Amerika derdi

Benim Amerika ile ilgili net bir bilgim yok ama Avrupaya gittiğimizde ne yaptığımız anlatayım size belki benzer bir şey faydası olur. Avrupada 3 günlük tatilde bile olsak bir Vodafona gidip o anki ihtiyacımıza uygun hat alıyoruz. Hesaplı 1 haftalık internet paketleri falan oluyor. Buna para yüklemesi de yapılabiliyor. İlk gün zatenrehberin numarasını falan almış oluyoruz ve gerektiğinde bu yeni aldığımız hattan arıyoruz. Türkiye'dekileri de viberdan ya da benzeri programlardan arıyoruz.

Aslında eşim bir haftalığına Amerikaya gittiğinde benzer bir şey yapmıştı. Local operatörlerden bir tane edinip ordaki konuşmalarını ordan yapıp beni de viber üzerinden aramıştı. T-Mobile dı sanırım.

Aklıma geldi şimdi kendi operatörünüzü yurtdışı aramalara açtırabilirsiniz aslında bir sorun bence.

Aklıma geldi şimdi kendi operatörünüzü yurtdışı aramalara açtırabilirsiniz aslında bir sorun bence.

Turkcell kullanıyorum, arayıp sorduğum zaman Amerika'da anlaşmalı oldukları hatları söylediler ama maalesef onlar çekmiyor.

Diğer operatörlere de bakayım en iyisi

skype kullan. Nasil olsa heryerde internet var.

Skype kontoru satin alip ev telefonunu arayabilirsin bildigim kadariyla. Ilk gittiginde birkac gun oyle idare et. Sonra sora sora avantajli karti ogrenirsin..

Oncelikle hayirli yolculuklar..ben bostonda yasiyorum.

Birincisi havaalanina gelecek kimseler varsa ve eger arabalariyla geliyorlasa mutlaka senin terminalde en son cikacagin kapiya gelirler ve sen onlara ucus bilgilerini verirsen aramana gerek kalmaz kapidan cikmaz gorursun. Yok trenle geliyorlarsa trenden zaten terminale ucretsiz servisler var onlara binerler yine gelirler telefonla ugrasma derim ilk etapta

Ikincisi burda uzun kalmiycakmissin o yuzden prepaid telefonlar oluyo..yani bi basitinden telefon aliyorsun ve de kontoru oluyor.. Cok bisey degildi fiyati ama hatirlamiyorum rakam olarak bisey diyemem..eger t-mobile cekmiyorsa verizon diye bi hattan zaten bi arkadasin verizon idi...amerika ici rahat aranir..yurt disi icinse biz mesela ara hatta baglaniyoruz..eger prepaid alacaksam bu ara hat nasil olur gelince sorarsin benimki normal hat oldugu icin yorum yapmayim ama burda opsiyonlar cok..bicok arkadas farkli kullaniyor ama dedigim gibi bence prepaid isini gorur...ama ben ankesorden de ararim dersen kart aliyosun bufelerdn ya da bazi kucuk marketlerden heryeri ararsin sorun olmaz

Cevabınız için çok teşekkür ederim :)

Birincisi, Boston havaalanından otobüse binip Concord'a gideceğim. Beni oradan alacaklar. O yüzden Boston'a inince arayıp geldiğimi, otobüs bileti aldığımı ve otobüsün saatini söylemem gerekiyor. O yüzden telefon ilk etapta gerekli. Havaalanında free wifi vardır diye tahmin ediyorum skype için falan. Bunun dışında h2O mobile almaya karar verdim..

İkincisi, sizce havaalanında ankesörlü telefonlar ve bunun için kart alabileceğim bir yer var mıdır? Yada Amerika içi telefon edebileceğim bir yer havaalanının içinde

Ankesorlu telefon icin karta gerek yok, bozuk para yeterli. Parani da orada bozdurursun zaten. Ben ailenle uzun konusmalar icin calling card al dedim.
Avrupa da hava alani internet ucretli, password u para ile aliyorsun, Amerika yi hatirlamiyorum, gerci bedava gunahlarini bile vermez onlar.
.

Merhaba Ben abd de yasiyorum. Gelince bir- iki gun konusamadik, sonra Skype a kontur yukleyip, arayarak konustuk ailemle. Hala Skype dan ararim annemi. Arkadaslarla da viber, whatsapp, facebook araciligi ile gorusuyoruz. Gideceginiz yeri bilmiyorum ama muhakkak Internet hatti vardir.

Teşekkürler
Skype kntoru almayı planlıyorum bende :)

Dunya Telekom abone ol Gayet uygun yada abd kontorlu hat alabilirsin ulasim kolay merak etme😉

Saglikli gunler

wifi :)) skype !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…