Amerika'da Hamilelik

Valla buyumussun buyumesine de şıklıktan taviz vermiyorsun. Masallah diyorum! Burasi yeni eviniz herhalde, cok guzelmis, gule gule oturun :)

Buyudum hemde nasil :))) 9.5 kilo almistim.Artik tartilmiyorum :) Ihliya tisliya giyiyorum o coraplari Koko :))) Zorda egiliyorum artik ama bir turlu ojelerimide suruyorum :)) Bir tombislige bir de kendimi birakmiyim diyorum :)

Sagol ben de sevdim yeni evi.Cok eksigi gedigi var.Dolaplari filan pek bir eski cok guneste almiyor ama yinede sevdim.

Valla azmine hayranim, bakimli olmak galiba insanin ruhunda olan bir sey. Ruyalarda elbiselerle salinan niye ben ciktim onu anlayamadim, onun Esra olmasi gerekirdi. Ben yalapsapliktan surunuyorum vallahi :))

9.5 kilo almisim tartilmiyorum laflarina ise gobegimi hoplatarak guluyorum. Ben sabah 162 ciktim, baslangic kilomu 140 sayarsak dana gibi 22 pound, 11 kolo falan ediyor, muaahahaha, yuvarlanarak gidecegim doguma :)) gobegim de cok buyuk degil, kicim bacaklarim kollarim yaglandi herhalde.

Eki Görüntüle 523630

simdilik bunu koyayim bakayim. deniz manzarali derya gobegi.

amanin minicik bir gobek :)) benimki daha buyuk, esim bu cocuk dikine buyuyor diyor :)) koko sen de hic kilo belli olmuyor, nerene aliyorsun anlamiyorum. benim kollar vb ince hala, gobus ve gogus buyuyor :))

ya iste turkiye havasi farkli, fotografta bile belli oluyor.

esracim gule gule oturun yeni evinizle.

hahahaha :)))) cok guldurdun beni :))

Silgi nin dedigi gibi nerene aldin 22 pound u .Laf olsun diye soylemiyorum.Valla belli olmuyor.

Esra, Koko maşallah süpersiniz:)) Esra'nın pozunu önceden görmüştüm,hatun her daim bakımlı ve güzel:) maşallah Koko seninde maşallahın var, 11 kilo diyorsun ama cillop gibisin:))
Silginin de kocaman göbüşünü göremedik hala,oğluş göbişiini bir gösterdi sonra mahrum bıraktı bizleri:)) ben de 7 kilo almışım,eski pantolonlarımı denedim popo bacaklar ne alemde diye daha oluyorlar göbekten kapanmıyor tabi,benimde şu an gögüs ve göbeğe gidiyor ama bu aydan sonra dağılım nasıl olacak bilemiyorum:)))

Merhaba arkadaslar bende virginiada yasiyorum,formu yeni farkettim selam vermek istedim.24 nisanda bir oglum oldu.sizlere kolayliklar ve saglikli gebelikler diliyorum.

silgicim anlatcak cok sey var aslinda ama hepsi guzel seyler kotu hic bir sey yok buna inan :)))

dogumdan sonra dikisler atildi hemen. hatta dikislerim atilirken berfin kucagimda beni emiyordu. nasil guzel bi duygu inanamazsin. hissetmiyorsun bisey. dogum yapmanin ve bebegi gormenin heyecaniyla. tabi suan dikisleri hissediyorum. agri kesicim var. yurumekte hic zorlanmadim. tabi eskisi gibi degil ama gececek.benim sutum hala gelmedi cumaya kadar gelir dediler. bende hissediyorum sertlesme basladi. sagiyorum .az da olsa bisiler cikiyor. ama mecburen mama takviyesi yapiyoruz. 2 gun direndim vermiycem diye ama doktorlar vermem gerektigini ac birakmanin dogru olmadigi soylendi. zaten bizde kiyamaidk.gunahtir. icimden gelmesede mama takviyesi yapiyorum.
dogumdan sonra tartilmadim daha.gobegim 6 aylik gibi var ama normalmis. zamanla duzelcekmis. sancilar hissedilmeyecek gibi degil. kasiklarda cok buyuk bi yogunluk hissediyorsun. ha sunuda diyim epuduralsiz dogum yapanlar buyuk insanlar valla.ben dayanamazdim sanirim.benim agri esigimmi dusuk ne bilmem.gerci ben dogum sancicisni cektim.10 cm aciklikla.
koko bu arada gecen diyordukya doguma esin girmesi hani asagi dogru baktirmayiz falan diye. o da yalan oldu. esim ebem oldu resmen. ikinmada sol tarafimda o vardi. ama sunuda soyleyeyim bebegi gormesi kordon bagini kesmesi onu cok tuhaf yapti.kizina nasil duskun bi baba.sakasina kizin crkin diyorlar insanlarla ciddi ciddi tartiscak nerdeyse. uyurken bile basindan yrilmiyor kizinin,doguma esinizle girmeyi tekrar dussunun.bence guzel oldu..bu arada kizim bana benziyor. ve baya sacli dogdu cirkin berfin :)))
ben doktor konusunda da cok sanli oldugumu dusunuyorum.kendi doktorum girmedi nobetci doktor girdi.bu kadar pozitif biri daha olurmu bilmem.cok yardimci oldu mukemmel biriydi.
mert ve esra var sanirim sirasiyla demi. hic korkmayin hersey geciyor.cok ta guzel olyor.
birde ben lohusalik depresyonuna giriyorum sanirim.surekli bi aglama hissi. gerci ben hep agliyordum hamileykende cok duygusaldim.
baska yazacagim bisi kaldimi diye dusunuyorum ama sanirim kalmadi.sorcaginiz sorular olursa girdikce cvplarim.

Ben dikisten agridan korkumuyorum Canan cim (Epidural almadan yapamam ) Benim tek korkum ikinabilecekmiyim.Ya yapamazsam ya bebegim Allah korusun sIKIsir cikamazsa diye uykularim kaciyor.

Eslerlemi girelim diyorsun.Gorsunler degil mi ne kadar Anne olmanin ne kadar zor oldugunu hem dedigin gibi bebeklerin gelmelerine sahit olurlarsa duygulari daha farkli olur. Ben tekrar bir duseneyim su isi :)

Ben de cok sacli dogmusum kesin benimkisi de sacli dogar :) Daha guzel annesi iste 2 ay sonra basla cici tokalar takmaya guzel Berfin e.

Once Mert sonra ben varim sanirim :) Allah hepimizin yardimcisi olsun.

esracim ikinmadan hic korkma.epidural agriyi kesiyor. basinc geliyor zaten o arada ikiniyorsun. ondan hic korkma. en kolay tarafi.bebegin sikismasi falan olmaz zaten kontrol altindasin. aklina kotu seyler getirmeeee.

ben ilk ikinamadim.yani yeterli gelmedi. bir iki derken. 15-20 dakikada bitti. en kolay kismiydi yani.

zor olani o kisma gelmek.sacma sapan korkularimiz oluyor. ben hala inanamiyorum dogurduguma. bakip bakip agliyorum.

Oylemi diyorsun. Icim rahatladi vallahi. Sakinlestirici vermelerini senmi istedin onlarmi verdiler Canan cim.

bu halinle tek tek cevap vermissin sagol :)

ins sutun gelir en kisa zamanda kuzucugu beslersin. mama ne veriyosunuz peki? gogus pompasi almak gerekiyor o zaman, alsam mi diyodum. kiz bebek berfincik, saclari cok olsun salinir gezer cici tokalariyla allahim ne tatlidir o ya simdi :)
ben de esim girmesin bakmasin diyorum ama o giricem diyor. o halimi gormesini istemiyorum.

dikis olayi beni cok korkutuyor ama bebek saglikla dogsun da katlaniriz onlara. epidurali ben de istiycem, benim dogum fobim var cogu insan gibi. bazen sezeryan mi olsam hic gormesem diyorum o anlari ama bilmiyorum.
6 aylik olduysa gobus iyi, 10 gune 2 ayliga duser o :)
bebise ve kendine iyi bak, depresyonun gecer ins en kisa zamanda. kolay degil koskoca dogum yaptin, artik official kahraman annesin :)

Bu kadarmi ayni seyler dusunulur.Ben de o halimi gorsun istemiyorum bir yandan tek kalmakta istemiyorum.Normal dogum istiyorum bazen sezeryan olsamda hic gormesemmi diyorum. Narkozlada bayilmak istemem ben :) Narkoz korkumda var.
Inan bana ayni seyleri dusunuyoruz ve ben bunlari butun gece kuruyorum.

Esra ve Silgi:)) Canan korkmayın diyorsa bir bildiği var,kesin sancılı ve zor bir süreç ama geçiyor işte:))) şimdi ben böyle diyorum ama dün gece bir sürü doğum hikayesi ve doğum videosu izledim! Deli miyim? evet:)) 3 tane falan izledim sonra yatacağım için rüyama girmesin diye durdurdum kendimi:)) ya hiç bilmediğim birşey ne yapmam gerekiyor diye bakmak zorunda hissettim kendimi:)) Bir de yabancı sitelerden izledim ki ne diyorlar falan:)) ingilizcemi geliştireyim hesabı! çok bağıran da var, gülümseyerek çıkaran da:)) gülümseyelenler sanırım epidural alanlar:))Ama sezaryen daha korkunç geldi bana resmen karnını oyuyorlar.Neyse bu güzel konuları geçelim:) Canancım eşlerin girme konusunda ben de senin gibi düşünüyorum ama bizim babamız kan görse dayanamaz! orda bebeğin kordonu yerine doktorun veya kendi elini bile kesebilir beni o halde görmesi umrumda değil, ben bebeğinin dünyaya geldiği o anı görsün istiyorum:)) diyorum bak gir işte bir anda kızınla göz göze gelirsiniz,sana göz kırpar) bazen de o yanımda diye bırakıveririmiyim kendimi diyorum,belki yalnız daha güçlü olabilirim:)

Berfin saçlı demek, sana benziyor sen de meleğim gibi aynaya mı baktın hep:) gerçi 1-2 hafta sonra bile değişir o kuzu! saçlarına 2-3 ay sonra tokalar takarsın kuzunun.Benimki kesin kel doğacak diyorum bakalım,ben kel doğmuşum baba kel doğmuş bizden rapunzel çıkarsa şaşarım!!

hahahaha :)))) cok guldurdun beni :))

Silgi nin dedigi gibi nerene aldin 22 pound u .Laf olsun diye soylemiyorum.Valla belli olmuyor.

Ya benim kilolar vucudun her yerine yayiliyor gibime geliyor. Her yere az az dusuyor olmali ki genel bir irilesme yok. Kollarimin bacaklarimin yaglandigini hissediyorum, gogusler buyudu bir de tabii. Karnim da tam kiz karni, yandan kucuk ama yayvan. Kilolara ragmen pek sikayetim yok goruntumden, tek mutsuz oldugum taraf bacaklarimin bayagi bayagi selulitlenmis olmasi. Genetik olarak yatkinlik vardi zaten de simdi azdi. Dogumdan sonra bacaklara yonelik egzersiz falan yapayim kendime gelince, belki duzelir.

Dun bebek, emzirme ve dogum dersleri icin yer ayirttim. iki cumartesi tamgun. ilginc bir seyler ogrenirsem yazarim. siz derse, egitime gidiyor musunuz? bizim arkadaslar (cocuklular) aman zaman kaybi, hikaye dediler ama ben heves ettim. kac kere hamile olacagim, bu rituel de eksik kalmasin dedim. esimle gidecegiz.

yok canim, lohusalik depresyonuna giriyorum diye kendini bosuna uzme. duygusallik aglama hissi falan cok normal. ben kedime bakarken icim sevgi dolup tasiyor aglayasim geliyor, sen 9 ay icinde tasidigin guzel sacli guzel berfin'e bakip aglamakli olmussun cok mu? Annelik duygusu, annelik sevgisi bu. Fiziksel, hormonal ve psikolojik bir degisimden geciyor vucudun, onun kendisini toparlamasina izin ver, karamsar olma. hamilelik buyuk degisimdi, ama 9 aya yayildigi yavas yavas gelistigi icin adapte olduk. Simdi birden lonk diye bitiverdi, bebek icin salgilanan hormonlar yok, icimizde bebek agirligi yok, dikisler vs var, sut vermeye odakli gogusler var. bu degisim surecinde duygusallik normal. lohusalik depresyonu daha ciddi bir durum, kimseler yasamasin. yasadigimdan degil okuduklarimdan biliyorum haliyle, ama cocugunu reddediyor kadinlar o durumda, ben kotu anneyim beceremiyorum moduna giriyorlar ya da. seninki bu raddede degildir diye dusunuyorum, oyle olmasini diliyorum. (bu hepimiz icin gecerli) ha eger depresyona kaydigini hissedersen mutlaka hemsirelerinle, doktorlarinla konus, kendine saklama, oyle bir durum olursa erkenden caresine bakilirsa haftalar, aylar kotu buhranlar icinde debelenmekle gecmez. benim depresyona yatkinligim var, bana te bastan bu konuda kitapcik vs. verdilerdi, ben de kendimce belki faydasi olur bir umit diye plasentayi kurutup haplastirmayi dusunuyorum :)))

Benim esim kesin girecek doguma, kacari yok. Basucumda durmasini isteyecegim ama o ortamda gormesini istemeyecegim manzaralara sahit olursa da ne yapalim artik. Haticeye degil neticeye baksin, bebisi gorunce gorduklerini unutur ehehehe.

Tekrar tekrar gecmis olsun. Berfin'i op benim icin de!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…