altınlarımı vermeli miyim

slm arkadaşlar malesef bu günlerde sorunlarım hiç bitmiyor. ve sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. bu geçtiğimiz 2 yıl içerisinde eşim ben araba almak istiyorum diye ek gelirlerini bana veriyordu ve ben onları toplayıp altın yapıyordum gerekirse kendi ihtiyaçlarımı bile erteliyordum sırf bu araba hevesim için elime geçen paraları biriktirip altın yapıyordum şu an araba alacak fiyata ulaştım yalnız eşim kararından vazgeçip ticarete atılmak istediğini söyledi daire alım satımı yapacakmış bu altınları istiyor ayreten bir miktar paramız var yalnız yetmiyor ve benim kendi annemin evlenirken aldığı bilezikler hasır setim ve kaynanamın aldığı bileziklerim vardı bu takılarımı kaynanmlar bir iş için aldı kullandı ve şimdi bana ödemek istiyorlar ama eşim bana sormadan onları takı olarak değil de ev alacağım ona eklemeyi düşünüyorum demiş. ben eşime çok kırıldım hem bana danışmadı hem de bu kadar şey benimken daireyi kendi üstüne yapacakmış ben benim üstüme olsun istiyorum sürekli alım satım yapacağı için eşim beni uğraştırmak istemiyormuş . ama insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor ve eşimle zaman zaman çok büyük tartışmalar yaşadık şiddet bile gördüm kaynanamlar ise malın üstüme olmasını istemiyorlar neymiş henüz bir çocuğumuz yokmuş:43: bende eşime dedim ki madem evliliğimiz güvence altında değil çocuğum yok diye beni kabullenemiyorsunuz neden senin üstüne olsun ben istemiyorum dedim. eşim baktım ağlayıp kalktı gitti ve yattı bana da ben bu güne kadar hiç senin benim diye düşünmedim ama sen ilk fırsatta bana aramızda senin benim olduğunu gösterdin dedi. aslında kanunen yarısı benim ama allah korusun boşanma gibi bir durum olursa eşim hemen başkasının üstüne yapar ve hakkımı da alamam. sizce ne yapmalıyım:43:

valla ben sizden bi şey anlamadım. başka bi sayfada dayaktan, kızarmış yerlerinizden bahsediyosunuz. burada da altını versem mi, eşime senin üstüne istemem dedim ağladı diyosunuz. şimdi bi çelişki vra;

SENIN ÜSTÜNE OLMAZ EV DEYINCE AĞLAYACAK KADAR HASSAS OLAN ADAM Mı SIZI DÖVDÜ, YOKSA SIZI DÖVEN ADAM GERÇEKTEN BU KADAR HASSASSA DA BI LAFıNıZA KıRıLıYORSA SIZE NASıL KıYDı.

ha bi de şu var, hallettiniz mi dayak olayını daha üç beş gün oldu, diğer sayfada konunuz gidiyo, millet üzülerek size çözüm arıyo. bari arkadaşlara eşimle konuşuyorum, onu affettim deseydiniz. ama affetmediyseniz de bi şey yok gibi hayata devam edip ev falan konuşuyosanız ilginç! ilginç çünkü eşiniz size vurduğunaet göre sizi çok incittiğini filanhissediyo olmalı. yani bu durumda sizin ona kırılmaya hakkınız var ama onun size olmamalı. daha bi de o mu kırılıyo

son bi şey eşiniz özür falan dilediyse diğer sayfadan arkadaşlara bildirin bence. (çünkü ben de dahilim buna) sizin durumunuza üzlüp günde bi kaç kez konunuza bakıyorum eşinizle hallettiniz mi sorunları diye. umarım ifade etmişimdir kendimi. sevgiler...

sizden yazili olarak izin almadan daireyi baskasinin ustune falan yapamaz merak etmeyin.. yeni kanun ile esler birbirlerinden habersiz izinsiz kredi bile alamiyorlar artik..

verme bacım sen kendine araba al onuda üstüne yap

Cnm bak, ben de eşimle aramızda sen ben olmaz diye düğünde toplanan altınları ortak kasaya koymuştum. Evde de bir kısım altınım duruyordu. Ama ne oldu biliyor musun? Eşim altınları çalıp annesine bıraktı. Ben kızdığımda istediğinde hemen getiririm diyordu. Hatta üzülüyordu sözüm ona ben ona haksızlık yapıyordum. Ancak şimdi de boşanıyoruz ve iş ciddiye binince altınları vermedi. Erkeklere güven olmaz, sakın.

Bence burada altın ya da gayrimenkuldan önce çözmeniz gereken çok daha önemli bir sorununuz var...
Sizce bu evlilik böyle bir güvensizlik altında ne kadar yürüyebilir? Eşiniz senelerce size para vermiş kendi hayaliniz için. Ve bu paraları verirken hiç düşünmemiş bir gün ayrılacağınızı. Şimdi de o bir hayal kurmuş. Destek olmalısınız bence :34:
Kayınvalidenizin bu bağnaz yorumları karşısında eşinizin tepkisini merak ettim ben ?

PLuie gibi düşünüyorum bende

ben olsam desteklerdim, iş yapacak sonuçta, bence güven eşine,
ayrılmayıda şimdiden düşünüp kendini sıkıntıya sokma derim,
zaten kendi biriktirmiş,
altınlarından, annenin yaptıkları vs hepsini verme sende, bi kaçını takmak istiyorum diye ayır, o kadarda anlayışsızlık edecek değildir sanırım...

Devlet bankalarında ALTIN HESABI diye birşey var. Ona kendi adınıza hesap içın. Hem evden çalınmaz. Hem kimse kırılmaz. Banka her ay ne kadar isterseniz örneğin her ay 1 gram diyorsunuz her ay gram kaç tl= 100-TL mi , her ay 100-TL verin, hesabınızda altın birikiyor ama fiziki olarak değil. Parasal değer olarak birikiyor.
Diyelim ki 10 YIL geçti. Yani 10 yıl ne yapar 120 ay yapar. Yani 120 gram altın yapar. ALTININ GRAMI 10 sene sonra= 800-TL olsa, 120 gram x 800-TL = 96000-TL yapar. Ve bankadan 96000-TL nizi alırsınız. Ne hırsızlık ne hak yeme. Çok mantıklı bir yatırım. Yalnız böyle bir yatırımınız olduğunu ailenizden birileri bilsin ki ALLAH KORUSUN başınıza birşey gelirse mirasçılar gidip parayı alsın.
Bankada kalmasın.
Bir birinize söz verin. Örneğin çocuklar büyüyene kadar üniversite çağına gelene kadar yada emekli olana kadar yatırım yapalım deyin.

Devlet bankalarında ALTIN HESABI diye birşey var. Ona kendi adınıza hesap içın. Hem evden çalınmaz. Hem kimse kırılmaz. Banka her ay ne kadar isterseniz örneğin her ay 1 gram diyorsunuz her ay gram kaç tl= 100-TL mi , her ay 100-TL verin, hesabınızda altın birikiyor ama fiziki olarak değil. Parasal değer olarak birikiyor.
Diyelim ki 10 YIL geçti. Yani 10 yıl ne yapar 120 ay yapar. Yani 120 gram altın yapar. ALTININ GRAMI 10 sene sonra= 800-TL olsa, 120 gram x 800-TL = 96000-TL yapar. Ve bankadan 96000-TL nizi alırsınız. Ne hırsızlık ne hak yeme. Çok mantıklı bir yatırım. Yalnız böyle bir yatırımınız olduğunu ailenizden birileri bilsin ki ALLAH KORUSUN başınıza birşey gelirse mirasçılar gidip parayı alsın.
Bankada kalmasın.
Bir birinize söz verin. Örneğin çocuklar büyüyene kadar üniversite çağına gelene kadar yada emekli olana kadar yatırım yapalım deyin.

güneş naptın sen ya:)))
altın 10yıl sonra 800tl olacak :)) az hesaplı yaz bence :)) tamamen tahmini,,, ya altın 10 sene sonra değer kaybedip 50 tl ye düştü :)

Herkes ayrılıyor..Ne oluyor böyle...Eğer eşiniz anlayışlı, iyi huylu, size saygılı biri ise, bir daha böylesini bulamazsınız.
Zaten ortalık dul kaynıyor sonra pişman olursunuz. Ayrılmayın. Sanki daha iyisi mi gelecek . Para için ayrılmayın arkadaşlar. Mutlaka ortak nokta bulunur.

Cnm bak, ben de eşimle aramızda sen ben olmaz diye düğünde toplanan altınları ortak kasaya koymuştum. Evde de bir kısım altınım duruyordu. Ama ne oldu biliyor musun? Eşim altınları çalıp annesine bıraktı. Ben kızdığımda istediğinde hemen getiririm diyordu. Hatta üzülüyordu sözüm ona ben ona haksızlık yapıyordum. Ancak şimdi de boşanıyoruz ve iş ciddiye binince altınları vermedi. Erkeklere güven olmaz, sakın.

* * * *
Yukarıda ki arkadaşın dediğin tersi bir olayı da bir bayan yapmıştır. Eşimin eski karısı. Eşimin ev almak için biriktirdiği 2008 yılında değeri 7000-TL küsur olan altınları sakladıkları yerden almış götürmüş annesinin evine. Düğünde takılanları zaten en başta annesine vermiş. Mehir filan da annesinde. Sonra mahkemede eşim kendi annesi duyar üzülür diye bu durumu hakime anlatmamış. Hırsızlıktan suçlardım ben olsam. Karşı taraf yalancı şahitlerle " kızımızı dövdü " diye iftiralarla mahkemeyi kazanmış. Ortak çocuk yok. Sigortasız çalışıyor. Her ay 300-TL nafaka + 11-TL dosya masrafı= 311-TL eşimin maaşından kesiliyor. Haram zıkkım olsun. Hastalık yapsın o para onda. Evde ne varsa götürmüş. Ayrılmayı kafasına koyduğunda. Perdelere kadar götürmüş. Köyde muhtar diyormuş ki " oğlum eşin evdeki perdelere kadar söktü eşyaları topladı gitti. ". Hırsız kadınlarda var arkadaşlar. Kadın çalışmıyormuş ev hanımı. Benim eşim yaşamış. Yalancı şahitlerle yani annesi babası iki kardeşinin yalancı şahitliğiyle " kızımızı dövdü" demesiyle mahkemeyi kazanıp, 311-TL maaşımızın kesilmesine sebep oldu. 1985 doğumlu, genç çalışabilir, çocuk yok, ayağına bağ yok. Sigortasız çalışıyor nafaka kesilmesin diye. Biz evlendik. ikiz bebeklerimiz oldu. Dünya borç, üç kredi ödüyoruz, kredi kartı + nafaka ödüyoruz. Öyle iyi bir avukat karşımıza çıksınki bu nafakayı iptal ettirsin. Tez vakitte bu hırsızdan bizi kurtarsın iNŞALLAH. Amin.

Burası Bir derdim var topiği bende derdimi anlattım arkadaşlar. Eğer tanıdığınız bildiğiniz haksız yere alınan bu nafakayı iptal ettirebilecek bir avukat varsa özellikle Tokat ta, ALLAH AŞKINA bana tavsiye edin arkadaşlar. Ben beddua ederek daha fazla günaha girmek istemiyorum artık.

* * * *
Yukarıda ki arkadaşın dediğin tersi bir olayı da bir bayan yapmıştır. Eşimin eski karısı. Eşimin ev almak için biriktirdiği 2008 yılında değeri 7000-TL küsur olan altınları sakladıkları yerden almış götürmüş annesinin evine. Düğünde takılanları zaten en başta annesine vermiş. Mehir filan da annesinde. Sonra mahkemede eşim kendi annesi duyar üzülür diye bu durumu hakime anlatmamış. Hırsızlıktan suçlardım ben olsam. Karşı taraf yalancı şahitlerle " kızımızı dövdü " diye iftiralarla mahkemeyi kazanmış. Ortak çocuk yok. Sigortasız çalışıyor. Her ay 300-TL nafaka + 11-TL dosya masrafı= 311-TL eşimin maaşından kesiliyor. Haram zıkkım olsun. Hastalık yapsın o para onda. Evde ne varsa götürmüş. Ayrılmayı kafasına koyduğunda. Perdelere kadar götürmüş. Köyde muhtar diyormuş ki " oğlum eşin evdeki perdelere kadar söktü eşyaları topladı gitti. ". Hırsız kadınlarda var arkadaşlar. Kadın çalışmıyormuş ev hanımı. Benim eşim yaşamış. Yalancı şahitlerle yani annesi babası iki kardeşinin yalancı şahitliğiyle " kızımızı dövdü" demesiyle mahkemeyi kazanıp, 311-TL maaşımızın kesilmesine sebep oldu. 1985 doğumlu, genç çalışabilir, çocuk yok, ayağına bağ yok. Sigortasız çalışıyor nafaka kesilmesin diye. Biz evlendik. ikiz bebeklerimiz oldu. Dünya borç, üç kredi ödüyoruz, kredi kartı + nafaka ödüyoruz. Öyle iyi bir avukat karşımıza çıksınki bu nafakayı iptal ettirsin. Tez vakitte bu hırsızdan bizi kurtarsın iNŞALLAH. Amin.

burayı kopyalayıp yeni konu aç bence arkadaşım,,
soruna gelince madem eski eş ssk sız çalışıyor, senin eşinde iş yeriyle anlaşsın. elden maaş alsın kesilmesin nafaka, yani bilgim yok bu konuda ama aklıma gelen bu oldu.

Yahu adamın birikmişi var (evlilikte sen ben olmaz ya) o parayla daha fazla para kazanmak istiyor, daha rahat hareket etmek, ettirmek istiyor.Siz olayın neresinden tutuyorsunuz.
Belki alım-satım yaptığı karla sana çok daha güzel bir araba alacak, eşinize karşı nasıl bir güvensizlik bu?
İnsan elindekini nasıl eşiyle paylaşamaz? nasıl alır karşısına da açık açık ona güvenmediğini ima eder?

Sonra da diyorsunuz ki kocam şöyle ilgilenmiyo, böyle eve gelmiyo..
Siz eş olduğunuzu, sedtek olduğunuzu, ikinizi düşündüğünüzü hissettiremezseniz, eşleriniz kafalarına göre takıldığında da şikayet etmeyin bari.

Adam ticaret yapmak istiyor, fikir verebilirsiniz, yapma istemiyorum diyebilirsiniz ama bana kalırsa müdahele etmeyin,
bu konu (destek olmayışınız) evliliğinizde çok derin yaralar açabilir.
Ben olsam bunu göze alamazdım!

daha önceki yorumlarda yazıldımı bilmiyorum. tüm yorumları okuyamadım. evlendikten sonra edinilen mallar ortak değilmiydi?... benim üstüme olsun demenizde bir mana göremedim. sonuçta ortak. benden habersiz sattı ozman ne olacak derseniz. satışı iptal ettirebiliyorsunuz. öle hatırlıyorum. sonuçta evlendikten sonra edinilen mallar ortak.

daha önceki yorumlarda yazıldımı bilmiyorum. tüm yorumları okuyamadım. evlendikten sonra edinilen mallar ortak değilmiydi?... benim üstüme olsun demenizde bir mana göremedim. sonuçta ortak. benden habersiz sattı ozman ne olacak derseniz. satışı iptal ettirebiliyorsunuz. öle hatırlıyorum. sonuçta evlendikten sonra edinilen mallar ortak.

Ortak tabi ama bazı erkekler boşanma durumunda başka birisinin üzerine yapıyor taşınmaz gayrimenkulleri. Satış iptal edilebiliyor bildiğim kadarıyla ama konu sahibinin durumu farklı. Eşi bu işi ticarete dökecekmiş. Evleri zaten satacak. Kazandığı parayı da saklayabilir. Netice de şiddet var, geçimsizlik ve güvensizlik var.

Ayrıca madem ortak, kadının üzerine olsun ne farkeder? Erkekler " nasılsa ortak diye" kendi üzerilerine alabiliyorlarsa sormadan etmeden, kadın da isteyebilir bence.

Aslında evliliklerde böyle şeylerin hesabı yapılmamalı ama malesef bazı insanlar ( kadın erkek farketmez) evliliği hesap kitap işine döndürüyor. Karşılıksız fedakarlık, anlayış ve itaat bekleyen bazı erkekler maddi konularda eşlerini yok sayıyor.

Ortak tabi ama bazı erkekler boşanma durumunda başka birisinin üzerine yapıyor taşınmaz gayrimenkulleri. Satış iptal edilebiliyor bildiğim kadarıyla ama konu sahibinin durumu farklı. Eşi bu işi ticarete dökecekmiş. Evleri zaten satacak. Kazandığı parayı da saklayabilir. Netice de şiddet var, geçimsizlik ve güvensizlik var.

Ayrıca madem ortak, kadının üzerine olsun ne farkeder? Erkekler " nasılsa ortak diye" kendi üzerilerine alabiliyorlarsa sormadan etmeden, kadın da isteyebilir bence.

Aslında evliliklerde böyle şeylerin hesabı yapılmamalı ama malesef bazı insanlar ( kadın erkek farketmez) evliliği hesap kitap işine döndürüyor. Karşılıksız fedakarlık, anlayış ve itaat bekleyen bazı erkekler maddi konularda eşlerini yok sayıyor.

kadının üstüne olması fark eder tabi. adam ticaret yapacak, her ev sattığında eşini çağırıp imza attırmak zorunda. noteriydi tapusuydu her işe bayan koşturacak. hangi erkek isterki... sen mal alıp satım işi yapıyorsun. ama sattığın ev eşinin üstüne... itibarıda sarsılır...

konu sahibi arkadaş vermek istemezse anlarım. objektif olmak gerekirse; sanırım eşi ek işinden kazandığını vermiş zaten eline.. ne güzel, oda para biriktirmiş. adam da kötü düşünseydi sanırım o parayı vermezdi... kötü birşey yaşayacaksa o ev alınmasada yaşanır.... mesele altınları kadından çalabilir.

Birikiminizi vermeyin ve size takılan set parasını da alın bence.Tamam evlılıkte guven olmalı ama diğer faktörler yüzünden kendını dusunmelisin.Eşin tıcaret yapacaksa kazanaması da var kaybetmesıde,altınlar sızın hakkınız,birikim de aynı sekılde..çünkü harcamalarızı azaltıp(kımı zaman ıstedıklerınızı almayıp)birikim yapmışsınız.

Bu zaman kimseye guven olmaz(erkeklere de tabi),hayatın bıze ne getıreceğini bilemeyiz ve sonuc olarak her evlılıkte kadın kendını bı sekılde garantiye almalı.Örneğin;tabi allah korusun da aranızda problemler cıktı bosanacaksınız,uzerınde ne varsa ailesıne ya da arkadasının uzerıne gecırır(genelde bu olaylar cok sık oluyor)evlılıkte kadın iyidir,ama bosanınca yabancı gibi olursun para bul bırakmaz.

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim aranızda ver diyen var verme diyen var bende aynen böyle kararsız kaldım. diğer konularımın eksik kalış sebebi sorunların halledilmeyip üzerinin kapatılıp tekrar tekrar yaşanmasından dolayıdır.ayrıca eşim zaman zaman bazı şeylerde çok hassas olur bazen de çok sinirli olur şiddet uygular dengesiz yani.eşim evet zamanında ek gelirlerini bana araba almak için verdi ama bunu güvendiğinden mi verdi sanki onun aklında hep bir proje olur onlar için kullanırım diye düşünmüştür neden bu güne kadar topladıklarımı istemiyordu da tam ben araba paramı toplamışken almaya karar vermişken böyle benden paralarını geri istiyor. belki noter de sürekli uğraşmamı istemediği için alıp alıp satacağı için kendi üzerine olsun istiyor dedikleri doğru olabilir bende isterim kar yapsın bana daha iyi şeyler alsın ya da kendine ama onun öyle bir ailesi var ki sırf çocuğumuz yok diye yuvamızın yıkılmasını bile istiyorlar:43: boşanmayı aklıma getirmeyi hayatta istemiyorum ama dünyanın bin bir türlü hali var herşeyi duyuyoruz bu yüzden kararsız kalıyorum.düğünde takılan altınları veriyorum araba için topladıklarımı da veriyorum benim vermekte kararsız kaldığım annemin taktığı bilezikler kaynanamların taktığı bilezikler ve setim. ama bunlar olmadan da eşim parayı denkleştiremiyor ve kimseden borç alamaz durumu iyi olan tanıdıklarımız yok ki:18: akşam eşimle tekrar güzelcene konuştum ama bana dediği tek şey yazıklar olsun bana güvenmiyorsan bana güvenmeyen bir eşten çocuğumuzun olmasının bir anlamı yok dedi :43:çok üzgünüm şu anda:43:

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim aranızda ver diyen var verme diyen var bende aynen böyle kararsız kaldım. diğer konularımın eksik kalış sebebi sorunların halledilmeyip üzerinin kapatılıp tekrar tekrar yaşanmasından dolayıdır.ayrıca eşim zaman zaman bazı şeylerde çok hassas olur bazen de çok sinirli olur şiddet uygular dengesiz yani.eşim evet zamanında ek gelirlerini bana araba almak için verdi ama bunu güvendiğinden mi verdi sanki onun aklında hep bir proje olur onlar için kullanırım diye düşünmüştür neden bu güne kadar topladıklarımı istemiyordu da tam ben araba paramı toplamışken almaya karar vermişken böyle benden paralarını geri istiyor. belki noter de sürekli uğraşmamı istemediği için alıp alıp satacağı için kendi üzerine olsun istiyor dedikleri doğru olabilir bende isterim kar yapsın bana daha iyi şeyler alsın ya da kendine ama onun öyle bir ailesi var ki sırf çocuğumuz yok diye yuvamızın yıkılmasını bile istiyorlar:43: boşanmayı aklıma getirmeyi hayatta istemiyorum ama dünyanın bin bir türlü hali var herşeyi duyuyoruz bu yüzden kararsız kalıyorum.düğünde takılan altınları veriyorum araba için topladıklarımı da veriyorum benim vermekte kararsız kaldığım annemin taktığı bilezikler kaynanamların taktığı bilezikler ve setim. ama bunlar olmadan da eşim parayı denkleştiremiyor ve kimseden borç alamaz durumu iyi olan tanıdıklarımız yok ki:18: akşam eşimle tekrar güzelcene konuştum ama bana dediği tek şey yazıklar olsun bana güvenmiyorsan bana güvenmeyen bir eşten çocuğumuzun olmasının bir anlamı yok dedi :43:çok üzgünüm şu anda:43:

Canım benim, moralini bozmak istemem ama çocuk olmasıyla seni tehdit etmesi çok saçma. Ben altınlarımı isteyince neler demişti bilsen. Bana güvenmiyorsun. Ben altınlarına kalmadım. İstersen eşantiyon bile alıp vereyim vs. Güvenmediğim için çok kırılmıştı sözde. Ama sonuç olarak, o altınları asla geri vermedi. Sonuçta senin de kendini garantiye alman gerekli bence. Dünyanın binbir türlü hali var.

Back
X