- 26 Ocak 2011
- 706
- 745
- 103
- 39
- Konu Sahibi DuslerPerisi
-
Kızı erkeği yok bu işin kimin evi daha uygun şarttaysa o bakar. 1 Hafta zahmet çeker ama ölmez yani. Nolur elalem elaleme bakıyor. Ne kadar bencil insalarsınız allah size muhtaç etmesin .Burda tutarsızlık yok ki, kızı varsa kızı bakar deniyor,konu sahibi de kız evlat olarak elbette annesine bakacak tutupta gelinlerden beklemeyecek bunu
Kızı erkeği yok bu işin kimin evi daha uygun şarttaysa o bakar. 1 Hafta zahmet çeker ama ölmez yani. Nolur elalem elaleme bakıyor. Ne kadar bencil insalarsınız allah size muhtaç etmesin .
Evi uygun şartlarda mı geldi sana, buram buram rutubet kokan kuş kadar bir ev canlandı benim gözümde, kaloriferli diye tüm şartları sağlamış mı oluyo
Bencil olduğumu nerden çıkardın tanışıyo muyuz ben senin kişiliğinle ilgili bir ithamda bulundum mu, düzgün bir yorum yaptım aldığım cevaba bak
Burda tutarsızlık yok ki, kızı varsa kızı bakar deniyor,konu sahibi de kız evlat olarak elbette annesine bakacak tutupta gelinlerden beklemeyecek bunu
Evi gözümde canlandıramadım. Normal bir evdir heralde. Ben kimseye hakaret etmek istemedim aslında. Bi an o kadının yerine kendimi koydum sadece. İnsanlar evlatlarından ne görecek bilemiyor. Allah herkese hayırlı evlat hayırlı gelin/ damat nasip etsin. Yoksa sen canınla uğraşırken gözünden sakındığın çocuklar sen baksın ben bakim muhabetbetine giriyorlar. Neyse ki kadıncağız yatalak hasta değil. Allahbiran önce şifasını versin de kendi kendine bakabilsin.
haklısınız bence yan binada oturuyorsa orayada gider bakarsınız çocuğunuzun odası sağlam olsa tamam gelsin bakın ama çocuğunuzu o rutubetli odaya sokmayın yazık prenseseMerhaba arkadaşlar.
Öncelikle size eşimin ailesni anlatayım kısaca. Eşimin babası hazır mezar bulsa içine girecek türden bir insan. Eşimin ablası ve kızkardeşi bekar ve hala babalarının evlerinde 30lu yaşlarındalar. Biri çalışıyor biri çalışmıyor. Benim evim doğalgazlı onların evi sobalı ve yan yana oturuyoruz. Fakat evim aşırı derecede rutubetli ki kızımın odası da ısınmıyor. O yüzden 3 yaşındaki kızımı sonbahardan ilkbahara kadar yatağını salona koyup orada yatırıyoruz. Kızımın odasınıda kapatıyoruz. Zaten fazlasıyla rutubet kokuyor. Ayrıca yatak odam çok küçük sadece yatağım sığıyor ve gardolabım kızımın odasında duruyor. Kızım ise uykusu aşırı derecede bozuk bir çocuk. Yeri gelir gece 1e 2ye kadar oturduğu olur babası uyurken biz salonda otururuz uyuyana kadar, yeri gelir sabahın 5inde uyanır oturur öğlene kadar, yeri gelir 2de 3te uyanır 7ye 8e kadar oturur falan böyle bir çocuk.
Bunları anlatmamın sebebi ise şu.
Kayınvalide kistten ameliyat oldu. Şuan hala daha hastanede. Allah şifa versin. Yakın bir zamanda çıkacak hastaneden fakat eşim annesinin bizim evde kalmasını teklif etti. Bense annesine kızımın uyku sebeplerinin ve evde onu yatırmaya yer olmadığını söyleyerek kabul etmedim. Kızımın küçük olduğunu ve evde 2 kız ve bir koca olduğunu bu durumda benim değil onların bakması gerektiğini söyledim. ayrıca sürekli yürütülmesi gerekiyormuş. ben 1,50 cm boyundayım ve eşimin annesi 1,80 küsür ve 90 kilonun üzerinde. Eşime bunları da söyleyip annesini yattığı yerden bile kaldıramayacağımı söyledim. Ayrıca eşimin annesi ilk ameliyatında bizde kaldığı zaman kayınpeder evimize 1 ekmek bile almamış karısı bizde kaldığı halde onun için ilaç parası kontorle gitmesi için bi yol parası bile vermemişti. Ki maddi durumumuz ilk ameliyatında çok daha kötüydü. İlk ameliyatında kızım yoktu ve eşimin büyük ablası da bizde kalmıştı. Ben eşime Ablasının da bizim evde kalması ve kızımın odasını kullanması şartıyla bu eve gelebileceklerini söyledim. Ama annesine benim bakamayacağımı söyledim. Ki sadece eşim çalışıyor ve maddiyat olarak da harç borç anca geçiniyoruz.
Eşim annesinin rutubetli yerde kalmasını istemediği için o odaya kızımın yatağını geçirmek istedi. Ve ablasının da gelmesini istemedi benim bakmamı istedi. Bense kabul etmedim ve zaten maddi olarak sıkıntıdayız ve babasından 5 kuruş para gelmeyeceğini annesine kendi evinde daha iyi bakılacağını söyledim ve büyük bir kavga ettik. Eşim bana annesine bakmam işime gelmediği için kavga çıkardığımı söyledi. Ben eşime de söyledim kimsesi olmasa evde iki bekar kız olmasa yatağından kaldıramasam da bir şekilde bakmaya çalışacağımı fakat şimdi benim değil onların bakması gerektiğni söyledim. 2 gündür sürekli kavga ediyoruz. Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?
herkesin evladı kendine kıymetli fikrim sabit bu konuda eşimin gözünde evladımdan daha kıymetli biri olamaz olmamalı.İnşallah o evlatlar gün gelipde sizi ;hayır ben senin annene bakamam diyen gelin yada evlatlar yüzünden kapı önüne koymazlar.Teferruat dediğiniz insanlar bir zamanlar evlatlarını herşeyden sakınmış anne babalar ne yazıkki.
Insan eti ne olursa olsun agirdir.Kayinvalidenin evi musait,kizlari var,gunduzleri konu sahibi de gidip yardimci olur bitti gitti.Isi yokusa surmenin ne anlami var?Benim kayinvalidem ayagindan ameliyat oldu.Oglum 1 yasindaydi ve cok zor bir cocuktu.Ben tum iyi niyetimle ameliyattan once kayinvalideme bizim evimiz musait,gel bizde yat bir ay boyunca misafirlerini de agirlarim,cocukla senin eve sigamayiz anne zaten iki oda dedim.Odanin biri zaten bekar kaynimindi.Sirf bu yuzden kiyametler koptu.Esim,ben,oglum kayinvalidemde kalicakmisiz bir ay boyunca,o evinden baska yerde rahat edemezmis!Ben zaten tesetturluyum iki odali evde bir ay boyunca bekar kaynim ve hasta kayinvalidemle nerede yatacagim, hic mi ozelim olmayacak,el kadar cocugun duzeni bozulacak,gelen giden cabası ve yerinden kalkamayan 90 kiloluk kayinvalidemi ben nasil lavaboya goturecegim ?Tum bunlari kabul etmeyip evime davet ettigim icin kötü gelin oldum.Ben de misafir gibi gunduz birkac gun gittim,kizlari gelip bakti.Simdi ben kotu ve merhametsiz bir insan mi oluyorum yoksa karsi taraf mi kaprisli?Esinizinki boşa kapris geri adım atmayin...
evet kendi kızlarının bakması lazım ama bakmıyorlarsa hastaneye bile gemiyorsa onlara minnet edip yalvarmayın. eşin evin erkek oğlu olarak bu görevi yerine geirtrmerk isityor. bence 1-2 hafta idare ediverin sürekli sizde kalacak değil ya bunun içineşinle kavga etmeye değer mi. onnu gözünde annesini istemeyen gelinsin şuan. annesini kaldırma olayını da sen yapmayacaksın eşine tmm bizde kalsın ama ben yürütemem diyeceksin
Hasta bakmak sevaptır canım. Lütfen böyle düşünme. Benim kayınvalidem, ilk evlendiği günden beri kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşamış. Kayınvalidesi 7 yıldır alzeimer hastasıydı. Her yere tuvaletini yapardı; dolaptaki çiğ etleri yemeğe çalışırdı. Bunun gibi bir sürü şey. Ölmeden birkaç ay önce de felç olup yatağa düştü. Kayınvalidem bir gün gık demedi. Üstelik büyükbaba da çok zor bir adamdı. Kayınvalidemi beş dakika uyutmaz; sürekli hizmet beklerdi ki yaşadığı için halen devam ediyor. Kayınvalidem namazında niyazında, her sabah Kuran okur. Bir gün sordum: "Anne 35 yıldır nasıl dayandın?". "Rabbim öteki dünyada mükafatını verecek ya" dedi. Yani sen kayınvalidene belki sadece birkaç hafta bakacaksın. Bu kadarcık birşey için eşini üzme bence. Kızını yanında yatır; eşin kızının odasında yatsın. Ama bu sevap fırsatını kaçırma bence.Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?
Sen bakmak zorunda degilsin ama eşin ve kardesleri bakmak zorunda
Tabiki insan Allah rizasi icin bakabilir zaten konu sahibi arkadas bakmam demiyor evim musait degil,yan binamda oturuyorlar gunduz gider yardimci olurum diyor.Hasta bakmak sevaptır canım. Lütfen böyle düşünme. Benim kayınvalidem, ilk evlendiği günden beri kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşamış. Kayınvalidesi 7 yıldır alzeimer hastasıydı. Her yere tuvaletini yapardı; dolaptaki çiğ etleri yemeğe çalışırdı. Bunun gibi bir sürü şey. Ölmeden birkaç ay önce de felç olup yatağa düştü. Kayınvalidem bir gün gık demedi. Üstelik büyükbaba da çok zor bir adamdı. Kayınvalidemi beş dakika uyutmaz; sürekli hizmet beklerdi ki yaşadığı için halen devam ediyor. Kayınvalidem namazında niyazında, her sabah Kuran okur. Bir gün sordum: "Anne 35 yıldır nasıl dayandın?". "Rabbim öteki dünyada mükafatını verecek ya" dedi. Yani sen kayınvalidene belki sadece birkaç hafta bakacaksın. Bu kadarcık birşey için eşini üzme bence. Kızını yanında yatır; eşin kızının odasında yatsın. Ama bu sevap fırsatını kaçırma bence.
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle size eşimin ailesni anlatayım kısaca. Eşimin babası hazır mezar bulsa içine girecek türden bir insan. Eşimin ablası ve kızkardeşi bekar ve hala babalarının evlerinde 30lu yaşlarındalar. Biri çalışıyor biri çalışmıyor. Benim evim doğalgazlı onların evi sobalı ve yan yana oturuyoruz. Fakat evim aşırı derecede rutubetli ki kızımın odası da ısınmıyor. O yüzden 3 yaşındaki kızımı sonbahardan ilkbahara kadar yatağını salona koyup orada yatırıyoruz. Kızımın odasınıda kapatıyoruz. Zaten fazlasıyla rutubet kokuyor. Ayrıca yatak odam çok küçük sadece yatağım sığıyor ve gardolabım kızımın odasında duruyor. Kızım ise uykusu aşırı derecede bozuk bir çocuk. Yeri gelir gece 1e 2ye kadar oturduğu olur babası uyurken biz salonda otururuz uyuyana kadar, yeri gelir sabahın 5inde uyanır oturur öğlene kadar, yeri gelir 2de 3te uyanır 7ye 8e kadar oturur falan böyle bir çocuk.
Bunları anlatmamın sebebi ise şu.
Kayınvalide kistten ameliyat oldu. Şuan hala daha hastanede. Allah şifa versin. Yakın bir zamanda çıkacak hastaneden fakat eşim annesinin bizim evde kalmasını teklif etti. Bense annesine kızımın uyku sebeplerinin ve evde onu yatırmaya yer olmadığını söyleyerek kabul etmedim. Kızımın küçük olduğunu ve evde 2 kız ve bir koca olduğunu bu durumda benim değil onların bakması gerektiğini söyledim. ayrıca sürekli yürütülmesi gerekiyormuş. ben 1,50 cm boyundayım ve eşimin annesi 1,80 küsür ve 90 kilonun üzerinde. Eşime bunları da söyleyip annesini yattığı yerden bile kaldıramayacağımı söyledim. Ayrıca eşimin annesi ilk ameliyatında bizde kaldığı zaman kayınpeder evimize 1 ekmek bile almamış karısı bizde kaldığı halde onun için ilaç parası kontorle gitmesi için bi yol parası bile vermemişti. Ki maddi durumumuz ilk ameliyatında çok daha kötüydü. İlk ameliyatında kızım yoktu ve eşimin büyük ablası da bizde kalmıştı. Ben eşime Ablasının da bizim evde kalması ve kızımın odasını kullanması şartıyla bu eve gelebileceklerini söyledim. Ama annesine benim bakamayacağımı söyledim. Ki sadece eşim çalışıyor ve maddiyat olarak da harç borç anca geçiniyoruz.
Eşim annesinin rutubetli yerde kalmasını istemediği için o odaya kızımın yatağını geçirmek istedi. Ve ablasının da gelmesini istemedi benim bakmamı istedi. Bense kabul etmedim ve zaten maddi olarak sıkıntıdayız ve babasından 5 kuruş para gelmeyeceğini annesine kendi evinde daha iyi bakılacağını söyledim ve büyük bir kavga ettik. Eşim bana annesine bakmam işime gelmediği için kavga çıkardığımı söyledi. Ben eşime de söyledim kimsesi olmasa evde iki bekar kız olmasa yatağından kaldıramasam da bir şekilde bakmaya çalışacağımı fakat şimdi benim değil onların bakması gerektiğni söyledim. 2 gündür sürekli kavga ediyoruz. Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?
pekı ne gerek var gorumcesı gelıp bakacaksa kadını gelının evıne tasımaya ?Kayınvalideniz anladığım kadarıyla canıyla uğraşıyor. Ciddi bir ameliyattan bahsedilmiş. Evleriniz yan yanaymış. Sobalı evle kaloriferli ev bir değil. En az bir hafta bakım gerekecek. Tabiki insan yükü ağır bunu biliyoruz. Ama 1 hafta sabretmekle ölmezsiniz. Çocuğunuzu kendi yanınıza bir haftalığına alabilirsiniz. Görümceniz de gündüz gelir annesine bakar. Akşam eve gider. En azından 1 haftayı bu şekilde geçirebilirsiniz. Şunu merak ediyorum. Kayınvalideniz değilde aynı durumda anneniz olsaydı ve eşiniz annenizi evde istemeseydi siz ne hissederseniz. Kolay değil biliyorum . Ama sizde çok bencilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?