altınlarımı vermeli miyim

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim aranızda ver diyen var verme diyen var bende aynen böyle kararsız kaldım. diğer konularımın eksik kalış sebebi sorunların halledilmeyip üzerinin kapatılıp tekrar tekrar yaşanmasından dolayıdır.ayrıca eşim zaman zaman bazı şeylerde çok hassas olur bazen de çok sinirli olur şiddet uygular dengesiz yani.eşim evet zamanında ek gelirlerini bana araba almak için verdi ama bunu güvendiğinden mi verdi sanki onun aklında hep bir proje olur onlar için kullanırım diye düşünmüştür neden bu güne kadar topladıklarımı istemiyordu da tam ben araba paramı toplamışken almaya karar vermişken böyle benden paralarını geri istiyor. belki noter de sürekli uğraşmamı istemediği için alıp alıp satacağı için kendi üzerine olsun istiyor dedikleri doğru olabilir bende isterim kar yapsın bana daha iyi şeyler alsın ya da kendine ama onun öyle bir ailesi var ki sırf çocuğumuz yok diye yuvamızın yıkılmasını bile istiyorlar:43: boşanmayı aklıma getirmeyi hayatta istemiyorum ama dünyanın bin bir türlü hali var herşeyi duyuyoruz bu yüzden kararsız kalıyorum.düğünde takılan altınları veriyorum araba için topladıklarımı da veriyorum benim vermekte kararsız kaldığım annemin taktığı bilezikler kaynanamların taktığı bilezikler ve setim. ama bunlar olmadan da eşim parayı denkleştiremiyor ve kimseden borç alamaz durumu iyi olan tanıdıklarımız yok ki:18: akşam eşimle tekrar güzelcene konuştum ama bana dediği tek şey yazıklar olsun bana güvenmiyorsan bana güvenmeyen bir eşten çocuğumuzun olmasının bir anlamı yok dedi :43:çok üzgünüm şu anda:43:

valla kusura bakmayın da üç gün önce yediğiniz dayaktan sonra hala bunları konuşup bi de eşim bana yazıklar olsun senden çocuk istemıom dedi diye üzülüşünüz çok garip.

slm arkadaşlar malesef bu günlerde sorunlarım hiç bitmiyor. ve sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. bu geçtiğimiz 2 yıl içerisinde eşim ben araba almak istiyorum diye ek gelirlerini bana veriyordu ve ben onları toplayıp altın yapıyordum gerekirse kendi ihtiyaçlarımı bile erteliyordum sırf bu araba hevesim için elime geçen paraları biriktirip altın yapıyordum şu an araba alacak fiyata ulaştım yalnız eşim kararından vazgeçip ticarete atılmak istediğini söyledi daire alım satımı yapacakmış bu altınları istiyor ayreten bir miktar paramız var yalnız yetmiyor ve benim kendi annemin evlenirken aldığı bilezikler hasır setim ve kaynanamın aldığı bileziklerim vardı bu takılarımı kaynanmlar bir iş için aldı kullandı ve şimdi bana ödemek istiyorlar ama eşim bana sormadan onları takı olarak değil de ev alacağım ona eklemeyi düşünüyorum demiş. ben eşime çok kırıldım hem bana danışmadı hem de bu kadar şey benimken daireyi kendi üstüne yapacakmış ben benim üstüme olsun istiyorum sürekli alım satım yapacağı için eşim beni uğraştırmak istemiyormuş . ama insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor ve eşimle zaman zaman çok büyük tartışmalar yaşadık şiddet bile gördüm kaynanamlar ise malın üstüme olmasını istemiyorlar neymiş henüz bir çocuğumuz yokmuş:43: bende eşime dedim ki madem evliliğimiz güvence altında değil çocuğum yok diye beni kabullenemiyorsunuz neden senin üstüne olsun ben istemiyorum dedim. eşim baktım ağlayıp kalktı gitti ve yattı bana da ben bu güne kadar hiç senin benim diye düşünmedim ama sen ilk fırsatta bana aramızda senin benim olduğunu gösterdin dedi. aslında kanunen yarısı benim ama allah korusun boşanma gibi bir durum olursa eşim hemen başkasının üstüne yapar ve hakkımı da alamam. sizce ne yapmalıyım:43:

Zaten evlendikten sonra edinilen mallar o noktaya geldikten sonra ½ olarak pay edilir.
Ama insan psikolojik olarak güvencede hissetmek istiyor tabi kendini.
Ama daha önemlisi aranızda ciddi bir güven sorunu var sanırım. Çocuk bunun poliçesi mi olacak?

valla kusura bakmayın da üç gün önce yediğiniz dayaktan sonra hala bunları konuşup bi de eşim bana yazıklar olsun senden çocuk istemıom dedi diye üzülüşünüz çok garip.

sevgili mumteha beni başkasıyla karıştırıyorsun galiba ben 3 gün önce şiddet görmedim ki daha önce şiddet gördüm dedim aradan geçti ama allah korusun tekrarlanmayacığı ne malum diye güvenemiyorum eşime. bu da bir güvenmeme sebebimdir.ama ne kadar güvenmesem de gelin mal peşinde malcı demesinler kötü günde kocasının yanında değil demesinler diye bü bütün demesinler yüzünden merak eden arkadaşlar için yazıyorum malesef eşim tüm altınlarımı annesinden para olarak aldı evi de aldı kendi üstüne yaptı inşallah hakkımızda hayırlısı olur. tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
O altinlar size ait. Esinizin ailesine vermekle hata yapmisa benziyorsunuz. Neyse oraya takilmayalim. Hatalar bizim icindir ama tekrarlanamak kaydiyla. degilmi?
Yani esinizin annesi cok bagnaz fikirlere sahip malesef. Sizi el olarak gordukleri icin boyle soyluyorlardir. Yani cocugunuz olunca mi gercek bir evlilik oluyormus?
Sonucta o altinlar sizin ve kimse bu altinlara dokunamaz. Bir kadinin mehirini erkek karisi izin vermedikce
kullanamaz. Dini nikah kiydiginiz hocaniza durumunuzu izah edin. Sikayet etme hakkina sahipsiniz. Sonucta insan babasina annesine bile bagzen guvenemiyor. Size bana guvenmiyormusunzu diye soruyormus esiniz. Ama anlasilan esiniz size guvenmiyor. Bu durumlari bir avukatada da danisabilirsiniz.
Sizi korkutmak degil amacim , uyarmak sadece. Eger esinizin ailesi cocugunuz yok diye boyle birsey diyorsa, baska seylerde diyebilir. Cocugunuz olmuyor bosa bu kadini da diyebilir.
Ve annesinin aklina uyan bir erkekse yapar bunu. Sizide dipdizlak birakabilir. Hakkinizi arayin. Bunu yapar iken yakininizdan yardimda alabilirsiniz isterseniz.

Back
X