Amerika'da Hamilelik

Silgicim pijamada olur ustu onden dugmeli olsun rahat emzirmek icin.Cok cici sabahliklar var Marshall da .Gecen gun gordum var diye almadim.Kanama icin ped ,ic camasiri hepsini veriyorlar hastanede gormustum.Terlik gotururuz.Ben de abartmam gereksiz insallah 2 gun sonra cikariz zaten.

esra yazmayi unuttum dreft iyidir ya arastirmalarim o yonde, ben de onu alicam :)

koko maili yaziyorum, bakterilere dalmisim :)

idrar steril mi bilmiyodum, neyse o konuda da icim rahat etti o zaman. yaptiricaz bir aksilik cikmazsa hem annem varken de gecer. bu arada portatif bir isitma benimde aklima geldi, elektrikli ufak birsey. ne kadar isitsakta o daha bir sicak tutar gibi. bu arada ben hala kislik kaban gibi bisey almadim yavruya, isitici dusunuyorum ama:) gunde 3 tane evet bana da cok geldi, en son yine o sekilde kullanmistim ve aksilik ilaclar midemi bulandiriyor. telefonla soylediler acaba bir dahaki randevuya kadar icmesem mi baska bisey mi istesem. bu antibiyotik insulin gibi biseymis yanlis hatirlamiyorsam, oyle demisti. sen daha az dozda ufak biseyler kullandin diye hatirliyorum. esra benim kullandigim ilaci kullanmisti baska birsey icin ama kisa sureli. cok korkuyorum valla bu ilaclardan, asilardan.

Boynumda beze cikmisti silgi cim o zaman kullandim.O zaman 3 aylik bile degildim.3 doktora sordum hicbirsey olmaz dediler.7 gun icmistim.
Randevuyu bekleme yarin telefon ac sor.Oradaki bakterileride bir sekilde gitmesi lazim.Bekleyip gec kalma.

canim bendede idrar yolu enfeksiyonu var bana Macrobid isimli bir antibiyotik verdi doktor 100mg'lik 7 gunluk sadece.. Senin degerlermi cok yuksekti acaba? 30 gun banada cok geldi.

Hiziniza yetisemiyorummmmm!!!

Ya ben amazon'dan o bakim setlerine baktim, arkadasa da deneyimini sordum, benim de tahmin ettigim gibi gereksiz seyler var tek tek al alacaksan dedi. mesela tirnak torpusu gereksiz, tirnagi kesebildik de torpusu kaldi. burun icin balon seklinde olan aspirator hastaneden verebiliyorlarmis, arkadas da cok faydali bulmus onu. Ben balonlu olandan degil de emmeli olandan alacagim (nosefrida), daha iyi temizliyormus. Pecete mecete demeyin kizlar, bu emziren anneler grubunda konusu gecti bu aletlerin, herkes ayila bayila anlatiyor nasil kullanisli olduklarini. ben ayri ayri sunlari alacagim: isikli tirnak makasi (tam kesecegin yere isik tutuyor), cekmeli burun temizleyici, alindan olcen termometre (bir dijital termometre mutlaka lazim), tarak/firca (bu bahsettigim cradle cap olursa kesin gerekecek), desitin pisik kremi (veya baska marka), dis fircasi (buna daha vakit var gerci!!)

bizim buralar cok kuru, biz yaz basi bir humidifier aldik, bebisin odasina da onu koyariz, bizde kesin lazim yaz kis kuru oluyor cunku.
annemler turkiye'de bana zorla gecelik/sabahlik ve pijama takimi aldilar. pijama takimi penye ve cok sirin, simdiden giyiyorum onu. ama lohusa gecelik/sabahliklari cok komik ya. yine spor bir sey olsun istedim ama stili giyip gerdege girecekmissin gibi hahah. suslu puslu dantelli falan. tek ozelligi emzirmek icin deligi var. yani anneanne tarzinin degisik bir ucu bu da. ben dogum sirasinda ve hemen sonrasinda hastane onlugu giyerim sanirim, onden acacak sekilde giyersem bebisle bol bol skin to skin yapabiliriz. bu geceligi giyip fotograf cekimi yapariz artik. tavsiye edilen emzirmeye musait bir onu olan, leke tutmayan, kisa kollu (kis olsa da) gecelik. alt taraflarin durumundan dolayi pijama tavsiye etmiyorlar. ben de cok sey goturmek istemiyorum, o yuzden tedarik edilecek seyleri ogrenmek istiyorum, bosuna tasimayayim.

Kizlar doktor high-risk hamilelikten dolayi benim calismami yasakladi simdi doguma kadar hatta dogumdan sonra 1 senede maternity leave alacagim.. yani o zaman kadar calismayacagim.. evde sikintidan geberiyorum..

belki senin haplarin her birinin dozaji kucuktur, yani atiyorum esra bir hapta 150mg almistir sen uc seferde 50serden ayni miktar aliyorsundur, bizim vitaminlerdeki gibi. ama mide bulantisi icin ara en erken firsatta, de boyle boyle baska alternatif bir ilac var mi. genelde alternatifi oluyor boyle seylerin. randevuyu bekleme ama, enfeksiyon ilerlemesin, en tehlikelisi o.

Kizlar doktor high-risk hamilelikten dolayi benim calismami yasakladi simdi doguma kadar hatta dogumdan sonra 1 senede maternity leave alacagim.. yani o zaman kadar calismayacagim.. evde sikintidan geberiyorum..

Bebis dogana kadar zor gecer sIkIlirsinda dogduktan sonra uzun sure izinli olman ne guzel.

canim bendede idrar yolu enfeksiyonu var bana Macrobid isimli bir antibiyotik verdi doktor 100mg'lik 7 gunluk sadece.. Senin degerlermi cok yuksekti acaba? 30 gun banada cok geldi.

yok 30 gun degil, 10 gunde bitecek sekilde gunde 3 tane. ama toplamda 30.

calismama olayina gelince olsun sıkılırsın sonra gecer, insan eve de alisiyor bir sure sonra. tadini cikar. bebis icin evde vakit gecirmeye deger, degerli bebekler :)

bu arada insulin yazmisim yanlislikla ama penisilinmis, amoxicillin.

koko elbisen yakiyoor, mahir de buyumus yau. elimizde buyudu kerata

Son düzenleme:
Kokoyu ben hep esmer hatun hayal ediyordum:)) kumral güzeli biriymiş, ayrıca jennifer lopez ablamızdan da güzel popon var koko) ahahah..
Sırada silgi kaldı:)) ama o oğluşunun göbeğini bile saklıyor bizden..özelden mail atalımda yolla bari silgiii:)) oğlan göbeği görmek istiyoruz biz kız anaları! Şimdi diyeceksin ay ben ilaç derdindeyim bu ne diyor,doğru diyorsun canım:)) herkes uygun olduğundan ve paylaşmak istediğinde güzel fotolar yollayabilir,biz hep bakmak isteriz yaniii:))))

Esra sen aç mı bırakıyon deyince akşam yemeği yemeye niyetim yoktu çünkü gerçekten karnım toktu kalktım yedim:)) Benim bir aralar silgiye zorla ceviz yedirdiğim gibi oldu ama iyi oldu..

Janım hamilelik riskli ise belli bir süre bu şekilde dayanacaksın elbet.Zaten bebiş doğunca sanırım sıkılmaya vakit kalmayacak.

kizlar herkese ayri ayri yazdim ama zamanasimindan sayfa hooopp uctu ((
aklimda kalanlari yazayim barii

dreft marka kullaniyorum ben suanda cok memnunun guzel yikiyor ama cok lekeli ise ornegin kakali giysileri once elde yikiyorum sonra makineye atiyorum

dogum eger normal olduysa kanama oluyor ilk 2 gun o yuzden herseyi ordan veriyorlar ped falan hersey var hicbisi goturmenize gerek yok.. ayrica bebek icin bez, islak mendil falanda var valla pasa gibi bakiyorlar ben cok memnun kaldim :))) bebek icin kiyafet lazim hicbisi yok cunku orda.. battaniye, takim birde en lazim sapka ..

sizin iciinde terlik cok onemli cunku orda yok. tabi pijama , tarakda lazim..eger yaninizda esiniz yada anneniz gelecekse onlnarda bir iki bisi yanina alsinlar.. dis fircasinida unutmayin..

silgiydi galiba testler iyi cikmis cok sevindim

kokocum resimler harika cok tsk ederim zahmet ettin..gobusin super valla.. ...

mahir beyinde yakisikliligi belli oldu mavis gozleri kimden aldigida .. masalah sizleri gordugume cok sevindim..

kizlar face hesabiniz varsa ordan resimlerimizi gorebiliriz olmadi mail atariz cunku sizlerinde bebisleri gormek isterim.. artik bende Esat abilerinin fotosunu gonderirim :)))

Janim hayirlisi olsun oncelikle bebegini dusun bosver sIkIlmayi falan. guzel guzel alisveris yaparsin yemekler yaparsin, bebisin gelincede inan hic vaktin olmuyor. su saat oldu okadar isim varki anlatamam .. esimde yok , gec ggelicek suan esati uyutuyorum ..hic oturmuyorum yada dinlenemiyorum desem yeridir.
esime diyorum cok yorgunum hemen bende yorgunum diyor. sinir oluyorum ....

butun gun tv izlemekten baska birsey yapmiyorum bu aralar :)

Pardon canim ben 30 gunluk verdi sandim. Amoxicillin hamilelikte kullanilan bir antibiyotik.. Kac mg aliyorsun?

Bebis dogana kadar zor gecer sIkIlirsinda dogduktan sonra uzun sure izinli olman ne guzel.

Evet kendimi oyalayacak birseyler bulmanin zamani geldi sanirim. Calisirken zaman nasi geciyor anlamiyorsun

esracim drefti bende kullaniyorum.begendim ben.

bizim hastanede goturdugum hic bir seyi kullanmadim.dis fircasi sac kurutma makinesine kadar hersey vardi. bebek kiyafetlerine kadar.ben ziyarete gelecek arkadaslar vardi ozaman berfinin ustunu degistirmistim sadece.
ben gecelik giyemedim mesela cunku kanama cok fazla oluyor giyemiyorsunuz.
lazim olacak tek sey terlikti.esracim doktoruna yada hemsirene sorabilirsin neler getirebilirim diye.
makyaj malzemeni gotur.dogum olur olmaz 5 dakika sonra berfini koynuma verdiler tabi foto cekildi. simdi fotolara bakiyorumda sacc bas dagilmis suratim sismis haldeydi.

500mg, toplamda 1500 olucak bir gunluk. cok sanki.

Mert12 isimli arkadaşımız vardı hatırlarsanız, facebookta eklemiştik birbirimizi.Doğum yapmış oğluşuyla fotoğrafını da koymuş, 12 ekim olarak görülüyor tarih.Toparlanınca buraya gelip doğum hikayesini de yazar inşallah:)) Tebrikler!

hahaha, ilahi marlin, JLo ile beni ayni cumlede kullanman bile guldurdu beni. Bir gosterdim pir gosterdim di mi ama, ee tatil fotografi olunca... Ben Esra'nin buraya koyduklari disinda, bir de Nuray'in dogum fotografi disinda, bir de melegim'i yuzyuze gormek disinda hic bilmiyorum sizi valla. Email atin, bisi yapin, marlin, silgi, ztar sozum size :)

Ya ben de kendi evimizdeyken daha cok yiyordum sanki, bu gecici yere tasinali 3 ogun yesem de ogunler boyle cok savusturma oluyor gibime geliyor. Sebze yemiyorum ya, cok kiziyorum kendime ama i ih, sebze yalan oldu bu hamilelikte.

Ben 10 yıldan fazla zamandır burdayım:) inşallah ikinci için çalışıyorum şimdi.

Amerika'da yaşayan türk anne olmayı çok güzel anlatmış bu yazı. okumanızı tavsiye ederim:

Bebek Yapım Bakım Onarım: Amerikalı Anneler

bu arada yukarıdaki blogun sahibi de amerika'da yaşayan anne. kendisi arkadaşım olur. kızlarımız aynı sıralarda dünyaya geldiler. buraya davet edeceğim :)

Hosgeldin aramiza mambaa :) Ne guzel bir tecrubeli annemiz daha oldu.

Arkadasinin yazisini okudum guzel yazmis ama ben tam olarak katilmiyorum yazdiklarina.
Ben de 8 yildir buradayim. 2 tane turk arkadasim varsa 20 tane Amerikali arkadasim var.Coguyla ailece gorusuyoruz ve bunlarin yarisindan cogu ailemin bana gosterdigi ilgiyi sefkati gorup imrendiklerini bana itiraf etmislerdir.

Bir cok Amerikali anne sorumluluk ile ilgi ,sefkat arasindaki cizgiyi tutturamiyor.

Cocuga kucuk yaslarda sorumluluk verip birey yapmak evet cok dogru ama cok sevgi vererekte yeri geldigi zaman yemedigi icin arkasindan kosturarakta sorumluluklar ogretilebilir.Ben cocugun cok sevgiyle buyumesinden yanayim.

Ben acikcasi Amerikali ailelerde oldugu gibi cocugum 18 yasina geldimi evden ayrilmasini istemem.Ne zaman okulunu bitirir,meslek sahibi olur o zaman isterse ayri eve ciksin isterim.Verdikleri sorumluluk ,kurallar cok sert oldugundan cocuk 18 yasina geldimi evden kacmak istiyor o gitmesede artik 18 oldun kendi evini kurmalisin diye cocugu postaliyorlar(cok sahit oldum)
Sonuc uni.gidememis kazandigi para sadece ev kirasina yeten kotu arkadaslar edinip uyusturucuya alismis bir nesil.

Bu yazdiklarim hepsi icin gecerli degil ama %70 boyle. Bu arada butun turk anneler de dogru demiyorum.Teyzemin iki tane kizi var.5 yil tedaviden sonra arka arkaya sahip oldular.Su anda biri 26 digeri 27 yasinda.Zor sahip olduklari icin pamuklara sarip sarmalayarak buyuttuler.Arkalarindan kosturdular yedirmek icin bu arada sorumluluguda cok saglam verdiler.Su anda ikisi de cok iyi uni. mezun olmus iyi mevkilerde ayaklara yere saglam basan iki genc kiz.Ben bir Amerikali anneyi ornek almak yerine teyzemi ornek alirim :) Turk damarim kabardi galiba yine :)

Arkadasinin eline, gonlunu saglik yazisi icin .Zaten kendisi de iki taraftada istisnalar var demis bazen iki kulturun arasinda sIkIstigini belirtmis.Bizler de yeri gelicek Iki kultur arasinda sIkIsicaz. Umarim hepimiz sagduyulu, once kalbi sevgi dolu sonra sorumlulugunu bilen cocuklar yetistiririz.
Ayrica sana da yaziyi paylastigin icin cok tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…