- 15 Mart 2011
- 1.098
- 3
- 158
- Konu Sahibi citaknuray
-
hamile iken doktorun yazdigini kullaniyordum, ama sigortam vitamin hapini karsilamadigi icin pahali idi, 25 dolar falandi, 30 adet. dusukten sonra cvs'den normal prenatal almaya basladim, nispeten daha ucuz, 16 dolar falan.
benim acayip uykumu kaciriyor ya, hatta uykumu kacirmaya birak, disari cikip yurumek istiyorum, o derece. belki dogal yoldan da cok vitamin tukettigim icin oyle oluyordur...ovulasyon donemlerinde faydasi oluyor ama, avatarimdaki gibi oluyorum
hamile iken doktorun yazdigini kullaniyordum, ama sigortam vitamin hapini karsilamadigi icin pahali idi, 25 dolar falandi, 30 adet. dusukten sonra cvs'den normal prenatal almaya basladim, nispeten daha ucuz, 16 dolar falan.
benim acayip uykumu kaciriyor ya, hatta uykumu kacirmaya birak, disari cikip yurumek istiyorum, o derece. belki dogal yoldan da cok vitamin tukettigim icin oyle oluyordur...ovulasyon donemlerinde faydasi oluyor ama, avatarimdaki gibi oluyorum
bizim de green card yeni cikti, ins bizi kapsamiyodur. cocugumun us vatandasi olmasini istiyorum, sonucta yillarimizi verdik buraya ve bir artisi olsun istiyoruz.
bana dr sadece folic asit verdi ki gebelikten once baslamistim bende. ilk aylarda vermiyoruz dedi, kafam karisti. ama belki de mide bulantimi arttirmasin diyedir.
ben hic iyi beslenemiyorum, sizce bi sorun olur mu? mide bulantim cok fena cunku, peynir-ekmek yemekten de yoruldum artik. Uyku konusunda da cok dertliyim, hamile oldugumdan beri sabah 8'de uyaniyorum ve gun gecmiyor. hamileler hep cok uyur diye biliyodum ben.
bizim de green card yeni cikti, ins bizi kapsamiyodur. cocugumun us vatandasi olmasini istiyorum, sonucta yillarimizi verdik buraya ve bir artisi olsun istiyoruz.
bana dr sadece folic asit verdi ki gebelikten once baslamistim bende. ilk aylarda vermiyoruz dedi, kafam karisti. ama belki de mide bulantimi arttirmasin diyedir.
ben hic iyi beslenemiyorum, sizce bi sorun olur mu? mide bulantim cok fena cunku, peynir-ekmek yemekten de yoruldum artik. Uyku konusunda da cok dertliyim, hamile oldugumdan beri sabah 8'de uyaniyorum ve gun gecmiyor. hamileler hep cok uyur diye biliyodum ben.
Oyle bir soylenti var 1 senedir. umarim kapsamaz hatta insallah bu sene cikmaz vizelileride kapsamaz.Bende hic beslenemiyordum ilk 3 ay.Bir randevumda sinirlerim bozulmustu cocuk gibi doktor muayenesi sirasinda "ben bebegimi iyi besleyemiyorum " diye aglamistim :)) Doktor hic korkma 12 .haftada duzelecek dedi.Bebeklerin o kadar az kaloriye ihtiyaclari varki sen onu cok iyi besliyorsun demisti.Benimde bulantim yoktu ama cok istahsizdim.Meyveyle besleniyordum sadece.Birde bana vitaminini hergun icersen hic korkma dedi.Hala her gidisimde soruyorlar vitamin iciyormusun diye.
doktor aslinda vermeli vitamin hapini niye vermedi anlamadim.. her doktor farkli prosedur uyguluyor.. benim doktorda bi vitamin vermisti sigortam karsilamadi $75'mis. bizde onu almadik, sigortanin karsiladigi bi ilaci kullaniyorum hic odeme yapmiyorum
canim senin ilk haftalardi dimi.. normal beslenememen mide bulantin oldugu icin.. 3 aydan sonra insalalh duzene girer guzel guzel beslenirsin..
ilk aylardada hep uyunur aslinda ben cok uyumustum . gunde 15 saat uyudugumu hatirliyorum ne komik .. ama duzene girersin sende. evdemisin? yani okuyor veya calisiyormusun?
evet silgicim sen bir sor bakalim ne dicek.. randevun ne zaman?cok rahat bi dr, tecrubeli ve turk diye ona gidiyoruz. umarim bisey atlamiyodur :) ama vermedi bana vitamin, niye vermedi acaba diye takacak yeni bisey daha buldum :)
evet yaklasik 8 haftalik, su an evde calisiyorum editor olarak. insallah girer duzene, o umutla yasiyorum su an.
oh super 15 saat uyumak guzelmis, gunler gecmiyor cunku hamileyken. ya da bana gecmiyor bilmiyorum.
esra aynen bende ac kaldi ufaklik diye takiyodum, Allah'a emanetler.
cok rahat bi dr, tecrubeli ve turk diye ona gidiyoruz. umarim bisey atlamiyodur :) ama vermedi bana vitamin, niye vermedi acaba diye takacak yeni bisey daha buldum :)
evet yaklasik 8 haftalik, su an evde calisiyorum editor olarak. insallah girer duzene, o umutla yasiyorum su an.
oh super 15 saat uyumak guzelmis, gunler gecmiyor cunku hamileyken. ya da bana gecmiyor bilmiyorum.
Vermemesinin sebebi turk olmasi cunku turkiyede ilk 3 ay folik asit verip sonra kesiyorlar.Ben bir yazi okumustum turk doktorlar 9 ay vitamin verme taraftari degiller (ablamin doktoruda tr.de cok gereksiz demisti)ve bu konuda Amerikali doktorlari dogru bulmuyorlar.Turkiyde beslenme listesi veriyorlar .hergun su kadar sunu yemelisin diye.Yani her vitamini dogal yoldan alma taraftarilar.B en doktoruma nasil besleneyim diye sormustum.Bana "bu konu hakkinda bir suru hikaye var herseyden biraz ye yeter demisti"
Ben sayet istahli olup herseyi yiyebilseydim (calistigim icin ogunde kacirdigim oluyor)folik asitten ayri vitamini belki onemsemezdim ama ben sayet cok cok saglikli beslenemiyorsam vitamin taraftariyim.
Vermemesinin sebebi turk olmasi cunku turkiyede ilk 3 ay folik asit verip sonra kesiyorlar.Ben bir yazi okumustum turk doktorlar 9 ay vitamin verme taraftari degiller (ablamin doktoruda tr.de cok gereksiz demisti)ve bu konuda Amerikali doktorlari dogru bulmuyorlar.Turkiyde beslenme listesi veriyorlar .hergun su kadar sunu yemelisin diye.Yani her vitamini dogal yoldan alma taraftarilar.B en doktoruma nasil besleneyim diye sormustum.Bana "bu konu hakkinda bir suru hikaye var herseyden biraz ye yeter demisti"
Ben sayet istahli olup herseyi yiyebilseydim (calistigim icin ogunde kacirdigim oluyor)folik asitten ayri vitamini belki onemsemezdim ama ben sayet cok cok saglikli beslenemiyorsam vitamin taraftariyim.
evet silgicim sen bir sor bakalim ne dicek.. randevun ne zaman?
kalabaliklasmaya baslayinca topik kim kac haftalik karistiriyorum..
evde calismakta guzeldir yaaa.. bende 7 ay kadar turk marketinde calistim muhasebeci olarak. hamile kalinca biraktim.ilk bebisim dusuk olunca bunda artik evde oturayim dedim.. calismak guzel ben seviyorum.. hele Amerikada..
benim doktorda Turk.. ben ilk 7 haftalik gitmistim hemen verdi bana vitamini.. hatta dogumdan sonrada iceceksin dedi.. ama benim doktor tam Amerikali olmus.. burda baska bir turk doktor daha var. o oyle yapmiyomus. yani benim doktor tam Amerikali olmus. ondanda hemen vermis olabilir bana..
haziran ortalarinda gel dedi, bakalim :)
kesinlikle bosken vakit hic gecmiyor ama hamilelikte disarida calismak zordur muhtemelen. gerci bulanti yoksa, idare edilebilir.
turk dr bulmak ne guzel di mi? ben niyeyse amerikali dr.lara pek isinamadim ya. beni turk hekimlerine emanet edin demis ya ataturk kesinlikle kendisine katiliyorum :)
hangisini kullaniyosun peki? alirsam ne aliyim ya da? esra ne olucak bizim takintilarimiz bilmiyorum, bana da herseyi abartma diyo esim, iyice psycho oldum su donemde
kizlar bosbos oturuyorum .. kocam gelip yemek yapicak :))) seviyorum c.tesi ve pazar gunlerini.. yemek yapmamak cok guzel..
esinin isi dolayisiyle mi geldiniz yoksa okul falan mi?
Ben de bu kanunu duymamistim benim dogum agustosta ve ogrenci vizEm var bakalIm bizE
Vuracak mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?