Amerika'da Hamilelik

Benim abim sağolsun annemin vize işlemini o halletti,zaten o yapmasa annem danışman firmaya gidecekti.Ankaradan girecek annemde haftaya çarşamba randevusu,inşallah birşey çıkmaz.Ay annem bir de demiyor mu benim amacım belli, bana amerikayı verseler gözüm görmez,memleketimi bırakırmıyım falan:)) memura da böyle derse yandık!

Koko ve Esra atlatmışsınız bir randevuyu daha güzel güzel:)) Ohh Lara hanımın özel odasıda ayrılmış,yakışırrr:)) aşıları da yediniz,afiyet olsun,iyi olmuş.Benim randevu çarşambaya ama sadece kalp atışlarını ölçerler sanırım, şeker için ne zaman gün verirler bilmiyorum ama bende ya tansiyon problemi ya da düşük şeker gibi birşey olabilir.Bugünde hafif göz kararması yaşadım.Mideme baskı yapınca bebek nefes almakta zorlanıyorum,oksijensiz kalıp bişeler mi oluyor anlamadım soracağım.Bir de bazen uzun süre aç kalıyorum ki çok kötü yapıyorum her zaman değil ama bugünde öyle oldu,bundan da olabilir,kızdım kendime:))

Janım, ben de ilk kontrolde 2gün önde çıktı ama ondan sonra hiçbirşey demediler,haftasında gidiyor galiba,birşey söylemediler.Ama ocak anneleri topiğinde geriden geliyor diyenler vardı belli bir zaman sonra haftasını yakalıyormuş bebiş,endişe etmene gerek yok sanırım.Ama insan tabiki herşeye takılıyor haklısın.İnsan merak ediyor boyunu,kilosunu ama işte söylemiyorlar ben en son kontrolümde sormuştum boyunu söylemeyiz ama 1pound demişti.Neredeyse bir ay geçti ama bu randevuda da ultrasona bakmazlar,kalp sesini dinletirler sanırım.Benim göbeği bile ölçmüyorlar:)) belki 7.ayda başlarlar bakalım

Marlin cim insallah annelerin hepsi alir.Onlara cok ihtiyacimiz olacak.
Benim gidecegim hastanede butun odalar 1 kisilikmis :) Dun formumuzu gonderdik.Gittigimiz zaman kayitta adimiz ciksin diye.
Cok yanlis uzun sure ac kalman tansiyonun ondan dusuyor.Eva bebisimiz de acikiyor.
Benim son 1 haftadir nefes zorlugu problemim cikti.Yazmaya firsat olmadi buraya.Dun gece saat 10 da yataktan kalkip disari cikip yuruduk.O derece dusun.Hava buz gibi oldu pencereleri aciyorum yatarken.Az az sIk yiyorum cunku biraz fazla yedimmi hic nefes alamiyorum.Bunlarin hepsi normalmis dun doktorlada konustum.Ablamda ayni seyleri yasamisti.Hele bir de karnin biraz daha buyusun malesef daha fazlalasicak.
Benim de gobegi olcmuyorlar.Dun kalp atislarini dinledik o kadar.Ebeyle randevumuz vardi.Daha cok ona hastane ile ilgili sorulari sordum.Anxiety attack oldugumu .Sancilardan daha cok bebek geldiginde korkup kendimi kontrol edememkten korktugumu soyledim.Oyle olursa ilac vereceklerini korkmamami boyle cok fazla hamile oldugunu soyledi.Biraz icim rahatladi.
34.hafta yani Ekim 15 de doktorla randevum var .O zaman ultrasona girmek isteyecegim.

Silgi cim ben annemin pasaport ve kimlik bilgilerini aldim bugun formu doldurmak icin.Scan yapip gondermisler. Baska ne sorular var bilgi almam gereken.Tr.de cok gec olmadan alirsam bugun tamamlarim formu.
Sana da bas agrisi oldum resmen sorularimla kusura bakma.Tek dolduran sensin aramizda.Bilir kisi olaraktan :)))

simdi gordum ins gec olmamistir. bakiyim hemen forma;

Personal, Address, Phone, and Passport/Travel Document Information bolumu var.
kimlik bilgileri, ev adresi, posta kodu, d yeri, tarihi, telefon numaralari, pasaport nerede issue oldu, passport no, expiration date.

Travel Information

The List of Purposes of Trip to the U.S.
Purpose of Trip to the U.S. (1): Specify:
Have you made specific travel plans?
Intended Date of Arrival:
Intended Length of Stay in U.S.:
Address where you will stay in the U.S.:
Person/Entity Paying for Your Trip:
Are there other persons traveling with you?
Have you ever been in the U.S.?
Have you ever been issued a U.S. visa?
Have you ever been refused a U.S. Visa, been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry?
Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?

U.S. Contact Information

Contact Person Name in the U.S.:
Organization Name in the U.S.:
Relationship to You:
U.S. Contact Address:
Phone Number:

(bunlari copy yaptim daha net olsun:) )

Family Information

Father's Surnames:
Father's Given Names:
Father's Date of Birth:
Is your father in the U.S.?
Mother's Surnames: Mother's Given Names:
Mother's Date of Birth:
Is your mother in the U.S.?
Do you have any immediate relatives, not including parents in the U.S.?
Relative Name (1):
Relationship to you:
Status:

Work/Education/Training Information

Primary Occupation:
Present Employer or School Name:
Address:
City:
State/Province:

Postal Zone/Zip Code: Country:

Work Phone Number:

Monthly Salary in Local Currency (if employed): Briefly Describe your Duties:

Were you previously employed?

Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?

Name of Institution (1):
Address of Institution:
City:
State/Province:

Postal Zone/ZIP Code: Country:

Course of Study:
Date of Attendance From:
Date of Attendance To:

bundan sonrakiler security questions ozel bilgiye gerek yok, son is yeri calistiysa eger, su anki meslegi ve tarihler var. onlari bilmen gerek. yukarida copy yaptim zaten sorulari.

bir de fotograf gerekli. baska yardimci olabilecegim bisey olursa sorabilirsin tabii ki.

TOURISM/MEDICAL TREATMENT (B2) vizesi dedik ama siz ne diyceksiniz vize turune?

Supersin Silgi cim.Cok tesekkur ederim.Cok yardimci oldu bu bilgiler.

rica ederim esra, alsinlarda biz de rahatlayalim artik. ekim sonuna kadar vize durumlari da belli olur annelerin :)

marlin gecmis olsun, nefes alamama durumlari bende de var uzun suredir, geceleri cok az uyuyabiliyorum bir de devamli uyaniyorum. ablami hatirliyorum hamileyken koltukta uyuya kalirdi, ben koltugu birak yatakta bile uyuyamiyorum. 3 ayimiz kaldi, esra'nin daha az. yaklastikca korkuyor insan. epidural almayi dusunuyo musunuz normal dogum olursa?

janim 1 hafta onde 2 hafta geride sorun olmaz diye okumustum bir yerde. 2 hafta onde veya 2 hafta gerideyse belki sorun olurmus. o buyusun biraz one bile gecer :)

kizlar erken biliyorum ama expiration date bakip pisik kremi aldim bebege, sonra unuturum diye. bir de indirim vardi walgreenste.
desitin iyi diyolar hep, ben de biraz bloglarda arastirmistim. desitin jel yani sari olan, beyaz bir katman birakmadan poposunda duruyomus. yani temizlemesi daha kolaymis vb diye. citaknuray mor olanini tavsiye etmisti ama ben sari olanini aldim. oyle seyler aliyo musnuz simdiden? bebege havlu bulamiyorum guzel, cok kalitesizler. turkiyeden mi getirtsem acaba bilmiyorum.

Esracım dediğin doğru büyüdükçe nefes almak gerçekten zorlaşacak, ben bu ay çalışırım güzelce diyorum hatta kasımı da çıkarabilir miyim diye düşünürken böyle arada göz kararmaları yaşayınca hergünü atlatınca bugün de bitti diyorum:)) yani gittikçe günümüz günümüzü tutmayacak gibi geliyor, az ve sık yemek lazım.

Silgi ben pişik kremi almadım ama şimdiden alalım bulunsun, benim kayınvalide tr'den pişik kremi,don, havlu bornoz takımına kadar almış o yüzden hiç bakmıyorum.Annem gelip de elimizde neler var gözden geçirip öyle alışverişe çıkacağız.Çünkü daha bebeğe dolap yok,yerimizde olmadığı için büyük birşey alamayacağız.Anneme de çok şey alma burda herşey var dedim,hastane çıkışı almak istiyor, bana gitmiş almış o da:)) emzirme sutyeni,atleti,pijama takımı,bebeğe ve bana çoraplar:)) birkaç örgü hırka getirecek,onun dışında birşey alma dedim.Kardeşimin eşi fransız,geçen sene oraya doğuma gittiğinde istediği hiçbirşeyi bulamamış kardeşimde anne alma burda var demiş,şimdi bana kandırma beni diyor ama aldıklarıma bakınca hem daha uygun fiyatlar hem de kaliteli görüyor:)) ben yiyecek istiyorum sıkıntı yaratır mı? bavulu açtırırılar mı? peynir çeşitlerinden istiyorum da:)) tulum falan..annem vakumlatıp getirmeyi planlıyor.

Insallah Silgi cim hepsi alir sag salim yanimiza gelirler.
Vallahi ben epidural alacam.Hic almicam diye sovalyelik yapamam :) Haa almayip o aciya katlananinda alnindan opuyor helal olsun diyorum.

O minnak oglusunun pisik kremini surecegin totosunu severim ben :)) Iyi yapmissin .Herseyi almak lazim az kaldi. Artik bazi markalari deneye deneye iyimi kotumu ogrenecez.

Janim bebisinin iyi olmasina sevindim.Silgi nin dedigi gibi 2 gun once 3 gun geri kalmasinin sakincasi yok.Benim beiste onde gidiyordu sonra normale dondu simdi sanirim tam zamaninda . Merak etme hemencik kapatir o arayi.

Az ve sIk ye Marlin cim o rahatlatiyor ama lutfen uzun sure ac kalma.

Hicbir sey olmaz annen getirsin ben getiriyorum hep. Acarlarsada herseyi almiyorlar sadece et urunleri ve cerezleri aliyorlarmis.
Benimkini hic acmadilar.Ben ne cerezler getirdim :))Istedigin herseyi getirsin.Yanliz ucakta dolduracagi formda yiyecek varmi sorusuna kesinlikle yok yazsin.Var yazarsa acarlar.
Birak herseyi alsinlar hamilelik ilerledikce cikip almak zor oluyor.Dolap degilde ikea dan bebek icin cekmeceli etejerlerde al. Ben kendim kullaniyorum ikea dan almistim gayet saglam ,kullanisli ve ucuz. Bebek etejerinide oradan alacam.Hem yer kaplamaz hem kullanisli.

marline bakiyorumda ne kayinvalideler var yaa diyorum :)))

ben de hep ucakta yok yiyecek yaziyorum hic sorun olmadi ama annemlere cesaret edemiyorum. bazen aciyolarmis, cezasi vb varmis. ingilizceleri de yok naparlar oyle bir durumda diye endiseliyim aslinda ama napicaz bilmiyorum. gerci esim en son geldigimizde olan seyleri yazdi, acip bakmadilar bile. sorun olmayacak seyler yazinca bakmiyolar galiba.

giysi dolabi yeri benimde yok, esranin dedigi gibi biz de ikeadan cekmeceli uzun bisey alicaz, ona yerlestiririm artik giysileri. bi de yatak koyucam yatak odasina bebek icin hepsi nasil sigicak bilmiyorum.
epiduralsuz ben de dayanamam gibi geliyor normal olunca, yani bastan istiycem zaten.

1 yıllık evliyim, seneye bebek düşünüyoruz ama eşimin amerikada master yapma imkanı var,
önümüzdeki yaz olmazsa diğer yaz gidebiliriz diyor, bende hevesliyim gitmek için,
gidersek amerikada 4 yıl kalıcaz, çocuklarımıda orda doğururum diye düşünüyorum( kısmetse)
ama hiç bilmediğim bir yerde tek başıma zor olur mu? fikirlerinizi almak istiyorum.

Ben yatak odasina sigamiyacagimiz icin yeni evde salonu yatak odasi yaptim yatak odasini oturma odasi :)) 1 sene boyle idare edersek seneye insallah yerlerini degistirip Lara ya oda yapicam.

Ben yatak odasina sigamiyacagimiz icin yeni evde salonu yatak odasi yaptim yatak odasini oturma odasi :)) 1 sene boyle idare edersek seneye insallah yerlerini degistirip Lara ya oda yapicam.

diger oda genisse iyi yapmissiniz, rahat rahat yerlesirsiniz . bi de bu kuzular buyuyunce oyuncak dolucak her yer :)

kendini nasil hissedicen yeni bir ulkede, bulundugun ortam nasil olucak bilmiyorum. geldiginde duruma gore karar vermen daha guzel olur bence. biz de yalniziz aslinda, bir sekilde idare ettik ama benim ilk aylarim cok zordu ailemi cok aradim o donem.

flu shotu arastiriyorumda ilginc seylerle karsilastim, icinde mercury/thimerosal varmis bunlarin, zararliymis vb vb. koko senin dedigin prezervatifsizde bunlar yok mu?
cok nezle olmaya basladim, grip olmam pek. olmasam mi acaba karar veremedim.

flu shotu arastiriyorumda ilginc seylerle karsilastim, icinde mercury/thimerosal varmis bunlarin, zararliymis vb vb. koko senin dedigin prezervatifsizde bunlar yok mu?
cok nezle olmaya basladim, grip olmam pek. olmasam mi acaba karar veremedim.

Evet iste, prezervatifsiz dediğimde bu mercury su bu olmuyor. Bence ol. Hastalanip ateşin çıkarsa o da tehlikeli.

kizlar merhaba

suan saat gece 02.26 merak ediyorsunuzdur diye dogum hikayemi yazayim dedim :))

yorgun ve uykusuz oldugumu belirtmeme gerek yok heralde

30.09.2011 aksam saat 07.07 de 3.500 kg 53 cm olarak Berfin Elif aramiza katildi.

Berfin annesini cok zorladi. size en son nisanim geldi demistim. 29 u aksamina kadar evde sanci cektim. suyum gelmedi doktor 5 dakika arayla sanci gelene kadar hastaneye gelmeye gerek yok demis. gittiigimizde gece 1.30 2 cm aciklik vardi. sakinlestirici veildi 4 cm kadar bekledik epidural aldim 29 aksami uyuyarak sanci cektim.epiduralimiz bittiginden biz hemsirelere soylemedigimizden 10 cm aciklikla dogum sancisini cektigimi yazmak isterim :?))) 10 cm oldu ama bebek yerlesmedi zorlu surec basladi.ama belirttigim tarihte kizim icimden balik gibi kaydi cikti. dunya yenidenmi oldu bir bebek dogdugu zaman bukadar guzel olurmu bilmem. ayni duygulari dogum yaptiginizda sizde hissedeceksiniz. benim dogum hikayemden daha guzelleri sizin olsun. fazlasiyla dikisim var zor bi surecteyiz. annelik gercekteen cok zor baskasikintilar cikiyor doyup doymamak tuvaleti sagligi vs. zor ama guzl hersey.resim yuklemem biraz daha zaman alabilir uyku duzenimiz yok ve ben en fazla dogumdan sonra 1 saat uyudum.resimi daha musait zamanda yukleyecegim.aslinda uzun uzun anlatcak cok sey varda bende vakit yok :)))

Allah her isteyene bu guzel duyguyu nasip etsin. hepinizede en guzelinden dogumlar diliyorum.saglikla bebeklerinizi kucaginiza alin...

kocaman, mutluluklarla, iyi insanlarla ve bol sansla dolu bir hayat diliyorum Berfin'e...Sana da kucak dolusu gecmis olsun diyorum Canan'cim...

yani türkiyede de yalnızım ailemden uzak bir şehirdeyim ama orda yalnız olmak başka bir duygudur sanırım.
ayrıca ben orda ev hanımı olmıycam yurt dışı geçici görevlendirmeyle ordada memuriyetime devam edicem, bakıcı bulmak falan filan baya bir zorlanırım gibi geliyor,
en iyisi burda doğurup bebişimi alır giderim, ordada gezip keyfini çıkarırız.

canancim cok gecmis olsun, berfin bebege de Allah sizlerle beraber saglikli uzun omurler versin. cok sevindim kurtul,mussun guzelce. bebegi de bol bol op kokla bizim yerimize de. ins en kisa surede dikislerden ve agrilardan da kurtulursun.

Canan cim Allah anali babali buyutsun Berfin bebegi.Saglikli uzun omur versin.Cok duygulandim yazdiklerini okurken birazda korktum :) ama sonucta Allah yardim ediyor bir sekilde kolay zor dogum oluyor.
Zor olmus dogumun gecmis olmus canim benim. Mis gibi op kokla bizim icin Berfin i.
Topigimize guzeller guzeli Berfin bebebk geldi darisi diger bebislerimize.
Bu arada kucuk gobekli olmak kucuk bebek dogurmak anlamina gelmiyormus bunu da anladik :)Benim de icim rahatladi :) Berfin cik masallah 3.500 gr dogmus.41 kere masallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…