Amerika'da Hamilelik

Silgi cim sen D 160 formunu doldurdunmu? Konsolosluk sayfasinda siralamayi once d160 formunu doldurun sonra formdaki barkod numarasi ve randevu pin numarasi ile arayip randevu alin yaziyor. Sen nasil yaptin? Bitti mi? Bir de senin ailen nereden basvuracak? Kac gun sonraya randevu verdiler?

Ne cok soru sordum degil mi :) Cunku cok az zamanim kaldi panik oldum. Annemin dedigi gibi bu isi de her is gibi yumurta tavugun totosuna dayaninca yapiyorum :)

esra biz bu yaz gittgimde aldik annemlere vize..

evet once d 160 i doldurup barkod numarasiyla ve pin numarasiyla randevu aliosun .. sonra o formun ciktisini alacaklar gorusmeye onunla girecekler..

eger ilk randevulariysa ilkinde sebepsiz yere alamayadabilirler sakin telas yapmayin hemen ikinciye arayip randevu alin tekrardan..

kizlar ya benim canim cikolatali gofret, kit kat, halley falan oyle seyler cekio.. oyle meyvelerdeki tatlilar kesmio beni... ama yememem lazim ya ya sonra seker cikarsa daha kotu olur.. siz bu tatli isteginizi nasil bastiriosunuz ya :18:

kizlar ya benim canim cikolatali gofret, kit kat, halley falan oyle seyler cekio.. oyle meyvelerdeki tatlilar kesmio beni... ama yememem lazim ya ya sonra seker cikarsa daha kotu olur.. siz bu tatli isteginizi nasil bastiriosunuz ya :18:

Insallah ilk seferde hepimizin ailesi alir.

Ben sansliydim o konuda cunku 6 ay hic canim tatli istemedi .Meyve cok yedim.Kilolarca kiraz,elma,seftali tukettim.
Son iki aydir tatli ,cikolata yiyorum.Cok dikkat ederek.Hem seker yonunden kotu hem de cok kilo alirsin o kiloda bebise hic yaramaz sana kalir.
Meyve yiyerek bastirmaya calis yada sutlu tatli yap kendine.Ben ilk aylar muhallebi cok yaptim.Sut icebiliyorsan isit uzerine azicik tarcin koy.Baktim canin hala cok cikolata istiyor evde bir tane bulundur onu ye.Cok alirsan ,cok yersin.

Ben hep markete gittigimde junk food reyonlarindan gecerken aklim kalsada bunlar bebisime hic yaramaz diye dusunuyorum :) Onun yerine meyve ,frozen yogurt aliyorum.Arada cikolata kacamagida yapiyorum :)

Ben 10 kilo almisim.Daha 8 haftam var. Ilk 3 ay hic kilo almadim.Sonra ki her ay icin 2 kilo almisim.Sanirim 13-14 ile bitecek.

insaallah alirlar canim haberdar et burdan..

dogru haklsiin bana yaricak bebise degil.. zaten ne zaman abuk subuk seyler yemeye baslasam hemen tartida farkedio.. ee noluyo sonra eksilmiyor da bana kalicak dedigin gibi dikkatli olmak lazim..

dr umda bana gecen randevumda soyledi her ay 3 pound alirsam cok uygun olacagini soyledi ama bakalim artik.. dikkat etmeye calisicam bundan sonra insaallah..

zaten benim kabiz olmamam gerektigi icin sebze meyve agirlikli beslenmem lazim yani oyle junk food, fast food, bizim turk mutfaginin sahane hamur isleri beni bozar ama gordugumde affedemiyorum

doldurdum esracim, sadece fotolari ekleme kismi kaldi. ben pin numarasi almadan aradim, odeme icin kredi karti ve pasaport numarasi istiyorlar (annenin). sonra karttan 20$ cekip mail atiyorlar tarih ve saat, hangi belgeler gerekli vb.
kisacasi direkt ara kredi kartiyla odeme yapicaksan pine gerek yok, soru sorabilirsin yanitliyorlar. ben iki kez aradim, sormayi unuttugum seyler oldu, cevapladilar. annenin pasaport numarasini almayi unutma ama.

formdaki barkod numarasini forma baslarken kaydet yarim birakip tekrar dondugunde giris yapman icin onu ve ilk basta sectigin soruyu istiyor. devamli save etmeyi de unutma formu.

istanbul'dan basvurucaklar, 3 hafta sonraya verdiler aradigimda. 12 ekimde yani.

cok sormadin :)

banka hesap dokumu, uzerine olan mallar vb varsa onlari da gotursun. bir de ben doktordan hamile olduguma dair bir kagit alicam, onu da gostersinler diye. yani bebegi gormeye gidiyoruz diycekler.

Son düzenleme:

ben de ilk aylarda yiyemedim simdi canim tatli seyler cok istiyor, dun bi oturdum bir suru ferrero rocher yedim dizi izlerken haha :)) ama artik kisitliycam yoksa ben de alicak gibiyim kilo. muz faydali ama senin kabizlik sorunun var galiba.

Ne demek canım, asıl sen bebeyi yüklenip geldin, ben teşekkür ederim. Nasıl, eve dönüş kolay oldu mü?

Evt cnm çok şükür tek parça eve varabildik malum iş çıkış saati idi otobus çok kalabalık oldu ama benim velet kucağımda millete gulucuk yaya yaya geldik :))
Cnm sana yarınki yolculukta sagsalim varmanı diliyorum ..umarım kolayca varırsınız

Az aldı cnm baksana sona geldiniz sayılır ..bu zorlukların mukafatı inş nur topu bir bebekle sonlanır ve hemencecik hepsi unutulur. öylede oluyor zati
Eşim kendine gelir mi bilmem ama ben onsuzda çok iyi idare edebildiğimi anladım hatta adam hayatımı kolaylaştırmıyormus meger zor kılıyomuş..bakalım o ne anlamış gelince gorucez umarım çok iyi anlamıştır değerimi.

son ayi unutma esracim haftada 2 kilo bile alabilirsin ben 10 gunde 2 kilo almisligim var :)))
benim bu ay canim cok tatli cekti. yaptiklarimi sabah kalkip bile yemisligim var .bence nefsimizi koreltmek icin az da olsa herseyden yiyin ben oyle yapiyorum.

Son ayi unutma demissin Canan cim.Unutmak istiyom ben son ayi :)))Hem korkuyorum hem de bak haftada 2kilo diyosun :))
Ben sevdigim seylerden az yiyemiyorum bitiriyorum:)O yuzden bir kere aliyorum canim cekti diye doyana kadar yiyorum bir daha almiyorum:) Tabi bu sadece abur cubur icin gecerli.Ekmekle aram yok zaten sadece sabah kahvaltisinda.Aslinda artik hic umurumda degil totommu buyumus gidigimmi cikmis tek dusundugum hayirlisiyla dogum yapmak.Baska hicbir sey dusenemiyorum son zamanlarda.Hepimiz hayirlisiyla atlatalim hamileligi saglikla kavusalim bebislere insallah.

Selam Kızlar,

Herkesler iyidir umarım,kilo konusu açılmış abur cubur:)) oh oh yiyelim güzelleşelim, bende birkaç gündür mide sorunu başladı canım istesede mide ağrısı ve yanmadan ağız tadıyla yiyemiyorum.Artık yukarı doğru çıkıp bir yerlerini dayıyor mideme heralde bazen enfes almak zorlaşıyor:))

Benim annem dün arayıp randevuyu aldı, silgicim ona da 12 ekim vermişler ama o Ankarada görüşmeye gidecek.Babam da bana hamile olduğuna dair belge varsa yolla dedi ama benim randevu haftaya davet mektubu yetişmez diye hemen dün onu yolladım gitti. Üzerine olan tapuları falan koyacak birde emekli maaş cüzdanı,inşallah sorun çıkmaz.Annem heyecanlıdır benim bir an önce vizemi alayım kenara koyayım diyor sorun çıkmaz umarım.Zaten dün arkadaşlar diyor eşin giremezse doğuma annen girsin diyorlar ay yok dedim o sulu göz o da panik ve heyecan yapar.İkisi birbirinden beter, kapıda bile nasıl bekleyecekler bilmiyorum.Annem dua ve gözyaşları eşliğinde, eşim şuursuz birşekilde dışarıda doğururlar:))))

Canancım pazartesiye kadar gelmezse neyin kararını verecekler. Gününde doğmayan bebekler için belli bir bekleme süresi var mı? İnşallah kolaylıkla gelir kuzu. Sonra sıra Mert12 sonra Esra'daLara'nın gelme telaşı başlayacak. Silgiyle ben aynı zamanlarda doğururuz gibi.Benim ilk kontrolde 2 ocak çıktı ama doktor 4 ocak dedi.Yani ay günler fırtlatabiliriz)) ya da belli mi olur Koko'nun balığı süzülür gelir bizden önce...Hepimizin yavruları sağlıkla gelsin

scan edip yollasan belki olur, cunku biz de oyle yapariz muhtemelen. diger turlu bizim de yetismez. insallah alirlar vizeyi.

yukari dogru cikti diyosun ya ben de onu 1-2 haftadir hissediyorum. bir de gobegin sismeye basladigi yer agriyor arada. kesin ayagini dayadi diyorum :) ne ilginc bisey ya, ben bazen hala inanamiyorum icimde bir canli olduguna. saglikla gelsinler bakalim hayatimiz nasil olucak,

marlin sorunu simdi gordum. gunu gecen bebeklere yapilan bi test. aladigim kadariyla iste kalp atisi durumu kordon dolanmismi falan gibi neden gelmedigi hakkinda bilgi edinmek sanirim. bu benim okudugum kadarki yorumum. ee gelmeyince nasil dogum yaptirilacak kararini verir doktor. esim doktora sordu. gelmeyen bebekleri en fazla 15 gun bekletiyorlarmis. tabi herseyin yolunda olduguna emin olarak.

Kizlar davetiyelerinizi FedEx ile yollayin.3 gun sonra ellerinde.Ben belge yada paketleri FeDex ile yolluyorum 3 gun ellerinde oluyor.

Marlin cim bende de ayni sorun var .Midem agrimiyor ama yanma oluyor.Birde yemek yerken sanki nefes alamiyorum bu yuzden fazla yiyemiyorum.Iki defa cok sevdigim birseyi zorlayarak fazla yedim.Oluyorum zannettim nefes darligindan.
Davetiye isini nasil yaptiniz ?

Ben de mide ağrısı da var ama benim midem hep sorunluydu,ülser falan geçirdim bu da tuzu biberi oldu sanırım.. Davetiyeyi bir tanıdık en son gelirken yazmış ondan örnek aldılar ona göre doldurduk.Tüm pasaport, green card bilgilerimi yazdım, ev adresim,nerde çalıştığımın bilgisini verdim.Ayrıca annemin ikamet bilgisi,pasaport bilgileri yazıldı. Bir cümlede annemin beni ve doğacak bebeğimizi ziyaret etmesi için davet ettiğimi yazdım. 3 ay kalacağını,dönüş tarihini de ekledik.Postaladık bakalım:)

Canancım inşallah pazartesi gittiğinde artık doğum başlıyor diye sağlıkla güzel haberler alırsın inşallah. Erken doğum korkusu bir dert, gelmedi içerde artık kalmasın bir dert:)) cidden aylar ilerdikçe herşey daha heyecanlı ve zormuş.Göbeğim 1 haftada bile büyüdü, eğilip kalmak bile zor.Seni daha iyi anlıyorum şimdi, hele son ay nasıl olur kimbilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…