- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.561
Kizlar doktor bana hamilelikte yasadigim sorunlardan dolayi buyuk ihtimalle C-Section olacagimi soyledi.. Aklima birsey takildi simdi.. Turkiye'de sezaryen yaparken doktorlar anneyi genel anestezi ile uyutuyorlar burda Canada'da ise epidural veriyorlar sadece, genel anestezi filan yok.. Genel anesteziyi en son yol olarak seciyorlar.. Neden boyle farkli acaba?
Bana epidural daha mantikli geliyor sonucta uyumuyorsun ve herseye sahit oluyorsun.. hem genel anestezinin riskleri ortadan kalkmis oluyor hemde bebisi hemen gorebiliyorsun.. En kotu yani ise assagida birseyler yapildigini hissediyorsun (aci yok tabii ki epidural'dan dolayi) ama yapilanlar uzerinde hicbir kontrolun yok..:)
Merhaba bayanlarr.... bir derdim var ki hic sormayinamerika florida da yasiyorum.daha 1 ay oldu geleli. 21 yasindayim ve hamileyimm. Sevinsem mi uzulsem mi valla bilemedim :) cooookkk korkuyorum. Esim kesinlikle aldirma taraftari degil. Ben de dogurmak istiyorum ama iste korku var..tedirginlik hat safha. Ama Aklima geldikce bebisimI kucagima alisim icimi bir huzur kaplayiveriyor :)) aranizda var mi benim gibi hisseden. Yoksa ben miyim tuhaf olan????
Benim ablam sezaryenle 2 doğum yaptı ve genel anestezi almadı,en son geçen yıl kuzenimde sezaryenle yine epidural alarak bebeği doğurdu.Tr de artık bu sistemle doğum oluyor.Bence de bu şekilde daha iyi.Herşeye tanıklık ediyorsun,ağrısız ve sancısız:)) sonradan acısı çıkıyor işte. O zaman senin muhtemel doğum tarihi de son haftalarda belirlenecek, hayırlısı olsun.Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Öncelikle aramıza hoşgeldin:)) gerçi sen şu an şaşkınlık içindesin, beklenmedik zamanda süpriz bir hediye! Kokopellinin dediği gibi bu dert olmasın senin için, yaşın çok genç evet belki şu an bir bebek için hazırlıklı değildin ama doğurmak istiyorum da demişsin zaten zamanla içindeki o mucizenin varlığını hissettikçe korkuların geçecek. Biz de korkuyoruz:)) ben 31 yaşına geldim bak hala kendimi hazır hissetmediğimi düşünüyorum,biz hep erteledik bebeği.Planlarımız arasında hep sonlardaydı ama amerikaya geldikten 6 ay sonra bende hamile kaldım.Şimdi diyorum keşke daha önce yapsaymışız:)) bebeğin kısmeti burdaymış işte!
Öncelikle aramıza hoşgeldin:)) gerçi sen şu an şaşkınlık içindesin, beklenmedik zamanda süpriz bir hediye! Kokopellinin dediği gibi bu dert olmasın senin için, yaşın çok genç evet belki şu an bir bebek için hazırlıklı değildin ama doğurmak istiyorum da demişsin zaten zamanla içindeki o mucizenin varlığını hissettikçe korkuların geçecek. Biz de korkuyoruz:)) ben 31 yaşına geldim bak hala kendimi hazır hissetmediğimi düşünüyorum,biz hep erteledik bebeği.Planlarımız arasında hep sonlardaydı ama amerikaya geldikten 6 ay sonra bende hamile kaldım.Şimdi diyorum keşke daha önce yapsaymışız:)) bebeğin kısmeti burdaymış işte!
Canim Marlin cok guzel soylemis.. Bence hicbir zaman kendini yuzde yuz hazir hissetmeyeceksin.. Kendi adima konusayim ben 32'yim tup bebekle hamile kaldim.. Cok bekledik bebek icin cunku lafim ona hazir degildim.. sonrada bebek yapalim dedik sandikki hop gelecek.. Pek oyle olmadi :)
Iyi dusun tasin derim.. Hic hazir degilsen bu senin bilecegin birsey tabii ki ama hazirim diyorsan simdiden bol sanslar..
Derde bak! :)
Ben de bekarsın ve istenmeyen bir sekilde hamile kaldın sandim. Seninki "beklenmeyen"mis, sürpriz olmuş. Şaşkınlığını üzerinden atınca bu mesaja bakıp gülersin. Neden korkuyorsun? Maddi durumlar mı? Kariyer meselesi mı? Sakın ol, ne istediğini duşun, ona göre adım at. Ben aylarca uğrasip tedaviyle hamile kalabildim, aramızdan bir baskası tüp bebekle. Seninki ugrastirmadan gelmiş, ne güzel :). Her şey gönlünce olsun. Eğer sonlandirmayacaksan folik asit almaya başla. Sakin ol, tadını çıkar :)
Tavsiyelerin icin tesekkurler Canim:) bende alt acma masasinin cok kullanisli oldugunu duymustum,bende aldim...
Bnm merak ettigim ilk zmnlar ki uyku pozisyonu cnm..Siz nasil yatiriyodunuz sirt ust mu,yan mi..bi cok yerde herkes farkli seyler yaziyor soyluyor..kimisi sirt ustu diyor..kimisi o cok sakincali yan yatirmak daha iyi diyor..Senin onerin ne cnm? birde bnm korkum ve endisem emzirme konusunda..o kadar cok merak ediyorumki acaba emzirebilicekmiyim,sutum gelicek mi vsBu konuda da tavsiyelerin varsa yazarsan cok sevinirim cnm..
Buarada ben hala beklemedeyim kizlar:) Henuz gelen yok:)ve her gecen gun bendeki korku endise merak tirmaniyor:)Heralde Canan gibi son gune kadar beklicek bizim pasada:) Sanirim canan da gununden 2 gun sonra dogum yapmis oldu..Bakalim hayirlisiyla saglikla gelsinlerde ne zmn gelirse artik...Buara Dualarinizda benide unutmazsaniz cok sevinirim
aynisi bende de var krem renkli hediye geldi :))Ben simdilik bunu aldim Silgicim belki tavsiye olur...
Home | Gap Beyaz renk aldim..Umarim kullanisli olur..Kullanmaya baslayinca yine nasil oldugunu yazarim ins:)Buarada %30 indirimli haliyle aldim..Tabi ilerleyen zmnlarda hava soguyunca daha kalin diger modellerden almam gerekicek yine sanirim...
cok sagol canim buyudu ya sipa :))) haftaya 4 ayimiz bitecek insallah. annem 2.5 ay valla ilac gibi geldi dedigin gibi 6 ay dursa superde babam durmazdi artik okadar..ama o sure bile yeter..en azindan oglum kendini kurtardi. annem gittikten 20 gun sonra esatin uykulari duzene girdi cok sukur. 2 saatte bir uyuyor ayni saat gibi nasil anliyosa:)) uyku saati gecmisse mutlaka kriz yapiyor. o andada fon makinesini aciyorum 5 dk da daliyor. susmayan bebis icin fon makinesi bi harika bulus ..bigun oyle 2 saat aglamisti aklimiza en son bu geldi ve hemen uyumustu. birazcik oglum kolik galiba ... ne yapalim ins bu zamanlari cabuk gecer..Herkese güzel pazarlar...
Esat bey'in yarı çıplak pozlarıyla güne başlamak iyi oldu:)) banyodan sonra öpüp ısırmak ister insan bu kuzuları yaaa.. Sen büyütmüşsün iyice kuzuyu Nuraycım,maşallah ona.Bizimkilerde sırayla gelse ah ah:)) Artık zaman buldukça girdiğinde senin tecrübelerinden faydalanırız.Mert12 dediği gibi nasıl yatıyor bu kuzu? uyku düzenine alışması 4-5 ayı buluyor sanırım.Anneler 6 ay kalsa bile yetmez:) ben diyorum 6 aylık olana kadar kalsaydı süper olurdu ama 3 ay bile iyiyalnız olmaktansa.
Mert12 senin paşa da gününde gelir,çok bekletmez inşallah.İçeriyi seviyor bebeler,ama bizde onları merak ediyoruz işte.Tulumun içinde nasıl da tatlı olacak o şimdi,inşallah o tulumla yakışıklı pozlarından koyarsın buraya da.
Janım, sağlık haberlerini almışsın çok şükür, cinsiyeti de öğrendiğinde daha da güzel olacak.
Havalar soğuyor, kışa doğru yol alıyoruz:))) sırayla güzel doğum haberleri inşallah... Esracım artık Kasımda dilimizde Lara olacak! Lara'nın gelme heyecanı..Kuzucuklar geliyoooorrr
ben baktim ama bunu goremedim, zaten yardim aldiniz mi diye bir soru var. benden aldiklarini yazdim, sorarlarsa da telefonla ben sordum onlar soyledi ve doldurduk. ing. bilmiyolar nasil doldurucaklarki, o adamlarda biliyordur bunu. valla artik bitti, submit ettik.
simdi bir arkadasa sorduk, o da buradan doldurmus annesi icin ve vizeyi almis. sorun olmaz diye dusunuyorum ama sen garanti olsun diye doldur oradan submit ettir istersen. ya da oradan birileri doldursun. zor isler kolay gelsin bize :)
Silgi cim biraz once konsoloslugu aradim doldurabilirsiniz bir sakincisi yok dedi. Dun senin de aklini karistirdim kusura bakma.
Senin de icin rahat olsun buradan doldurmak oluyormus.
Esracim bu vize basvuru formundan bahsediyosunuz dimi. Anneminkini esim doldurdu..bir sorun olmadi ama yinede sorman iyi olmus kafan takilmamis olur
Esracım halletin mi vize işlerini,bir an önce randevu gününü alırsın umarım.Benim annem bu çarşamba görüşmeye gidiyor,hadi bakalım:) vizeyi alırsa inşallah her yıl gelirim artık diyor,keşkee:))
Dün izinliydim ama evde durmadık,ikeaya gittik.Walmart'a falan baktım ama yine ikea'nın sunta dandikleri daha iyi geldi:)) 3 çekmeceli derin raflı birşey aldık,dolap zaten sığmazdı eve:)) artık sığdırmaya çalışcaz kıyafetleri:) şimdilerde kafamızda mortgage olayı var onu araştırıyoruz daha yeniyiz credi geçmişi oluşturmamız lazım.Minicik evlere bir sürü kira veriyoruz,hiç olmazsa kendi evinin parasını ödemek mantıklı geliyor.Aranızda böyle ev sahibi olan var mı? Öneriler var mı:))
Ayrıca dünden beri Eva da aşırı hareketlilik söz konusu.Bebeğin aşırı hareketli olma nedeni ne acaba:) hareket etmese niye hareket etmedi deriz ama dünderi karnım şekilden şekle girdi belkide çalışmadığım için daha çok hissettim.Ama bu haftalardan itibaren artış söz konusu.Bir de koko demiş artık bebeğin hareketlerini saymak lazım.2 saatte bir saymak mı? 10 kere falan hareket etse iyi diyorlar sanırım.Bir de bazen o kadar hızlı oluyorki ard arda nasıl sayacağız yahu:)) neyse şikayetim yok,ay çok bugün kıpırdak deyince küsüyor bu nazlılar:))
Yarin alicam randevu gununu Marlin cim.Ben biraz gec kaldim ama olsun. Annem alsinda vizeyi son dakika gelsin farketmez.Insallah senin,Silgi nin annesi de alacak.
Annem zaten erken gelemezdi cunku bu persembe yigenim ameliyat olacak.5 yasinda .Peygamber sunnetli derler ya halk arasinda (Hipospadias) o sekilde dogdu ayrica idrar deligi penisin ucunda degil altinda.Ameliyati 1 saat surecekmis.1 hafta hastanede kalacaklar. Su haftayi hayirli haberlerle bir gecirsem.Aklim surekli yigenimde.Allah baska rahatsizlik vermesin ama iste ameliyat sonucta insan endiseleniyor.Insallah iyi olacak.
Ben ayni soruyu doktora sormustum. Bebegin asiri hareketli olma nedeni saglikli olmasi.Masallah Eva bebisi.
Cok hareketliyse saymana gerek yok zaten annesi:)
Şimdiden geçmiş olsun Esracım,inşallah ameliyat çok iyi geçer minik kuzu sağlığına kavuşur.Annenin de zaten şu an aklı ordadır,bu hafta güzel haberler gelir inşallah sonra da annelerimizin vizeleri gelir.Doğru söylüyorsun hareketliyken zaten sayamazki insan:)) aman hareket etsinler o zaman minikler,sonlara doğru zaten popoları sığmayacak bir yerlere:))
massachusetts oturan yok sanırım aramızda,ben maryland eyaletindeyim.New jerseyde oturanlar var.Keşke görüşebilsek ama nerdeee.Melek ve Koko iki ayrı ülkede olmalarına rağmen Türkiyede buluştular,nasip kısmet.Belki bebişler aramıza gelir,biraz büyüler ve biryerlede biraraya gelme imkanımız olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?