Altli ustlu oturmaktan nasil vazgecirilir?

+1000
Bir adamin evlilik icin şartları varsa ve kadin istemediği şeyleri onun için kabul ediyorsa daha başlamadan yenilmistir

Bana anamin yanina gelmezsen ayrılırız diyen adami anasinin yanina kadar tekmelerim

Size katılıyorum bende 5 yıllık evliyim altlı üstlü oturuyorum kayinbabam görümcem beni el.ustudne tutar aynı zamanda cocugumuda diğer torunlarından ayırır her seferinde de ateşe yakın olan ısınır der. Öyle.dk başı gelin yada sürat asma filan asla olmadı . Bizde bazen yeri geliyor 3 gün hatta 4.5 gün aşağıya inmedigim oluyor sonra inince kayinbabam takılır komşu neden gelmiyorsunuz küstünuzmu bize diye :)) yani her eş ailesi bir olmuyor :) herkes birbirini idare ederse çok cıvık cıvık samimiyet olmazsa bence sıkıntı olmaz

Evet kabul ederse evlilik yolunda ilerlerim. Yoksa u kadar buyuk bi fedakarligi yapamam gibime geliyor. Kim yapar ki bu devirde. Kimse kolay kolay kabul etmez diyorum ki zaten kendi abisi de kabul etmemis ev almis.

Yuzlerce mesaj arasindan sizin gibi dusunen 1veya 2 kisi var :) herkes ayni degil ama siz şanslı kesimdensiniz maşallah :)

+1000
Bir adamin evlilik icin şartları varsa ve kadin istemediği şeyleri onun için kabul ediyorsa daha başlamadan yenilmistir

Bana anamin yanina gelmezsen ayrılırız diyen adami anasinin yanina kadar tekmelerim
O söz üzerine zaten kavga ettik sonra hata yaptigini kabul etti. Biz kavga etmeden once yavas yavas evin icini yapicam diyordu. Simdi birikim yapiyor. Beni ikna edemeyecegini anladigi icin mi evin icine baslamadi diye dusunuyorum.

Kız tarafı olarak evi siz alırsanız vazgecebilir. Ya da sade bir nikahla masrafsiz bir evlilik gerceklesirse.

Adamın durumu ortada. Asgari ücretle o dügun borçlarını öderken aşırı zorlanacak. Kendisine göre babamın desteği ile rahatlarım diye düşünüyor. Siz ise desteği itip üstüne bir de kira parası çıkartmış oluyorsunuz. (Onun gozunde.) Çok ısrar ederseniz başta kabul eder. Ama sonra borçların icerisinden cikamiyorum diyerek geri düşündüğü duzene döner.

Siz de çalışmıyormuşsunuz. Kpss kazandınız bulundugunuz yerde is buldunuz daa bunlar ihtimaller. Gerceklesmeye de bilir. Suan sadece asgari ucretle nasil geçinebiliriz diye düşünmelisiniz bence.

Seviyorsanız ya oldugu gibi kabulleneceksiniz. Ya da buyuk fedakarlik ve maddi destekte bulunacaksınız. Başka türlü geçinemezsiniz.

Evet sizin bakis acinizda hakli. Ama suan onumuzde uc dort sene var ve yaptigi birikimle evin icini yapmak yerine borcsuz bi sekilde dugun yapilirsa ve ikimizde calisirsak kiradada geciniriz gibime geliyor. Ayagimizi yorganimiza gore uzatacagiz asiriya kacmadan ev duzecegiz dugun yapacagiz.
Ev iki aileye de yakin biyerden tutulursa dukkanada gider gelir ordanda bi geliri olur diye dusunuyorum.

Sayfaları okuyamadım... ama annesi babası düşkün insanlar mi da sevgilinize emanet ediyorlar. Çok mu yaşlılar veya hastalar. Ne Yani? :/

Sayfaları okuyamadım... ama annesi babası düşkün insanlar mi da sevgilinize emanet ediyorlar. Çok mu yaşlılar veya hastalar. Ne Yani? :/
Duskun degiller hatta dukkan vs onlar ilgileniyolar. 60 65 yaslarindalar. Arada rahatsizlandiklari oluyor ama kalp tansiyon vs bi rahatsizliklari yok. Buna ragmen yalniz kalmalarini istemiyorlar

Karsimdakine anlatamiyorum iste bende bu sekilde dusunuyorum. Yarin oburgun bir tartismada kv gelip bana burasi benim evim veya gorumce gelip burasi benim babamin evi vs. sana ne oluyor tarzinda bir laf duymayacagim ne malum.

Bir sürü sorun . .

İlk hafta yeni evliler diye ses edilmez , bir ay dolmadan hergun kahvaltıyı birlikte yapmalar başlar , ikinci aya girmeden ee akşamda burada yiyin nolcak birikim yaparsınız olmaya başlar ,sonra yediğin bulaşığı toplaman gerek ,bulaşık ardından günlük eve süpürge yapman gerekecek, ilk inmedigin zaman laf olmaya başlayacak , ilk bayramda temizlik beklentisinde olacak kayinvalideciginhele gitme oğlunu doldurmalar ,laf sokmalar.. vs vs bu arada psikoloji yerle bir ,ben naptim diye akılda deli sorular yeni evliliğin bal tadında ayları katran karasibirde anaci bir kocaysa ooohhhh kızılcık şerbeti kadehleri tokusturak evini yatmadan yatmaya mı kullanırsın ,ağlama nöbetleri icin yanlız kalmak icinmi bilememama bildiğim birşey var altlı üstlü oturmak ,aynı bide oturmak gibi birşey akıl karı değil ,asla kabul etme !! Bak kanatlı melekte olsa anası kabul etme .. ne anana yakın ol ne kaynana ,hesap vermek zorunda olmak ,hergun görmek uff valla içimi bbayar ya ,yolunda başında iyi düşün evlilik bayram kınası degilannem gibi konuştum

Gecekten fragman oldu bana sagolun :)

Kendîni seviyorsan yol ver gitsin.
Adamlar bütün planı yapmış. Evi dükkanı verelim anne- baba sorumluluğundan kaçalım. Sevgilin de dünden razı. Kendine ait bir hayatın olmayecak farkında mısın?
Aile apartmanında büyüdüm. Evimiz yol geçen hanı gibiydi. Misafir davet etmeye korkardık. Aşağıdaki yukarıdaki hoop bizde. Ya belki misafirimle başbaşa kalmak istiyorum.
Anneannem gelirdi bazen bir süre kalmaya hooop babaannem sabahın bilmem kaçında kapıda. Yatana kadar gitmezdi. Ah annem. Annesiyle rahat rahat hasret gideremezdi kadın. Hala aynnı bu arada.
Eşimin babasının ivi de iki katlı. İlerde oraya üst kata yerleşme hayalleri ver. Eşime "sakın bana birgün böylee bir teklifle gelme. Eğer geleceksen önce adliyeye git. "dedim açık açık.
Al sana yaşanmış örnek. Ben o apartmanın kızı olarak çekemiyordum. Amca gelininin nasıl kaçarak uzaklaştığını anlatmaya hiiç gerek yok.
Yakma kendini. Daha küçüksün karşına kimler çıkar kimler.

Kaç. Ayrıl bu adamdan. Bak aşk sevgi önemlidir ama kafa uyumu, hayat tarzı, hayattan beklentilerin paralelliği daha önemlidir sizi ömür boyu mutlu edecek olan bunlardır. Bunlar olursa ancak o sevgi beslenir aksi halde zaten dağılır gidersiniz. Eğer böyle bir hata yaparsanız da dağılıp gideceksiniz olan o güzel yıllarınıza olacak. madem konuyu açtın akıl istiyorsun ya kesinlikle ikna edeceksin söz konusu bile etmeyecek ya da ayrılacaksın 3. bir seçenek yok.

Bence sevgilinize evlendikten 1 yıl sonra 2 gününüzü o içini yaptırmayı planladığı evde detaylı bir şekilde hayal edip yazmasını isteyin bunu romantik bir şekilde söyleyin. Sonra o hikayedeki sizin durumunuzu da siz ekleyin. üzerine neden istemediğinizi anlasın. örnek verecek olursam ikinizde çalışıyorken akşam geldiğinizde yemek yapılacakken gel şu soğanı doğra, patatesi soy ya da sofraya tabak koyar mısın ,diyebileceksiniz, bulaşık için yardım isteyebilecekdiniz. Ama kayınvalide evinde beraber olacağı için o gelip içerde tv izleyip kanepede uzanırken siz mutfakta yemek bulaşık uğraşacaksınız. Bi de o arada sizden su, çay vs isteyecek. Malesef anneleri etrafta olunca ellerine yapışacakmış gibi davranıyorlar. Oğluna kıyamıyor anneler kalksa yapsa bile siz kötü olacaksınız. Bunu anlatın. ayrıca sarılıp film , tv izleyemeyeceksiniz, rahatça dokunamayacaksınız. Ben ailemi ya da kv ziyarete gittiğimizde eşimi özlüyorum. Ne özel bi muhabbetimiz oluyor,ne yakınlaşabiliyoruz. Yakın olmanın avantajları var ancak sınır koruyabilecek insanlarsa.

Kendi evinizin mahremiyetini koruyabilecekseniz neden olmasın. Şöyle ki iki tür gelin vardır 1 sürekli evine gidilen, 2 sürekli başkasının evinde olan. İkinci olun. Şöyle ki eltim çok ezik bir gelindi ev üstünde oturuyor, görümce çocukları bile hizmetçi muamelesi yapardı sonra bu kocasını ikna etti çalışmaya başladı çalışma o çalışma kendi çamaşırlarını bile kaynanama yıkatıyor şuan ona yemek yaptırıyor temizlik vs dokunmuyor akşam geldiği gibi odasında. Belki bu kadar da olmamak gerek ama bunu fırsata çevirebilmek de var. Şimdi hamile ve bebeği kaynanama bırakıp çalışmaya devam edecekmiş. Helal sana elti

Haklisiniz. soyledikleriniz yasanmis seyler ve aklin yolu bir. burda herkes ayni seyi soyledi. Kabul etmeyi dusunmuyorum. Benden baska kim olursa olsun kolay kolay kabul etmez etse de mutlu olamaz boyle bi ortamda. Hakkimizda hayirlisi.

Evet ikna edicem bi sekilde ya kabul edecek yada cok uzulucem ama birlikte devam etmicem. Asgari ucretle dukkan ve ev olmadan gecinememe kaygisi var oda hakli ama bir suru insan geciniyor kadin erkek calisarak ve kira odeyerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…