- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.361
Insallah ilk seferde hepimizin ailesi alir.
Ben sansliydim o konuda cunku 6 ay hic canim tatli istemedi .Meyve cok yedim.Kilolarca kiraz,elma,seftali tukettim.
Son iki aydir tatli ,cikolata yiyorum.Cok dikkat ederek.Hem seker yonunden kotu hem de cok kilo alirsin o kiloda bebise hic yaramaz sana kalir.
Meyve yiyerek bastirmaya calis yada sutlu tatli yap kendine.Ben ilk aylar muhallebi cok yaptim.Sut icebiliyorsan isit uzerine azicik tarcin koy.Baktim canin hala cok cikolata istiyor evde bir tane bulundur onu ye.Cok alirsan ,cok yersin.
Ben hep markete gittigimde junk food reyonlarindan gecerken aklim kalsada bunlar bebisime hic yaramaz diye dusunuyorum :) Onun yerine meyve ,frozen yogurt aliyorum.Arada cikolata kacamagida yapiyorum :)
Ben 10 kilo almisim.Daha 8 haftam var. Ilk 3 ay hic kilo almadim.Sonra ki her ay icin 2 kilo almisim.Sanirim 13-14 ile bitecek.
Oooo hesap kitap yapmışız :)) ya Esracım boşver şimdi kiloları ..sana herşeyi ye demiyorum ama kendine baskı yapma hatta hesapta yapma çunku evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen kilo alımları yavaş bazende hızlı olabiliyor kişiden kişiye ve bunyeden bunyeye göre değişiyor ...Bol bol Lara nın geleceği ve kucağına alacagın gunu dusun ve relax ol .))
naptin canim sana soyledigim fiber i kullandin mi ?
Selam Kızlar,
Herkesler iyidir umarım,kilo konusu açılmış abur cubur:)) oh oh yiyelim güzelleşelim, bende birkaç gündür mide sorunu başladı canım istesede mide ağrısı ve yanmadan ağız tadıyla yiyemiyorum.Artık yukarı doğru çıkıp bir yerlerini dayıyor mideme heralde bazen enfes almak zorlaşıyor:))
Benim annem dün arayıp randevuyu aldı, silgicim ona da 12 ekim vermişler ama o Ankarada görüşmeye gidecek.Babam da bana hamile olduğuna dair belge varsa yolla dedi ama benim randevu haftaya davet mektubu yetişmez diye hemen dün onu yolladım gitti. Üzerine olan tapuları falan koyacak birde emekli maaş cüzdanı,inşallah sorun çıkmaz.Annem heyecanlıdır benim bir an önce vizemi alayım kenara koyayım diyor sorun çıkmaz umarım.Zaten dün arkadaşlar diyor eşin giremezse doğuma annen girsin diyorlar ay yok dedim o sulu göz o da panik ve heyecan yapar.İkisi birbirinden beter, kapıda bile nasıl bekleyecekler bilmiyorum.Annem dua ve gözyaşları eşliğinde, eşim şuursuz birşekilde dışarıda doğururlar:))))
Canancım pazartesiye kadar gelmezse neyin kararını verecekler. Gününde doğmayan bebekler için belli bir bekleme süresi var mı? İnşallah kolaylıkla gelir kuzu. Sonra sıra Mert12 sonra Esra'daLara'nın gelme telaşı başlayacak. Silgiyle ben aynı zamanlarda doğururuz gibi.Benim ilk kontrolde 2 ocak çıktı ama doktor 4 ocak dedi.Yani ay günler fırtlatabiliriz )) ya da belli mi olur Koko'nun balığı süzülür gelir bizden önce... Hepimizin yavruları sağlıkla gelsin
Marlimcim demek Eva artık yukarıya dogru epey buyudu ve midelerinizde gitgide yukarı kaydı..bu durum uzgunum ama kaçınılmaz, mide yukarıya çıkınca mide asiti yemek borusuna gelmeye başlıyor ve bu yuzden rahatsızlık veriyor ben dr ye sordugumda bu şekilde cevap bulmuştur..böyle durumlarda ben azar azar ve sık yemeyi denedim ..işe yaradı mı evt yaradı valla ondan sonra midem hiç yanmadı..umarım sizleride zorlamaz bu durum ve kolay atlatırsınız..
Bu arada bebekleriniz ocakta geliicek yani oğlak burcu olucak , oğlak burcu guzel burctur bende oğlağım ve çalışkan olurlar birde idealist yani şanslı olucak kızlarınız :))
Ailelerinizde inş sagsalim sorun çıkmadan vizelerini alırlar ..bir aksilik çıkmaz umarım
Ben geldiiiiiiimmm. Evim güzel evim vallahi. Birazdan sızacağız. ayağımın tozuyla bir şey diyeceğim annesine vize başvurusu yapanlara. Başvuruda, davet mektubunda hamileliğinizden bahsedecekmissiniz. Ne gerek var ki? Hamilelik belgeleri falan. Hatırlarsanız bu konu aylar önce gündeme geldiginde sakın bebek mebek demesinler interviewda demiştim, sen bebek bakmaya gidiyorsun, amerikali bakıcıların isini çalacaksın, illegal domestic work yapacaksın diye reddediyorlarmis. Kızımı görmeye gidiyorum yeterli bir sebep, hamileliği karistirmaniza hiç gerek yok, ters bile tepebilir. Kolay gelsin, sorunsuz çıksın vizeler.
Ben geldiiiiiiimmm. Evim güzel evim vallahi. Birazdan sızacağız. ayağımın tozuyla bir şey diyeceğim annesine vize başvurusu yapanlara. Başvuruda, davet mektubunda hamileliğinizden bahsedecekmissiniz. Ne gerek var ki? Hamilelik belgeleri falan. Hatırlarsanız bu konu aylar önce gündeme geldiginde sakın bebek mebek demesinler interviewda demiştim, sen bebek bakmaya gidiyorsun, amerikali bakıcıların isini çalacaksın, illegal domestic work yapacaksın diye reddediyorlarmis. Kızımı görmeye gidiyorum yeterli bir sebep, hamileliği karistirmaniza hiç gerek yok, ters bile tepebilir. Kolay gelsin, sorunsuz çıksın vizeler.
Eva heryerde:)) yukarıya doğru büyüdüğü gibi aynı zamanda çok zıpır benim bebeeemgece kolumu nereye koyacağımı şaşırıyorum,göbeğe koysam ittiriyor sıpa! dediğin gibi az ve sık yemek lazım.Zaten artık şikayetler olacak. Ben de oğlak burcuyum! Kocam diyor evde iki inatçı keçi olacak diye..Kızımla aynı burçtan olacağız umarım iki keçi toslaşmayız:))
buradaki arkadaslar belge almislar doktordan, o sekilde vizeleri de alinmis. zaten bizde uc kisi vizeye girecek ayni anda. adam, bir abda ucunuz niye diye sorarlarsa bir cevap olur bence. ben sorun olacagini dusunmuyorum, bebege bakmaya degil gormeye geliyorlar. sonucta babam ve erkek kardesim bebege bakamaz.
insallah alirlar bakalim.
kizlar sabah cok ack renkte kirmizi kanamam oldu. duzenli sancimda vardi. ama suan biseyim yok. doktora gitmeye gerek yok heralde demi. beklemeliyim.
ins onemli bisey yoktur ama son haftadasin ya bence tedbir amacli doktorunu ara sor, ihmal etme. esin arasin ya da. bak ne buldum, telaslanma ama doktorunu ara lutfen;
"Gebeliğin son ayında lekelenme veya az miktarda bile olsa kanama mutlaka acilen doktora başvurmayı gerektirir. Kanama nişan gelmesi veya başka sebeplerden dolayı olabilir."
biraz once tam anlamiyla nisan geldi.biraz daha bekliycem sonra aratmayi dusunuyorum. sancim yok cunku. bebek hareketli. bi kac saate bisey olmazsa arayacagim.
bu arada sagol silgicim..
biraz once tam anlamiyla nisan geldi.biraz daha bekliycem sonra aratmayi dusunuyorum. sancim yok cunku. bebek hareketli. bi kac saate bisey olmazsa arayacagim.
bu arada sagol silgicim..
kizlar sabah cok ack renkte kirmizi kanamam oldu. duzenli sancimda vardi. ama suan biseyim yok. doktora gitmeye gerek yok heralde demi. beklemeliyim.
Dun gece Canan i ruyamda gordum.Karsilikli dairelerde oturuyormusuz. Canan dogurmus.Ben de kendi evimde ona kahvalti hazirlayip tepsiye koyuyorum goturmek icin. Goturemeden uyandim. Tuuh dedim hatta keske bebisi filan gorseydimde uyansaydim :))
Allah yardimcisi olsun.Bir avazda insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?