Ameliyat Olan Kayınvalide Ve ona Bakma Meselesi

DuslerPerisi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
698
623
18
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle size eşimin ailesni anlatayım kısaca. Eşimin babası hazır mezar bulsa içine girecek türden bir insan. Eşimin ablası ve kızkardeşi bekar ve hala babalarının evlerinde 30lu yaşlarındalar. Biri çalışıyor biri çalışmıyor. Benim evim doğalgazlı onların evi sobalı ve yan yana oturuyoruz. Fakat evim aşırı derecede rutubetli ki kızımın odası da ısınmıyor. O yüzden 3 yaşındaki kızımı sonbahardan ilkbahara kadar yatağını salona koyup orada yatırıyoruz. Kızımın odasınıda kapatıyoruz. Zaten fazlasıyla rutubet kokuyor. Ayrıca yatak odam çok küçük sadece yatağım sığıyor ve gardolabım kızımın odasında duruyor. Kızım ise uykusu aşırı derecede bozuk bir çocuk. Yeri gelir gece 1e 2ye kadar oturduğu olur babası uyurken biz salonda otururuz uyuyana kadar, yeri gelir sabahın 5inde uyanır oturur öğlene kadar, yeri gelir 2de 3te uyanır 7ye 8e kadar oturur falan böyle bir çocuk.
Bunları anlatmamın sebebi ise şu.
Kayınvalide kistten ameliyat oldu. Şuan hala daha hastanede. Allah şifa versin. Yakın bir zamanda çıkacak hastaneden fakat eşim annesinin bizim evde kalmasını teklif etti. Bense annesine kızımın uyku sebeplerinin ve evde onu yatırmaya yer olmadığını söyleyerek kabul etmedim. Kızımın küçük olduğunu ve evde 2 kız ve bir koca olduğunu bu durumda benim değil onların bakması gerektiğini söyledim. ayrıca sürekli yürütülmesi gerekiyormuş. ben 1,50 cm boyundayım ve eşimin annesi 1,80 küsür ve 90 kilonun üzerinde. Eşime bunları da söyleyip annesini yattığı yerden bile kaldıramayacağımı söyledim. Ayrıca eşimin annesi ilk ameliyatında bizde kaldığı zaman kayınpeder evimize 1 ekmek bile almamış karısı bizde kaldığı halde onun için ilaç parası kontorle gitmesi için bi yol parası bile vermemişti. Ki maddi durumumuz ilk ameliyatında çok daha kötüydü. İlk ameliyatında kızım yoktu ve eşimin büyük ablası da bizde kalmıştı. Ben eşime Ablasının da bizim evde kalması ve kızımın odasını kullanması şartıyla bu eve gelebileceklerini söyledim. Ama annesine benim bakamayacağımı söyledim. Ki sadece eşim çalışıyor ve maddiyat olarak da harç borç anca geçiniyoruz.
Eşim annesinin rutubetli yerde kalmasını istemediği için o odaya kızımın yatağını geçirmek istedi. Ve ablasının da gelmesini istemedi benim bakmamı istedi. Bense kabul etmedim ve zaten maddi olarak sıkıntıdayız ve babasından 5 kuruş para gelmeyeceğini annesine kendi evinde daha iyi bakılacağını söyledim ve büyük bir kavga ettik. Eşim bana annesine bakmam işime gelmediği için kavga çıkardığımı söyledi. Ben eşime de söyledim kimsesi olmasa evde iki bekar kız olmasa yatağından kaldıramasam da bir şekilde bakmaya çalışacağımı fakat şimdi benim değil onların bakması gerektiğni söyledim. 2 gündür sürekli kavga ediyoruz. Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?

K
Kesinlikle haklisin kendi evladin varken onu mu yatircaksin orda? İki tane kızı kocası yaksin sobayi baksınlar annelerine nolcak yani. Esin öyle ya da böyle kabul edecektir bence. Etmezse ve emrivaki yaparsa ben senin yerinde olsam rutubetli odaya yatak acardim. Sen ameliyatlisin salonda rahat edemezsin dinlenmek istersin diye dusundun derdim. Kaldırılması yürütülmesi gereken saatlerde gorumcemi çağırır kendime de evde iş uretirdim

Ben üniversitedeyken ameliyat olmuştum kistlerden
Evimden 24 saatlik uzaktaydim ve yurtta kalıyordum

Ameliyat sonrası uç gün arkadaslarimin yardımıyla idare ettim ve evime gittim
Bir hafta kaldım ve sınavlar başladığı için geri döndüm

Tamam belki ben genctim çok etkilemedi ama yine de çok büyük bir ameliyat olduğunu dusunmuyorum

Eşiniz çok abartmis bence
Evde kızları baksin iste, ne gerek var
Siz de iki üç güne yemek yapıp goturursunuz
Zaten çocuğunuz var, hastaneden çıkan biriyle aynı ortamda olmamalı bence

Eşim 1 hafta işyerinden izin aldı hastanede gitti annesine baktı babasıyla beraber. Bizde ananeye gittik 1 hafta orada kaldık yeni geldik evimize 2 gün oluyor ve 2 gündür de kavga ediyoruz. Eşimin birde evli ablası var kızımla yaşıt kızı var ve annesine bakamayacağını küçük kızı olduğunu söylemiş hastaneye dahi gitmemiş. Görümcelerimden küçük olan ve çalışan benden yana davranıyor ve annemi hastanede ben bile kaldıramadım abi abartma saçmala diyor. Eğer ben bakabilseydim zaten seni çağırmazdık hastaneye yürütmek için diyor ki benden uzun boyu var. ama diğer kızlar ve babası baya iri cüsseli.

Kist karaciğer kisti ve bayağı zorlu bir ameliyat geçirmiş. Tabi eşim herzaman herşeyi abartmayı çok sever ama ben kesiğinin resmini grdüm bir boşluğundan göğüs kafesine çıkıp öteki boşluğuna kadar ilerliyor.

Sonuna kadar haklisiniz, bakmayin! Kimsesiz degil sonucta. Evine ziyaretine gidersiniz yeterli.
Cocugunuz icinde bi uyku düzeni kurmaya calissaniz iyi olur.
Kızımın hiçbir zaman uykusu düzenli olmadı ama yazın akşam 10da uyur sabah 9da kalkar ve öğle uykusu uyumazdı. Eşim sağolsun onu da bozdu ve artık bir rutin tutturamıyorum. uğraşıyorum ama olmuyor. Erken kaldırıyorum kalkmıyor kalksada çok ağlıyor ve bütün gün kucağımdan asla inmiyor.

Senin kayınvalidene bakma gibi bir mecburiyetin yok ki! Tabii ki sen haklısın. Bu yüzden alttan alan taraf olma... Benim anlamadığım o iki kız ne güne duruyor orada??? Baksınlar annelerine...

Kızları olmasa neysede esınızın cocugunuz varken bunu istemesı ne mana anlamadım dogrusu. Tavız vermeyın kızları varken sıze dusmez. Evın sartlarıda hıc uygun degıl bnce. Tavrınızı koruyun

Eşimin yengesi uğradı onun yanındada açtı dün tartışmayı. Sen kızın üstüne neden bu kadar gidiyorsun anlamıyorum. Kendini ne güzel ifade ediyor anlayacağın gibi anlatıyor diyor. Eşim ben bakarım kelimesini duymak istiyorum diyor. bende diyorum şuan bakamam kusura bakma. evde 2 kız varken bana düşmüyor bakmak küçük çocukla diyorum. hastane mikrobu diye birşey var diyorum. Kimsesi olmasa o zaman mesele başka o zaman tabkide bakarım diyorum ama yok efendim bakmasam da bakarım diyeymişim.

Eger yalniz bir kadin olsa Allah rizasi icin bak ne olacak derdim. Ama kocasi ve 2 yetiskin kizlari dururken size dusmez..
Hem o da kendi evinde daha rahat eder..siz esinize soyleyin ben sIk sIk giderim yemek falan gotururum arada de
Tatli dille ikna etmeye calis esini..3. Kisiler yuzunden araniz acilmasin.

3 yasindaki kızını rutubetli odaya atıp annesini mi düşünüyor esiniz?ne deseniz anlamicak kadar düşkün demekki. Çok tuhaf geliyo bana böyle adamlar. 3 kızı ve bir kocası olan, (birde evli o evde olmayan bir kizi daha varmis ya) evinde problemi olmayan bu kadıni esiniz niye size baktirmak istiyor anlamadım. Boşta bir sürü insan var. Gitsin kendi baksın her akşam orda kalsın. Kavga ediyor birde sizinle.köle zannetti herhalde sizi.sinir oldum.

erkekler biraz gurur meselesi yapıyo sanırım bu mevzuları. iki kızı var kocaman. kocası var size sıra gelene kadar. evimde yerim yok demenin bile yeterli olması lazım. onlar orda 3 kişiler ilgilenebilirler. he eşinle olan mevzuyu nasıl atlatacaksın onu bilmiyorum. sonuçta o işte olacak sen nasıl kaldıracaksın kadını? onu kaldıramayacağım için yardımım dokunmaz kadının bakıma ihtiyacı var ona iyilik yapmıyosun filan mı desen ne desen bilemedim ki.

Bu hafta gece çalışacak eşim. işe gitmeden önce gelmiş anlatıyor annesinin ameliyatını evet hepsini biliyorum ve en az senin kadar bende dua ediyorum biran önce iyileşmesi için diyorum hala ne gördün ki ne biliyosun ölüyodu diyorum sana diyo. kardeşin siz hastanedeyken aramasını ve beni durumdan haberdar etmesini söylemiştim herşeyi anlattı sağolsun dedim. hepsini biliyorum ve geldiğinden beride aynı şeyleri söylediğin için biliyorum diyorum bu sefer de annesini merak etmeyen kişi oluyorum.

Sanirim bi yandanda övünmek istiyorlar ailelerine karsi 'bak benim karim sana bakiyor biz seninle ilgileniyoruz' diye. Tabi düsünemiyolar bizleri ne duruma soktuklarini.
Bizdede gecen gün sorun oldu, Annesi yoldan gelicekti anneme yemek hazirlasana dedi. Ki benim 12 haftalik bi bebegim var ve bu hafta büyüme atagi geciriyor sürekli bagris cagris agliyor, kendimi doyurmaya firsatim yok, bide aksam 9da gelicek annesi icin sofra kurcakmisim. Hic kendimizi baskalari icin yormaya degmez, herkez kendi isiyle gücüyle yeterince bogusuyor saten.

Haklısınız erkekler sonucunu düşnmeden hareket ediyor. Ama hadi beni düşünmüyo tamam hiç değilse kızını düşünsün isterdim. Hani kızına çok düşkündü onsuz duramazdı falanlar filanlar. Ki birde kızımın kök dişleri çıkıyor. Yemek yemiyor ateşi çıkıyor arada yaniş salya sümük oldu. Birde bunu görüyor da hangi akla hizmet benimle kavga ediyor anlamıyorm.
Allah bağışlasın bebişinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…