- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.761
kokmaz annesi mis gibidir o simdi, bizde birkac gun sileriz o zaman. gerci doktorlarda hastanede bilgi verirler galiba.
marlin bana da tetanoz asisi sorulmadi, grip bile sormadilar ki yaptirmiycaktim zaten. arastir bence o asiyi, yanlis hatirlamiyorsam bebek dogunca ona da yapiyorlar.
o bahsettigin bakim setini gordum ama gereksiz seyler var sanki icinde, ayri mi almak lazim acaba. tarak napicam diyordum ama bebegin sacindaki kalintilari temizlemek icin gerekliymis ilk baslarda. burun cekme seysini hastaneden verirler ya, o ise yariyor ama. bir de buhar makinesi verdi bir arkadas ki alicaktim vermeseydi, burnu tikanmaz odada nem olur en azindan, faydaliymis.
esra gecelik koymak mi lazim, ben pijama esofman takimi diyorum ama dogru daha rahat olur. sabahlik bulamiyorum, anaanne tarzi seyler var hep. gapte vardi en son goremedim ama. ya forumlara bakiyorumda millet abartmis, sanki hawaii'ye tatile gidiyorlar kocaman bavullar. ben abartmam diye dusunuyorum, bisey eksik olursa esim gider getirir. temel seyleri alicam. hastane bezi vb diyorlar kanama icin o nedir bilmiyorum, hastaneden verirler muhtemelen.
ztar gozun aydin, daha cok tekmeler bebis. saglikla gelsinlerde tekmelerini gorsek.
gazli beze cisi geliyordur, hem kakanin yara yerine bulasmasina engel olur. tabii altini sık degistirmek gerekir de, cis steril bir sivi degil mi? ciste bakteri uremez sanirim kolay kolay. bebeleri kakalarinin icinde birakmayiz zaten :))) ben de erkek olsa hastaneden cikmadan yaptiracaktim, bizim arkadaslar oyle yaptilar, cok cok rahat ettiler. melegim tr'dayken yaptirmisti, mahir hala daha kucuk sayilir ama tamamen iyilesmesi biraz surdu galiba.
bebek yikama konusunda ben kararsizim, yikariz herhalde. yikamak derken tabii oyle saril saril suyun altinda citileye citileye yikamak degil, daha cok guzelce silip bir de suyla durulamak. ben konak mi diyorlar turkiye de, cradle cap olmasindan korkuyorum, sac derisi kabuk kabuk oluyor hani. onun icin en azindan kafayi/saclari yikarim diye dusunuyorum. bir de kis olacak, yikadigimiz kuruttugumuz odalarin guzel sicak olmasina dikkat etmek lazim. evde merkezi isitma var ama banyo icin bir portatif oda isiticisi alsam mi diyorum.
Valla tartilar yalan soylemez kizlar, o kilolari bir yerlerime aldim, kollar oldu patlican :))) Gobis buyudu tabii o fotograflardan beri, en yenisi kedili fotograf, orada tam gorunmuyor ama daha yuvarlak sekli belki bellidir. silgi kiz, emailini yazmayacak misin bana?
sekerin iyi cikmasina sevindim. idrar testine sasirmadim (ne de olsa hamilelikte bu idrar enfeksiyonlari cooook olagan) ama 30 tane antibiyotik???? buna cok sasirdim iste. ne dedi, 30 tanesini de ic mi dedi? enfeksiyonlar icin verilen antibiyotik rejimini tamamlanincaya kadar kullanmak lazim lakin benim bildigim, duydugum, basima gelen ya 1 seferlik toz karisim iciliyor ya da 7 gunluk bir rejim oluyor. 30 gunde 3 tane falan herhalde, 10 gunluk rejim. neyse ne, doktorun bir bildigi vardir ama sen mutlaka uygula. ben cok uti yasadim, hamileligin basinda da yasadim ilac kullandim hatirlarsan. bol su engellemek icin iyi de bir kere mesane ceperine tutunmaya basladilar mi bakterileri sokup atmak cok kolay degil. su tabii faydali da, yetersiz kalabilir. cranberry juice, bluberry juice da oyle. bence kullan ilaclari, bir zarari olsa asla vermezler Esra'nin da dedigi gibi. Hem bizim oglan oyle 1. trimester bebesi degil ki, koskoca adam oldu iceride, boyle seylere cok daha direncli.
esra yazmayi unuttum dreft iyidir ya arastirmalarim o yonde, ben de onu alicam :)
koko maili yaziyorum, bakterilere dalmisim :)
idrar steril mi bilmiyodum, neyse o konuda da icim rahat etti o zaman. yaptiricaz bir aksilik cikmazsa hem annem varken de gecer. bu arada portatif bir isitma benimde aklima geldi, elektrikli ufak birsey. ne kadar isitsakta o daha bir sicak tutar gibi. bu arada ben hala kislik kaban gibi bisey almadim yavruya, isitici dusunuyorum ama:) gunde 3 tane evet bana da cok geldi, en son yine o sekilde kullanmistim ve aksilik ilaclar midemi bulandiriyor. telefonla soylediler acaba bir dahaki randevuya kadar icmesem mi baska bisey mi istesem. bu antibiyotik insulin gibi biseymis yanlis hatirlamiyorsam, oyle demisti. sen daha az dozda ufak biseyler kullandin diye hatirliyorum. esra benim kullandigim ilaci kullanmisti baska birsey icin ama kisa sureli. cok korkuyorum valla bu ilaclardan, asilardan.
kizlar seker testinde sorun yok ama idrarda bakteri testi yaptirmistim tekrar ve yine gorulmus.. doktor yine antibiyotik verdi 30 tane. icsem mi icmesem mi kararsiz kaldim, cok moralim bozuldu. bebege zarar vermese icicem, gerci zararli olsa vermez biliyorum ama antibiyotik sonucta. bol su mu icsem yoksa doktoru mu dinlesem karar veremdim. icmesem bisey olur mu ilaclari acaba. Allahim kurtulamadim su bakteriden.
Ztarcım o minik pıtpıtlar sonra nasıl güçlü tekmelere dönüşüyor göreceksin:) ben kız olmasına rağmen erken hissettim,ben hep çok hareketli olduğunu düşünüyorum ama hep akıllı olacak laf dinleyecek bizim bebe diye seviyorum:)) sana yazarken karnım sağa sola doğru yamuluyor şu an:)) Esra artık eli ayağı nerde görüyormuş,bende o anı bekliyorum:))
Esracım, o meşhur çantayı bende merak ediyorum:)) ayrıca bebek bakım seti alan var mı? ateş ölçer,tırnak makası vs. bir de şu burundaki pislikleri neyle çekiyorlar,o alet işe yarıyor mu? ben kendi tırnaklarımı zor keserdim şimdi onun tırnağını nasıl kesicem:))
kokmaz annesi mis gibidir o simdi, bizde birkac gun sileriz o zaman. gerci doktorlarda hastanede bilgi verirler galiba.
marlin bana da tetanoz asisi sorulmadi, grip bile sormadilar ki yaptirmiycaktim zaten. arastir bence o asiyi, yanlis hatirlamiyorsam bebek dogunca ona da yapiyorlar.
o bahsettigin bakim setini gordum ama gereksiz seyler var sanki icinde, ayri mi almak lazim acaba. tarak napicam diyordum ama bebegin sacindaki kalintilari temizlemek icin gerekliymis ilk baslarda. burun cekme seysini hastaneden verirler ya, o ise yariyor ama. bir de buhar makinesi verdi bir arkadas ki alicaktim vermeseydi, burnu tikanmaz odada nem olur en azindan, faydaliymis.
esra gecelik koymak mi lazim, ben pijama esofman takimi diyorum ama dogru daha rahat olur. sabahlik bulamiyorum, anaanne tarzi seyler var hep. gapte vardi en son goremedim ama. ya forumlara bakiyorumda millet abartmis, sanki hawaii'ye tatile gidiyorlar kocaman bavullar. ben abartmam diye dusunuyorum, bisey eksik olursa esim gider getirir. temel seyleri alicam. hastane bezi vb diyorlar kanama icin o nedir bilmiyorum, hastaneden verirler muhtemelen.
ztar gozun aydin, daha cok tekmeler bebis. saglikla gelsinlerde tekmelerini gorsek.
esra yazmayi unuttum dreft iyidir ya arastirmalarim o yonde, ben de onu alicam :)
koko maili yaziyorum, bakterilere dalmisim :)
idrar steril mi bilmiyodum, neyse o konuda da icim rahat etti o zaman. yaptiricaz bir aksilik cikmazsa hem annem varken de gecer. bu arada portatif bir isitma benimde aklima geldi, elektrikli ufak birsey. ne kadar isitsakta o daha bir sicak tutar gibi. bu arada ben hala kislik kaban gibi bisey almadim yavruya, isitici dusunuyorum ama:) gunde 3 tane evet bana da cok geldi, en son yine o sekilde kullanmistim ve aksilik ilaclar midemi bulandiriyor. telefonla soylediler acaba bir dahaki randevuya kadar icmesem mi baska bisey mi istesem. bu antibiyotik insulin gibi biseymis yanlis hatirlamiyorsam, oyle demisti. sen daha az dozda ufak biseyler kullandin diye hatirliyorum. esra benim kullandigim ilaci kullanmisti baska birsey icin ama kisa sureli. cok korkuyorum valla bu ilaclardan, asilardan.
Kizlar doktor high-risk hamilelikten dolayi benim calismami yasakladi simdi doguma kadar hatta dogumdan sonra 1 senede maternity leave alacagim.. yani o zaman kadar calismayacagim.. evde sikintidan geberiyorum..
canim bendede idrar yolu enfeksiyonu var bana Macrobid isimli bir antibiyotik verdi doktor 100mg'lik 7 gunluk sadece.. Senin degerlermi cok yuksekti acaba? 30 gun banada cok geldi.
Kizlar doktor high-risk hamilelikten dolayi benim calismami yasakladi simdi doguma kadar hatta dogumdan sonra 1 senede maternity leave alacagim.. yani o zaman kadar calismayacagim.. evde sikintidan geberiyorum..
Janim hayirlisi olsun oncelikle bebegini dusun bosver sIkIlmayi falan. guzel guzel alisveris yaparsin yemekler yaparsin, bebisin gelincede inan hic vaktin olmuyor. su saat oldu okadar isim varki anlatamam .. esimde yok , gec ggelicek suan esati uyutuyorum ..hic oturmuyorum yada dinlenemiyorum desem yeridir.
esime diyorum cok yorgunum hemen bende yorgunum diyor. sinir oluyorum ....
yok 30 gun degil, 10 gunde bitecek sekilde gunde 3 tane. ama toplamda 30.
calismama olayina gelince olsun sıkılırsın sonra gecer, insan eve de alisiyor bir sure sonra. tadini cikar. bebis icin evde vakit gecirmeye deger, degerli bebekler :)
bu arada insulin yazmisim yanlislikla ama penisilinmis, amoxicillin.
koko elbisen yakiyoor, mahir de buyumus yau. elimizde buyudu kerata
Bebis dogana kadar zor gecer sIkIlirsinda dogduktan sonra uzun sure izinli olman ne guzel.
Lara nin kiyafetlerini yikamak icin dreft diye bir deterjan aldim.Aranizda kullanan varmi?
Eeeeee ne koyacaz simdi cantaya :)) Anneler bilgilendirin azicik beni.Bana kalsa makyaj malzemesi sac kurtma makinasi gecelik sabahlik :)))) filan koyarim.
Artik cok cabuk yoruluyorum son 2 haftadirda yuruyus yapamiyorum.Yorgunda hissetmeye basladim surekli kafami bir yerlere koyma ihtiyaci hissediyorum.
Zorlamaya basladi artik.
canim bendede idrar yolu enfeksiyonu var bana Macrobid isimli bir antibiyotik verdi doktor 100mg'lik 7 gunluk sadece.. Senin degerlermi cok yuksekti acaba? 30 gun banada cok geldi.
butun gun tv izlemekten baska birsey yapmiyorum bu aralar :)
Pardon canim ben 30 gunluk verdi sandim. Amoxicillin hamilelikte kullanilan bir antibiyotik.. Kac mg aliyorsun?
Evet kendimi oyalayacak birseyler bulmanin zamani geldi sanirim. Calisirken zaman nasi geciyor anlamiyorsun
Kokoyu ben hep esmer hatun hayal ediyordum:)) kumral güzeli biriymiş, ayrıca jennifer lopez ablamızdan da güzel popon var koko) ahahah..
Sırada silgi kaldı:)) ama o oğluşunun göbeğini bile saklıyor bizden..özelden mail atalımda yolla bari silgiii:)) oğlan göbeği görmek istiyoruz biz kız anaları! Şimdi diyeceksin ay ben ilaç derdindeyim bu ne diyor,doğru diyorsun canım:)) herkes uygun olduğundan ve paylaşmak istediğinde güzel fotolar yollayabilir,biz hep bakmak isteriz yaniii:))))
Esra sen aç mı bırakıyon deyince akşam yemeği yemeye niyetim yoktu çünkü gerçekten karnım toktu kalktım yedim:)) Benim bir aralar silgiye zorla ceviz yedirdiğim gibi oldu ama iyi oldu..
Janım hamilelik riskli ise belli bir süre bu şekilde dayanacaksın elbet.Zaten bebiş doğunca sanırım sıkılmaya vakit kalmayacak.
mambaa merhaba hosgeldin.. sen buyutmussun masallah.. kac yildir burdasin biraz tanit kendini olur mu?
gercekten tecubeli annelere ihtiyacimiz var helede Amerikada..
silgicim sanci demissin.. canim sanci okadar hafif bisi olmuyor. gelince anlarsin. ben haftalarim yaklastikca hem su yada nisan bekledim. ama 38+4 de bir pazar sabahi bi sanci geldiki sormayin agladim o derece.. ama 5 dk sonra gitti. sonra aynisi 2 saat sonra bi daha geldi yine gitti. ama cok acitiyor..ben zaten sanciyla hastaneye gittim suyum patlamadigi icin doktorum patlatti.. regl sancilari daha hafif tabii yani korkma canim dogum baslamaz.. daha cok haftaniz var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?