Amerika'da Hamilelik

Benim ablam sezaryenle 2 doğum yaptı ve genel anestezi almadı,en son geçen yıl kuzenimde sezaryenle yine epidural alarak bebeği doğurdu.Tr de artık bu sistemle doğum oluyor.Bence de bu şekilde daha iyi.Herşeye tanıklık ediyorsun,ağrısız ve sancısız:)) sonradan acısı çıkıyor işte. O zaman senin muhtemel doğum tarihi de son haftalarda belirlenecek, hayırlısı olsun.Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Canim Marlin cok guzel soylemis.. Bence hicbir zaman kendini yuzde yuz hazir hissetmeyeceksin.. Kendi adima konusayim ben 32'yim tup bebekle hamile kaldim.. Cok bekledik bebek icin cunku lafim ona hazir degildim.. sonrada bebek yapalim dedik sandikki hop gelecek.. Pek oyle olmadi :)

Iyi dusun tasin derim.. Hic hazir degilsen bu senin bilecegin birsey tabii ki ama hazirim diyorsan simdiden bol sanslar..

Placenta'daki ve Umblical cord'daki problemlerden dolayi yuksek ihtimalle erken dogum/sezaryen olabilecegini soyledi.. Evet bende Epidural'i sadece bir kisiden duydum Turkiye'den ama geri kalanlar hep genel anesteziydi.. Ordada degisiyor demekki..

Son düzenleme:

Haklisin ablacim. Suanda saskinlik evresindeyim.tr deki jinekologum tedavisiZ hamile kalamayacagimi soylemisti ama rabbimin isi iste. Bu yuzden de aldirmak istemiyom.bu mucize degil de ne? :)

Merhaba janim... sanirim burda daha yeni oldugum icin biraz tedirginim.ama olsun sizler de gurbettesiniz
Sizler de zamanla alisiyorsunuz elbet. Birsey soracagim ya kasiklarima cilgin kramplar giriyor. Bu normal mi?

Merhabaa kokopellicim... evet aynen oyle kariyer meselesi .. okula gitmeyi duzunuyordum ama bebisle bayaa zor olucak sanirim.esim diyor online class alirsin ama pek aklima yatmadi..bakalim henuz bebis cok yeni.rabbim elbet yardim eder.bu da benim tesellim. Kisses :)

merhaba yeni arkadaslar gelmis memnun oldum.. ben oglani sirtustu yatiriyodum ama kendisi dogdugu zamandan beri kafasini bi o yana bi bu yana ceviriyodu . simdi tabi daha hareketlendi. kendi pozisyonunu kendi aliyor..sutum gelicekmi diyede sakin tasa yapma. benim 3. gun geldi cok sukur.. tabi ilk zaaman emzirmek cok zor oluyor aciyor falan ama 15 gune geciyor. bu safhada lansinohgogus kremi va walmartta falan satiliyor almayi tavsiye ederim.. benim oglan 39+1 de geldi senide allah kurtarsin insallah. hayirlsiyla guzel bir dogum diliyorum

aynisi bende de var krem renkli hediye geldi :))
cok sagol canim buyudu ya sipa :))) haftaya 4 ayimiz bitecek insallah. annem 2.5 ay valla ilac gibi geldi dedigin gibi 6 ay dursa superde babam durmazdi artik okadar..ama o sure bile yeter..en azindan oglum kendini kurtardi. annem gittikten 20 gun sonra esatin uykulari duzene girdi cok sukur. 2 saatte bir uyuyor ayni saat gibi nasil anliyosa:)) uyku saati gecmisse mutlaka kriz yapiyor. o andada fon makinesini aciyorum 5 dk da daliyor. susmayan bebis icin fon makinesi bi harika bulus ..bigun oyle 2 saat aglamisti aklimiza en son bu geldi ve hemen uyumustu. birazcik oglum kolik galiba ... ne yapalim ins bu zamanlari cabuk gecer..

ilk gunlerden beri kafasini ceviriyodu ben hic yan yatirmadim.. kafasini hep kontrol ettim ama ..yani boyle kafasi sekilsiz olmasin diye. eger cevirmediyse muhakkak mudahale edip ceviriyodum..

Son düzenleme:

Silgi cim biraz once konsoloslugu aradim doldurabilirsiniz bir sakincisi yok dedi. Dun senin de aklini karistirdim kusura bakma.
Senin de icin rahat olsun buradan doldurmak oluyormus.

Silgi cim biraz once konsoloslugu aradim doldurabilirsiniz bir sakincisi yok dedi. Dun senin de aklini karistirdim kusura bakma.
Senin de icin rahat olsun buradan doldurmak oluyormus.

Esracim bu vize basvuru formundan bahsediyosunuz dimi. Anneminkini esim doldurdu..bir sorun olmadi ama yinede sorman iyi olmus kafan takilmamis olur

Esracım halletin mi vize işlerini,bir an önce randevu gününü alırsın umarım.Benim annem bu çarşamba görüşmeye gidiyor,hadi bakalım:) vizeyi alırsa inşallah her yıl gelirim artık diyor,keşkee:))

Dün izinliydim ama evde durmadık,ikeaya gittik.Walmart'a falan baktım ama yine ikea'nın sunta dandikleri daha iyi geldi:)) 3 çekmeceli derin raflı birşey aldık,dolap zaten sığmazdı eve:)) artık sığdırmaya çalışcaz kıyafetleri:) şimdilerde kafamızda mortgage olayı var onu araştırıyoruz daha yeniyiz credi geçmişi oluşturmamız lazım.Minicik evlere bir sürü kira veriyoruz,hiç olmazsa kendi evinin parasını ödemek mantıklı geliyor.Aranızda böyle ev sahibi olan var mı? Öneriler var mı:))

Ayrıca dünden beri Eva da aşırı hareketlilik söz konusu.Bebeğin aşırı hareketli olma nedeni ne acaba:) hareket etmese niye hareket etmedi deriz ama dünderi karnım şekilden şekle girdi belkide çalışmadığım için daha çok hissettim.Ama bu haftalardan itibaren artış söz konusu.Bir de koko demiş artık bebeğin hareketlerini saymak lazım.2 saatte bir saymak mı? 10 kere falan hareket etse iyi diyorlar sanırım.Bir de bazen o kadar hızlı oluyorki ard arda nasıl sayacağız yahu:)) neyse şikayetim yok,ay çok bugün kıpırdak deyince küsüyor bu nazlılar:))

Merhaba
Massachusetts civarinda yasayan var mi ? Sizler bir ara goruselim demistiniz ne oldu son durum ?

Yarin alicam randevu gununu Marlin cim.Ben biraz gec kaldim ama olsun. Annem alsinda vizeyi son dakika gelsin farketmez.Insallah senin,Silgi nin annesi de alacak.

Annem zaten erken gelemezdi cunku bu persembe yigenim ameliyat olacak.5 yasinda .Peygamber sunnetli derler ya halk arasinda (Hipospadias) o sekilde dogdu ayrica idrar deligi penisin ucunda degil altinda.Ameliyati 1 saat surecekmis.1 hafta hastanede kalacaklar. Su haftayi hayirli haberlerle bir gecirsem.Aklim surekli yigenimde.Allah baska rahatsizlik vermesin ama iste ameliyat sonucta insan endiseleniyor.Insallah iyi olacak.

Ben ayni soruyu doktora sormustum. Bebegin asiri hareketli olma nedeni saglikli olmasi.Masallah Eva bebisi.
Cok hareketliyse saymana gerek yok zaten annesi:)

Şimdiden geçmiş olsun Esracım,inşallah ameliyat çok iyi geçer minik kuzu sağlığına kavuşur.Annenin de zaten şu an aklı ordadır,bu hafta güzel haberler gelir inşallah sonra da annelerimizin vizeleri gelir.Doğru söylüyorsun hareketliyken zaten sayamazki insan:)) aman hareket etsinler o zaman minikler,sonlara doğru zaten popoları sığmayacak bir yerlere:))

massachusetts oturan yok sanırım aramızda,ben maryland eyaletindeyim.New jerseyde oturanlar var.Keşke görüşebilsek ama nerdeee.Melek ve Koko iki ayrı ülkede olmalarına rağmen Türkiyede buluştular,nasip kısmet.Belki bebişler aramıza gelir,biraz büyüler ve biryerlede biraraya gelme imkanımız olur

Sagol canim.Insallah hep guzel haberler aliriz Marlin cim.

esra araman iyi olmus, benim de icim rahat etti ama zaten sorun olmaz diye dusunuyoduk. yarin da randevuyu aldin mi tamamdir, sonra anneler burada :) anneme kiyamiyorum aslinda 10 saat yol ama napalim.

columbus sale vardir diye mall'e gittim hep ayni seyler, sisko sisko insan bisey almak istemiyor. gerci bugun biri hamileligin belli olmuyor dedi, biraz moral oldu :)

marlin ikea'dan aldiginiz seyi gule gule kullanin. yeter bence o bir sure, minicik bebeklere giysi dolabini napicaz. hayir assak zaten 70%i bos kalir minicikk giysiler.

bendede ikeanin 3lu derin cekmecesi var cok kullanisli . zaten odada dolaplalrimiz cok buyuk asilcaklari asiyorum digerleri cekmeceye..
hadi ins kizkar anneler vizeyi alir..Allah yardimciniz olsun ins cikar.. eger ben seneye gidemezsem yine annemi getirmek istiyorum

Selam kizlar,

donem basladi, ben yogunlastim, sali gunleri toplanti oluyor ondan once hazirligi vakit aliyor ve saire. daraldim, bir bakayim neler konusmussunuz dedim.

vize isleri yavas yavas halloluyor galiba, sevindim, vizeleri almalarini ben de merakla bekliyorum dogrusu. siz bir yandan da havayollarinin (ozellikle thynin) kampanyalarini takip edin, bazen cok iyi kampanyalar oluyor. gerci o kampanyalar en fazla 1 ay kalmali, bizimkiler gelince en az 2-3 ay kalsinlar istiyoruz, o yuzden ise yaramayabilir ama olsun. Esra yegenine gecmis olsun bu arada, umarim cabucak atlatir operasyonu minik.

Biz bu haftasonu gecici olarak tasindik yakindaki bir sehire, 1 oda 1 salon daireye. Bir yandan "ya boylesi daha iyi, temizligi falan kolay" diyorum, diger yandan da "yaa, gecici oldugu icin boyle diyorsun, evine doneceksin icin rahat" diyorum. Seneye dogu kiyisina tasinma durumlari var, daha hic belli degil ama beklemedeyiz diyelim. Oyle olursa bu evi satip kiralik bir yere tasinacagiz. Evden sonra apartman dairesi nasil olacak bilmiyorum. Bakalim bakalim.

Marlin'cim, bizim evi biz mortgage ile aldik birkac sene once, bu konuda sorularin olursa cevaplayabilirim, istersen ozelden yaz. Simdilik soyleyebileceklerim: insan kiraya verdigi paraya gercekten aciyor, bizim de ev almaya girisme sebebimiz oncelikli olarak buydu. Ama uzun vadede kira mi daha karli olacak, ev mi iyice dusunmek lazim, aileden aileye, evden eve degisecektir durum. Biz evi aldigimizda bu kriz gelmis, ev fiyatlari dusmustu bile. Ama malesef biz aldiktan sonra daha da dustu. Umarim bizim satma vaktimiz gelene kadar biraz yukselir, yoksa su anda bunca sene kira odemis gibi olacagiz (neyse ki zararda olmayacagiz en azindan). Ha bir de ev dedin mi cok masrafli is: tamiratlar pahali, bahce pahali hem de vakit alici bir sey, mulk vergileri var, evin degerine gore belirleniyor, her sene o odeniyor, her sene homeowner's insurance alman gerekiyor (mortgage veren banka/sirket mutlaka ister, yaptirmam risk alirim diyemezsin), bir de mortgage insurance yapman gerekebilir. bir de evi alirken basta yapilan masraf cok: downpayment/pesinat en buyuk mebla. ama su anda ev fiyatlari da, fixed faiz oranlari da mukemmel ev almak icin, bu firsati kacirmamak isteyebilirsiniz!! bayagi uzun vadeli dusunmek lazim, bulundugunuz yerde en az 10 yil yasamaya kararli misiniz? amerika'ya biraz daha alisinca baska bir yere/eyalete tasinmak dusunmez misiniz? bizim hatamiz biraz o oldu, burada daha uzun kaliriz diye dusunuyorduk ama is guc sebepleri ile bu olmayacak galiba! neyse, detaylari ozelden konusabiliriz.

kazen: marlin'in de dedigi gibi ben melegim ile istanbul'da bulustum ama amerika'da bir toplasma olmadi. Bir ara bebeler ele gelsin de nyc'de toplasiriz diye konusmustuk, ama ona daha vakit var. Ben o zamana kadar doguya tasinirsam ben de katilirim, olmadi buradan kiskanirim :)

Herkese sevgiler, ben ise doneyim.

esra gozumden kacmis gecmis olsun, Allah sifa versin. atlatir en kisa zamanda ins.

kokopelli kolay gelsin sana da, isler gucler zor. bir de ev degisimi vb, en kisa zamanda duzene girer umarim.

Silgi cim bu alinan confirmation sayfasinda ismin karsisinda soyisim ve FNU yaziyor.FNU nun anlami medir billiyormusun? Seninkinde isim ile soyisim ciktimi?
Benim doldurdugumda annemin soyismi ve yaninda FNU cikti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…