Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bana mı geliyor hep bunlar seçilip seçilip?
yoksa sizde herşey normal mi arkadaşlar ya?
KIYMIZIABA çok ağır oldu bu yazı...![]()
çünkü çok haklı....
degisen sey kadindir..mantigi birakip duygularimizin pesinden gittigimizde,onlarda sevgimizden emin olduklarinda..boyle kendini cekmeler basliyor..
sonradan kadınların vicdanını sorguluyorlar..
yok sen bana nler ettin,her kadın böyle...
bi adam olmayı becerip,yanar döner olmaktan vazgeçseler...
bırak ya kendileri edip kendileri buluyorlar..ohhh hepsine iyi oluyor beter olsunlar...
hak ediyorlar!!
ya ne istiyolar bi anlasam.....mafoldumben
Erkekleri olduğu kadar kadınları da sorgulamalı...
İlişkilerdeki sallantılar kadınların "uyanması"yla başlar... "Beni çok sever, her giydiğime karışır, arkadaşlarımla konuşmama izin vermiyor çünkü bana aşık, eve varınca aramazsam meraktan ölür..." tarzı sevgi ifadesi sandıkları kısıtlamalar, boğmalar, erkekliklerini ispat etmek istercesine çevreye karşı sergiledikleri yalan aşk oyunları yine "aşk" sandıkları derin uykunun ertesinde suratlarına tokat gibi çapınca "Aaa noluyoruz ya, sen beni eskisi kadar sevmiyorsun!" demeler başlar... Zira hanım kızımız "sevgilisi"nin taktiklerini "sevda" sanmıştır...
E be hanım kızım, çocuk sevmeyi bilmiyor ki, abisinden görmüş, erkek arkadaşları öyle yapmış o da aynısını yaptı sana...
Sonra rol model aldığı "o hanzolar" akıl verdi senin biricik sevgiline, "Kız milletine fazla yüz vermeyeceksin, sonra tepene binerler!" bizim saf oğlan da emir telakki etti bunu ve uygulamaya koyuldu...(Sadece kadınlar mı birbirine akıl veriyor sandın?) "Günaydın-iyi geceler" mesajları kızı şımartırdı, önce onlar kesildi... Sonra arkadaşlarla gezmelere devam edildi, senden önce de o arkadaşları vardı, senin gözünü boyamak için "Yengenizleyim, anlarsınız ya" diyerek kısa bi ara vermişti ekürileriyle görüşmeye... E sen de artık ceptesin, kaldığı yerden alemlere akmaya devam... Evlendiniz mi de evinin erkeği gibi sabah akşam haber almayı bekliyorsun, bilmiyor musun erkekler evlenince bile "sıkıya" gelemez daima... :1closedeyes:
İşte böyle "ordan burdan aşırma" sevgileriyle, "ondan bundan kaptığı oyunlarla" sevgili unvanına hak kazanan oğlanın bu tavırları kızı ikinci evreye götürür... "İşleri yoluna koyma"... "Ne yapayım da sevgilim eskisi gibi olsun?" Arkadaşlar aranır, annenin dizinde ağlanır, "Ne yaparsam mutlu oluruz?" diye çare istenir. E be güzel kızım, işleri sen bozmadın ki... Sen hiç kendi işlemediği suç yüzünden hapis yatmaya hevesli mahkum gördün mü? Senin yapacağın her taktik adamın egosunu şişirecek, kendini daha da geri çekecek. Sonra sinir, stres, ağlama nöbetleri... Oysa tavrını koysaydın, "Ben ilişkinin başındaki adama aşık olmuştum, görüyorum ki sen farklısın, o adam için ömrümü adamaya hazırım ama artık senin o olduğundan emin değilim. Düşünmeye ihtiyacım var." diyerek onun sana uyguladığı "ulaşılmazlık" taktiğini yapsaydın (hani o yapınca daha bir aşık oluyorsun ya adama) iki ihtimal olurdu:
1) Ya hanzoluğu kabullenir, peki o zaman bitsin der. (Hiçbir er kişi kendine bunları diyen kadını ilk etapta bırakmaz, kendine güven çekici gelir her iki cinse de... "Ya sonradan bırakırsa, ben onsuz olamam" diyorsan da sürecin başını hatırla... Adam seni kale almıyor ki artık, seni umursamayan adam olmadan mı yaşayamazsın? O zaman kendini sevmiyorsun zaten, kim ne yapsa az kalır sana... :mymeka: )
2) Kendine çekidüzen verip devam etmek ister. (Devam etse ne yapacaksın ordan burdan "akıl toplayan" taze ergen zihniyetli bu adamı... İki gün sonra yetiştirilişinin verdiği rahatlık tekrar baş gösterecek. Senin yetiştirilişin ne? Anne, seven, fedakar kadın... Sen özveride bulundukça o daha fazlasını isteyecek. İlişkini sen tamir edeceksin, o yıkacak... (Bunun için mi yaratıldın, özenle, sevgiyle büyütüldün peki? )Asalak gibi senin iyi niyetinden, güveninden beslenecek. Sonsuz kaynak yoktur, senin güzelliklerin bitince hem seni kapının önüne koyacak hem de sen kimseye güvenmeyen, depresif, hayattan bezmiş ve beklentisi olmayan yaralı bir ruha dönüşeceksin. Değer mi çabalayıp da ona buna fikir sormaya, o bitirmeden sen bırak, ömrüne bereket... guclubacismile )
Üçüncü evre "yıkım"... "Ben nerde hata ettim de bunlar oldu? Tamam, ilgisizdi ama .... demeseydim hala devam ederdik. Benim de hatam var... (Yersiz pişmanlık, kuruntu, kendini kandırma, sevseydi her hatanı sineye çekmez miydi, sen onun hatalarını görmezden gelmedin mi, umursamadın yanlışlarını çünkü seviyordun, o sevmiyordu, kabul et) Ne yapıyor şimdi acaba... Msnde silmemiş, hala seviyor demek ki... (Sen laf at da kafası dağılsın diye bekliyor, uyanık ol biraz, seven adam bitti der mi, kaybetmeyi göze alır mı?) Face hesabına bakayım. Benim için bir şey yazmış mı? (Eh be kızım, Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin zamanında face mi vardı aşk olacağı varsa bilgisayara ne gerek, adam dağları aşıp sevdiğini söylemiş, seninki bir adım ötende olmasına rağmen yol vermiş sana, bir tuşla yayınladığı bir gönderi "büyük aşkını" mı ispat edecek, umutlanmak için sebep ararken kendini besbeter ediyorsun, farkında değilsin.) :umursamaz:
O zaman hiç mi sevmeyelim, bu evreleri yaşamak istemiyoruz, yalnız mı yaşayıp ölelim?
Elbette hayır... Sevmeyi öğrenmeliyiz galiba önce... Sevmenin sadece kalbin işi olmadığını, saygı, sadakati de gerektirdiği için mantığımızı devreden çıkarmamayı öğrenmeliyiz... Çok mu seviyoruz onu, bu kalbin görevi çok sevmeye devam ama kırıyor mu bizi ya da boşvermişlik mi var, bu mantığın görevi, bırakın da o da işini yapsın, tavrını koysun... Zaten bu dengeyi kurarsanız karşınızdaki adam kendinize duyduğunuz saygıya hürmet eder, kendinize sevginizi görüp sevilmeye değer olduğunuzu bir kez daha idrak eder... Siz de mantığınızın yardımıyla kalbinizin esiri olmaz, yaşamanın, ailenizin, değerlerinizin, en başta kendinizin sevgilinizden önemli olduğunu hiç unutmaz, asla yıkılmazsınız onu kaybetseniz bile... sositososito
Erkekleri kuklalar gibi düşünün... İpler elinizde olacak... Bırakın özgürce hareket etsinler... Oynasınlar, dans etsinler... "Bu zulüm olmaz mı?" demeyin, duygularıyla oynamıyorsunuz ki, yaşam alanını geniş tutuyorsunuz... Sizi üzüp incittiler mi, ipleri kesmek yok, aksine önce sıkın (hesap sorun, dik durun) baktınız olacak gibi değil, salın gitsin... Üzülmek yok ama çünkü eninde sonunda başka bir hemcinsiniz "alacak ipleri, devam edecek oyuna"... Bir gün siz de sizi gerçekten seven, kalbi olan bir kuklaya denk geleceksiniz merak etmeyin, o kadar ki yalan söylediğinde burnu uzayan (yanakları kızaran) dürüst, ahlaklı, harika bir adam... O gün geldiğinde insan olmak için yapmadığını bırakmayan, bunu her şeyden çok isteyen Pinokyo gibi bir ruh verilecek ona ve o gün idrak edeceksiniz onun "kukla" olmadığını, gerçek, adam gibi adam, insan gibi insan olduğunu... O güne kadar hak etmeyenlere değer vermeyin, kalbi için, insan olmak için yalvaran o kuklayı (adamı) bekleyin... yerimseniben
(Sonuna kadar okunabilecek bir yazı olmadı (son paragrafta özet geçtim) ama o kendini boş yere üzen pırlanta gibi o kadar çok genç kız görüyorum ki burda, daha fazla içimde tutamadım bunları, kusura bakmayın, kaptırmışım kendimi... :kedi: )
hepsini sen mi yazdın ben alıntı falan yaptın sanmıştım
hepsini okudum ve çok doğru vereliniortak
kaydirigubbakcemile3Alıntı da yapacaktım ama yer kalmadı... Uzattım biraz... :kedi:
Gereğinden çok umursanıyor ilişkiler, üzülüyor kızlarımız, bu da can sıkıcı bir durum... :teselli:
Kadınları düştüğü buhranlardan ancak hemcinsleri kurtarır çünkü biz empatisi mükemmel varlıklarız... Erkeklerden farkımız bu... Onlar dertleşmeye kalksa birbirlerine "Hadi içelim de kafamız dağılsın" dan daha etkili bir cümle söyleyemezler... kaydirigubbakcemile3
"umutlanmak için sebep ararken kendini besbeter ediyorsun, farkında değilsin."
kesinlikle haklısın, çok güzel bi yazı olmuş eline sağlık.
ben artık şeytan olmaktan yanayım. madem erkekler böyle biz nden böyle olmuyoruz. eğer bize nereye gittiğini haber vermiyosa bundan sonra bizde hiç bişeyini haber vermicez sonrada hiç bişey olmamış gibi aa işte canım şuraya gitmiştik falan filan, bırakalımda o da bizim eğlendiğimizi gezdiğimizi tozduğumuzu düşünsün. onsuz çokda güzel eğlendiğimizi hatta onun olmayışını hiç hissetmediğimizi , aklımıza bile gelmemiş gibi yapmalı bence. bazen inadına gitmesek bile bile gitmiş gibi yapmalı, hele farklı şehirlerdeyseniz daha kolay olur nilaycım. madem ilgi gösterince şımarıyolar bütün ilgiyii geri çekicez, o aramazsa aramicaz, çok istiyosak dayanamıyosak ararız, ama nniye beni aramadında falan filan demicez hiç umursamicaz bunları, sanki aramasını beklediğimizi düğşünmesin, bizim aklımıza esmişte aramışız gibi olsun, o aramadı diye aramış gibi değil. çektiricezzz kötükedihüso kendimiz onunla uğraşıp onu merak edip kafa yorucağımıza bırakalımda o bizimle uğraşsın o peşimizden koşsun. hiç bizaman bizi elde etmiş hissini vermicez bunlara... ama yok bu sevmicez anlamına gelmioki bence boshayallersmile , severiz, güzel şeylerde söyleriz o da sana söyler ama ilgisiz ve umursamaz olmak lazım, her an gidebilirim gibi durmalı.
böylece onlar bizimle uğraşmaktan, bizi kurcalamaktan bi halt yiyemez hale gelir zaten. o arkadaşlarına gidiyosa sende git arama sorma, bak bakalım çatlicak arkadaşlarının yanındayken kalkıp seni aricak, bizde eğleniyorum ben vuhuwww modunda, işte sanki hiç aklında değilmiş gibi konuşcaz.
eğer facete ilişkisi yok yazıyosa, bizde yapıcaz ilişkimiz yok diye. eğer bişey derse kendisininkisini düzeltmeden kesinlikle düzeltmicez bizde. baktık bizi sinir ediyo. gir facete gruplara katıl birilerini ekle. en iyi çözüm. ilişkiside yok yazıyo zaten ohhh. kendisi kudursun sırf sana ilişkisi var yazdırttırmak için kendi faceini değiştiricek, başka türlüsünü kabul etmicez çünkü![]()
bence kötü olmak lazım, acımicaksın bunlar, ilgisiz olucaz aynı onlar gibi aynısı... neden kandırılanlar kadınlar olyomuşki, erkekler olsun kandırılanlar, sonuçta bizde onu elde ettik, artık bizim. ister gider severim ister bağırırım artık bizim. nasılsa dönerama bu tarz durumlarda biraz gözü kara olmak lazım bence, cesur olmak lazım. onu kaybetmekten korkuyoruz tabiki. ama cesur olan insanlarda korkarlar sadece korkularıyla savaşmayı iyi bilirler. en ufak bişeyde zaten kaçıp gidiyosa gitsin cehennemin dibine kadar güle güle... kaçan kovalanır taktiğini onların bize yapmasını engellemek lazım. yemiceksin bu sadece bi taktik seni elde etti rahatladı. bide elinden kaydığını hissetsin bakalım noluyo
kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso