kadar haklısınız ki altınları verdi anlıyorum ama maaşını vermesini anlamıyorum ben

Kasko sadece kaza sonucu oluşan zararı öder, hasar kaydı oluşmasını önlemez. Arabanın yine hasar kaydı oluşur ve satarken değeri düşer. Ayrıca kasko da bedava değil. Pahalı arabaların kaskoları da çok pahalı.

Sağlam araba = pahalı araba demek değil. Range rover sürekli bozulurken toyota daha uzun ömürlü mesela. Hiçbir araba da yılı ve kilometresi arttıkça enflasyonla savaşabilecek kadar değerlenmez. O 2 milyon konu sahibi ve eşi için şu an ev peşinatı olabilecek bir para. Ama 5 yıl sonra arabayı sattıklarında olmayacak.

Zamanında düğün sonrası eşimle oturduk altınları, takıları saydık kenara yazdık. (Getirenlere götürelim diye) Eşim ben bunlara dokunmam hepsi senin dedi. Aslında boşanma durumunda erkeğe takılan erkeğin, kadına takılan kadının oluyormuş. Takı olarak takılanlar da kadının oluyormuş. Saat gibi erkeğe takılan takılar da erkeğin oluyormuş. Kanun böyle diyor yani.

Her neyse evlenirken ikimizin de ayrı arabası vardı zaten, biz ev aldık o yüzden. Araba modeli de yükseltebilirdik ama ev daha ağır bastı. O zamanın parasıyla diyelim ki ev 5 milyondu, bir milyon ben verdim birikimimden, 2 milyonu eşim verdi. Kalan 2 milyonu kredi çektik. Eşim ödüyor, 3 senesi kaldı kredinin. Evin faturalarını da ben ödüyorum. Bir kez olsun altınları bozalım diye düşünmedik çünkü dün çekilen kredi bugün para etmiyor. Arabanın birini satalım da demedik, genci çalışıyoruz ne yaparsak çalışırken yaparız dedik. Zorlandık mı evet zorlandık ama şimdi çok rahatız işte. Atıyorum 7 sene önce 10 bin tl büyük paraydı ama bugün 10 bin tl hiçbir şey. Eşim hiçbir zaman krediyi ben ödüyorum ev benim üstüme olsun demedi; aksine bu evin kredisini ben ödüyorsam içine sen emek veriyorsun dedi. Her şeyi yapar, beceriklidir ama yine de ben kadın gibi yapamıyorum senin emeğini hiçe sayamam diyor.

Şimdi herkesin böyle bir maddi durumu olmayabilir, burda anlatmak istediğim bu değil zaten. Eşim de ben de iyi işlerde çalışıyoruz, zamanında ayrı ayrı birikimimizi yaptık. Böyle fırsatımız oldu değerlendirdik. Anlatmak istediğim şey sizi böcek gibi ezen adamlara böyle fırsatlar vermeniz. Kendinizi ezdirmeniz. Bunu yapan adamlarla hayatlar kurmanız ve sonra çocuklar yapmanız.

Yanlış anlaşılmasın biz de mükemmel değiliz. Sadece kadının emeğini hiçe sayan, onları insan yerine koymayan, parasına puluna çöken, onları sömüren aileler ve adamlar için yazıyorum bu yorumu.

Her neyse, bize dönecek olursam evimiz ikimizin de üstüne. Benim arabam benim üstüme, eşimin arabası eşimin üstüne. Eşim benim ne altınıma ne maaşıma dokunmaz. Düğünümüzü minik bir kutlama şeklinde arkadaş ve birinci derece aile arasında kendimiz yaptık, maddi olarak aileleri karıştırmadık. Altınları bize verin muhabbeti de olmadı. Evimizi kendimiz düzdük. Yok senin çeyizin var, ben bunu aldım muhabbeti olmadı; yaşadıkça eksiklerimizi tamamladık.

Şimdi hamileyim diye çalışmıyorum, izindeyim. Haliyle maaş da almıyorum. Eşim bana maaşımın bir kısmı kadar destek oluyor. Bir kez olsun sana harçlık veriyorum demedi. Ben eşime hakettiğini veriyorum dedi. Kendini kötü hissetme, canın bir şey istiyorsa yap, maddi olarak kendini eksik hissetme diyor. Bir kez olsun verdiğim parayı nereye harcadın diye sormadı.

Şimdi tekrar söylüyorum maddi imkanlar, işimiz bize bu hayatı sağlıyor, buna sözüm yok. Herkes bu imkana sahip olmayabilir. Asgari ücretle geçineni var, ona da sözüm yok.

Lakin kadının ekonomik olarak ayaklarının üstüne basması bugün yaşadığımız toplumda en önemli şeylerden biri. Özellikle çalışan kadınların yapabiliyorken ayrıca birikim yapması şart. Bakın erkek her şartta hayatta kalır. Fakat kadın için bu böyle değil. Cinsiyet farklılığından bahsetmiyorum. Bir kadının çocuk yapması bile bugün kariyerinde gerileme yaratabiliyor. Erkek için böyle bir şey söz konusu değil. Evet haklar anlamında eşitiz, öyle olmalıyız fakat erkeklere tanınan ayrıcalıkların kadınlara tanınmadığı da bir gerçek. Bu yüzden bir kadın hiçbir zaman kendisini muhtaç pozisyonuna sokmamalı.

Ortak hesap yapan var, yapmayan var. Ben yapmama taraftarıyım. İki taraf da çalışıyorsa maaşları oranlayıp evin market gibi ortak harcamalarını bu şekilde planlamak bana daha mantıklı geliyor. Bunun dışında ortak gelecek ve çocuklar için ortak birikim yapılabilir. Fakat ne olursa olsun kadının ayrıca yaptığı bir birikim de olmalı. Siz adına kefen parası mı dersiniz, ne dersiniz bilemem.

Bir de genele hitaben hep söylediğim bir şey var, kadınlar çalışın. İyi ya da kötü maddi bir geliriniz olsun. Kendi paranızı kendiniz yönetin, yönetmeyi öğrenin. Kendinizi çocuk gibi eşinizden gelen HARÇLIĞA layık görmeyin. Ev hanımıysanız bile evdeki emeğinizi görmezden gelmelerine müsade etmeyin.

Kendinize saygınız olsun

O kadar haklısınız ki altınları verdi anlıyorum ama maaşını vermesini anlamıyorum ben
İnanın ben de anlamıyorum, konu sahibinin şahsına değil genel olarak kadın neden tüm maaşını verir hiçbir fikrim yok

Birikim deseniz evelallah birikim yapabilecek akla sahibiz hepimiz, giderler için olsa eşler anlaşır biri kira fatura diğeri mutfak ve diğer giderleri karşılar, maaşlardan kalanı herkes kendi gönlüne göre değerlendirir veya harcar, sonuçta sabahtan akşama kadar çalışıp alınteriyle kazandığınız bir para var ortada, insan kendisini de şımartmak ister maaşıyla, bu şu anki ekonomik koşullarda 1500 lirayla olacak iş değil hele de 1 ayda 1500 lira çerez parası bile değil.

Kadınlar bu kadar üzülecekse de altınların hepsini vermemeli, bir kısmı kenarda durmalı bence, hem güvence hem kötü gün kurtarıcısı olur, ki araba konusu da arabanız çok eskidir elden çıkarıp yenisini almak gerekir lakin onu da bütçenizi sarsmadan yaparsınız, bugün 2 küsür milyonluk araba üst segment bir araba değil orta karar fakat insanlardan borç alarak üzerine epey altın bozarak bütçeyi alt üst edip sıkıntıya sokan araba almak şart değil, daha uygun fiyatlı arabalar da var sıfır hem de.

Sıkıntıya düşmüyorsa isterse arabaya 10 milyon verir ama bazı erkekler arabayı biraz da gösteriş için alıyor veya arkadaş arası mal mülk yarışı yapmak için.

Bizim de düğünde takılan takilarla sonrasında da biriktirdigimiz altinlarla ev alındı.
Evin borcu bitti , altınlar yerine kondu , sonra yeniden bir yatırım yaptık ve yeniden bozdurduk o altınları.
Şimdi yine yerine koyduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…