- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.741
oh ne güzel yarasın bebişeee:)) bana da dün işyerinde arkadaşlar az yiyorsun bebeğin ihtiyacı var diye uyuz ettiler:) dedim ben sizin gibi kahvaltı etmiyorum,hergün yumurta peynir yiyorum,kahvaltıyı iyi yapınca çok aşırı acıkmıyorum ben:)) ama bazı günler bende sürekli birşeyler yeme ihtiyacı hissediyorum.
Bugün doktor kontrolüm vardı, şeker yüklemesi yapıldı.İçecek tahminimden iyi çıktı:) sanırım çok kötü bir tada hazırlamışım kendimi içtik kanımızı verdik,haftaya alacağız sonuçları.Bu arada bana tetanoz aşısı yaptırmak istermisin diye form verdiler.Kimse yaptırmadı burda değil mi? Tr'de yapıldığını biliyorum ama burda kimseden duymadım.Aklıma 1 yıl önce amerika giriş yapmadan önce bize Amerikan hastanesinde Td isim tetanoz-difteri aşısı yapıldı ve sanırım 5 yıl koruma süresi var, doktora dedim aşı kartıma bakayım bana geçen yıl yapılmıştı yeniden yaptırmaya belki gerek kalmaz diye.Evde aşı kartına baktım td aşısı var ve sanırım karma şeklinde diğer aşılarla yapılmıştı.Bu durumda yaptırmama gerek yok sanırım.Sizlere doktorlarınızdan bu aşıyla ilgili yaptır gibi bilgi geldi mi? 20.hafta sonrasında yapılabiliyormuş.
Ayrıca kasılmalarımla ilgili doktor hemen bir alttan muayene yapalım dediiçimiz rahat etsin diye:) herşey yolunda dedi,içimiz rahat etti.Ultrasonda bakalım diyecektim unuttum,2 hafta sonra yine randevu var artık bakalım bir bizim bebeye dicem:)) göbek ölçüp kalp dinleyip yolluyorlar:))
ay gazli beze mi yapiyor tuvaletini kiyamam ya, hep bakmak lazim o zaman kapali kalirsa bakteri turer. cok pipirikliyim ben napicam bilmiyorum, insallah dedigin gibi kolay atlatir.
bebek yikanmaz mi gobek bagi dusene kadar, bazilari yikiyor ama. canan ne yapti yikadi mi acaba.
bas kismi yikanir, diger kisimlar silinir olmazsa. hayirlisiyla su ilk 3 ayi atlatsak bebekler kendine gelse..
kizlar seker testinde sorun yok ama idrarda bakteri testi yaptirmistim tekrar ve yine gorulmus.. doktor yine antibiyotik verdi 30 tane. icsem mi icmesem mi kararsiz kaldim, cok moralim bozuldu. bebege zarar vermese icicem, gerci zararli olsa vermez biliyorum ama antibiyotik sonucta. bol su mu icsem yoksa doktoru mu dinlesem karar veremdim. icmesem bisey olur mu ilaclari acaba. Allahim kurtulamadim su bakteriden.
oh ne güzel yarasın bebişeee:)) bana da dün işyerinde arkadaşlar az yiyorsun bebeğin ihtiyacı var diye uyuz ettiler:) dedim ben sizin gibi kahvaltı etmiyorum,hergün yumurta peynir yiyorum,kahvaltıyı iyi yapınca çok aşırı acıkmıyorum ben:)) ama bazı günler bende sürekli birşeyler yeme ihtiyacı hissediyorum.
Bugün doktor kontrolüm vardı, şeker yüklemesi yapıldı.İçecek tahminimden iyi çıktı:) sanırım çok kötü bir tada hazırlamışım kendimi içtik kanımızı verdik,haftaya alacağız sonuçları.Bu arada bana tetanoz aşısı yaptırmak istermisin diye form verdiler.Kimse yaptırmadı burda değil mi? Tr'de yapıldığını biliyorum ama burda kimseden duymadım.Aklıma 1 yıl önce amerika giriş yapmadan önce bize Amerikan hastanesinde Td isim tetanoz-difteri aşısı yapıldı ve sanırım 5 yıl koruma süresi var, doktora dedim aşı kartıma bakayım bana geçen yıl yapılmıştı yeniden yaptırmaya belki gerek kalmaz diye.Evde aşı kartına baktım td aşısı var ve sanırım karma şeklinde diğer aşılarla yapılmıştı.Bu durumda yaptırmama gerek yok sanırım.Sizlere doktorlarınızdan bu aşıyla ilgili yaptır gibi bilgi geldi mi? 20.hafta sonrasında yapılabiliyormuş.
Ayrıca kasılmalarımla ilgili doktor hemen bir alttan muayene yapalım dediiçimiz rahat etsin diye:) herşey yolunda dedi,içimiz rahat etti.Ultrasonda bakalım diyecektim unuttum,2 hafta sonra yine randevu var artık bakalım bir bizim bebeye dicem:)) göbek ölçüp kalp dinleyip yolluyorlar:))
insaallah insaallah yarasin yavruma..
ya marlincim su anda her saat basi nerdeyse birseyler yemek istiyorum.. istahim cok acildi benim yaa.. yani kilo alimim da haliyle tavan yapmaya basladi ama napim bebegimin sagligi yerinde olsun da gerisi onemli degil..
hamileyken de yemiceksek ne zaman yicez ki? tek derdim hamilelik sekeri cikmasa bari//
herseyin yolunda olmasina sevindim.. benim bu asi isleriyle alakali hic bir bilgim yok.. kuzu kuzu doktotrum ne derse onu yapiyorum..
ya ben karnimin degisik yerlerinde seyirme diyorsunuz ya ardarda degilde kisa araiklarla oyle birsey hissediyorum.. dr un dedigi yerde degil.. sol kasigimda oluyor. ya da bazen sag tarafta gobek deligimin az asagi hizasinda oluyor.. yani bebegimi hissetmeye basladimmi bunlar neyin nesi anlamiyorum bacilar..
nerde hissedilir ki bu bebek. bosuna demiolar ilk gebelikte gec anlasilir diye.
Ztarcım seyirme şeklinde oluyor başlarda ve göbek altında oluyor gibi:)) sanırım onlar pıt pıtları miniğin:))
Baslamissin iste hissetmeye daha minnacik annesi tekme atacak degil ya :) pit pit ses veriyor sana ben burdayim diye.
Lara nin kiyafetlerini yikamak icin dreft diye bir deterjan aldim.Aranizda kullanan varmi?
Eeeeee ne koyacaz simdi cantaya :)) Anneler bilgilendirin azicik beni.Bana kalsa makyaj malzemesi sac kurtma makinasi gecelik sabahlik :)))) filan koyarim.
Artik cok cabuk yoruluyorum son 2 haftadirda yuruyus yapamiyorum.Yorgunda hissetmeye basladim surekli kafami bir yerlere koyma ihtiyaci hissediyorum.
Zorlamaya basladi artik.
ne guzel yaa guzel sona yaklastin esra..
senin bebegini ilk hissettigi unutmuyorum biliomusun, o zaman bu topikteydim sende ilk defa hissetmistin ve yazmistin buraya kizim sozumu dinlicek , uslu olacak galiba diye..
sanirim zaman hakikaten hizli geciyor..
Ztarcım o minik pıtpıtlar sonra nasıl güçlü tekmelere dönüşüyor göreceksin:) ben kız olmasına rağmen erken hissettim,ben hep çok hareketli olduğunu düşünüyorum ama hep akıllı olacak laf dinleyecek bizim bebe diye seviyorum:)) sana yazarken karnım sağa sola doğru yamuluyor şu an:)) Esra artık eli ayağı nerde görüyormuş,bende o anı bekliyorum:))
Esracım, o meşhur çantayı bende merak ediyorum:)) ayrıca bebek bakım seti alan var mı? ateş ölçer,tırnak makası vs. bir de şu burundaki pislikleri neyle çekiyorlar,o alet işe yarıyor mu? ben kendi tırnaklarımı zor keserdim şimdi onun tırnağını nasıl kesicem:))
Ztarcım o minik pıtpıtlar sonra nasıl güçlü tekmelere dönüşüyor göreceksin:) ben kız olmasına rağmen erken hissettim,ben hep çok hareketli olduğunu düşünüyorum ama hep akıllı olacak laf dinleyecek bizim bebe diye seviyorum:)) sana yazarken karnım sağa sola doğru yamuluyor şu an:)) Esra artık eli ayağı nerde görüyormuş,bende o anı bekliyorum:))
Esracım, o meşhur çantayı bende merak ediyorum:)) ayrıca bebek bakım seti alan var mı? ateş ölçer,tırnak makası vs. bir de şu burundaki pislikleri neyle çekiyorlar,o alet işe yarıyor mu? ben kendi tırnaklarımı zor keserdim şimdi onun tırnağını nasıl kesicem:))
Ben yarin alacam bebek bakim setini.Annelere sormak lazim ise yaryorsa alalim.Bugun emzik aldim kizimi cok sirinler icimdende insallah sever emzigi diye gecirdim.Emzikli bebislere bayiliyorum.Gerci anasina cektiyse sever.Ben cok sevmisim :))
Marlin sen ogun atlamiyorsun degil mi? SIkI kahvalti etsende ogun atlama.Sen biraz bebeyi ac birakiyormussun gibime geliyor :)) Biraz anne gibi konustum biliyorum :) ama ogun atlama muhakkak ye birseyler
yikamadik silgicim. hala da yikamiyoux. bizim gobek dusmedi. dun kontrol vardi yine sordum sil dediler :))
kokcak bebek
Sen yarın alınca neler var içinde bize de anlat şu bakım setinin:)) ay onun emziğini sevsinler,bende çok seviyorum emzikli bebeleri! Anneme sorsan eskiden alet mi vardı peçeteyi kıvırıp sokarlarmış buruna alırlarmış pisliği heralde:)) ya gece çalışınca öğün atlıyordum ama aralarda meyve falan atıyordum ağzıma.Sabah kahvaltıyı geç yapınca işe gitmeden hafif birşeyler yiyip akşam üzeri yemeğimi yiyordum sonrasında bazen meyve falan.Sabaha geçince sanırım öğünlerim daha iyi olacakbizimki içerde açtı da ondan mı bu kadar kıpırdanıyordu yavyuum:)) bu hafta 2 kere balık yedim ama! sayılmaz mı:))
ay gazli beze mi yapiyor tuvaletini kiyamam ya, hep bakmak lazim o zaman kapali kalirsa bakteri turer. cok pipirikliyim ben napicam bilmiyorum, insallah dedigin gibi kolay atlatir.
bebek yikanmaz mi gobek bagi dusene kadar, bazilari yikiyor ama. canan ne yapti yikadi mi acaba.
bas kismi yikanir, diger kisimlar silinir olmazsa. hayirlisiyla su ilk 3 ayi atlatsak bebekler kendine gelse..
Kokoo Marlin in dedigi gibi gobus nerede :) Oyle abarttigin gibi kiloda yok. Gerci tatil fotolari bunlar uzerinden 3 haftada gecse gobus buyumustur. Cok hizli buyuyor 27.haftadan sonra.
Mahir e bayildiiiim. 41 kere masallah tam isirmalik yemelik.Pisicige kizina bayildiiim.Isminde ablamin ismiyle ayni :) Pek bir hosuma gitti.Unutmadan dugundeki mor elbisende pek sIkmIs :)
Hiiiim simdi gormedigim kimler kaldi :) Silgi ,Canan,Ztar. Nurayi ucundan gorduk :) 1 tane foto koymustu hastaneden :))
kizlar seker testinde sorun yok ama idrarda bakteri testi yaptirmistim tekrar ve yine gorulmus.. doktor yine antibiyotik verdi 30 tane. icsem mi icmesem mi kararsiz kaldim, cok moralim bozuldu. bebege zarar vermese icicem, gerci zararli olsa vermez biliyorum ama antibiyotik sonucta. bol su mu icsem yoksa doktoru mu dinlesem karar veremdim. icmesem bisey olur mu ilaclari acaba. Allahim kurtulamadim su bakteriden.
yani marlinim benim kiz cok gezenti olacak heralde cunku nerdeyse her defasinda degisik yerlerde hissediyorum bu piti :) bir defa sagda gobegimde.. sonra gobek deligimin hemen altinda , sonra ta asada dedigin gibi gobegimin altinda, sonra sol kasik tarafimda, ya da hepsi bir arada.. ya da sadece tek vurus gibi birsey hissediyorum.. tam hizli seyirme gibi degil de bilmiyorum bana da bebis gibi geliyor ama bir iki haftaya kadar daha aciktan belli eder heralde kendini zilli..
bir de bu asamada gunde 50 kere hissetmem gerekmez yani dimi.. her dakika birseyler bekliyorum... hep hissetmek istiyorum.. ama oyle gelioki benimki bir baslicak canima okucak sonra
Lara nin kiyafetlerini yikamak icin dreft diye bir deterjan aldim.Aranizda kullanan varmi?
Eeeeee ne koyacaz simdi cantaya :)) Anneler bilgilendirin azicik beni.Bana kalsa makyaj malzemesi sac kurtma makinasi gecelik sabahlik :)))) filan koyarim.
Artik cok cabuk yoruluyorum son 2 haftadirda yuruyus yapamiyorum.Yorgunda hissetmeye basladim surekli kafami bir yerlere koyma ihtiyaci hissediyorum.
Zorlamaya basladi artik.
ayyy duygulandirdiniz beni yaaaa
iki uc gun once resmen tekme atti ama.. hafifti tabi guclu degil ya daha teyzesi ondan.. ilk o zaman dedimki bu iste bebegim yani.. farkli birsey.. bir de dun tekme seklinde bir kere hissettim..
bugun de ilk mesajimdaki gibi degisik yerlerde birseyler seziyorum ama bunlardan emin degilim pek gaz midir nedir..
neyse az kaldi insaallah.. azcik daha sabirli olayim insaallah kizim buydukce saglam tekmelerini de yerim
kokmaz annesi mis gibidir o simdi, bizde birkac gun sileriz o zaman. gerci doktorlarda hastanede bilgi verirler galiba.
marlin bana da tetanoz asisi sorulmadi, grip bile sormadilar ki yaptirmiycaktim zaten. arastir bence o asiyi, yanlis hatirlamiyorsam bebek dogunca ona da yapiyorlar.
o bahsettigin bakim setini gordum ama gereksiz seyler var sanki icinde, ayri mi almak lazim acaba. tarak napicam diyordum ama bebegin sacindaki kalintilari temizlemek icin gerekliymis ilk baslarda. burun cekme seysini hastaneden verirler ya, o ise yariyor ama. bir de buhar makinesi verdi bir arkadas ki alicaktim vermeseydi, burnu tikanmaz odada nem olur en azindan, faydaliymis.
esra gecelik koymak mi lazim, ben pijama esofman takimi diyorum ama dogru daha rahat olur. sabahlik bulamiyorum, anaanne tarzi seyler var hep. gapte vardi en son goremedim ama. ya forumlara bakiyorumda millet abartmis, sanki hawaii'ye tatile gidiyorlar kocaman bavullar. ben abartmam diye dusunuyorum, bisey eksik olursa esim gider getirir. temel seyleri alicam. hastane bezi vb diyorlar kanama icin o nedir bilmiyorum, hastaneden verirler muhtemelen.
ztar gozun aydin, daha cok tekmeler bebis. saglikla gelsinlerde tekmelerini gorsek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?