- 21 Şubat 2017
- 358
- 198
- 103
- 32
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
-
eylül ayından beri gidiyor yani 9 ay oluyor ve tam gün.o yüzden sıkıldığını düşünüyorum. Öyle sıkıcı bir okul da değil her gün harika etkinlikler yapılıyor onun tek derdi benim onun yanında olmam.Ne kadar oldu kreşe başlayali?
doğru söylüyorsunuz çalışmasam bile okula gidecekti ama yarım gün gidebilirdi. Kreş tam gün olunca sıkıldığını düşünüyorum. onun tek derdi benim sürekli onun yanında olmam. afedersiniz tuvalete giderken bile kapının önünde bekliyor. Kendime ayırdığım özel alanım bile kalmıyor bir anne olarak ister istemez çok bunaldığımı hissediyorum.5 yaş zaten ufak bir yaş değil tam okul çağı. Çalışmasanız bile 5 yaşta anaokula gidecekti. 5 yaş devlet anaokulu yaşı. 6 yaş zaten ilkokul.
Kendinizi kötü hissedecek bir şey yok.
Siz degil de babasi okula birakinca da boyle yapiyor mu? Yaşı tam gün için yeterince buyuk. Seneye 1. Sinif olacak artik hayat boyle birsey alismasi lazim.eylül ayından beri gidiyor yani 9 ay oluyor ve tam gün.o yüzden sıkıldığını düşünüyorum. Öyle sıkıcı bir okul da değil her gün harika etkinlikler yapılıyor onun tek derdi benim onun yanında olmam.
Zaten kreşe gitmiyor tam gün anasınıfına gidiyor. Çalıştığınız halde okula geç başlamış. Hangi yaşta başlasa böyle yapacaktı. Oğlum tam 3,5 yaşında başladı çevremde en geç okula başlayan çocuktu. Ortalama 2,5 3 yaşta veriyorlar.doğru söylüyorsunuz çalışmasam bile okula gidecekti ama yarım gün gidebilirdi. Kreş tam gün olunca sıkıldığını düşünüyorum. onun tek derdi benim sürekli onun yanında olmam. afedersiniz tuvalete giderken bile kapının önünde bekliyor. Kendime ayırdığım özel alanım bile kalmıyor bir anne olarak ister istemez çok bunaldığımı hissediyorum.
babasına da gitmek istemediğini söylüyor ama en çok bana naz yapıyor ağlıyor. Evet alışması gerektiğinin farkındayım. Umarım kısa sürede alışır çünkü psikolojik açıdan yıprandığımı hissediyorum artık.Siz degil de babasi okula birakinca da boyle yapiyor mu? Yaşı tam gün için yeterince buyuk. Seneye 1. Sinif olacak artik hayat boyle birsey alismasi lazim.
evet 4 yaşa kadar ablam baktı sonrasında kreşe vermeye karar verdim ve gerçekten kreşin çok faydasını görüyorum konuşması ilgi alakası kendine olan özgüveni çok gelişti kreşten memnunum. Şu taviz meselesine gelince ben öyle bir hata yapmıştım galiba onun sıkıntısını yaşıyorum şu an. Bir ara yine böyle sıkıldığını gitmek istemediğini söyledi biraz kafası dağılsın diye göndermedim okula ondan sonra daha çok ağlar oldu neredeyse her gün gitmek istemiyorum diye ağlıyor. ilk başta o tavizi vermemem gerekiyordu galiba.Zaten kreşe gitmiyor tam gün anasınıfına gidiyor. Çalıştığınız halde okula geç başlamış. Hangi yaşta başlasa böyle yapacaktı. Oğlum tam 3,5 yaşında başladı çevremde en geç okula başlayan çocuktu. Ortalama 2,5 3 yaşta veriyorlar.
Yani sizinki zaten ilkokulda sınıf arkadaşlarından az gitmiş okula olacak. Seneye 1. Sınıfta adaptasyon sorunları yaşamak istemiyorsanız bu konuda taviz vermeyin.
teşekkür ederim yorumunuz için aynen de dediğiniz gibi. Çocuklar hissettiğimiz ne varsa hissediyorlar. Daha önce üzülüyordum kötülük mü yapıyorum acaba diye çünkü o bu kadar ağlayıp üzülürken seni özlüyorum derken ben onu okula bırakınca vicdanım kabul etmiyordu. Tabi burda arkadaşların yaptığı yorumlar da biraz kafamı toparladı 5 yaşında ve eğitim görmesi şart..Okulun rehberlikçısi, psikoloğu vs varsa onunla görüşün.2 yaşında değil ki bakıcıyla idare edebilir diye düşünseniz ama artık eğitim almasi gereken yaşlar.Kresin ilk günleri olsa,ya da siz yeni ise başlasanız da ilk defa ayrılıyor olsanız duygusal ağlamalar denir ama artık biraz inatlaşma gibi olmaya başlamış.Muhtemelen evde nazıyla çok oynandı,şimdiye kadar hep kendi güvenli alanıydı ve istediği yapıldı.Okulu sevse de herşey bir düzen disiplin içinde.Muhtemelen bu durum onu zorluyordur.Ama bu zorluk mücadele kızınıza baş etme yeteneği kazandıracaktır.Sizde içsel olarak okulun onun için daha faydalı ve zorunluluk olduğuna inanın.Cocuklar bizim acabalarımızı bile hissediyor.Okula öğretmene güveniniz tamsa net olun.İkna etmeye çalışmayın.
Yazdıklarınız resmen beni anlatıyor. Gerçekten ben de kızımı kendi imkanlarımla büyütmek isterdim ama şu devirde hepimiz belirli sebeplerle çalışmak zorundayız. Evet gerçekten bazen bu yüzden suçluyorum kendimi acaba işi bırakıp evde kızıma baksam mı diye düşünmüyor değilim ama evde baktığım dönemlerde de yeterli olmadığımı farkettim çünkü sürekli oyun istiyor ve çocukların enerjisi hiç bitmiyor ben de ev işi yemek çamaşır bulaşık vs. derken enerjim tükeniyor bu konuda da suçluyorum kendimi ara sıra. Ama dediğiniz gibi suçlamamak lazım kendimizi bütün anneler özeldir benim gözümde çünkü gerçekten anne olmak aşırı derecede yıpratıcı oluyor. Çocuğum benim parçam onsuz bi yere gitsem kalbim aklım onda kalıyor ama bazen yalnız da kalmak istiyorum onunla gitsem gittiğim yerden bir şey anlamıyorum. Hakikaten annelik bambaşka bişey yaKızım 2 yaşında. Ben de çalışmak zorunda olduğum için annem bakıyor şu an ve ne zaman kreş vereceğim konusunda kafam çok karışık. Ben de ilkokula gidene kadar kızıma kendim bakmak isterdim ama bazı şeyler planlandığı gibi gitmedi. Hislerinizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Kendinizi bu kadar suçlamayın. Çocuğunuzu okula gönderdiğiniz için suçluyorsunuz, göndermediğiniz gün suçluyorsunuz, çalıştığınız için suçluyorsunuz... Kim bilir daha buraya yazmadığınız neler var. Ama siz böyle kendinizi suçladıkça eminim çocuğunuz fark ediyor ve belki de onun yüzünden bu kadar üzgün olduğunuzu düşünüyordur. Ona en azından üzüntünüzü belli etmeyin, birlikte geçirdiğiniz zaman o kadar değerli ki.
Anne olmak gerçekten bence de dünyadaki en zor şey. Devamlı kendinden başka bşr canlı ama kendi parçan olan bir birey için endişelenmek çok yorucu. Ama dünyanın da en güzel şeyi bence. Siz de belli ki çok iyi bir annesiniz. Önce kendinizi buna inandırın, sonrası eminim daha kolay olacaktır.
aynen öyle hayat imtihanlarla dolu ve devam ediyor bir şekilde geçimimizi sürdürmeye çalışıyoruz ALlah yardımcınız olsun sizin deAy kıyamam,onun yaşındayken ben de aynı onun gibiydim.Şimdi 25 yaşımda ilk kez aile evinden ayrılıp çok uzak bir yerde çalışmaya başladım ve hala üzülüyorum,ama bir yandan da hayat devam ediyor.
Çok pedagojik bir tavsiye olmayacak ama bazen uzun zaman alsa da ağlaya ağlaya alışıyoruz mecburen.Biliyorum çok zor ama lütfen sabırlı olmaya çalışın.
Hiç ağladığı için , tamam gitme okula dediniz mi?babasına da gitmek istemediğini söylüyor ama en çok bana naz yapıyor ağlıyor. Evet alışması gerektiğinin farkındayım. Umarım kısa sürede alışır çünkü psikolojik açıdan yıprandığımı hissediyorum artık.
maalesef öyle bir hata yaptım ama anladım ki yanlış yapmışım sonra bir daha tekrarlamadım. şu an gitmek istemediğinde gitmek zorundasın diyip gönderiyorum.Hiç ağladığı için , tamam gitme okula dediniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?