Ameliyat ile Göz Rengini Değiştirmek

Bunun uzerinde 10 yildir calisiliyormus. Islem 20 saniye suruyormus. Bir kere yapildiginda geri donusu yokmus. Kahverwngi gozleri lazerle maviye donusturmek riskli olabilir. Lazerden sonra gozun ustunde olusan kalintilar gozun onundeki mikroskobik kanallari tikayabilir.Bu da goze basinc yaparak glokoma neden olabilir. Bazi hastalarda bu gecici bazi hastalarda kalici olabilir. Glokom gorme kaybinda ciddi problemler yaratabilir.
Kaliforniya universitesinden Ivan Schwab'in da supheleri var. Halka sunulmadan once uzun suren calismalarin yapilmasi gerektigini soyluyor. "Zararlari 5 ila 10 yil sonra da ortaya cikabilir." Diyor Schwab. Gozlerimiz gordugu icin sansliyiz. Eger gozlerimde priblem olsaydi operasyon gecirirdim ama gidip basima dert istemezdim. Diyor.

Ben lazerle miyop kusurumu duzelttim. Cok ta memnunum. Umarim bu da boyle basarili sonuclar veren operasyonlardan biri olur ama ben emin olmadan gozlerimi tehlikeye atmama taraftariyom. Ne renk olursa olsun, once gorsun gozlerim.

Canım bence zaman geçtikçe ucuzlaması 10-20 yıl alır asıl 2-3 yıl sonra fiyatlarda bir patlama görülür çünkü ünlüler rağbet edicek yakında bu teknolojiye o zaman bence bir süreliğine zamlanır.:26:

Ameliyattan önce glokom testleri filan yapılıyormuş canım,gözde bir hasar oluşabilcekse bu uygulama en baştan yapılmıyormuş zaten.

mail adresimi burdan yazmamda bı sakınca varmı bilemedim

Siz boyle br ameliyatmi gecirdiniz? oldukca tehlikeli olabilecek birsey degilmidir bu?

Ameliyattan önce glokom testleri filan yapılıyormuş canım,gözde bir hasar oluşabilcekse bu uygulama en baştan yapılmıyormuş zaten.

Ben laser intralasik ameliyati olmak uzereydim gecen sene ve bayildim. 10 dk suren bir islemmis retinama bakarken doktor bayildim icim gecti. onlarda bana seni ameliyat edemeyiz ameliyatta bayilirsan damarin kopar dedi. Miyop var bendede. Nasil dayandiniz o basinca?

Ben daha ameliyat olmadım ki:) Gelecek yaz için olacağım,üniversite bitince.Miyop bende de var ama basınç uygulanmıyor sadece lazer ışını veriliyor.Miyop olanların göz numarasını düzeltirmek için yapılan ameliyat tekniğinde bir uygulama bu.Ve retinayla alakası bile yok sadece irise lazer ışını tutuluyor ve iriste damar bulunmamaktadır.

melis_560
gözrengi değiştirme ameliyatı hakknda bilgi verirmisin cnm ücret nedir nasıl olur hangi doktor nerede vs

papatya bana da adres verir misin?Türkiye'deki..
yesim67@mynet.com

Arkadaşlar;

Yaklaşık olarak 12 senedir lens kullanıyorum..25 yaşındayım..Mesleğim diyetisyenlik..Birçok marka lens kullandım bugüne dek..Mesleğim gereği özel bir hastanede çalışıyorum ve burada sürekli olarak uzman doktorlarla kontak halindeyim ister istemez..Beyaz tenli olduğum için açık renk bir göz rengine sahip olmayı herkes gibi ben de isterdim..Bu manada bu konuyu çokça araştırdım..Hem İngilizce hemde Türkçe olarak..Konuyu birçok uzman göz doktoruna ve hatta profesörüne danıştım..

''Sakın'' diyorum arkadaşlar..Sakın bu tarz bir uygulamaya yeltenmeyin..Çünkü gerek Newcoloriris uygulamasının gerekse Lazerle yapılan işlemlerin hiçbir suretle FDA onayı yok..Bu yöntemler ABD ve Avrupa'da tamamen yasak..

Öncelikle Newcoloriris hakkında şunu söyleyeyim:

** Estetik amaçlı olarak göze yerleştirilen lensi vücut bağışıklık sistemimiz ''yabancı cisim'' olarak algılıyor ve bir süre sonra bu lense karşı immun reaksiyon gelişiyor..Yani Üveit oluyorsunuz..Gözünüzün içinde enfeksiyon meydana geliyor ve görme yeteneğiniz tehlikeye giriyor..Acil bir operasyonla lensin gözünüzden alınması gerekiyor..Öte yandan Newcoloriris uygulaması gözünüzde göz tansiyonu, makula ödemi, retinopati, alerjik göz, üveit gibi körlükle sonuçlanabilen birsürü ciddi komplikasyona yol açıyor uzun vadede..

Ayrıntılı bilgi için buyrun : Serious complications of cosmetic NewColorIr... [Acta Ophthalmol. 2010] - PubMed - NCBI

** Diğer bir yöntem de Lazer uygulaması..Bu yönde çalışmalar var ama şu anda ve yakın gelecekte estetik amaçlı olarak insanlarda uygulanması mümkün değil ! Çünkü Lazer ışınıyla, göze rengini veren pigmentlerin ortadan kaldırılmasının uzun vadede yaratacağı riskler hakkında elde pek veri yok..Bu pigmentler ''İş olsun'' diye gözünüzde yoklar..Bu pigmentlerin esas varlık nedeni UVA ve UVB ışınlarına karşı gözü korumak ve gözlerin moleküler dejenerasyonunu engellemektir..Doğuştan renkli gözlü birinde gözün moleküler yapısı, gözdeki pigment miktarına uygun şekilde gelişmiş olduğundan, doğuştan renkli göz sahibi olanlarda bir risk yoktur..Ama sonradan bu yapıldığı zaman ciddi riskler sözkonusu oluyor..

Bu konuda önce hayvan deneyleri yapılacak, sonra insan deneyleri yapılacak..Genelde önce farelerde, sonra şempanzelerde sonrada insanda denenir bu tür işlemler..Ömürboyu herhangi bir risk olmadığı görülürse eğer yapılacak işlem FDA tarafından onaylanır ve dünyada kullanımına izin verilir..

Eğer bu işlem tüm aşamaları başarı ile geçse bile uygulanması en az bir 50 seneyi bulur..

Onun için bu tür sıradışı haberlere ve yorumlara temkinli yaklaşmakta fayda var..Ben hastanemizde çalışan göz doktoruna bu konuyu danıştığım zaman adamcağız epey afalladı..''Kim uyduruyor bunları, kim yapıyormuş bu işlemi'' dedi..Ben de internette okuduğumu söyledim..O da ''İnternette okuduğun herşeye inanma'' dedi..Bu tür işlemlerin gözleri mahvedebileceğini söyledi..

Onun için bu türden işlemleri bu ülkede yapan varsa burada yasal manada bir suç işlenmektedir..Parasal menfaatler uğruna, insanların estetik duyguları sömürülmekte ve ileride kör olma riskiyle karşı karşıya bırakılmaktalar..Bu tür işlemleri yaptığını iddia eden varsa eğer Sağlık Bakanlığı'na bu durumu şikayet etmek bir insanlık vazifesidir..FDA'nın ve Avrupa'da hiçbir sağlık kurumunun ''onay vermediği'' bir işlemi merdivenaltı olarak yapmak, ağır cezaları da göze almak demektirki; bunun içinde hapis cezası da vardır..

Bir göz rengi değişecek diye kimse kendini kobay olarak kullandırtmasın..Sonra da gözlerinden olmasın..Bu tür işlemi yaptırdığını söyleyenlere hiçbir suretle inanmamakla beraber eğer bu işlemi yapan birileri de varsa bu ülkede, onlar hakkında da yasal işlem başlatılması gerektiğini hatırlatırım..Çünkü insan sağlığı tehlikeye atılıyor alenen..Buna dur demek vatandaşlık borcudur..

Canım güzel şeyler yazmışsın ama biraz konuların gerisinde kalmışsın.Evet dediğin gibi newcoloriris çok tehlikeli bir ameliyat.Körlük yapabilme oranı çok yüksek.

Ama lazerle olan ameliyat zaten en az 50 yıldır hayvanlarda ve insanlarda denenen bir ameliyat belki yanlış okumuşsundur yabancı sitelerde.Gözdeki pigmentlerin azlığı çokluğu görmeyi etkileyen bir faktör değil.Öyle olsaydı zaten mavi ve yeşil gözlüler etrafı göremezlerdi.Kahverengi gözün pigmentini mavi göz pigmentine düşürüyorlar bu ameliyatla sadece.Öyle hatayla fazladan pigment yok etmek diye bir durum da yok zaten..

Ben hayatımda doktor hatası yanlış teşhislere çok rastladım hem kendimde hem yakınlarımda, öyle ki başka bir doktorun ''bu teşhisi koyan gerçekten doktor mu'' dediği alakasız tedaviden sonra doğru tedaviyi görmüş biri olarak işini iyi yapan doktor çok, ama işiyle hiç alakası olmayan çok kötü doktorluk yapan da çok, ben de doktorların hepsine güvenmem şahsen, ama zaten garip olan; bir göz doktorunun 2 yıldır dünyada olay olan kendi alanındaki haberden haberdar olmaması.. herşeyden önce haberi yok ve zaten hiçbir doktorun her duyduğuna ''aman ne güzel hemen yaptırın'' dememesi lazım biraz şüpheyle yaklaşması lazım, bir doktor olarak her duyduğunuza inanmayın demesi en azından takdir edilecek bir durum, ama bu haberi bile duymaması çok acayip, hiç mi kendi alanındaki araştırmaları takip etmez bir tane bile bilimsel makale okumaz, onu geçtim bir gazete televizyon da mı görmüyor bu adam 2 yıldır

Son düzenleme:
İnternet ortamında bir şekilde yalan söyleyip, insanların umutlarını sömüren sahtekarlara inanıp, inanmamak sizin elinizde..

Ancak böyle bir teknik şu anda deneme aşamasında olsa da, rutinde uygulanabilir bir durum kesinlike yok..

Olsaydı PUBMED'de olurdu..Tekrar ediyorum olsaydı eğer PUBMED'de olurdu..

Bu tarz bir işlemin rutin olarak uygulanabilmesi için ÇİFT KÖR PLASEBO KONTROLLÜ ARAŞTIRMA SONUÇLARI gerekir..Uzun vadede hiçbir yanetkisinin olmadığının ispatlanması gerekir..Aksi halde FDA hiçbir suret ile onay vermez bu tarz bir işleme..

Bu da en az 50-100 sene süren bir takım plasebo kontrollü araştırmaların sonuçlanması anlamına gelir..Böyle bir araştırma ve çalışma yok..

Bir takım girişimler var..Ancak henüz deneme aşamasında ve daha henüz fare deneyleri bile sonuçlanmış değil..

Onun için bu türden yalanlar ortaya atan kişilere kesinlikle inanmayın..Bu tarz girişimlerin hiçbir şekilde FDA onayı olmadığını ve uzun vadede körlükle sonuçlanabileceğini asla unutmayın..

Bu tarz girişimler yaptığını iddia eden kişileri Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmek bir vatandaşlık görevidir ! Bunu asla unutmayın..

Bugün göz rengini çeşitli girişimlerle yapay olarak değiştirip de bundan 10 sene sonra tamamen kör olan birinin, vebalini kimsenin ödeyemeyeceğini asla unutmayın...

Konunun gerisinde kalan ve daha doğrusu konuyu araştırmasını dahi bilmeyen sizlersiniz..Lütfen kusuruma bakmayın..

En basitinden lütfen bir zahmet ''Amerikan uluslararası bilimsel araştırma literatürü'' olan PUBMED'e bir göz atın bakalım..Ne göreceksiniz ?

Göreceğiniz şey koca bir hiçtir..Dolayısı ile sağdan soldan duyduğunuz, aslı astarı olmayan duyumlar ile insanları yanlış yönlendirmeyiniz..

Sonuçta göz bu..Başka birşey değil..En ufak bir hatada bile tüm görme yetinizi kaybetme riskiniz varken, hiçbir suret ile FDA onayı almamış riskli bir işlemi, insanlara tavsiye etmeniz gerçekten çok trajik sonuçlara yol açabilir..

Konuların gerisinde kalan ve daha doğrusu konuları araştırmayı dahi bilmeyen sizlersiniz maalesef..Ben değilim..Bilimsel literatür diye birşey vardır..O sağlam kaynaklardan bizzat araştırabilirdiniz mesela..

Göz rengi doğuştan açık olan kişilerde, retinada bulunan Xantine Oxidase, Superoxide Dismutase vb gibi enzimlerin miktar ve derişimi pigment faaliyetinin esas sorumlusudur..Dolayısı ile gözü doğuştan açık olan kişilerde pigment az olsa bile bu enzimlerin faaliyet miktarına göre bir gelişim sözkonusu olduğundan doğuştan gözü açık renk olan kişilerde herhangi bir risk sözkonusu değildir..Olamaz da..(( Doğuştan açık renk göze sahip olmak, evrimsel anlamda genetik bir mutasyonun sonucudur..))

Ancak sonradan yapılan estetik müdahaleler ile bu pigmentlerin yok edilmesinin doğuracağı sonuç, öngörülememektedir..Elde uzun vadeli ve plasebo kontrollü araştırma sonucu yoktur...Bugün değiştirirsiniz göz renginizi ancak bundan 10 sene sonra makula dejenerasyonu sonucu kör olmayacaınızı kimse garanti edemez..Bilmem anlatabildim mi ?

Ayrıca son olarak şunu da ilave edeyim..Mavi yada Yeşil gözün beğenilmesinin sebebi ''az bulunması''dır..Yani az bulunan bir fenotip özelliği olmasından ileri gelir..

Bu tarz bir işlem yapılsa ve FDA tarafından onaylanıp, dünyada yaygınlaşsa, şahsen bu işlemi yaptırmam..Çünkü o zaman herkes mavi yada yeşil göz rengine sahip olur ve renkli gözlü olmanın hiçbir ayrıcalığı kalmaz..O zamanda kahverengi yada siyah renk göze sahip olmak, daha iyi bir etki yaratır insanlarda..

Ayrıca göz rengi, dış görünüşe etki eden sayısız faktörden sadece biridir..Bir tek göz rengini değiştirmekle kimse çirkinlikten, güzelliğe terfi etmez canım..

çok haklısınız şöyle bır durumda var hadi yapıldı dıyelım lazerle değiştırılen renk nekadar ıyı olabılırkı aklıma gözu kör olan bazı ınsanlar gelıyo beyazıyla renklı kısmı karışmı onlarında acayıp bır mavı oluyo Allah korusun hıçbırzaman doğal olan gıbı duramaz korkunç bışey olunca gerı dönuşude yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…