Aman millet ne der diye altın takılarınızı takmadığınız oluyor mu ?

ef_latun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
269
213
103
Ankara
merhaba hanımlar ,
Benim merak ettiğim bir konu var daha doğrusu bir ben miyim diye size de sormak istiyorum.
Ben çalışan bir insanım işim var çok şükür aldığım maaştan üç beş arttırıp birikim yaparım bunu da genelde altın alarak yaparım.
Sorum şöyle; ben geçen gün iki tane bilezik aldım ama takmıyorum çünkü kv kişisi görürse sizin paranız çok diye başlayıp yüzlerce soru soruyor bende genelde cevaplamaktan kaçmaya çalışırım bir şekilde ama yinede huzursuz eder. Bunun yanında evimiz Yok kiradayız ev alma gibi bir durumumuz da Yok sürekli etrafa akrabaya komşuya işte onlarda ev alacaklarmış bir tapusu kalmış gibi bişeyler yayıyor gerçekten bu tarz durumlardan sıkıldım. Bende çözümü alsam da takmamakda buluyorum. Ama sonuçta bizde yaşlanacağız aldığımız kolyeyi bileziği takamayacak mıyız diye düşünüyorum, sizlerden de aranızda böyle tarz durumlara maruz kalan var mı , göstere göstere takanlar n yapıyorsunuz merak ettim.

Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

insanlarin ne düşündüğünü umursamamayi ogrenin derim. Caniniz ne istiyorsa onu yapın...Su bunu düşünecek su bunu der vs diye 1 kere geldiginiz hayati kendi istediginizce yaşayın derim...

Takmiyorum altin, estetik oldugunu dusunmuyorum cunku
Ama ille de takmak istiyorsaniz imitasyon falan deyin
Altin takmak (yatirimlik 20gr bilezik seklinde olanlar) ister istemez bahsettiginiz imaji olusturuyor

Annemin burs verdigi ogrencilerden birinin annesi kolunda çil çil altini olmasina ragmen magdur edebiyati yapardi
Sirf annem ekstradan dershane parasini da odesin diye
Annemin parmaginda altin alyans bile yoktur, o derece
O kadar sinir olurdum ki o kadina
Her gordugumde yuzumu cevirirdim

insanlarin ne düşündüğünü umursamamayi ogrenin derim. Caniniz ne istiyorsa onu yapın...Su bunu düşünecek su bunu der vs diye 1 kere geldiginiz hayati kendi istediginizce yaşayın derim...
Elimden geldiğince öyle yapmaya çalışıyorum ama bu konuda gerçekten kv kişisi çok soru sorar ,sıkar bunaltır ve etrafa yanlış dedikodular yayar bu sebepten o topa girmek istemiyorum ama bu konuda rahat olanlara da özeniyorum.

Gerçek altın ile imitasyon takının farkı çok belli oluyor. Benim kimseden bişey istemem durumum yok şükür genelde veren taraftayım altın severim takmayı da almayı da

Benim kv de sürekli takayım istiyor evlenirken aldıkları bilezikleri :) ben de takmamak İçin sürekli bahane uyduruyorum.
Takmak istiyorsanız tabii takın, arkadaşın dediği gibi imitasyon diyebilirsiniz. Hayat sizin para sizin. İstediğinizi yaparsınız.

Bana gösteriş gibi geldiği için bilezik falan takmam yani yok bileziğim ama olsa da takmambence takmayın ne gerek var birikim amaçlı almışsınız zaten estetik duran bişey de değil bana kalırsa

Bana gösteriş gibi geldiği için bilezik falan takmam yani yok bileziğim ama olsa da takmambence takmayın ne gerek var birikim amaçlı almışsınız zaten estetik duran bişey de değil bana kalırsa
gösteriş olarak algılamamak lazım bence altın kadınlara yakışıyor kendine yakıştıran takıyor

rahat olanlara özenmeyin, siz de öyle davranın. takmak istiyorsanız kimse icin isteginizden vazgeçmeyin, dedikodu vs umrunuzda olmasın..

Kuyumcu gibi gezersem komik oluyo zaten.. benim bileziklerim var cakma gibi bile duruyo:)) oyle islemesi oymasi yok ince sade modern. Ama takmiyorum onlari bile ne bilim fazlalik gibi..

Onu bunu bilmemde ben cesaret edemem altın takmaya. Sırf bir alyans için öldürülen insanlar var bu ülkede bilerek hırsızları katilleri dikkat çekemem yadırgayan olur belki beni ama böyle. Düğünden sonra üzerimdekileri bile çıkarıp çantaya koydum yeni evlendiğimizi kimse anlamasın bilmediğim bi şehirde yaşıcam diye. Bileklik olur kolye olur bi nebze ama bilezik sakıncalı

Gerçek altın ile imitasyon takının farkı çok belli oluyor. Benim kimseden bişey istemem durumum yok şükür genelde veren taraftayım altın severim takmayı da almayı da

Imitasyonun belli olacagini bilemeyecek kadar yabanciyim altina
E niye imitasyon diyorlar o zaman alla alla .s
Neyse siz istemezsiniz ama sizden isterler
Ya da allah korusun goz diker calmaya niyetlenirler
Ceyrek olmus 450 tl, bilezik allah bilir ne kadar paradir
Mali degeri bu kadar buyuk bir seyi sergilemek bu devirde iyi cesaret
Ama ille de takacagim diyorsaniz kulaginiza da bir tikac takip duymayin soylenenleri
Hayat sizin

uzaktan anlaşılmıyordur ondan olabilir
Anlaşılan herkes benim gibi yapıyor kimse açıktan bişeyi takmıyor

Bence çok şık bilezikler var estetik duruyorlar gayrette takıyorum önemli olan doğru tercih yapmak neyse . Benim bileziklerim var evlenirken kv nin taktıkları birde biz üzerine 5 tane daha almıştım ayrıca kendimin evlenmeden önce olan bir bileziğim daha var . Bayramda taktım bilezikleri kendi ailemin vs yanında onlar zaten öyle birşey istemezler . Kv lerin tarafında da takıyorum ama korkuyorum birileri borç isteyecek ve vermem gerekecek diye . Ki görümcemin eşi bedelli askerlik yapacak onlar isteyecekti ki görümcem kendi ağzı ile dedi borç isteyeceğiz diye . Sonra bi vazgeçtikler görümcem kendi kolundaki bileziği bozdursa öderler aslında sanki bi benim bileziklere kalmış gibiler ama bilemedim

İmitasyonun aşırı belli oluyor cennet mahallesindekiler gibi duruyor çok komik anlayacağın

Bende kendi ailemin yanında gönül rahatlığıyla takıyırum ama kv tarafında takmaya çekiniyorum laf olur söz olur borç isteyen olur diye

Yatırım amacli aliyosaniz altın hesabı açıp gram altın alın bence. İstediginiz zaman bozdurursunuz istediginiz zaman alırsınıx kuyumcuyla uğraşma derdi yok.
Yatirim olarak somut altin almayi mantikli bulmuyorum. Kullanmak icin diyorsaniz ozaman milleti karistirmicaksiniz.. sahsi fikrim, zarif bileklikler falan hos olabiliyor ama şangır sıngir bilezik itici buluyorum.

Bende altini cok severim. Hic cikarmadigim bir altin kolyem kupelerim ve yuzugum var. Bileziklere gelince su zamanda takmak buyuk cesaret. Kayinvalidemin gonlu olsun diye bazi gezmelerde takiyorum ama sanki kolumi kesip altinlari kaciracak millet gibi hissediyorum oyle bir psikoloni geliyor bana haberlerden dolayi. Ama tabiki seni zengin yapmaz altin bilezik. Herkesin dedigini onemsemeyin. Bileziklerden baska hicbir seyin olmadigini soyleyebilirsiniz :)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…