Amerika'da Hamilelik

guzelmis crib takimi, gule gule kullanin, icinde guzel guzel uyusun lara.

pompalari baskasindan kullanirken yeni uclar ve borular almak gerekiyor zaten, yani pompa disindaki parcalar yeni olmali. kesin satiliyor olmali bu durumda. amazon'dan bir arastirsana markasiyla falan, orada varsa baska yerde de bulabilirsin gerekirse.

Sabahin besi burada, wc icin kalktim ve uyuyamadim. Kalktim iceri geldim. Ooyle oturuyorum, yorgunum ama uykum yok. Birkac gundur uykum kaciyordu, bugun artik bosuna yatakta donmemeye karar verdim. Off uyku.

Sagol Koko.

Yanilmiyorsam sen de arkadastan alacaktin pompayi.Bulabildinmi parcalarini?

Sabahin besi burada, wc icin kalktim ve uyuyamadim. Kalktim iceri geldim. Ooyle oturuyorum, yorgunum ama uykum yok. Birkac gundur uykum kaciyordu, bugun artik bosuna yatakta donmemeye karar verdim. Off uyku.

Ben haftalardir oyleyim.Saat sabah 2-5 arasi oturma odasi saatim .Orada surekli battaniye yastik hazirda duruyor.
Bir dizi yada film aciyorum.Seyrederken uyuya kaliyorum.Sabah 7'de tekrar kalkmak cok zor oluyor tabi.
Diger turlu don don yatamiyorum.Donemiyorumda artik tosba gibi oldum :)

Arkadaşlar Selamlar,

Ben 20 haftalık hamileyim. İnşallah 7 aylıkken Amerika'ya gelicem ve kızımı orda doğum yapmayı planlıyorum.

Sizden ricam normal doğum fiyatları ve doktor kontrollerinin fiyatları hakkında bana bilgi verebilir misiniz?

Birde burda her ay ultrasona giriyoruz sanırım Amerika'da devamlı ultrason ile bakılmıyormuş zararlarından dolayı. Doğru mu bu?

Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Sevgiler

cok guzellermis :) emzik eskiden zararli derlerdi ama ben de aldim iki tane. kulagin nasil oldu?

guzel gunlerde kullansin lara aldiklarini annesi. crib uygunmus. ikeadan crib ve dolap alsan 200e gelir yine ama doabin ust kismi iyiymis. kac ay kullanirlar bu changing table'i? almak sart mi acaba. esra begenirsen aldiklarini haber et :) dun cok guzel bir stroller gordum birisinde soramadim da. bizim bebekler minik olucak stroller da nasil otururlar. stroller ustune carseati mi takicaz? ped orkid tarzi regular bisey mi alicaz? ay ne cok sordum yine.

fiyatlari tam bilmiyorum, gelmeden once mutlaka bir yerlerle gorusursunuz. onlar daha saglikli bilgi verir cunku saglik oldukca pahali buralarda sigortaniz yoksa eger. ultrasona evet az giriyor arkadaslar, benim dr da son zamanlarda azaltti. bu arada doktor kontrol fiyatlari degil de testler, dogum ki normal olmayadabilir garantisi yok, bunlar cok fazla tutuyor.

evet cok firladi benim gobek :) sizinkiler son gorduklerim daha minikti. kiz erkek farkli oluyormus cidden.. topper alirsak yazarim, home goods da vardi bir tane, ona bakicam bir ara. en azindan return kolay olur begenmezsem.

derya bebek de sen de guzel gunlerde kullanin aldiklarinizi :) ben de eski hirkalarimla idare ediyorum simdilik, kisin napicam bilmiyorum. bebek icin sadece carsaf almak lazim galiba. bir de matress protector ki cis vb kacarsa diye di mi? nasil bisey alicaksin protector?

Silgi cim ben Ikea da baktim dolaplara,3 lu cekmecelere hic ucuz goremedim.En ucuzu $130 arti crib toplam $250-260 civari.Birde 3 cesit crib vardi ve gercekten kotuydu.Sadece 1 tanesi fena degildi o da $160.
Sayet changing table ayri olsaydi ben de almayi dusunmuyordum cunku dedigin gibi kac ay kullanacak.Hatta gecen hafta altini degistiemek icin ped aldim.Bu birlikte oldugu icin hosuma gitti.Buyudugu zaman raf amacli kullanirim.Uzerine bezlerini bakim setini filan koyarim .
Alayim begenirsem fotografini ceker yollarim sana.

Ben hic hamile kiyafeti almadim.Bir tane kot almistim 2 ay once sadece o.Elbiselerle birde esortmanlarimla idare ediyorum.Gobekle popo cektiginden elbisler cok kisa duruyor onuda kalin coraplarla kapatiyorum :)
Esortmanlarim hepsi oluyor.Gundelik onlari giyiyorum .Ise gelirken elbise yada tayt uzerine bluz .Gomleklerimin icine tisort giyip onune acik birakiyorum altina tayt giyiyorum.Bir sekilde uyduruyorum.Azda kaldi o yuzden almak istemiyorum.

Oncelikle bebegin hayirli olsun :)

Benim calistigim sirketten saglik sigortam var.Butun masraflari onlar karsiliyor.
Gecen gun gittigim klinikte calisan bayanla konustuk bu konu hakkinda.
Eve hic sigorta sirketinden muayene,test ucret dokumleri gelmiyordu (onlar odeselerde bana ne kadar odediklerini gosteren mektup gonderiyorlar) Acaba sigorta numarami yanlismi aldiniz filan diye sordum.
Bana paket program oldugunu dogum sonunda parayi toplu olarak alacaklarini soyledi. Ne kadar tutar diye sordum.
Tam bilemem sezaryan ,normal degisir fakat 20-25 bin dolar civari tutar dedi.
Tabi bu rakam cok fazla farketmesene gideceginiz eyalete gore degisir.Sonuc olarak burada Silgi arkadasimizin soyledigi gibi pahali.
Sadece hastanede gunluk oda ucreti $800.Normal dogumda 2 gun sezaryanda sanirim 3gun kaliniyor.
Bu arada 7 aylik hamilede olsaniz sizden tekrar butun testleri isteme haklari var.
Yurt disinda gecerli ozel saglik sigortaniz varsa sanirim odemezsiniz.

Evet burada ultrasona cok fazla girilmiyor.Hamileligi boyunca 2 kere girenler var.Onlar icin onemli olan detayli ultrason daha sonra gerek duymuyorlar.
Ben hamileligimin basindan beri 6 kere filan girmeyi basardim :)Ilk 3 u daha haftaliktim digeri detayli ultrason 2 kerede detaylidan sonra girdim.Doktoruma rica ettigim zaman tamam diyor.35 haftalik hamileyim daha kizimin kac kilo kac cm.oldugunu bilmiyorum.Sanirim topicteki hic kimse bilmiyor :)
Umarim yardimci olabilmisimdir.

Silgi,Marlin,Nuray

sizinkiler gorusmeye giderken tapu,bankada para filan gosterdilermi?

Ne evraklar goturduler?
Ben bugun buradan FedEx ile davetiye,is yerinde 7 yildir calistigima,ne is yaptigima dair belde,green card fotokopisi ve d-16 ciktisi gonderdim anneme.

Annem nerler eklesin sizce kizlar.

tapulari aldilar, bankada para gostermediler hic. biz kendimize dair hic belge yollamadik green card ya da davetiye. sadece hamile olduguma dair bir yazi aldim doktordan ki ona bile oylesine bakmis. ds-16 onemli, fotograf bir tane, banka dekontu. emekliyse o cuzdanini alsin. nerede oldugumuzu ne is yaptigimizi sormus. aslinda annemlere soru bile sormamislar, sadece kardesime. senin annen tek gidecegi icin bunlari sorarlar ve verirler insallah. annelere sorun cikartmiyorlar.

Silgi cim peki d-160 formunda masraflarinizi kim karsilayacak diye bir soru vardi.Ona ne yazmiztiniz?

Silgi cim peki d-160 formunda masraflarinizi kim karsilayacak diye bir soru vardi.Ona ne yazmiztiniz?

babam karsiliycak dedik biz hepsini. hersey oldugu gibi yazdik aslinda.

Kizlar birde bana bulgur pilavi olcusu versenize :)

ben goz karari yapiyorum, bulgur bir bardak filan. su cok koymuyorum sulu oluyo o zaman :)

Sagol Koko.

Yanilmiyorsam sen de arkadastan alacaktin pompayi.Bulabildinmi parcalarini?

Esracim, benim arkadas pompayi verecek ama henuz elime gecmedi. Markasini bilmedigim icin yedek parca bakamadim. Daha dogrusu markasi medela da modeli bilmiyorum.

Of yaaaa, hep boyle mi olacak yani? Seninle agridasdik, simdi de uykusuzdas olacagiz anlasilan. Cok komik oluyor ya, uyku pat diye gidiyor, sanki gunduz vakti gibi. Ben de bir sure sonra yataga gittim, uyuyabildim. Gece emzirmelerine mi hazirlik bu neyin nesi? Boyle devam ederse ben de senin gibi iceriye duzenek kurayim. Adama da yazik, bari o uyusun.

Ped dedigi gogus pedi herhalde? Hani sizmalari emsin, ucuna kalkan olsun diye?

Ben de daha bir sey almam zaten hamile kiyafeti olarak, bunlar uc ay idare etsin. Kabanin uzerine otoran degil, daha bol bir modelse idare edersin bence. Icini kalin giyip onu acik birakabilirsin belki.

Kizlar birde bana bulgur pilavi olcusu versenize :)

Ohhh bulgur pilavi, yarasin larama. Ben de kafadan yapiyorum, hic olcum yok. Annem hep pilavin ustunu iki parmak gececek kadar su koyar ama bulguru bilemedim, ona da boyle fena olmayabilir. Ben genelde meyhane pilavi gibi biberli, salcali, soganli yaparim, sade cok sevmiyorum. Ama bu mideyle sogansiz daha mantikli olur herhalde. Size cok cok afiyet olsun. Bizim bulgur obur evde kaldi, gidince ben de yapayim, besleyici saglikli, oh ,mis! Yanina da cacik yap, tam besleyici olsun, cok yakisirlar.

Ben de meyhane pilavi yapacam soganli domatesli filan. Uzun zamandir yapmiyordum olcuyude unuttum.
Silgi galiba orkid soruyor dogumdan sonra kanama icin.Onu hastanede veriyorlar hatta kanamaya uygun ic camisiriyla birlikte veriyorlar.Yinede siz siz sorun ebelere.Ben gogus pedi aldim kucuk incecik birsey onlar.
Dun gogus ucu kreminide aldim.
Benim aklima takilan asil bu crib icin minnacik bebege yorgan olmaz ne kullanicaz.Carsafini filan alirim.Marshall da gormustum organic lastikli crib carsafi satiyorlar cokta ucuz $4.

Ben changing table yerine sifonyer turu bir sey almayi dusunuyorum. Bu parkyataklarin changing parcasi var, onu kullanmayi dusunuyorum, olmadi bir pad alir yerde hallederim. Yuksekte olmasi egil kalk olmasin diye iyi tabii de, yuksekte urkmuyor da degilim, hele de bebeler hareketlenmeye baslayinca...

Ay demin mattress protectorlari soyleyecektim. Waterproof bir sey gerekiyor yatagin ustune, hem de imi tane almak mantikli. Fitted olanlari var. dun ikeada vardi ama fitted degil, sadece bebegin kic hizasina gelecek sekilde serilen duz ortu. Pratik gelmedi, hoslanmadim, almistim biraktim. Bu protectorlar bebegi terletebiliyormus yalniz, ona dikkat etmek lazim. Hos cozumu ne bilmiyorum. Terleyen bebek vs cisle islanmis, kirlenmis yatak!

Ben su sleep sackleri dusunuyorum, millet memnun onlardan. Bir de ince penye battaniye belki. Benim sleep sette inceciiik bir yorgan var ama onu ilk alti ayda kullanmam. Bir de swaddlemeler almistim fleece, ilk aylar onlarda uyur.

Crib carsaf iki ikeadan aldim, bir sette vardi, bir iki de yedek alabilirim sizmalara karsi. Parkyatak icin de ayri mi alacagim bilmiyorum, onun siltesi incecik zira. Marlin sizin parkyatakla verilen carsaflar nasil?

ben doktordan geldim, sadece kalp atislarini dinledik normal dedi doktor ultrasona almadi...

Turkiyedekiler zirt pirt ultrasona giriyor bizim halimiz nedir boyle

5 hafta sonra 3 boyutluya gircem insallah bakalim cinsiyetini de ogrenecegiz insallah

doktordan karnim icin nemlendirici krem istedim hani catlaklari da onlesin diye, herhangi bi kremi kullanabilirsin dedi ama benim icime sinmedi, sizin kullandiginiz dogal ve guvenilir bir krem var mi?

Esra hayirli olsun bebegin.

Buy Palmer's Cocoa Butter Formula, Massage Lotion For Stretch Marks & More | drugstore.com

Doktorumun bana verdigi bebek dergilerinde hep bunun reklami vardi.Ben bunu kullaniyorum.Simdilik hic catlagim yok ama son haftalarda olurmu bilemem.

Gecen haftaki randevuda esim doktora 3 boyutlu ulturasonu sordu ani olarak saklamak istiyorum dedi.Ben de zararlimi diye sordum.Doktor ne zarali diyebilirim ne de diyemem dedi.Bu beni cok dusundurdu.
Zaten ben gec kalmisim 3 boyutlu icin .Bu arada biz konusurken orada randevulari veren, calisan adam basini saga sola sallayarak sessizce bana hic tavsiye etmem dedi.

Aklini karistirmak istemem ama iyice sor ogren 3 boyutluyu istersen.

3.boyutluyami gireceksin detayli ultrasonami? Aklini karistirmak istemem cunku.Biliyorsun detayli ultrasona hepimiz girmek zorundayiz ilk cinsiyetinide o zaman ogreniyorsun.

3 boyutlu ultrason ekstra ucrete tabi.Sigorta karsilamiyor.Istersen giriyorsun.Ani olsun filan diye.

Bana 3 boyutluyu tavsiye etmediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…