ameliyata nasıl hazırlanmak gerek ?

skyeed

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009
328
17
298
İstanbul
kızlar önceden ne yapmak gerek ne yemeli içmeli bide ameliyata giderken ne götürmek gerek ??
eylülün sonunda ameliyat olcam :) gülsem mi ağlasam mı

ameliyattan onceki 12 saat zaten hicbir sey yiyip icmiyorsun, onun disinda sigara iciyorsan 1 gun oncesinden birakman gerekecek.kanini sulandiran seyler de kullanmayacaksin ameliyatina yakin. ameliyata giderken de onden dugmeli bir pijama goturursen rahat edersin. rahat ol cok kolay geciyor, oldu da bitti oluyor resmen. ama benim kadar rahat olma ben pijama bile goturmeyi unutmustum, ustumdeki gomlegimle yatmakzorunda kaldim ameliyattan sonra delikafadulden

Cok kasma derim, birseyler yiyip icmeme konusunda tamamen katiliyorum onu kesin yap.. Ben ameliyattan ciktiktan sonra acayip susadim o biraz sinir bozucuydu 2 saat sonra su icebiliyosun, onun disinda hep yatiyo olcaksin icin rahat olsun, cok dusunme :)))

belki fazla yatarsın diye havlu sampuan ve terlikte unutulmamalı ben goturmustum hatta ameliyattan 10 dk once duş aldım rahatliyim diye cok işe yarıyo

doktorun kim şekerim? :hulya:bir de genel anestezi ile mi olacaksın ameliyatını?bilmiyorumkismile

önden düğmeli bir pijama gecelik götür hastaneye..malum ameliyattan sonra fazla kanaması olan oluyor kusan oluyor oyüzden yedek pijama da götürebilirsin..onun dışında ihtiyacın olucak herşeyi zaten hastaneden verirler..

patates salatasına katılıyorum. önden düğmeli bişey mutlaka götür. tşörtü giymeye çalışırken burnuna dokunursun acır. ay bende kusmuştum çıkınca...

Kusmak derken benim hic midem bulanmadi ve kusmadim, bunu gece 12'den sonra yani ameliyat olmadan 12 saat boyunca hicbirsey yiyip icmeme olayina ne kadar sadik kalindigina bagliyorum. Su sigara hicbirsey :/ O sersem halimle bir de kustugumu dusunemiyorum (

canım ben 1 ay önce bıraktım sigara içmeyi, 1 ay da beklicem etti 2 ay:) manyak mıyım neyim:)

Yanınızda birileri oldu mu ameliyat günü, yoksa yalnız mı gittiniz? Ben de en çok bunu merak ediyorum. Çok fark ediyor mu yanınızda birinin olması?
Ben o gün bir ihtimal yalnız olabilirim, o yüzden soruyorum:)

yalniz olmak zor olabilir cunku yatis-cikis islemlerini birinin yapmasi gerekiyor.
ameliyat sirasinda malzeme, ilac falan istenebiliyor yani onlari alacak birinin olmasi gerek.
yaninda cok kisi olmasi gereksiz sadece bir kisi olsa yeter, benim yanimda ablam vardi.
canim yazik saatlerce ameliyattan cikmami beklemis ayakta, ilac almis, yatis islemlerini yapmis, beni cok merak etmis...
sonra ben ameliyattan ciktigimda halimi gorunce neredeyse kalp krizi gecirecekti zavallim yaa yazik yakinlariniza tembih edin yuzunuz gozunuz sisecek, moraracak sizi oyle gorup uzulmesinler :kedi:

Tramolaaaa sakin yalniz oliym demeee.. Benim annem Istanbul'da degildi ben tutturdum ben yalniz olurum arkadaslarim gelir falan diye kadin geldi neyse ki ama zor yani kolay degil ayaga bile kalkamiyosun kesinlikle ozellikle ilk 3 gun biri olmak zorunda bu benim fikrim. Hatta simdi basima kakiyo ''bi de tek olmayi dusunuyodun'' diye :1ninca:

öyle diyorsanız kesinlikle yalnız gitmem o halde.. sağolun kızlar. sonuçta genel anestezilik bir ameliyat, yazdıklarınızı okuyunca yalnız gitmek çılgınlık bile geldi:)

canım ben 1 ay önce bıraktım sigara içmeyi, 1 ay da beklicem etti 2 ay:) manyak mıyım neyim:)

eso canim sen cok titiz davranmissin ama cok iyi yapmissin, ben de bu vesileyle sigarayi birakicam diyodum ama olmadi, sen basarmissin bak ne guzel olmus tebrik ediyorum olumunekankayizsmile

aaa:))) 1 ay beklicem dedigin geri donmek icin beklicemmis :)) ben de sevdigimden birakamadim herhalde,neyse saglik olsun :icecream:

daha ne istiyorsun , ne güzel sigarayıda resmen bırakmışsın. tebrikler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…