Amerika'da Hamilelik

Pastaya bayildiiim :)) nereden aliyoruz bu pastalardan :)

selam kizlar, yine birsey sormak istiyorum siz tecrubeli bayanlara

hamileligimi ogrendigimden beri one a day'in prenatal vitaminini ve omega 3 unu kullaniyorum, doktorumda kullanmaya devam et diyor...

kan testi sonucunda kan degerlerim aralikta ama dusuge yakin cikmisti... esim de biraz takik o yuzden kansizligima korkuyor her doktora gittigimizde tekrar kan testi yaptirsak diyor doktora, oda daha erken diyor :) dun artik kadin dayanamadi heralde demir hapi da verdi :)bana kalsa vitamin bile kullanmak istemiyorum ama demir hapina da basladim kocacim yuzunden, zarari olur mu sizce? bebisi tombik yapmaktan da korkuyorum bi yandan:))

cok tatli bu pasta :)))

Marlin cim esin gecemi gunduzmu calisiyor?

Eşimle aynı vardiyadayız mecburen tek araba var,bizi ayıramıyorlar:)) sabaha geçmeyi o da çok istedi bebek olunca akşamları yanınızda olurum diyor, hava kararınca daha evhamlı oluyor kendisi:)) pasta süper değil mi, biryerlere yaptırabilsek ya süper olur.

Vitamin niye kullanmak istemiyorsun? hepimiz vitamin omega 3 kullanıyoruz.Yararı çok bize bebeğe:) ama demir hapını bilemem doktor eşinin ısrarı üzerine vermez ya gerekli görmüştür belki bilemedim ben walla:)) bebiş tombiş olsun işte ısırıp koklarsın,ama doğurması zor olur değil mi:)

evet onu bir de cikarmasi var

yani ilac yerine normal yemeklerden alsam vitamini daha saglikli olur diye dusunuyodum ben ama zaten ilk aylarda istahim yoktu pek yiyemedim bu aralarda bulantilarim oluyo kullaniyorum o yuzden aksatmadan... zaten esim sagolsun hergun sorar ilaclarini aldin mi diye pek kacarim yok :))

burda normalde kan hapi kacinci haftalarda veriliyor normal giden gebelikte? ya da veriyolar mi diye sorsam daha dogru olur :)

demir hapı kansızlıkta veriliyor galiba ama dusuge yakinmis zaten, 3 hap mideni rahatsız etmiyor mu? prenatal vitaminlerde demir de var, bir de demir hapi mide bulantısı yaparmis. gerci zarari yoktur muhtemelen ve doktorun vermis. ben sadece prenatal vitamin kullaniyorum bu saydiklarin icerisinde. tombik olsun bebis de sen olmaaa bu uc hapla :)))

marlin pasta cok guzelmis, kap pastani git ve gelsin hediyeler :)) pompa siparisi verirsin :) ben almadim hastaneden manuel verirler diye, once onunla deniycem olmadi siparis veririm daha sonra netten.

kizlar salmon ve tilapia yiyo musunuz? zararlimidir bunlar? gecen gun dayanamayip bir de kola ictim ya, cok pismanim

Salmon ve tilapia hamilelikte yiyebileceğimiz balıklar arasında,mercury en düşük bunlarda.Ben hafta bir yiyorum.Bazen salmon bazen tilapia...Taze alıp tüketmek en iyisi ama bazen dondurulmuş alıyoruz buzluğa atıyoruz kolay oluyor napayım. Zaten ben balık çok seviyorum iştahla yiyorum. Arkadaşın biri geçen yemeğe çağırdı kolombiyalı kendisi ne yapayım sana dedi balık yap dedim,salmon yapmış tazesinden:)) sende yemeye çalış silgicim, omega 3 kullanmıyorsan. Ayrıca biliyorsun cevizde iyidir)) ben her sabah az da olsa yiyorum.
Yemek yapmak artık zor gelsede mecbur bebeler için yapıp yiyoruz:)) eşimde yardım ediyor sağolsun, bir de biz işyerine götürmek için ayrı yemek hazırlıyoruz, işyerinde çıkan yemekler bazen hoşuma gitmiyor,güvenemiyorum herşeyede. Buarada ben burda high fructose corn syrup olayına taktım,hamilelikten önce takılmıştım:)) hoş Türkiyede de bol bol herşeyin içinde vermişlerdir bize ama burda en azından üstünde yazıyor.Ekmekte bile var, ben içinde corn syrup olan birşeyi almamaya çalışıyorum ama olmuyor tabiki.İçeceğinden çikolatasına herşeyde var,bir de öyle güzel oluyorki bunların tadları) bende dayanamayıp yiyorum arada. Kolayı çok önce bir fırt çekmiştim, arada ginger içiyorum ama hepsinde kafein var.Bazen gözü dönüyor insanın istiyor.Pişman olma napalım...Bende geçen fast food yedim, normalde pek sevmem, bir çekti öyle yiyiverdik ama bizimki içerde hop oynadı sanırım sevdi! Ağız tadı şimdiden bunlara mı benzeyecek ne

bana da o yuzden fazla geliyor iste benim vitaminimde 28 mg demir var zaten :/ bi kutuyu kullanayim simdilik en iyisi...vitamin olan gunduz alinca rahatsiz ediyordu bende sabah omega3 yatmadan da vitamin olani iciyorum, demir hapini ilk defa bu sabah aldim pek rahatsiz etmedi bakalim

58 kiloydum simdi 60 oldum normal gidiyorum gibi ama bu haplar yuzunden fazla almam insallah :))

ben de yiyorum tilapia,fazla civa iceren baliklar zararli oluyor bu baliklarda yok bildigim kadariyla

Kilo 6.aydan sonra daha çabuk alınıyor:)) Haftada bir kilo değişiyor bende neredeyse! 63küsürlerdeyim, küsürünü saymıyorum ve görmüyorum. Ama bende şu linkten Pregnancy weight gain calculator kontrol ediyorum şimdilik normal ama son aylar ne olur işte bilemiyorum.Zira ablam son ay 10 kilodan fazla almış,gözüm kormuyor değil:18:

hmm guzelmis bu link sagol :) vericez artik sonra napalim hele bi sagsalim dogsunlar da

Valla o sallamayla giden selulitleri de buralarda bir topicte okudum, kadinlar direkt bebe sallamaya bagladilar eriyen selulitleri. umudumu ona baglamistim (( neyse canim derdim selulit olsun.

ya cis kacirma degil de, ozellikle geceleri bezden cis ya da kaka sizabiliyormus. Sizma derken bacak kenarindan tasiyor bir sekilde. Sen guzel bagliyorsun demek ki, Esat oglan da fazla kiprasmadan uyuyor. Ben benim arkadasta gordu oyle sizan kaka batan kiyafetler neyler!

bana da ilk trimesterda bir kan testi yaptilar, sinirda cikmisti galiba ve demir verdi. prenatalimin icinde olmasina ragmen ayrica demir hapi yani. aldigin vitaminler sunlar bunlar bebegi sismanlatmaz, bebege degil sana gidiyor bunlar cunku. ister al ister alma bebek senden alacagini alacak. vitamin ve demir seni sismanlatmaz, vitamin istahini acar da yemeye verirsen kendini ancak oyle kilo alirsin. demir olarak da ferrous sulphate yerine ferrous gluconate versin ebe/doktor, mideye daha az rahatsizlik veriyor.

vitaminleri secerken rahatsiz etmeyen bir marka bulmani tavsiye ederim, benim daha onceden kullandigim bir marka midemi cok kotu yapmisti (daha hamile degildim), sonra dogal icerigi olan bir markaya gectim ve rahat ettim. hamilelik mideyi cesitli sekillerde cok rahatsiz ediyor zaten, bir de vitamin rahatsiz etmesin. demir hapini sabah ac karina, mide asidikken almayi tavsiye ediyorlar ama ben kalkar kalkmaz sut ictigim icin oyle yapamiyorum. demir hapinla beraber kalsiyum icerikli bir sey alma (sut urunleri, kalsiyum eklenmis OJ), aralarinda en az 1 saat olsun, kalsiyum demir emilimini azaltiyor. bir de demirle c vitaminli bir seyler alirsan emilimi icin iyiymis.

ben ve silgi ayni vitamini kullaniyoruz ama kilo alimlarimizin alakasi yok, haplar kilo yapmaz, yedigini ictigini kontrol etmen lazim. kolay gelsin sana

Esra'cim, bugun bayagi rahatsizlanmissin, gecmis olsun yav. Umarim yarin daha rahat bir gun olur. Artik sona yaklastin, az daha dayan!

bunu bildigim iyi oldu bende sabahlari kalsiyumlu portakal suyu iciyordum cunku.. sagol bilgiler icin cok tesekkur ederimm....

Ayy pastaya bittim ne guzel dusunulerek yapilmis valla seninde zevkine hayran kaldim Marlimcim, bencede baby shower i dusunmen guzel olmuus ..hem dayanisma her zaman iyidir sende soylersin son eksiklerini, onlarinda corbada tuzu biberi olsun dimi ..baksana onlarin hepsi senin kiza dokunmuslar bile buda sevme diyeti olsun :))
Bebek sekeri mutlaka annen yaptirsin cnm bende internet uzerinden alip bir arkadasimin esi gelmek uzeriydi o zamanlar onla getirtmistim cok iyi oldu valla 20 tane yetti bana ve yabancilar cok merakla karsiliyorlar vede eve ziyarete gelenlerin genelde eli bos gelmiyor ee bizde bos gondermiyek dedik verdik ellerine bebek sekerlerini ,,Oya bebek sekerleri idi online siparis verdigim web sayfasi... digerleri az sayida yapmiyordu bende ancak bunu bulup buradan siparis verdim ama ben cok memnum kaldim cok guzllerdi dur sana benimkilerin linkini ekliyim
Ben iki cesit yaptirdim biri buydu
Çerçeve bebek şekeri mavi elbiseli (magnetli) - Model 0741 - Oya Organizasyon - 0212 225 97 59
digeri Leylek ve bebek biblo kapaklı kutu bebek şekeri - Model 0705 - Oya Organizasyon - 0212 225 97 59
daha nice guzeller var eger dusunuyorsaniz mutlaka annelerinizle getirttirin inanin harika oluyor uzerinede ben yazi olarak "Aramiza Hosgeldin Mahir" yazdirmistim oyle ani olarak sakliyoruz simdi :))

Ben arkadasima shower yaptigimda kendim yapmistim ama simdi vakit yok, anneme dedim git mahmutpasadan al 20-30 tane. Bu websayfasi iyiymis de niye hep pembe mavi ya sitkim siyrildi artik su cinsiyet renk kodlamalarindan.

Ben arkadasima shower yaptigimda kendim yapmistim ama simdi vakit yok, anneme dedim git mahmutpasadan al 20-30 tane. Bu websayfasi iyiymis de niye hep pembe mavi ya sitkim siyrildi artik su cinsiyet renk kodlamalarindan.

En iyisini dusunmussun hemde uygun olur ordan, ya baska renklerde var ama sayfanin cok gerisine gitmen lazim ..ee malum pembe kiz icin mavi erkek icin yuzyillardir bugune gele gelmis simdi ne yapsinlar degistirsinlermi kokocum :))senin rengin ne yani favorin bence beyaz veya sari kremde guzel olur yalniz beyazda dugunu cagristiyo yaw, oda sakat renk :44: eee kaldi sari ve krem :))

Ya olur mu canim bebek bu sizma mutlaka oluyor hem ilerde olmuyacaginin garantisini kim verebilir ki..valla ne kadar dikkat edersen et eger cocuk helede birde cok hareketli ise iste ozaman olan oluyor bende bu yuzden ikea dan sizdirmaz carsaf aldim onu serip uzerinede normal carsaf ortuyorum , sizdirma oldu mu evt bir kac kez oldu eger onu koymasaydim yatagida bastan yikamak gerekcekti ama sadece carsaflari yikamam yetti yani. gerci bizim yataginda uzerinde naylon vari birseyle kapli ama olsun yaa ice sinen birsey olmasinda fayda goruyorum nede olsa bunlar bizim yavrularimiz oyle ihtimallerle hareket edemem kiyamam hicbir kkuzuya...

Ilginctir ki bu pembe kiz, mavi erkek olayi yuzyillardir olan bir sey degil, hatta pembe erkek rengiymis (bununla ilgili bir yazi vardi, bilgisayar basina gecince bakayim, bulabilirsem link koyarim). Ben camgobegi, eflatum falan da severim. Mavi en sevdigim ama bu bebek mavisi degil. Seftali, pastel sarilar, o kadar guzel renk var ki! Bakalim annemler ne bulacak. Cok lazim degil zaten, ocak anneleri 200 tane falan ismarliyor!! Bize 30 tane bile fazla gelebilir :)

Son düzenleme:
Esra cnm bugun nasil oldun gecti mi biraz agrilarin, kafamin hep bir kosesindesiniz sizlerle yeniden dogurucam galiba ben ,,bu arada Canan ne yapti sesi cikmiyor ins onunda herseyi yolundadir ..Berfin kizimiz anneyi ins cok yormuyordur

Valla tarihcesini bilemem ama ben kendimi bildim bileli oyle :)) neyse ya cokta onemli degil eger satin alma olmuyacaksa insan kendide yapabiliyor her renkte her sekilde..senin annen ins gonlune gore secim yapar, 30 bencede iyi sayi benimde 20 tane idi yetti hatta artti bile :)) burda gelen cok olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…