Canım güzel şeyler yazmışsın ama biraz konuların gerisinde kalmışsın.Evet dediğin gibi newcoloriris çok tehlikeli bir ameliyat.Körlük yapabilme oranı çok yüksek.
Ama lazerle olan ameliyat zaten en az 50 yıldır hayvanlarda ve insanlarda denenen bir ameliyat belki yanlış okumuşsundur yabancı sitelerde.Gözdeki pigmentlerin azlığı çokluğu görmeyi etkileyen bir faktör değil.Öyle olsaydı zaten mavi ve yeşil gözlüler etrafı göremezlerdi.Kahverengi gözün pigmentini mavi göz pigmentine düşürüyorlar bu ameliyatla sadece.Öyle hatayla fazladan pigment yok etmek diye bir durum da yok zaten..
Öncelikle genlerinin sana verdiği göz rengi pigmentini sildirdiğinde vücudunun alışkın olduğu sınırların dışına çıkarsın. Göz en duyarlı organlardan biri olduğu için de buna vereceği tepki belli değildir. İkincisi bu "lumineyes" denen teknoloji Amerika'da bir estetik doktoru tarafından bulunmuştur,Kaliforniya'da, ama 2015 yılına kadar Amerika'da, Kaliforniya da dahil, hiç bir yerde uygulamasına geçilmeyeceği dendi. Şuan uygulamadaki ülkeler resmen insanları denek olarak kullanıyor. Ve bu hep yapılan bir şey. Bir kanser ilacı bulunur hemen denek olarak hastalar kullanılır,sonuca göre de orda kullanılır yada kullanılmaz. Bu arada "50" yıldır insan ve hayvan üzerinde uygulanamaz. Bunun için yeterli ekipmanlar 50 yıl önce yaygın değildi ve böyle kullanılmıyorlardı. Ayrıca önce hayvanlar üzerinde denenir sonra insanlar.Ama bizim renk pigmentlerimizi aynı gen dizilimi kontrol etmediği için bu da anlamsız yani insanlar üzerinde denenmeli ve sonuçları en az 75 yıllık bir hayat içerisinde incelenmeli. "your argument is invalid."
İnternet ortamında bir şekilde yalan söyleyip, insanların umutlarını sömüren sahtekarlara inanıp, inanmamak sizin elinizde..
Ancak böyle bir teknik şu anda deneme aşamasında olsa da, rutinde uygulanabilir bir durum kesinlike yok..
Olsaydı PUBMED'de olurdu..Tekrar ediyorum olsaydı eğer PUBMED'de olurdu..
Bu tarz bir işlemin rutin olarak uygulanabilmesi için ÇİFT KÖR PLASEBO KONTROLLÜ ARAŞTIRMA SONUÇLARI gerekir..Uzun vadede hiçbir yanetkisinin olmadığının ispatlanması gerekir..Aksi halde FDA hiçbir suret ile onay vermez bu tarz bir işleme..
Bu da en az 50-100 sene süren bir takım plasebo kontrollü araştırmaların sonuçlanması anlamına gelir..Böyle bir araştırma ve çalışma yok..
Bir takım girişimler var..Ancak henüz deneme aşamasında ve daha henüz fare deneyleri bile sonuçlanmış değil..
Onun için bu türden yalanlar ortaya atan kişilere kesinlikle inanmayın..Bu tarz girişimlerin hiçbir şekilde FDA onayı olmadığını ve uzun vadede körlükle sonuçlanabileceğini asla unutmayın..
Bu tarz girişimler yaptığını iddia eden kişileri Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmek bir vatandaşlık görevidir ! Bunu asla unutmayın..
Bugün göz rengini çeşitli girişimlerle yapay olarak değiştirip de bundan 10 sene sonra tamamen kör olan birinin, vebalini kimsenin ödeyemeyeceğini asla unutmayın...
Bu ameliyata dair olumsuz düşüncelerini yazan arkadaşlara saygım var ama bundan sonra onları alıntılayıp cevap yazmıcam.Ben sayfalardır gereken her türlü açıklamada bulunuyorum.
Dediğim ameliyat FDA onayı almamış olabilir ama FDA'in zaten onay vermediği pek çok ameliyat var.Burun ameliyatı bile FDA onayı almadan 20 yıl boyunca ülkemizde uygulandı.FDA onayı çok çok iyi bir şey evet ama şu da var ki onlar 0,1 ihtimalin bile üzerinde durdukları için bu tür ameliyatlara en geç onay veren kurumdur.
Bizim sağlık bakanlığımız tarafından bu ameliyat onaylıdır.Türkiye haricinde diğer Avrupa ülkelerinde de onay almıştır.
Yine de kimseye bu ameliyatı mutlaka olun demiyorum.
Ben kendi adıma olcam,çünkü yeterince araştırdım sağlığa zararlı bir yönü yok.Araştırıp,kafasına yatan arkadaşlar benden hastanenin iletişim bilgilerini alabilirler.Buradan yazmaları yeterli.Ben elimden geldiğince herkese geri dönüyorum zaten.Mail atıyorum.
Onun haricinde kimseye cevap vermicem.
bencede melis gerekli görenler sayfaları okusunlar.
eklemek istediğim birşeyse sanki FDA onay verince kesinkes % 100 risksiz. FDA in onay verdiği bir şeydede komplikasyonlar gelişebilir. sonuçta her bünye bir değil. ben kafama yatmadıktan sonra sırf FDA onay verdi diye asla bir iş yapmam.
Aynen canım.Sanki Amerika o kadar insan sağlığını düşünüyormuş gibi FDa diye tutturuyorlar bence bu kurum sadece ABDnin iki yüzlülüğüdür.
Anatolia Goz Hastanesi'nde Dr.Ayhan Basoglu yapiyor. Istanbul Annadolu yakasinda. Sonuc guzel :) bir ay oldu, henuz tam iyilesmedim. Mesela bastirarak makyaj temizleyemiyorum aciyor. Onun disinda agri sizi yok. Sanirim fotograf da koyamiyorum henuzama isteyene email atabilirim.
arkadaşlar ben biraz önce dr ayhan başoğlu ile görüştüm bir arkadasımız istanbulda kendisine bu ameliyatı yaptırdıgını söylemiş.az önce görüştüm doktorla telefonda.bu ameliyat türkiye de yapılmıyormuş Panama'daki doktorlar yapıyormuş yalnızca.burda yapıldıgı bilgisi dogru degil ne yazık ki.ben de yaptırmak istiyordum ama durum bu malesef.
anatolia göz hastanesinde dr. ayhan başoğlu yapıyor demişti bu konuda neden yanıltsın ki bizi ve resimlerde implant takılı olduğu göz bebeği kısmı implantın pupili küçük olmasına rağmen çok ışık gelince gözbebeği küçülmüş burdan belli yani hem implant olduğu hem de lens olmadığı lensi çok iyi bilirim,butters da implant takılı ve zannetmiyorum panama da yaptırdığını bence ayhan başoğlu telle bilgi vermiyordur ya da butters deneme grubunda olabilr diye düşünüyorum panama ya gittiğini zannetmiyorum hiç butters foruma uğrasa keşke ben mail atayım ona
Konuların gerisinde kalan ve daha doğrusu konuları araştırmayı dahi bilmeyen sizlersiniz maalesef..Ben değilim..Bilimsel literatür diye birşey vardır..O sağlam kaynaklardan bizzat araştırabilirdiniz mesela..
Göz rengi doğuştan açık olan kişilerde, retinada bulunan Xantine Oxidase, Superoxide Dismutase vb gibi enzimlerin miktar ve derişimi pigment faaliyetinin esas sorumlusudur..Dolayısı ile gözü doğuştan açık olan kişilerde pigment az olsa bile bu enzimlerin faaliyet miktarına göre bir gelişim sözkonusu olduğundan doğuştan gözü açık renk olan kişilerde herhangi bir risk sözkonusu değildir..Olamaz da..(( Doğuştan açık renk göze sahip olmak, evrimsel anlamda genetik bir mutasyonun sonucudur..))
Ancak sonradan yapılan estetik müdahaleler ile bu pigmentlerin yok edilmesinin doğuracağı sonuç, öngörülememektedir..Elde uzun vadeli ve plasebo kontrollü araştırma sonucu yoktur...Bugün değiştirirsiniz göz renginizi ancak bundan 10 sene sonra makula dejenerasyonu sonucu kör olmayacaınızı kimse garanti edemez..Bilmem anlatabildim mi ?
google'da Newcoloriris yazıp görsellerde baktım. müthiş yapay duruyor. daha zamanı değil. rahat 10-15 senesi var. burun ameliyatları da zamanla gelişmedi mi. eskiden ne kadar yapay ve kötü burunlar yapılıyordu.
Senin baktığın şey impant ile göze lens yerleştirmektir.Lazerle göz rengi değiştirme ameliyatı yapay durmaz.
Lütfen konunun dışına çıkmayınız.Bu ameliyat ile ilgili görüş ve düşünce sormuyorum.Daha fazla açıklama yapmıcam yeterince bilimsel açıklamada bulundum.Kimseyi zorlayamam,kimseye iyidir kötüdür de demem.
Ben olcam,olmak isteyenler bana ulaşabilir.
Herkes internetten araştırsın,akıllarına yatarsa benden hastanenin iletişim bilgilerini alabilirler.
başlık "Ameliyat ile Göz Rengini Değiştirmek". burda ilk kez duyduğum ve dikkatimi çeken bir kelimeyi "Newcoloriris" gugıldan arattım dedim.
ben aslında size herhangi bir görüş, cevap vermemiştim. gereksiz yere üzerinize alınmışsınız bence.
yeterince bilimsel açıklamada bulundum demişsiniz? pardon ama başlığı incelediğim kadarıyla bu başlıkta gözün sahip olduğu anatomiye, fizyolojiye hakim, görüşlerini pubmed gibi bilimsel veri sitelerini refere göstrerek "bilimsel" yanıt veren tek üye ; ALBATROZ. başka da kimseyi görmedim.
siz sadece bir ameliyat olmayı düşündüğünüzü, kendinize göre bu ameliyatın artılarını ve bu ameliyatı olmayı düşünenlerin size ulaşmalarından bahsetmişsiniz. yazılarınızda herhangi bir bilimsellik göremedim ben.
Senin baktığın şey impant ile göze lens yerleştirmektir.Lazerle göz rengi değiştirme ameliyatı yapay durmaz.
Lütfen konunun dışına çıkmayınız.Bu ameliyat ile ilgili görüş ve düşünce sormuyorum.Daha fazla açıklama yapmıcam yeterince bilimsel açıklamada bulundum.Kimseyi zorlayamam,kimseye iyidir kötüdür de demem.
Ben olcam,olmak isteyenler bana ulaşabilir.
Herkes internetten araştırsın,akıllarına yatarsa benden hastanenin iletişim bilgilerini alabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?