Altli ustlu oturmaktan nasil vazgecirilir?

Simdi daha iyi anladim ama sizin hakkinizdi kesinlikle. Nasil haksizliklar bunlar Allah islah etsin. Bizede ayni sekilde maasini yediniz vs. Dendi ama kendileri baksa alacaklardi yine almayacaklarmiydi. Kaldi ki bi insanin sorumlulugunu almanin yaninda o kadarcik maasin bi onemi varmi.
Kendileri baksaydi kira mi odeyeceklerdi babaannenize iste laf ola beri gele. Insanin kendi kardesi halasi amcasi bile bunlari yapiyorsa baskalari neden yapmasin. Iste bu yuzden anne babamin yaptigi hataya dusmek istemiyorum.

Nerede nasıl bir evde oturacağınıza bağlı ama istedikten sonra gecinirsiniz tabi.
Yani iki kisi olucaz sonucta ayagimizi da yorganimiza gore uzatirsak neden olmasin degilmi :) dusunuyorum burda 3+1 merkezde bir evin kirasi 700 tl karsimizdaki binalar mesela gayet iyi. Daha uygunu da bulunur. Birimiz kirayi verir digerimiz fatralari mutfak masrafinu karsilar. Bi sekilde hallederiz. Dediginiz gibi insan istesin yeterki

Acikca soyledim istemedigimi, rahat edemicegimi, baskasinin evi gibi hissedecegimi ama yine de ikna etmeye ugrasiyor.
Kabul edersem bu maddelediklerinizin yuzde yuz basima geleceginden eminim.
Valla hayatta kimse vazgecilmez degildir.sorunlar baslayinca ne ask ne sevgi ne saygi kaliyor...erkekler her zamanda ailecidir bunu unutma,yeri gelir kadina kapiyi gosterirler ama ailelerinden asla vazgecmezler

Annesi babasi anlasamicaniz insanlar olmali ki kardesleri ev ve dukkani bile birakiyorlar yakinda olmamak icin. Bence alt ust oturmayin evlenmeden once iyi gozuken insanlar bile evlenince gelinlerini begenmiyorlar altli ustlu demesine de bakma uyumadan uyumaya ayrilirsiniz birlikte yasiyor gibi.

Valla hayatta kimse vazgecilmez degildir.sorunlar baslayinca ne ask ne sevgi ne saygi kaliyor...erkekler her zamanda ailecidir bunu unutma,yeri gelir kadina kapiyi gosterirler ama ailelerinden asla vazgecmezler
Ailesinden vazgecsin de istemiyorum ama benim fikrimi de hesaba alsin istiyorum.

Yanii bwncede olabilir cok iyi olsaydilar kendileri bakar kendileri alirdi evi dukkani.
Mesafe seven biri olarak uyumadan uyumaya ayrilmak hic bana gore degil zaten.

Asla iknaya uğraşma.
Ben eşimle baştan konuştum. Ayrı oturcaksak evlenirim dedim. Kabul etmesine rağmen ailesine her gün gittik sonra ameliyat konusu oldu 1.5 ay o evde kaldım. Cinnet geçirmeme az kala ailem konuya el attı da evimize geçtik. Hele evlenmeden böyle düşünüyorsa sabitse fikrinde, hadi herkes yoluna de. Yoksa senin psikolojin bozulcak.

Oy gecmisolsunn. Bende simdiden belirtiyorum istemedigimi iste. Ikna olmazsa da artik dediginiz gibi evlenip ayrilmaktansa ve psikolojimi bozmaktansa herkesin yoluna bakmasi daha iyi.

Bence de kimseye güvenme o evi öylece bırakmazlar köprüden geçene kadarr. Allah uzun ömür versin de anne baba bir gün ölünce bu laflarını yutacaklar bence. Bundan ziyade bence ailelerin iki tarafından da biraz uzak olmak lazım. Sadece kayınvalide kayınbaba için değil yani.

inanma böyle hikayelere... yok annemle babamla ilgilelenden ev dükkan senin olsun. hepsi hikaye... alti üstlü oturmayin.. herzaman mesafe iyidir

cok sacma... bütün kardesler sahip cikacsk en kücügü ne alaka

Bencede iki tarafa da uzak ortada biyerlerde olsun. Zaten benim evimle onun evi yarim saatlik bi mesafede. Ortada bulusabilirsek ne ala :)
Evet nasil ki anne baba oldukten sonra bizim ailelerimizde boyle olduysa onlarda da olabilir. Bizim olmayan yere neden bosa para harcayalim. Ona gore onun ya hadi neyse :)

Iste yillarimi gecirdigim birini bu sebepten kaybetmek beni cok üzecek. Galiba bu yuzden simdiden cesaret edemiyorum. Is ciddiye binince olan olur artik.
zaten erkeklerin cok anneci olmayani bile evlenince bir kiymetlendiriyor annesini..bu arada saygiyi hakeden,duzgun annesi olsa hepsinin amenna ama durumun ne oldugunu herkes biliyor tekrardan yazmaya gerek yok...kocasiyla tatmin olamamis kadin,oglunu esi yerine koyar,gelinini ezer,ustunluk kurmaya calisir da calisir..pardon ama mutlu son yok,birkac yillik emektense tum hayati dusunmek daha iyi

Aynı dükkan ve aynı ev demek göbek bağıyla bağlanmak demek. Yediğinize, içtiğinize, gezdiğinize karışılması demek. Aile işi yapanların çok hakkaniyetli paylaşım yapmadıklarını görüyoruz. Evli oğlunu yanında çalıştırıp sadece harçlık veren babalar var. Diğer kardeşler sorumluluğu size yüklemek için annemize bakın dükkanla ev sizin olsun diyorlar. Allah geçinden versin, onlara bir şey olsa mallar kıymete biner. Paranın yüzü tatlı, maddi durumları bile bozulsa orada bizim de hakkımız var derler.
Kimseye bulaşmayın, kendi yağınızla kavrulmaya çalışın. Fakat sizin bir de eğitim farkınız var, iyi düşün derim. Sevgilin ileride rahatı tercih edip aile yanına dönebilir.

Allah korusun boyle kv den ya. Demekki sadece oglanlarla evlenmiyomusuz aileleriyle de evleniyomusuz. Allah karsimiza iyileri cikartsin.
Ciddi adimlar atildiginda bakicaz emekler çöp mü olacak.

Eve bu gibi konularda egitim farki ortaya cikiyor belki daha objektif dusunebilirdi.
Gercekten akilli kardesleri var aralarinda en az maas alan o olunca firsattan istifade anne babaya baktiracaklar. Insan anne babasini bu sekilde gelinin onune iteklermi ya. Ben kotu bi insansam ne olacak ya kotu davranicam ya anlasamicam ? Bunlari hesap eden yok. Isleri yurusun istiyorlar.

Ailesinden vazgecsin de istemiyorum ama benim fikrimi de hesaba alsin istiyorum.
Mutlaka ama bazen de tarafli davraniyorlar ve bu ailelerinden yana oluyor genelde sende kendini degersiz hissediyorsun yasadigim icin tabi belki siz yasamazsiniz hakkinizda hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…