Ameliyattan korkmalı miyim?

Ufak_tefek

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
666
599
303
Merhabalar herkese.
Son gunlerde çok stresliyim,çünkü tam bir hafta sonra burun ameliyatı oluyorum.
Burnumu oldum olası begenmem,nasip bu zamana imiş ameliyata karar verdim.
Nefes alamıyorum o yüzden sağlık amacli ameliyat oluyorum diyerek sizleri kandirmayacagim
Evet burnumla ilgili sağlık sorunları yaşıyorum ama öyle olmasa da sırf estetik amaçlı bu ameliyatı yine olacaktım.
Ama toplumuzdaki bazı çok bilmiş insanlar beni biktirdi gerçekten
En güzeli dogallikmis,burnum aslında kötü degilmis ki ben bu burunla mutsuzsam ve ameliyatı göze alıyorsam sana ne oluyor arkadas.
Hele bazıları var ki ameliyat korkum olmayan beni söyledikleriyle gerdiler,nasıl cesaret ettin bravo gibisinden laflar duyuyorum.
Vallahi ciddi ciddi düşünmeye başladım ben bu ameliyattan korkmalı miyim arkadaşlar.
Yakın zamanda bir akrabamizin yuruyerek girdiği ameliyattan sağ çıkamaması kabusum oldu hele ki
İki küçük çocuğum var benim,ameliya a sürecinde destek olmak için annem babam gelecek yanıma.
Ne olur birşeyler deyin bana,içim rahatlatin,manyak manyak seyler düşünür oldum.
En buyuk aptallığı çevreme ameliyat olacağımı onceden söylemek oldu sanırım.
Tup bebek surecimi sırf bu sebeplerden saklamistim cevremden.
Nasıl da dogru yapmışım şimdi daha iyi anlıyorum

27 yasindayim 21 yyasindayken burumu yaptirdim 45 dk suren amelyttn 4 saat snra yuruyerek cktim narkoz agir geldigi icin . yoksa bnden snrakiler 1 buck saatte gitti evine. bi alci takildi. 5 gn snra gittim alcim cikti tamponum cikti bi bant takildi hafif sislik le devm ettm 2.haftanin sonunda bantta cikti. Normal yasantima devam ettim agirmadi asiri sismedi korarmadi. Cok guzel oldu :)
Sadece goruntu icin yptirdim suanda cok mutlym kendime guvenim geldi. Korkma sakin sadece kendinden emin ol doktoruna guven gerisi cok iyi olucak .Smdiden hayirli olsun :)
Duzeltme : amelyti iki gn onceden anneme soyledim para ayarlamasi icin ve birde bnmle iglenen yengme

Valahş ben burnumu beğenmediğim için sonrasında güzel olucağını düşünürek ameliyata annemlet el sallayarak gittim ameliyattan çıkıp bir saat sonra evimdeydim çokda güzel oldu iyi ki yaptırmışım.Sonrasında nasıl güzel olucağını düşün motivasyon olur

Çok teşekkürler,ne mutlu size sonuç sizi mutlu etmişse.

Darısı başıma inşallah.

Aslında ben de bu konuda çok pozitiftim, cesaretliydim, insanlar endişeye sürükledi beni.
Gerçekten ihtiyacım var bu ameliyata
Zira burnum hem kemerli hem ucu düşük hem de eğrilik var.

Bir korkum da yüzüm çok morarir ve siserse kizlarimin beni öyle görünce korkmasi

Bir korkum da yüzüm çok morarir ve siserse kizlarimin beni öyle görünce korkmasi
Kizlarinla konus bakin amelytn cktktn snra bu sekl seyler olablr yuzum biyle olallbr alci olcak korkmayn gibisinden cocujlari hazirlaman iyi olur. Yaslari kac gerci bilmiyorum anlayacak yastalarsa problem etme yeterki onden cocuklari bu goruntulere hazirla morarmasa bile annelerine ne oldgnu bilmek isterler. Bu sayede onemli bisey paylasmis olmanizin guvenini hisederler.

Büyük kızım beş yaşında ona anlattım herseyi,yaşından daha olgun ve akıllıdır o,ondan yana sorun olmaz da,küçük kızım daha iki yaşında,bu konuyla ilgili birşeyler demeye calistigimda boş boş baktı yüzüme

Oy kuzum kiyamam. Sorun etme hayatm ozaten doktorun iyi bi estetisyense az morarmayla hallolur.

Boş versene insanın ayağı takılıp düşüp ölüyor ,onu en başta dertetme ameliyatta ölmek fasa fiso rabbim korusun yinede,karar verdiyseniz sorun yok

Boş versene insanın ayağı takılıp düşüp ölüyor ,onu en başta dertetme ameliyatta ölmek fasa fiso rabbim korusun yinede,karar verdiyseniz sorun yok
Teşekkur ederim.
Kararım kesin gireceğim bu ameliyata.
Vir vir konuşanların karşısına fıstık gibi burnumla çıkacağım inşallah

Ben oldum dün gibi aklımda ama üzerinden aylar geçti ocak ayının sonunda olmuştum bu sene.10 gün bir zorlanıyorsun ama sonrasında normal yaşamına dönüyorsun.Herkesin süreci farklı tabi.İlk 3 ay aynalara fazla bakma yani burnunu fazla inceleme bigün şişer bigün iner.Benim kaç ay oldu hala ödemli olduğu zamanlar oluyor.2 sene içinde tam olarak oturur burnun.Canım hala yanıyor küçük bir parmak değse bile darbelere karşı koru dikkatli ol.
Umarım burnun güzel yapılır başka sağlık sorunun çıkmaz.

İnternetten çok araştırınca ameliyattan bir süre sonra burunda çökme çıkıntı gibi sorunlar yaşayanları,ikinci üçüncü kez ameliyat olmak zorunda kalanlari falan okuyunca bi korkuyor insan.
Bu ameliyat tek şansım benim,kötü de olsa sonuç ikinci bir ameliyata giremem.
Fazla güzellik takıntılı birisi değilim,yuzumle uyumlu, rahat nefes alabildigim bir burun beklentilerimi karşılar.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim

Yakında bende ameliyat olacağım inan aynı duyguları yaşıyorum aklımda hep ya pişman olursam ya daha kötü olursa diye endişeler var ama ameliyat olmazsam da hep içimde kalacak çok karışık duygular gercekten o yüzden hep iyi örnekleri gözümün önüne getirip motive olmaya çalışıyorum.Şimdiden geçmiş olsun umarım hersey iyi olur

Ben de ameliyat olmayi dusunuyorum ciddi ciddi hatta suan en buyuk hedefim bu insallah banada nasip olur.Bende ne yalan soyliyeyim hafiften korku var ama ameliyattan cok milletin dirdirini duymak daha bir korkutuyor,o yuzden esim haric kimse ye olma niyetimi dillendirmedim.Nasipse haziran ayi gibi Turkiye ye gelicem hastaneden bandajli halde taburcu olana kadar kimse bilmeyecek.Yoksa ozellikle annem cok laf soyler "nerden ciktin kocaman cocuklu kadinsin?Allah boyle yaratmis....sonu olmayan bir suru laf"...bu arada ameliyata gelincee son donemlerde ameliyat turleri cerrahi operasyonlar hatta kullanilan aletler degisti artik eskisi gibi agri veya sislik olmuyormus,ozellikle iyi bir cerraha denk gelirsen gozun kapali yaptir derim,cunku sekilsiz burnun yuzu nasil bozdugunu,i sanin ozguvenini nasil kirdigini biliyorum...

Teşekkür ederim:)
Sizin için de benim için de sonuç güzel bir burun olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…