Amerika'da Hamilelik

Bizimkiler de önce parayı yatırdılar, pin koduyla arayıp randevu aldılar.Sitede öyle yazdığı için o şekilde yaptılar sanırım.
Benim şeker yükleme testim bu hafta değilmiş buarada:)) aç aç gidecektim,aradım sordum normal ye iç gel dediler,sana burda içecek çeşitlerimizden vereceğiz hangisini seversen diğer randevuda onu vereceğiz sana dediler:)) ay çok güzelmiş gibi önceden bir de tadımlık sunum yapıyorlar:)

bilmiyorumki gecen gun de yazmistim, ben kartla odedim telefondan. yani belki ondan farkli islem yapmislardir. acaba bizimki mi yanlis oldu? gerci saat vb bilgileri geldi. ds160 barcod nosu kolay aslinda, hemen giris yap alirsin. ama 6 oldu saat trde.
insallah yanmaz, sabah erken arasa kabul ederler belki. cok ilginc benden hic onlari istemediler.

Biz ocak ayi anne adaylari hep erken hissettik kiz erkek farketmedi (erken dedigim de yine 16. haftadan sonra). Ama Esra daha gec hissetmisti. Bu annenin anatomisi ile ilgili bir sey bence, o zaman ebe de demisti, yuzeye yaklasirsa hissedersin, iceride kipirdayip durur o onlari hissetmezsin demisti. Simdi hissetmemek mumkun degil. Hissetmek muhtesem bir duygu, umarim en yakin zamanda hissedersin ama hissetmedigin icin sakin ha dert etme.

Bu karin bolgendeki anlik sancimsi seyler ligament agrisi diyorlar. Karnin genisledikce orada kaslar ligamentler yer degistiriyor, esniyor, ondan. Sorun degil. Sorun olacak sanci adet sancisina benzeyen sancilar.

Her sey normal gozukuyor, rahat ol. Bizim ebelerin doktorlarin bize dedigi gibi: normaldir normaldiiiiirrr!

Ya bu vize isleriniz bir an once hallolsa da ben de rahatlasam. Ne bicim seymis, ondan baska sey istiyorlar bundan baska sey. Bana dert oldu vallahi. Hadi hayirlisiyla hallolur yakinda insallah.

Benim tam 100 gun kalmis beklenen dogum gunune. cift haneli sayilara iniyorum, amanin aman!!!!

Canan kesin dogurdu, neler oluyor acaba, keske firsat bulup yazsa.

Eva'ya da afiyet olsun. Daha yeni turkiye'den geldik ama aklim mamalarda kaldi vallahi...

Herkese iyi bir hafta diliyorum!

1.İlk önce internet üzerinden DS-160 Göçmen Olmayan Vize başvuru formunu doldurunuz. DS-160 formunu doldurduktan sonra, kişisel bilgilerinizi ve barkod numarasını içeren onay sayfasını basmanız gerekmektedir. Randevu günü konsolosluğa gelirken, onay (Confirmation) sayfasının çıktısını yanınızda getiriniz.
2.Başvuru formunuzu doldurduktan sonra randevunuzu almak için Vize Bilgi Servisini +90 212-340-4444 numaradan arayınız. Randevu alabilmek için Vize Bilgi Servisi uzmanına pasaport numaranızı ve onay (Confirmation) sayfasında bulunan barkod numarasını vermeniz gerekecektir. Formunuzu doldurmadan Ankara için vize randevusu alamayacağınızı belirtmek isteriz.

Silgi cim yukaridaki Ankara baskonsolosluk sayfasindan alinti.Annem e Ankara daha yakin oldugundan oraya gitmek zorunda.Benim de aklim cok karisti ben bu yazilana uyacam bugun butun formu doldurup yarin tekrar randevu aldiricam ablama. Bizim doldurmamizda bir sakinca varmi acaba .Offff varya erken doguracam vallahi bu vize islemlerinden.

Esra'cim, formu sen doldurdugunda annene nasil ileteceksin, giderken yaninda goturmesi gerekiyor ya ciktisini. Formu doldururken bir fotograf upload etmen gerekiyor sanirim bir de. Eger mac kullaniyorsan formu doldurursun, print deyince cikan ekranda save as pdf dersin, o dosyayi ablana yollarsin o basar. Eger doldurdugun formu save etme imkanin yoksa ya sen basip postayla yollayacaksin ya da ablan doldurup cikti alacak. Ayrica randevuyu da sen alabilirsin, annenin bilgileri elinin altinda olursa telefon acarsin, kredi kartinla odeme yaparsin. Bankaya gitmekle ugrasmaya gerek yok.

Cok cok kolay gelsin.

Ha bir de aklima sey geldi: bu senin annenin basina gelen ankara'ya mahsus bir sey olmali cunku ben istanbul hakkinda sunu duydum: konsoloslugun karsisinda fotografci/ofisler var, bunlara gidip orada ds'i (25 liraya mi ne) doldurtup ciktisini alip randevularina gidiyormus insanlar. Acaba ankara icin boyle bir servis var mi? sen burada ablan orada kendinizi paralayacaginiza parasi neyse verip bu isi hep yapan birilerine yaptirsaniz? randevu da alsinlar form da doldursunlar.

ya karisiklik bundan kaynakli sanirim, baktim da ankara ve istanbul farkli. bizimkiletr istanbul'dan giriyor.

istanbul sayfasinda bu yaziyor;

"Vize Bilgi Servisini, 0212-340-4444 numaralı telefondan arayarak, 20 Amerikan Doları veya karşılığı Türk parasını kredi kartınızla ödeyerek randevu alabilirsiniz. Ödemenizi kredi kartı ile yapamamanız durumunda İş Bankası’na ödeme yapabilir, bankadan alacağınız dekontun alt kısmında yazan PIN numarasıyla randevu talebinde bulunabilirsiniz. İş Bankası’ndan alınan PIN numarası satın alındığı tarihten itibaren bir yıl süre ile geçerlidir. Ayrıca, bir PIN numarası ile ayni evde yasayan aile bireylerinden en fazla 5 kişiye randevu alabilirsiniz.

PIN numarası aldığınız günün ertesinde Vize Bilgi Servisini arayarak (0212-340-4444) konsolosluk görevlisiyle mülakat için randevu alınız."

ben pin kismini skip ettim, direkt aradim iste dedigim gibiverdiler bana. demek ki iki sehir farkli.

"Formunuzu doldurmadan Ankara için vize randevusu alamayacağınızı belirtmek isteriz." yazmislar, istanbul'da bu yok. ben formu doldurmadan once randevu aldim. yani sen doldur aksam, yarin oyle ara o zaman. ya inan zor degil, anne olunca is guc vb daha kolay oluyor doldurmak. ama bilgileri alman lazim annenden. dijital fotograf istiyolardi tr ds160da, 5e 5e galibaliba fotografcidan aldilar, onu da ekledik.

ben bitirdim bizimkileri, onlara pdf halinde onay sayfasini yolladim. cikti alip goturucekler. ankarada baskasinin doldurmasinda sorun olur mu bilmiyorum, zaten formda bir yerde yardim aldiniz mi doldururken diye bir soru var. ben benim adimi adresimi yazdim, yani benden yardim aldilar. sorarlarsa telefon uzerinden ya da internetten yardim aldik derler ki oyle kismen.

ankara farkliymis, sen iyice oku sabah erken ara hallolur ins. gercekten cok uyuz isler,

benim bu sabah randevum vardi doktorla, gittik muayene olduk, flu shotumuzu yaptirdik geldik. her sey yolundaydi, gerci hatun bir sey yapmadi, bir rahim boyu olctu, bir dopplerle kalp atislarini dinledik oldu bitti. ebe'nin yaptigindan farkli bir sey olmadi. bir sonraki randevum ebeyle 26sinda.
benim seker testi 26sindaki randevudan once yapilacakmis. siviyi verdiler, icip gidecegim kan verecegim 1 saat icinde.

bugun birisinin daha randevusu vardi, kimdi, silgi? marlin? nasil gecti?

ankara, kartla odeme aliyor mu baksin ona da ama. istanbulda dedigin gibi karsidaki kirtasiyeler yapiyor bu isi ama ankara icin belki farklidir. gidicek oraya, formu doldurtucak randevu aldiricak e kac hafta sonraya vericekler, tekrar gidicek. bence uzun is gibi o, ayni gune vermiyorlar cunku.

formu ben doldurdum, ayrica bitince email confirmation diye bi secenek var. onu istedigi kisiye email atabiliyor. onlarda cikti aliyor. save ediliyor kisaca.

ama ankara icin bence arayip bir sorsun, simdi ben ne desem yanlis olur sehirler farkediyormus. ne sacma ya.
ds formu doldururken de farkeder mi bilmiyorum.

ay basim agirdi an itibaroiyle vize mizee bi atlatsak :) ben de kac gundur bizimkileri sorularimla hasta ettim formu doldururken:)

bakin sevgili konsolosluk gorevlileri, kimse amerikada yasamak icin can atmiyor, donucekler bebegi gorup sinir etmeyin bizi verin vizeleri!!! :)))

sevindim herseyin guzel gecmesine. flu shot sende mi oldun simdi, bana yapmadilar. sorsam ben de gidince. esra sen olmus muydun? gribe cok yatkinim zaten.
bebegin kilosunu boyunu ne zaman soylerler acaba, bana hic o bilgileri vermediler. trde millet boy kilo vb yaziyor forumlarda.
benim haftaya randevum.

valla bizim kaiser resmen harass ediyor flu shot oldun mu olsana olsana diye emailler falan. hamilelere prezervatifsiz ozel asi oluyor (gecen seneden bununla ilgili aci bir anim var aglattilardi beni, neyse uzun hikaye), ondan yaptirdigina dikkat et, onun disinda hamileler, yaslilar ve cocuklarin flu shot yaptirmalari onemliymis cunku bagisiklik sistemimiz zaten zayif. ha anti-asi'cilar var, onlar baska turlu soyluyor.

kilo-boy soylemek icin ultrason lazim, bizim tr'dakiler dakika basi girdikleri icin yazabiliyorlardir o bilgileri. kilosu yaklasik, bas ve karin cevresini olcup oradan bir formulle tahmin ediyorlar. boyunu da femur boyundan tahmin ediyor olabilirler cunku bebeler gocuman oldu ultrasonun bir seferde bastan ayaga olcmesi mumkun degil :)) dogumdan once bir kere bir ultrason olur herhalde, hani cocuk iriyse falan diye. benimkiler simdi anca gobegimi olcuyor mezurayla!!!

SiLgi cim yanlis anladin 2 defa gitmeyecek ankaraya . ikinci paragrafta diyorki barcode kodu pin kodu ve pasaport numarasi ile randevu alinir.D160 formunun barcode kodu olmadan randevu verilmez ve gercektende bugun vermediler.Annem randevu tarihini alip gidecek Ankara ya. Koko hepimiz buradan dolduruyoruz.silgi nuray da buradan doldurdu.annem bana elektronik fotosunu gonderdo.doldurduktan sonra save yapip anneme gondericem ciktisini alacaklar yada ben burdan ciktiyi alip davetie ile birlikte fedex international priority gonderecem annem imzalayip yaninda goturecek.onunla ilgili anlasilmayan birsey yok zaten benim takildigim silgiden barcode nosu istemefilet benden istediler.

[QUOT pE=kokopelli;26696700]Ha bir de aklima sey geldi: bu senin annenin basina gelen ankara'ya mahsus bir sey olmali cunku ben istanbul hakkinda sunu duydum: konsoloslugun karsisinda fotografci/ofisler var, bunlara gidip orada ds'i (25 liraya mi ne) doldurtup ciktisini alip randevularina gidiyormus insanlar. Acaba ankara icin boyle bir servis var mi? sen burada ablan orada kendinizi paralayacaginiza parasi neyse verip bu isi hep yapan birilerine yaptirsaniz? randevu da alsinlar form da doldursunlar.[/QUOTE]

Konu tek para olsa keske adamlar doldurmadan randevu tarihi vermiyorlar.25 degil 100 olsun ama problem baska

Bugun vuruldum silgi.benim de randevum vardi.Vurulmak istemiyordum ama doktor mecbur degilsin fakat vurulsan iyi olur deyince vuruldum.Gobek kontrolu yapildi kalo atislarini dinledik.15 october diger randuvu.telden yaziyorum abuk subuk cikabilir yazilar :)Hastane formunu gondetdik oda icin ozel tek kisilik odaymis .

Silgi ben seni yanlis anlamisim :) dedigin gibi istanbuldaki gibi kapi onunde doldurmuyor kimse formu o olmadan alinmiyor randevu keske olsada parai neyse iki katini odeyim cunku bu islerden nefret ediyorum

lara da iyiymis, masallah bebeklere. ben de olsam iyi olur, grip olup cocuga mikrop bulastirmayalim Allah korusun.

ankara farkliymis esracim ben de sen soyledikten sonra baktim, bizimkiler istanbul'dan giriyor. neyi imzaliycak confirmation pagei mi? ben baktim da oyle bisey goremedim, varsa da orada imzalarlar artik.

halledersin sen bir gecede uzun surmez kimlik ve pasaport bilgileri varsa. bazi detayli sorular var gerci, ise ne zaman basladi ne zaman birakti vb vb. adresler, posta kodlari.. insallah alirlar hepsi de rahatlariz gercekten, ben stres oldum ama bizimkiler rahat :)

koko alemsin ya formulu bile biliyosun, benim drdan daha detayli bilgi veriyosun :))

bana bakiyolar ultrason ama hic soylemediler, hep daha ufakk deyip deyip guluyor dr.
saglikli olsunlar da minnoslar.

koko alemsin ya formulu bile biliyosun, benim drdan daha detayli bilgi veriyosun :))

bana bakiyolar ultrason ama hic soylemediler, hep daha ufakk deyip deyip guluyor dr.
saglikli olsunlar da minnoslar.

Yok be, turkiye'deyken kayınvalidem ultrasonla baktı ya, o zaman anlattı böyle böyle yapılıyor dedi. O da ölçmedi mesela, pek ehemmiyet vermiyor su anda. Her şeyi sağlıklı, kafa cevresi olması gerektiği gibi, gerisi hikaye.

Saolun kizlar..

Bugun detayli ultrasona gittim... Bugun itibari ile 16 + 5'im.. Ultrasonu ceken kiz rapor yazip doktora gondereceklerini soyledi yani cok fazla detay vermek istemedi ama placentanin iyi yerde oldugunu ve iyi gorundugunu soyledi.. Ama asil soyledigi detayli ultrason icin hala erken oldugu ve genelde 18 ile 20. haftalar arasi yapilasi gerektigi oldu cunku kiz, bebek kucuk oldugu icin fazla detay yakalayamadigini soyledi.. Ayrica bebek 15+5 measure ediliyor ultrasonda yani 1 hafta geriden geliyor.. Simdide buna canim sikildi.. Aranizda boyle birsey yasayan oldumu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…