- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.461
kizlar merhaba
suan saat gece 02.26 merak ediyorsunuzdur diye dogum hikayemi yazayim dedim :))
yorgun ve uykusuz oldugumu belirtmeme gerek yok heralde
30.09.2011 aksam saat 07.07 de 3.500 kg 53 cm olarak Berfin Elif aramiza katildi.
Berfin annesini cok zorladi. size en son nisanim geldi demistim. 29 u aksamina kadar evde sanci cektim. suyum gelmedi doktor 5 dakika arayla sanci gelene kadar hastaneye gelmeye gerek yok demis. gittiigimizde gece 1.30 2 cm aciklik vardi. sakinlestirici veildi 4 cm kadar bekledik epidural aldim 29 aksami uyuyarak sanci cektim.epiduralimiz bittiginden biz hemsirelere soylemedigimizden 10 cm aciklikla dogum sancisini cektigimi yazmak isterim :?))) 10 cm oldu ama bebek yerlesmedi zorlu surec basladi.ama belirttigim tarihte kizim icimden balik gibi kaydi cikti. dunya yenidenmi oldu bir bebek dogdugu zaman bukadar guzel olurmu bilmem. ayni duygulari dogum yaptiginizda sizde hissedeceksiniz. benim dogum hikayemden daha guzelleri sizin olsun. fazlasiyla dikisim var zor bi surecteyiz. annelik gercekteen cok zor baskasikintilar cikiyor doyup doymamak tuvaleti sagligi vs. zor ama guzl hersey.resim yuklemem biraz daha zaman alabilir uyku duzenimiz yok ve ben en fazla dogumdan sonra 1 saat uyudum.resimi daha musait zamanda yukleyecegim.aslinda uzun uzun anlatcak cok sey varda bende vakit yok :)))
Allah her isteyene bu guzel duyguyu nasip etsin. hepinizede en guzelinden dogumlar diliyorum.saglikla bebeklerinizi kucaginiza alin...
Silgiiii basinin belasi ben d160 hakkinda son sorumu sormak istiyorum :) Formu dun gece doldurdum bitirdim(Bu arada verdigin bilgiler super oldu cunku gecenin bir yarisi dedemin ve anneannemin dogum tarihi neydi diye dusunecektim :) Gunduz anneme sordum hepsini)
Tam fotoyu yuklucem problem cikti.Annem fotograf cekildi fotografci cd ye yukelyip vermis .Onlar da bana gonderdi.Hersey normal ama ben fotoyu yuklerken fotonun 600x600 pixels olmasi gerekir diyor.Sende de oldumu ne yaptin ? Fotoyu buyutmeye calistim bu sefer kabul etmedi.
kizlar merhaba
suan saat gece 02.26 merak ediyorsunuzdur diye dogum hikayemi yazayim dedim :))
yorgun ve uykusuz oldugumu belirtmeme gerek yok heralde
30.09.2011 aksam saat 07.07 de 3.500 kg 53 cm olarak Berfin Elif aramiza katildi.
Berfin annesini cok zorladi. size en son nisanim geldi demistim. 29 u aksamina kadar evde sanci cektim. suyum gelmedi doktor 5 dakika arayla sanci gelene kadar hastaneye gelmeye gerek yok demis. gittiigimizde gece 1.30 2 cm aciklik vardi. sakinlestirici veildi 4 cm kadar bekledik epidural aldim 29 aksami uyuyarak sanci cektim.epiduralimiz bittiginden biz hemsirelere soylemedigimizden 10 cm aciklikla dogum sancisini cektigimi yazmak isterim :?))) 10 cm oldu ama bebek yerlesmedi zorlu surec basladi.ama belirttigim tarihte kizim icimden balik gibi kaydi cikti. dunya yenidenmi oldu bir bebek dogdugu zaman bukadar guzel olurmu bilmem. ayni duygulari dogum yaptiginizda sizde hissedeceksiniz. benim dogum hikayemden daha guzelleri sizin olsun. fazlasiyla dikisim var zor bi surecteyiz. annelik gercekteen cok zor baskasikintilar cikiyor doyup doymamak tuvaleti sagligi vs. zor ama guzl hersey.resim yuklemem biraz daha zaman alabilir uyku duzenimiz yok ve ben en fazla dogumdan sonra 1 saat uyudum.resimi daha musait zamanda yukleyecegim.aslinda uzun uzun anlatcak cok sey varda bende vakit yok :)))
Allah her isteyene bu guzel duyguyu nasip etsin. hepinizede en guzelinden dogumlar diliyorum.saglikla bebeklerinizi kucaginiza alin...
Canancim Tebrik ederim,gozunuz aydin..Kavusmussun Berfin bebise..Allah Anali babali buyutsun sansi bahti acik olsun..Dogumun sanirim zor olmus gozum korkmadi degil :18::18::18: ama gecmis bitmis..
ins yorgunlugunda biran once gecer hersey duzene oturur,bol sutun olur Berfin kuzuda saglikla buyur ins cnm..
Ayy Kizlar simdi sirada ben varim heralde :26::26:Bizde de geri sayim basladi henuz bir belirti hissetmiyorum yada bilmiyorum..Kasilmalarim oluyor ama bunlar dogum belirtisimidir hic bilemiyorum ..bakalim Hayirlisiyla ins saglikla hayirli vakitte kavusuruz kuzuyla ins..Amin
Ama korku,Merak,endise buaralar hat safhada bendeAnnem yanimda bekliyoruz bakalim..bende Allah izin verirse ins buraya dogum hikayemi yazabilirim..
Buaralar pek yazamiyorum okuyup cikiyorum Kizlar..Hepinize Sevgiler
Buarada kızlar size dün geceki absürd rüyamı anlatmadan geçemeyeceğim:)) çünkü içinde sizlerde vardınız, ahaha artık abuk rüyalarımın kahramanlarısınız:)) Kadınlar kulübü olarak herkesler toplanmış bizim topikte kendine göre biraraya gelmiş oturuyoruz:)) Herşeyi net hatırlayamasam da Kokonun çok hareketli olduğunu ve üstüne yakışan bir elbiseyle oradan oraya salındığını görüyorum:)) İki kişinin kucağında bebek var! Birini hatırlayamıyorum ama diğeri Silgi! Ay diyorum silgi bu bebek kim, doğacak bebeğin simülasyonu gibi birşey:)) komedi burda başlıyor işte herkeste tutmuyormuş ama silgi önceden hazır kopyasını çıkarmış,koymuş kucağına:)) ay diyorum hem hamileliğin zor geçiyor hem de bununla uğraşıyorsun,ama çok iyi hazırlık oluyormuş sana öyle diyorsun silgiiii:)) bebeğin adıda Mahir, herşey birbirine girmiş işte..Siyah saçlı ve siyah badem gözlü yakışıklı bir oğlan, o kadar küçük ağzı ve burnu varki, erkek bebeğe göre çok minik ve güzel diyoruz hatta.Sen dayısına çekseydi saçları sarı olurdu yaaa diyorsun,meğer sarışın istiyorsun:)ben de dur bakalım gerçeği belki dayısına çeker öyle doğar diyorum:)) ee o doğunca bunu napacaksınız diyorum,duruma göre bakarız olmadı imha ederiz diyorsun:))) Allahtan sonra bir anda uyandım, yoksa bu abes rüya nerelere giderdi bilmiyorum:))
Eylül'ün son güzel gününde biricik Berfin aramıza gelmiş,hoşgelmiş:)) Maşallah onaboyu ve kilosu da gerçekten çok iyi maşallah, sende zorlu da olsa kurtulmuşsun Canancım.Allah Berfine sizlerle beraber güzel bir ömür nasip etsin.Darısı sırayla biz bekleyenlerin başına:))
Bugün doktor kontrolü vardı. Portakallı içeceği aldım:)) 2 hafta sonra şeker testine gideceğim, gitmeden çok fazla olmamakla birlikte birşeyler yiyebilirmişim ardından muhteşem içeceği içip randevuma gidecekmişim.Orda bekleyeceğimiz süreyi yolda randevuya giderken geçirecekmişiz.Zaten yazılı bilgi verdiler, bir de yazmışlar kimselere içeceğinizden vermeyin tattırmayın:)) zaten millet de içeyim diye içi gidiyor:)) o kadar kötüki tadı buzdolabında saklayın içmeden önce soğuk daha iyi gider diyor:))
Miniğin kalbini dinledik,o sırada tekmeler savurdu,şov yaptı:)) göbeğimi ölçtüler:))) doktor annemin doğum maceralarını sordu! 4tane çatır çatır normal doğum dedim:) süper dedi! ayrıca ayak numarası senle aynı mı dedi, aynı! çok iyi dedi:)) yani bende 4 tane çatır çatır normal doğurabilecek miyim doktor!dedim içimden..anamı baz aldı yani, 28 haftaya yaklaşıyorum diye son dönemeç bilgi formu verdiler.7 aylık oluyoruz:)) normal veya epidural mi istiyorsun dedi..duruma göre bakarız dedim,bizde genelde öyle yapıyoruz dedi.son haftalarda kesin epidural derim:))
Buarada kızlar size dün geceki absürd rüyamı anlatmadan geçemeyeceğim:)) çünkü içinde sizlerde vardınız, ahaha artık abuk rüyalarımın kahramanlarısınız:)) Kadınlar kulübü olarak herkesler toplanmış bizim topikte kendine göre biraraya gelmiş oturuyoruz:)) Herşeyi net hatırlayamasam da Kokonun çok hareketli olduğunu ve üstüne yakışan bir elbiseyle oradan oraya salındığını görüyorum:)) İki kişinin kucağında bebek var! Birini hatırlayamıyorum ama diğeri Silgi! Ay diyorum silgi bu bebek kim, doğacak bebeğin simülasyonu gibi birşey:)) komedi burda başlıyor işte herkeste tutmuyormuş ama silgi önceden hazır kopyasını çıkarmış,koymuş kucağına:)) ay diyorum hem hamileliğin zor geçiyor hem de bununla uğraşıyorsun,ama çok iyi hazırlık oluyormuş sana öyle diyorsun silgiiii:)) bebeğin adıda Mahir, herşey birbirine girmiş işte..Siyah saçlı ve siyah badem gözlü yakışıklı bir oğlan, o kadar küçük ağzı ve burnu varki, erkek bebeğe göre çok minik ve güzel diyoruz hatta.Sen dayısına çekseydi saçları sarı olurdu yaaa diyorsun,meğer sarışın istiyorsun:)ben de dur bakalım gerçeği belki dayısına çeker öyle doğar diyorum:)) ee o doğunca bunu napacaksınız diyorum,duruma göre bakarız olmadı imha ederiz diyorsun:))) Allahtan sonra bir anda uyandım, yoksa bu abes rüya nerelere giderdi bilmiyorum:))
Hahahaha, ya cok guldum, absurdu asti senin bu ruyalar artik!!! Silgi o bebek dogmadan kopyasini kucaga alma teknolojisinden ben de faydalanmak istiyorum ahahahaha.
Bu arada ben de sabah sacma sapan bir ruya gordum ama bu kadar eglenceli degildi. Ruyamda benden doguma birkac hafta kala bir bebek cikmis, oyle dogum olmadan, sancisiz neysiz, hala da hamileyim. biz de bu derya degil, baska bir sey diye koymusuz karyolaya kalmis. sonra eve bir "consultant" hemsire geliyor 3 gun sonra, diyor ki bu iste sizin bebek, 3 gundur beslemediniz mi? ben kahroluyorum, hemen alip emzirmeye calisiyorum, yazik gucsuz kalmis ama emmeye calisiyor. ama 3 gundur emzirmedigim icin bende sut mut gelmiyor. hemsire diyor mama vermemiz gerekecek. ben zaten sucluluk duygusu icindeyim, tamam neyse ne diyorum, bebege sariliyorum. annem vardi galiba, bebek buymus 3 gundur bunu attik bir kenara diyorum. of ne kabustu. hep diyorum ya, ben dogumdan korkmuyorum emzirememekten korkuyorum diye, al iste, psikolojim direkt ruyama yansimis.
bu arada uyku muyku demisken, dun gelmis bu hamile yastigi, ilk defa onunla uyumaya calistim. kararsizim ne dusundugum konusunda. bir gece daha deneyecegim, ona gore ya devam ya geri yollamaca. iki gundur tam da pubic bone'um aciyor, sol tarafi. daha once tam bacak arasi agrirdi, simdi one dogru geldi agri. yastik agrimi gecirmedi, o kadarini soyleyebilirim. yastikla uyumaya alismak, en rahat pozisyonu bulmak gerekiyor. denemeye devam, sonunda verdigim karari yazacagim. evde kendi yastigimizi bacak arama koymaktan bir farki olmali degil mi ustune para veriyorsam :))
benim glukozlu icecegin ustunde de recetelidir kimseyle paylasmayiniz falan gibi bir seyler yaziyordu da esim dalga gecti cok, alti ustu sekerli su goren de narkotik sanacak diye. ben hemsireye bu testten once yemek olayini sordum, bunu icerken veya ictikten sonra kesinlikle bir sey yiyip icmemen gerekiyor dedi. oncesinde istersen yiyebilirsin ama portakal suyu vs. sekerli seyler yiyip icme sonuclari etkilemesin dedi. en dogru sonuclar icin 8 saat fast et dedi. Benim randevu sabah 10da, bunun icin kan hemen randevudan once verecegim, sabah kahvalti etmeyip direkt bu isi hallederim diye dusundum, kan verdikten sonra yemek icin yanima bir iki sey alirim, randevudan sonra kahvalti yaparim.
bir de hastaneye pre-admission formunu verdik gecen gunku randevudan sonra, 2012 fiyatlarina gore 250 dolar verecekmisim yatisim icin, dogum 2013e kalirsa fiyat degisebilirmis. iyi ki sigorta var vallahi, 250 yerine onbinler vermek de vardi! oda durumlarini konusmadik, dogumdan sonra alinacagim oda da dogum odai gibi private olsa keske, bakalim ne cikacak talihimize.
bu arada bir sey soracagim kizlar: sizler bebislerin pozisyonunu hissedebiliyor musunuz, ya da muayenelerinizde soylediler mi? benimki hep breech cikiyor, yani yavru boylu boyuna yatiyor sagdan sola/soldan saga. daha doner dediler ama bizimki rahata alisip donmeyecek diye korkuyorum. breech oldu mu sezaryen mecbur oluyor gibi bir sey. simdiden basasagi donen bebe var mi acaba aramizda? ne zaman dogum pozisyonuna girilebiliyor en gec acaba? ben epiduralsiz neysiz normal doguma hevesliyim (Esra'nin deyimiyle bu sovalyeligim icin kendime cok kufredecegim belki sonrasinda bilmiyorum!!!), bebe donmeyip sezaryene kalirsam cok bozulurum vallahi! saglikla dogsun da nasil dogarsa dogsun n'apalim diyorum simdilik.
ileriki haftalarda birth plan falan goturecegim ebeye (bizim hastanede getirmeni istiyorlar), birth plani olanlar (Esra?) paylasalim mi?
Bizim birth planimiz yok Koko.Ben den istemediler.Bak simdik :) hemen sormaliyim diger randevuda bizim niye yok diye.Isterlerse yapariz hemen :)
Biz bir tek hastaneye formumuzu gonderdik.Onu istediler. Odalarin private oldugunu ogrendim.Cok rahatladim.
aa yeni evin mi? mutfak tarzi cok guzel :) ve eveet buyumus laracik, masallah :) haha bana trdekiler de hamile olduguna inanmiyoruz foto at diyorlar :))
koko senin ruyada da ikinci bir bebek var, o da simulasyon galiba :) emzirirsin ya, cok dusunme. benim aklima emzirme olayi hic gelmiyor. senin minnos yan anladigim kadariyla, benimki cogunlukla bas asagiydi ama son randevuda yandi bakalim haftaya nasil. bu haftalar erken degil mi? son haftalarda bile donuyormus.
hastane odasi nasildir bilmiyorum, doktora sorup ona gore hastane turuna katilicam. ucreti de onceden belirlemeleri guzel. birth plan nedir? epidural, sezeryan vb mi? ay ben hic bisey yapmadim, bilmiyorum. doktorun basini sisiricem haftaya. (hm gordum formu simdi, burada yazilanlara dikkat ediceklerse sup)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?