Amerika'da Hamilelik

demekki bunyeden bunyeye fark ediyor, ama sen devam et.. avatarda super zaten

Ben de receteli prenaissance plus diye bir vitamin kullaniyorum.$10.00 oduyorum gerisini sigortam oduyor.Hic uyku problemi yasamadim.5 ten sonra uzun yuruyusler yapiyorum hergun belki ondan hemen uyuyorum :))

doktor aslinda vermeli vitamin hapini niye vermedi anlamadim.. her doktor farkli prosedur uyguluyor.. benim doktorda bi vitamin vermisti sigortam karsilamadi $75'mis. bizde onu almadik, sigortanin karsiladigi bi ilaci kullaniyorum hic odeme yapmiyorum

canim senin ilk haftalardi dimi.. normal beslenememen mide bulantin oldugu icin.. 3 aydan sonra insalalh duzene girer guzel guzel beslenirsin..
ilk aylardada hep uyunur aslinda ben cok uyumustum . gunde 15 saat uyudugumu hatirliyorum ne komik .. ama duzene girersin sende. evdemisin? yani okuyor veya calisiyormusun?

Oyle bir soylenti var 1 senedir. umarim kapsamaz hatta insallah bu sene cikmaz vizelileride kapsamaz.Bende hic beslenemiyordum ilk 3 ay.Bir randevumda sinirlerim bozulmustu cocuk gibi doktor muayenesi sirasinda "ben bebegimi iyi besleyemiyorum " diye aglamistim :)) Doktor hic korkma 12 .haftada duzelecek dedi.Bebeklerin o kadar az kaloriye ihtiyaclari varki sen onu cok iyi besliyorsun demisti.Benimde bulantim yoktu ama cok istahsizdim.Meyveyle besleniyordum sadece.Birde bana vitaminini hergun icersen hic korkma dedi.Hala her gidisimde soruyorlar vitamin iciyormusun diye.

Aslinda NUray in dedigi gibi vermeleri lazimdi cunku o vitaminlerde folik asitten ayri kalsiyum,demir,vitamin d3,E,B6,docusate sodium var.Bunlarida almak gerekiyor.Doktora gidince muhakkak zor canim.

cok rahat bi dr, tecrubeli ve turk diye ona gidiyoruz. umarim bisey atlamiyodur :) ama vermedi bana vitamin, niye vermedi acaba diye takacak yeni bisey daha buldum :)

evet yaklasik 8 haftalik, su an evde calisiyorum editor olarak. insallah girer duzene, o umutla yasiyorum su an.
oh super 15 saat uyumak guzelmis, gunler gecmiyor cunku hamileyken. ya da bana gecmiyor bilmiyorum.

esra aynen bende ac kaldi ufaklik diye takiyodum, Allah'a emanetler.

Son düzenleme:
evet silgicim sen bir sor bakalim ne dicek.. randevun ne zaman?
kalabaliklasmaya baslayinca topik kim kac haftalik karistiriyorum..
evde calismakta guzeldir yaaa.. bende 7 ay kadar turk marketinde calistim muhasebeci olarak. hamile kalinca biraktim.ilk bebisim dusuk olunca bunda artik evde oturayim dedim.. calismak guzel ben seviyorum.. hele Amerikada..

Vermemesinin sebebi turk olmasi cunku turkiyede ilk 3 ay folik asit verip sonra kesiyorlar.Ben bir yazi okumustum turk doktorlar 9 ay vitamin verme taraftari degiller (ablamin doktoruda tr.de cok gereksiz demisti)ve bu konuda Amerikali doktorlari dogru bulmuyorlar.Turkiyde beslenme listesi veriyorlar .hergun su kadar sunu yemelisin diye.Yani her vitamini dogal yoldan alma taraftarilar.B en doktoruma nasil besleneyim diye sormustum.Bana "bu konu hakkinda bir suru hikaye var herseyden biraz ye yeter demisti"
Ben sayet istahli olup herseyi yiyebilseydim (calistigim icin ogunde kacirdigim oluyor)folik asitten ayri vitamini belki onemsemezdim ama ben sayet cok cok saglikli beslenemiyorsam vitamin taraftariyim.

Silgicim inan ben de hergun takacak bir sey buluyorum.Hatta bazi sabahlar esim diyorki"bugun neye kafayi takmayi dusunuyorsunuz hanimefendi" :)))

benim doktorda Turk.. ben ilk 7 haftalik gitmistim hemen verdi bana vitamini.. hatta dogumdan sonrada iceceksin dedi.. ama benim doktor tam Amerikali olmus.. burda baska bir turk doktor daha var. o oyle yapmiyomus. yani benim doktor tam Amerikali olmus. ondanda hemen vermis olabilir bana..

haziran ortalarinda gel dedi, bakalim :)
kesinlikle bosken vakit hic gecmiyor ama hamilelikte disarida calismak zordur muhtemelen. gerci bulanti yoksa, idare edilebilir.

turk dr bulmak ne guzel di mi? ben niyeyse amerikali dr.lara pek isinamadim ya. beni turk hekimlerine emanet edin demis ya ataturk kesinlikle kendisine katiliyorum :)

hangisini kullaniyosun peki? alirsam ne aliyim ya da? esra ne olucak bizim takintilarimiz bilmiyorum, bana da herseyi abartma diyo esim, iyice psycho oldum su donemde

Son düzenleme:

Ben de duydum bir cok turk doktor vitamin vermeyip beslenme listesi veriyormus Nuray cim.Ben kendi adima soyleyim asla o listeyi uygulayamazdim.Bazi gunler isten gelince yorguluktan yemek bile pisiremiyorum.Ne varsa evde onu yiyorum.Vitamin ictigim icin icim rahat.

kizlar bosbos oturuyorum .. kocam gelip yemek yapicak :))) seviyorum c.tesi ve pazar gunlerini.. yemek yapmamak cok guzel..

Ben prenaissance plus kullaniyorum receteli. Sor doktoruna canim tamam derse sanada yazsin bu vitamini.Bana esim zaten psycho diyor :)))))

kizlar ben kaciyorum arada takip ederim sizleri, benim kocis geldi... bir arkadasinida cagirmis yemege.. yardim edeyim bari birazcik

esinin isi dolayisiyle mi geldiniz yoksa okul falan mi?

Türkiyede iken greencard'a başvurmuştuk,çıkınca denemelisiniz dediler.Bizde şansımızı deneyelim dedik,düzenimizi bozup geldik buralara.Kimsemiz de yok,sadece eşimin uzaktan bir akrabası vardı.Onlar ilk aşamada konaklamaya yardımcı oldu,ama sonuçta iş,düzen ev herşeyi kendi başımıza hallettik.Bulunduğumuz yerde tanıdığımız sadece bir Türk var.İstanbul'daki hareketli yaşantımızdan sonra burası fazla sakin ve sessiz oldu bizim için.Alışmaya çalışıyoruz,bakalım:)

Kizlar simdi internette okudum.Tr.de saglik bakani aciklama yapmis.Gereksiz yere yapilan sezaryanlara ceza baslatilmis.Yani artik vatandas ben sezaryan istiyorum diyemiyecekmis.Gereksiz yapilan sezaryandan sorumlu hastane ve doktorada ceza gelicekmis.

Ben de bu kanunu duymamistim benim dogum agustosta ve ogrenci vizEm var bakalIm bizE
Vuracak mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…