Amerika'da Hamilelik

insaallah insaallah yarasin yavruma..

ya marlincim su anda her saat basi nerdeyse birseyler yemek istiyorum.. istahim cok acildi benim yaa.. yani kilo alimim da haliyle tavan yapmaya basladi ama napim bebegimin sagligi yerinde olsun da gerisi onemli degil..

hamileyken de yemiceksek ne zaman yicez ki? tek derdim hamilelik sekeri cikmasa bari//

herseyin yolunda olmasina sevindim.. benim bu asi isleriyle alakali hic bir bilgim yok.. kuzu kuzu doktotrum ne derse onu yapiyorum..

ya ben karnimin degisik yerlerinde seyirme diyorsunuz ya ardarda degilde kisa araiklarla oyle birsey hissediyorum.. dr un dedigi yerde degil.. sol kasigimda oluyor. ya da bazen sag tarafta gobek deligimin az asagi hizasinda oluyor.. yani bebegimi hissetmeye basladimmi bunlar neyin nesi anlamiyorum bacilar..

nerde hissedilir ki bu bebek. bosuna demiolar ilk gebelikte gec anlasilir diye.

yikamadik silgicim. hala da yikamiyoux. bizim gobek dusmedi. dun kontrol vardi yine sordum sil dediler :))
kokcak bebek

Icmen lazim silgi cim.Zararli olsa aslaaa vermezler.Bu arada ilaclarla birlikte bol su icki bir daha tekrarlamasin.Gecmis olsun canim.

Şekerde sorun yokmuş silgi sevindim, ilacı da bence bol suyla iç,dr verdiği için bir zararı olmaz.İnşallah çabucak geçer.
Esra sen tetanoz aşısı olmadın değil mi?

Bana sormadilar Marlin cim .Diger randevuda sorayim bende.Ben encok kilosunu merak ediyorum onuda soylemiyorlar.

Ztarcım seyirme şeklinde oluyor başlarda ve göbek altında oluyor gibi:)) sanırım onlar pıt pıtları miniğin:))

Baslamissin iste hissetmeye daha minnacik annesi tekme atacak degil ya :) pit pit ses veriyor sana ben burdayim diye.

Ztarcım seyirme şeklinde oluyor başlarda ve göbek altında oluyor gibi:)) sanırım onlar pıt pıtları miniğin:))

yani marlinim benim kiz cok gezenti olacak heralde cunku nerdeyse her defasinda degisik yerlerde hissediyorum bu piti :) bir defa sagda gobegimde.. sonra gobek deligimin hemen altinda , sonra ta asada dedigin gibi gobegimin altinda, sonra sol kasik tarafimda, ya da hepsi bir arada.. ya da sadece tek vurus gibi birsey hissediyorum.. tam hizli seyirme gibi degil de bilmiyorum bana da bebis gibi geliyor ama bir iki haftaya kadar daha aciktan belli eder heralde kendini zilli..

bir de bu asamada gunde 50 kere hissetmem gerekmez yani dimi.. her dakika birseyler bekliyorum... hep hissetmek istiyorum.. ama oyle gelioki benimki bir baslicak canima okucak sonra

Son düzenleme:
Lara nin kiyafetlerini yikamak icin dreft diye bir deterjan aldim.Aranizda kullanan varmi?
Eeeeee ne koyacaz simdi cantaya :)) Anneler bilgilendirin azicik beni.Bana kalsa makyaj malzemesi sac kurtma makinasi gecelik sabahlik :)))) filan koyarim.

Artik cok cabuk yoruluyorum son 2 haftadirda yuruyus yapamiyorum.Yorgunda hissetmeye basladim surekli kafami bir yerlere koyma ihtiyaci hissediyorum.

Zorlamaya basladi artik.

Baslamissin iste hissetmeye daha minnacik annesi tekme atacak degil ya :) pit pit ses veriyor sana ben burdayim diye.

ayyy duygulandirdiniz beni yaaaa

iki uc gun once resmen tekme atti ama.. hafifti tabi guclu degil ya daha teyzesi ondan.. ilk o zaman dedimki bu iste bebegim yani.. farkli birsey.. bir de dun tekme seklinde bir kere hissettim..

bugun de ilk mesajimdaki gibi degisik yerlerde birseyler seziyorum ama bunlardan emin degilim pek gaz midir nedir..

neyse az kaldi insaallah.. azcik daha sabirli olayim insaallah kizim buydukce saglam tekmelerini de yerim

ne guzel yaa guzel sona yaklastin esra..

senin bebegini ilk hissettigi unutmuyorum biliomusun, o zaman bu topikteydim sende ilk defa hissetmistin ve yazmistin buraya kizim sozumu dinlicek , uslu olacak galiba diye..

sanirim zaman hakikaten hizli geciyor..

Hem nasil hizli geciyor Ztarcim

Ztarcım o minik pıtpıtlar sonra nasıl güçlü tekmelere dönüşüyor göreceksin:) ben kız olmasına rağmen erken hissettim,ben hep çok hareketli olduğunu düşünüyorum ama hep akıllı olacak laf dinleyecek bizim bebe diye seviyorum:)) sana yazarken karnım sağa sola doğru yamuluyor şu an:)) Esra artık eli ayağı nerde görüyormuş,bende o anı bekliyorum:))

Esracım, o meşhur çantayı bende merak ediyorum:)) ayrıca bebek bakım seti alan var mı? ateş ölçer,tırnak makası vs. bir de şu burundaki pislikleri neyle çekiyorlar,o alet işe yarıyor mu? ben kendi tırnaklarımı zor keserdim şimdi onun tırnağını nasıl kesicem:))

ayyy yerim o gobusu saga ceken minnak ayaklariiii

Ben yarin alacam bebek bakim setini.Annelere sormak lazim ise yaryorsa alalim.Bugun emzik aldim kizimi cok sirinler icimdende insallah sever emzigi diye gecirdim.Emzikli bebislere bayiliyorum.Gerci anasina cektiyse sever.Ben cok sevmisim :))

Marlin sen ogun atlamiyorsun degil mi? SIkI kahvalti etsende ogun atlama.Sen biraz bebeyi ac birakiyormussun gibime geliyor :)) Biraz anne gibi konustum biliyorum :) ama ogun atlama muhakkak ye birseyler

Sen yarın alınca neler var içinde bize de anlat şu bakım setinin:)) ay onun emziğini sevsinler,bende çok seviyorum emzikli bebeleri! Anneme sorsan eskiden alet mi vardı peçeteyi kıvırıp sokarlarmış buruna alırlarmış pisliği heralde:)) ya gece çalışınca öğün atlıyordum ama aralarda meyve falan atıyordum ağzıma.Sabah kahvaltıyı geç yapınca işe gitmeden hafif birşeyler yiyip akşam üzeri yemeğimi yiyordum sonrasında bazen meyve falan.Sabaha geçince sanırım öğünlerim daha iyi olacak bizimki içerde açtı da ondan mı bu kadar kıpırdanıyordu yavyuum:)) bu hafta 2 kere balık yedim ama! sayılmaz mı:))

yikamadik silgicim. hala da yikamiyoux. bizim gobek dusmedi. dun kontrol vardi yine sordum sil dediler :))
kokcak bebek

kokmaz annesi mis gibidir o simdi, bizde birkac gun sileriz o zaman. gerci doktorlarda hastanede bilgi verirler galiba.

marlin bana da tetanoz asisi sorulmadi, grip bile sormadilar ki yaptirmiycaktim zaten. arastir bence o asiyi, yanlis hatirlamiyorsam bebek dogunca ona da yapiyorlar.
o bahsettigin bakim setini gordum ama gereksiz seyler var sanki icinde, ayri mi almak lazim acaba. tarak napicam diyordum ama bebegin sacindaki kalintilari temizlemek icin gerekliymis ilk baslarda. burun cekme seysini hastaneden verirler ya, o ise yariyor ama. bir de buhar makinesi verdi bir arkadas ki alicaktim vermeseydi, burnu tikanmaz odada nem olur en azindan, faydaliymis.

esra gecelik koymak mi lazim, ben pijama esofman takimi diyorum ama dogru daha rahat olur. sabahlik bulamiyorum, anaanne tarzi seyler var hep. gapte vardi en son goremedim ama. ya forumlara bakiyorumda millet abartmis, sanki hawaii'ye tatile gidiyorlar kocaman bavullar. ben abartmam diye dusunuyorum, bisey eksik olursa esim gider getirir. temel seyleri alicam. hastane bezi vb diyorlar kanama icin o nedir bilmiyorum, hastaneden verirler muhtemelen.

ztar gozun aydin, daha cok tekmeler bebis. saglikla gelsinlerde tekmelerini gorsek.

Aynen oyle ben de peceteyi kivirir alirim :)) setin icinde yoksa almaya gerek yok :)
Ben canim istemesede atlamiyorum ogunleri.Bir gecen hafta biliyorsun cok moralim bozuktu yiyemedim ama hamileliginden basindan beri azda olsa 3 ana ogun yapiyorum.Atlama sende bu hafalardan sonra bebislerin kilolari icin cok onemli Marlin cim.
Balik sayilir :))) Haftada 2 de super olur

gazli beze cisi geliyordur, hem kakanin yara yerine bulasmasina engel olur. tabii altini sık degistirmek gerekir de, cis steril bir sivi degil mi? ciste bakteri uremez sanirim kolay kolay. bebeleri kakalarinin icinde birakmayiz zaten :))) ben de erkek olsa hastaneden cikmadan yaptiracaktim, bizim arkadaslar oyle yaptilar, cok cok rahat ettiler. melegim tr'dayken yaptirmisti, mahir hala daha kucuk sayilir ama tamamen iyilesmesi biraz surdu galiba.

bebek yikama konusunda ben kararsizim, yikariz herhalde. yikamak derken tabii oyle saril saril suyun altinda citileye citileye yikamak degil, daha cok guzelce silip bir de suyla durulamak. ben konak mi diyorlar turkiye de, cradle cap olmasindan korkuyorum, sac derisi kabuk kabuk oluyor hani. onun icin en azindan kafayi/saclari yikarim diye dusunuyorum. bir de kis olacak, yikadigimiz kuruttugumuz odalarin guzel sicak olmasina dikkat etmek lazim. evde merkezi isitma var ama banyo icin bir portatif oda isiticisi alsam mi diyorum.

Valla tartilar yalan soylemez kizlar, o kilolari bir yerlerime aldim, kollar oldu patlican :))) Gobis buyudu tabii o fotograflardan beri, en yenisi kedili fotograf, orada tam gorunmuyor ama daha yuvarlak sekli belki bellidir. silgi kiz, emailini yazmayacak misin bana?

sekerin iyi cikmasina sevindim. idrar testine sasirmadim (ne de olsa hamilelikte bu idrar enfeksiyonlari cooook olagan) ama 30 tane antibiyotik???? buna cok sasirdim iste. ne dedi, 30 tanesini de ic mi dedi? enfeksiyonlar icin verilen antibiyotik rejimini tamamlanincaya kadar kullanmak lazim lakin benim bildigim, duydugum, basima gelen ya 1 seferlik toz karisim iciliyor ya da 7 gunluk bir rejim oluyor. 30 gunde 3 tane falan herhalde, 10 gunluk rejim. neyse ne, doktorun bir bildigi vardir ama sen mutlaka uygula. ben cok uti yasadim, hamileligin basinda da yasadim ilac kullandim hatirlarsan. bol su engellemek icin iyi de bir kere mesane ceperine tutunmaya basladilar mi bakterileri sokup atmak cok kolay degil. su tabii faydali da, yetersiz kalabilir. cranberry juice, bluberry juice da oyle. bence kullan ilaclari, bir zarari olsa asla vermezler Esra'nin da dedigi gibi. Hem bizim oglan oyle 1. trimester bebesi degil ki, koskoca adam oldu iceride, boyle seylere cok daha direncli.

sen de atlattin testi, sira bende, haftaya cuma. tetanoz asisi 10 yil gecerli oluyor diye biliyorum ben. bana gecen sene yaptilardi galiba, whooping cough salgini vardi da ona karsi yapilan asinin icinde. green card icin gecerli tetanoz asisi gerekiyor kesin yapmislardir gecen sene, bence yaptirmana gerek yok. bana bir sey soylemediler, kayitlarimda gecen senekini gordukleri icin mi yoksa hic yapmadiklari icin mi bilmiyorum!

simdi kendi kucuk yeri genis dolanir tabii, orada burada hissetmen cok dogal. bir gun hissedip 2-3 gun hic hissetmemen de normalmis (derinlere kaciyorlar bazen, yer bol ya). ben hala bile surekli, dakika basi hareket hissetmiyorum, uyuyor onlar gunun cogunda annesi, hep hissetmeyi bekleme.

dreft en bilinen, en cok soylenen marka, ben de bu soap nut olayina girmezsem ondan alacagim :))
canta icin ben internetten minternetten baka baka bir liste yapmaya baslamistim tatile gitmeden once. insurance karti ve kimlik en basta hehe. hep denilen sey bebegin ihtiyaci olan seyleri hastaneden verdikleri, cikis kiyafeti ve carseat bebek icin ihtiyaclar. hastaneden verirler belki ama ben garanti olsun diye meme kalkani ve lansinoh krem alirim. bir de lens/gozluk kullaniyorsan onlar. amazon'dan disposable don alacagim, onlardan gotururum yanimda, ped gerekirse verirler diye dusunuyorum. biz hastanenin dogum mogum kurslarina gidecegiz o zaman soracagim kardes ne veriyonuz ne vermiyonuz bi sayin da ona gore eksik kalacaklari getireyim.

ya gaz degildir, gaz olsa gelip buraya yazmazdin! insan basta emin olamiyor ama icten ice de bunun farkli bir sey oldugunu, bebis oldugunu biliyor :)

Silgicim pijamada olur ustu onden dugmeli olsun rahat emzirmek icin.Cok cici sabahliklar var Marshall da .Gecen gun gordum var diye almadim.Kanama icin ped ,ic camasiri hepsini veriyorlar hastanede gormustum.Terlik gotururuz.Ben de abartmam gereksiz insallah 2 gun sonra cikariz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…