- 15 Mart 2011
- 1.098
- 3
- 158
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.721
selam hanimlar,
zaman zaman internete girebiliyorum ve cok da araniza katilamiyorumbenim sizlere bi sorum olacak,dogum icin Tr den gelen yakinlarina biletlerini dogumdan kac gun once aldiniz?18 aralik benim duedate im.Annem gelecek ins.ama dogumdan sonra daha fazla durmasini istiyorum sayili gun zaten 14 aralik gibi alsam cok mu gec olur sizce?bir de ilk bebisim dogacak insallah,Dr da ilk bebekler genelde 10 gun kadar gecikiyor dedi..bir de sizin fikrinizi alayim..
kizlar bana emailinizi ozel mesajla atar misiniz? bir seferde birden baska kullaniciya mesaj atamiyorum, bir mesajdan sonra on dakika mesaj yollayamiyorum, boyle olmayacak bu is, omur torpusu gibi. temiz temiz emailinize yollayayim yollayacagimi. marlin de gunun sanslisi oldu, mesaji ona yolladim sonra vaz gectim mesajla is gormekten :)))
hadi gari.
oncelikle esracim cok buyuk gecmis olsun . hersey yolunda olmasina cok sevindim..Allah baska dert keder vermesin.. canim sen 34. hafta olmussun bencede basla artik yikamaya utulemeye anca biter.. bende annem gelmeden hepsini yapmistim. annem geldikten 9 gun sonra dogum yaptim:))
melegim hosgeldin ne guzel tatil iyi gecmis cok yorucu olmus .. yorulmadan da olmuyo canim ya ne yapalim hep ayni..yerim ben o mahir pasayi.. bak tatil cocuga yaramis ins uykulari guzel guzel gidr boylece...
kokocum bende gormek istiyorum o resimleri please.:)))olmadi artik resimleri birbirimize mesaj atarak paylasiriz buraa koymak yerine ..
oglum uyandi kactim kizlar
Benim beklenen dogum 9 Ocak, annemler 15 aralikta geliyor! Ama bizim durum farkli, cunku onlar dondukten sonra gelecek baskasi var, yalniz kalmayacagiz yani.
Bir giriste 3 ay kalabiliyorlar, hatta bir dilekce ile (buradayken) 6 aya kadar uzatilabildigini de duydum, bunu bir arastir derim. Bunu ogrensen belki icin rahatlar? Annene biraz dinlenip jetlagini atlatmasi icin zaman tanimani tavsiye ederim. Son gunler de zorlu geciyormus, annene bu son haftalarda bebek 3 aylikken duydugundan daha cok ihtiyac duyabilirsin, onu da dusun. bebeklerin sagi solu belli olmaz, erken gelir gec gelir, senin gibi gun hafta hesabi yapmak durumunda olanlar icin karar vermesi zor.
Nuray'in annesi gelmisti, o cevap versin bakalim dogumunu yapmis bir anne olarak, en cok ne zaman ihtiyac duyuluyor, en iyi zamanlama nedir.
oncelikle esracim cok buyuk gecmis olsun . hersey yolunda olmasina cok sevindim..Allah baska dert keder vermesin.. canim sen 34. hafta olmussun bencede basla artik yikamaya utulemeye anca biter.. bende annem gelmeden hepsini yapmistim. annem geldikten 9 gun sonra dogum yaptim:))
melegim hosgeldin ne guzel tatil iyi gecmis cok yorucu olmus .. yorulmadan da olmuyo canim ya ne yapalim hep ayni..yerim ben o mahir pasayi.. bak tatil cocuga yaramis ins uykulari guzel guzel gidr boylece...
kokocum bende gormek istiyorum o resimleri please.:)))olmadi artik resimleri birbirimize mesaj atarak paylasiriz buraa koymak yerine ..
oglum uyandi kactim kizlar
Günün talihlisi benim heyooo:)) işten gelip koko'nun çok özel) ve de güzel fotoğraflarıyla gecem şenlendi! varol koko ) Bana göbişin küçük diyenler kokoyu görsünler, yemeği fazla kaçırmış hafif gaz yapmış gibisin:)) ayırca topiğin en tombilisiyim falan diyordu cillop gibiiiii,bayıldım:)))
Pazartesinden itibaren sabahın körü yollardayım:)) ama dediğiniz gibi gece zor oluyordu ve hafta sonları çok kalabalık oluyordu.Bazen adım atmaya korkuyordum birileri çarpacak göbemeee diye) bizim bebe gece,müzik eğlence düşkünü olacaktı bu gidişte nerden dönersek kardır )
Buarada Mahir kocaman olmuş,maşallah yakışıklıya,yerime öp annesi kocaman
selam hanimlar,
zaman zaman internete girebiliyorum ve cok da araniza katilamiyorumbenim sizlere bi sorum olacak,dogum icin Tr den gelen yakinlarina biletlerini dogumdan kac gun once aldiniz?18 aralik benim duedate im.Annem gelecek ins.ama dogumdan sonra daha fazla durmasini istiyorum sayili gun zaten 14 aralik gibi alsam cok mu gec olur sizce?bir de ilk bebisim dogacak insallah,Dr da ilk bebekler genelde 10 gun kadar gecikiyor dedi..bir de sizin fikrinizi alayim..
kesinlikle annelerin dogumun ilk gununden itibaren yaninda olmasi sart diye dusunuyorum.. cunku bebek cok kucuk , anne bebekle ilgileniyor devamli ananede evin isiyle ilgileniyor. ben 3 ay hic yemek yapmadim mesela. devamli oglumla ilgilendim,1 saat emzirdigmi hatirlarim, cok emiyorlar cabuk acikiyorlar. tabi emme kuvvetleri az oldugu icin birden ememiyorlarsonra altini degis uyut derken hicbi ise bakamiyosunuz.. zaten anneme ben yapayim desemde yaptirmadi..benim annem nisan 20 gibi vizeyi aldi bizde hemen 1 hafta icinde aldik bileti. haziran 5te geldi. bende haziran 14 te dogum yaptim.. iyiki erken almisiz cunku annem zaten 4 gun leyla gibi gezdi.. sonra duzeldi cok sukur, bebegimiz geldi..
annem gittikten sonra esat nerdeyse 3 aylik olmustu buyudu artik, bende duzenimi oturttum cok sukur. yani anne ilkgunden itibaren yaninina olmali :)))
birde benim oglum 1 hafta erken geldi..
bizde karar veremdik 20si mi 15i gibi mi gelsin diye, dogum ocak basi diyor doktor. babam da gelicek, cok kalmaz babam 2 haftaya doner o yuzden doguma yakin gelsin istiyoruz ki bebegi gorsun. ilk bebekler gec mi dogar acaba? kimisi erken diyor.. ben anneme is yaptirmak istemiyorum ama anlattigin gibiyse yapmasi gerekir galiba. onlar gelmeden temizlikci tutucam, annem gelince ev isiyle ugrasmasin diye.
bu arada nuray sen de dogar dogmaz sunnet yaptirdin di mi? crazymoma sormustum daha once galiba. gobek ve sunnet yarasi zor olmuyor mu? sunnetli halde bez baglanir mi bebege ve bakimi nasil oluyor? banyo, temizleme vb. cok kafama takildi cani yanar diye, bir de altini bagliycaz nasil olucak bilmiyorum, buyuyunce mi yaptirsak sence?
kesinlikle annelerin dogumun ilk gununden itibaren yaninda olmasi sart diye dusunuyorum.. cunku bebek cok kucuk , anne bebekle ilgileniyor devamli ananede evin isiyle ilgileniyor. ben 3 ay hic yemek yapmadim mesela. devamli oglumla ilgilendim,1 saat emzirdigmi hatirlarim, cok emiyorlar cabuk acikiyorlar. tabi emme kuvvetleri az oldugu icin birden ememiyorlarsonra altini degis uyut derken hicbi ise bakamiyosunuz.. zaten anneme ben yapayim desemde yaptirmadi..benim annem nisan 20 gibi vizeyi aldi bizde hemen 1 hafta icinde aldik bileti. haziran 5te geldi. bende haziran 14 te dogum yaptim.. iyiki erken almisiz cunku annem zaten 4 gun leyla gibi gezdi.. sonra duzeldi cok sukur, bebegimiz geldi..
annem gittikten sonra esat nerdeyse 3 aylik olmustu buyudu artik, bende duzenimi oturttum cok sukur. yani anne ilkgunden itibaren yaninina olmali :)))
birde benim oglum 1 hafta erken geldi..
canim kesinlikle dogdugu gibi yaptir 1 haftada geciyor .. bizim gobekte 18.gun dustu yikamadik zaten hic oglani sadece sildik.. ssadece sunnetide cok kolay oluyor zaten dikissiz yapiyoar her bezde oraya vaselin suruyorsuun gazli bezle kapatip bezini bagliyosun. cok kolay oluyor dedigim gibi 1 haftada gecti tabi ilk basta goruntusu biraz korkunc ama cok cabuk duzeliyor.
Turkiyedeki bbir arkadas 3 aylikken yaptirdi cok zorlandi keske dogdugunda yaptiesaydim diyor. cocuk bide anladigi icin aciyi cok aglamis cok huysuz olmus. yeni dogan aciyida hissetmiyor dr kanama bile olmadi dedi birde uyuyor zaten durmadan.. hemen atlatiyor sende uzulmemis oluyosun..
ay gazli beze mi yapiyor tuvaletini kiyamam ya, hep bakmak lazim o zaman kapali kalirsa bakteri turer. cok pipirikliyim ben napicam bilmiyorum, insallah dedigin gibi kolay atlatir.
bebek yikanmaz mi gobek bagi dusene kadar, bazilari yikiyor ama. canan ne yapti yikadi mi acaba.
bas kismi yikanir, diger kisimlar silinir olmazsa. hayirlisiyla su ilk 3 ayi atlatsak bebekler kendine gelse..
Kizlar yaptirabiliyorsaniz dogar dogmaz sunnet ettirin
Gobek bagiyla beraber iyilesiyor
Benim sipa 6aylik oldu kurt gibi kayniyor yaptirsam zaptedebilir miyim diye dusunuyorum
Orada dogumlar nasil doktorlar sezaryenci mi turkiyedeki gibi?
Esracim cantani hazirla bence 34te hazirdi benimki birkac kere sanciyla gitmistik nolur nolmaz
ben doymuyorummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?