- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.501
aynen benim mutfak da ogrenci mutfaginin hafif bir ust versionu..hos hala ogrenciyim ya neyse:))
yeni bir ev esyasi ya da mutfak esyasi alacagim zaman moralim bozuluyor aslinda, sureyi uzatiyormusum gibime geliyor...ama ahtim var, yemek takimimi direk gidip kutahya'dan alacagim, tam yerinden yani
Asi olmaz annesinin sözünden çıkmaz) öyle sev onu.. bende geçen gün rüyamda gördüm o kadar hareketli ve yaramazdıki, gözümün önünde kayboluyordu bir bakıyorum yatağın altına girmiş,ufacık da birşey.Ablamın küçük kızı çok hareketli, ablam bile rüyamda ben bizimkini silah zoruyla zor tutuyorum seninki benimkinden beter diyordu.Sabah uyandım, karnımı okşayıp hayır uslu ve akıllı olacak benim kuzum diye sevdim:)) tırstım baya bir rüyadaki bebeden! Bende de erken gelecekmiş hissi var, bu sabah karşı regl ağrısı gibi karnım ağrıyarak uyandım.Arada oluyor zaten normal sanırım.Erken gelmesinler lütfen, zaten benimkine bıdık diyorlar bir de gününde gelmezse eyvah ) Çatı muayenesinden nasıl yırttın yaaa,oh oh!Benim doktor 35.haftada bakcaz dedi, dilate falan dedi.Sanırım çatı muayenesi oluyor:))
İlk zamanlar hiçbirşey almak istemiyor insan, zaten Tr'ye evim herşeyim yeniydi,daha 3 yıl olmuştu herşeyi alalı ama bırakıp geldik.O yüzden buraya gelince hiçbirşey gözümde yoktu, ama yaşayınca insan mecburen ihityaçları tamamlamak istiyor.Mutfakta yerim olmadığı için adam gibi bir yemek takımı alamadım.Öğrenci evinin mutfağından biraz daha gelişmiş durumda,anneme çok küçük gelecek kendi mutfağından sonra, onun güzel yemekleri hazırlayabilmesi için eksikleri tamamlamak gerek)
aynen benim mutfak da ogrenci mutfaginin hafif bir ust versionu..hos hala ogrenciyim ya neyse:))
yeni bir ev esyasi ya da mutfak esyasi alacagim zaman moralim bozuluyor aslinda, sureyi uzatiyormusum gibime geliyor...ama ahtim var, yemek takimimi direk gidip kutahya'dan alacagim, tam yerinden yani
benim de hep sancim oluyor, normal demek bunlar sende de varsa. sizlerle saglama yapiyorum zaten :) catiya gerek yok, yapmiyorum dedi. zaten bebek buyukse ve dogumda bir aksilik cikarsa sezeryan. onun disinda normal olur dedi. zaten bugun kultur alinirken bile cok kastim ama acimadi yau. dogum da yaparim :))
eksik oldukca esinle annen cikar alir. hem gezmis olur. bizimle mahkum olmasinlar eve :)
Biz de seneye buradan ayrilacagiz gibi gorunuyor, nereye gidecegimiz belli degil, bakalim. Ben sizin gibi turkiye'de kurulu duzen bozup amerika'ya tasinmadim ama amerika icinde onyuzbin kere tasindim. Bu evimizde neredeyse 4. senemiz, benim oyle "ev duzme" hevesim olmadigi icin yavas yavas ihtiyacimiz olan esyalari aldik (hala bombos oda var!). Ama yavas yavas olsa da aldikca esyalar cogaliyor. Simdi tasinmayi dusundukce "off, bunca esya nasil tasinacak?" diye dert ediyorum. Daha onceki tasinmalarimda hep "ogrenci isi" modunda oldugu icin oyle mobilya falan cok yoktu, olan da sok-tak ikea'ydi. Neyse, bir sekilde hallolacak. Insallah gittigimiz yerde tutacagimiz evde yer olur da camasir/kurutma makinalarimi goturebilirim, o kadar para sayip aldik, secip duzgun bir sey almistim. keza buzdolabimi cok seviyorum ama onlari burada birakmak zorunda kalacagim gibime geliyor. Biz kesin donus dusunmuyoruz ama amerika'da kalmak tasinma derdinden kurtulmak demek degil. Bu arada benim bir arkadas kesin donus yapti, gemi containerlari kiralaniyormus, hatta hepsini degil yarisini falan da kiralayabiliyormussun. O oyle yapip buradaki butun esyalarini tr'a goturdu oyle (arabasi ve dana gibi koltuk takimlari da dahil!!!).
Bu arada yemek takimi uzerine yazdiklarinizi gorunce kendime guldum. Ben hep 'iyi ki turkiye'de evlenmemisim' derim, o ev duzme, ceyiz serme adina oyle masraflar oluyor ki, bana gereksiz geliyor. sadece misafire cikacak cicili takimlara onca para, hic benim stilim degil vallahi. ben gittim ikea'dan tabak seti aldim, oldu bitti. bir sey olsa, kirilsa cizilse yuregim yanmaz. tr'a gittigimde annemin jumbo catal bicak setini misafire cikarirken hep guluyorum, gelin de olduk ama soyle bir setimiz olmadi diye.
bende hic sanci olmuyor yav. sizi bir hafta geriden takip ediyorum, haftaya falan baslar mi ki??? tek hissettigim icerde kimil kimil bebe, bazen mesaneye baski yapti mi o, bir de reflu. reflu yepyeni boyutlar aldi, onceden bogazda dugum seklindeydi, simdi direkt cayir cayir yaniyor bogazim! neyse ki reflu uykumu etkileyecek bir boyutta degil henuz. bende inme falan yok gobekte bu arada, ay gibi yusyuvarlak. yandan bakinca tam bir yarim daire :)
silgi sorun olmamasina sevindim bu arada. haydi bakalim el ele once 36. haftaya sonra da dogumaaaaa!
Kokocum doğru diyorsun eşyanın esiri olmayacaksın:) ben çok yeni evli arkadaşların süslü salon takımları alıp üzerilerine oturmaya kıyamadıklarını gördüm. Ben aldığım herşeyi doyasıya kullandım doğrusu. Çeyiz olayını ben istemesemde annem yemek ,çatal bıçak takımı, tencere falan gibi mutfak setleri almıştı ama hepsi tekrar anneme döndü:)) Benim içimde kalanlar anısı olan eşyalarım vardı:) orjinal lambalarım, gömüldüğüm yastıklarım, mumlarım... ben bambu olan herşeyi çok seviyorum, o tarzda yavaş yavaş döşemiştik. Evlendikten çok sonra koltuğumu almıştım.Yavaş ama severek dizayn etmiştim. Böyle evlilik paketleri falan oluyor memlekette, herşeyi çok ucuza alıyorsun sonra elinde patlıyor suntalar, onlar yerine yavaş ama kaliteli ürünler tercih etmiştim.Ama buraya gelince bir koltuk bir masa ve tv ile evde yaşanabileceğini öğrendim.Bazı heveslerim törpülendi yani) Şimdi kendi evim olmadan evi eşya ile doldurmanın anlamı yok bunu biliyorum. Senin kendi evin olunca dileğin gibi almışsın tabiki. Başka yere taşınınca evi napacaksınız? Taşınma olayı sancılı bir süreç, ben de hep taşınmışımdır, ruhumda bir göçebelik var:) memlekete dönmezsem kesim amerika içinde eyalet değişiklikleri yaparım gibi geliyor, ama bebekle nasıl olur bak onu bilmiyorum:)
Kizlar o regli agrisi bende de 3 haftadir var.Doktorla konustum gecen randevuda bebek kanala girdigi icin olurmus.Dogum yaklastikca o agri fazlalasacak dedi.3 dakikada bir siddetli oluncada dogum zamanidir bizi aricaksin dedi.
Ztar ben 30. Haftadan sonra cok hissetmeye basladim.
Butun evi temizledik anne geliyor diye :)) Sugarimi da yikadik.Anneannesi temiz gorsun :))
peki marlin donup donmemek sizin elinizde mi? yani tamamen keyfiyete bagli bir olay mi yoksa burdaki is imkaniniz daha iyi oldugu icin bir tercih meselesi mi?İnşallah gönlüne göre yemek takımını alıp ağız tadıyla güzel sofralar kurarsın:)) ya bende alıyorum sonra ya dönersem bunları da bırakıp gideceğim diyorum.İstanbuldaki evime özenerek neler almıştım çoğunu dağıttım, büyük eşyaları anneme verdim gerçi,gittikçe bakarım diye:)) orada herşeyi özenerek yapmıştım buraya gelip herşeye yeniden başlayınca eşyada falan hevesim kalmadı.Ama dediğim gibi burada bir hayat beni bekliyorsa zaman geçtikçe illaki birşeyler alınacak yine emek verilecek
catal bicak takimi ile birlestirince 500 parca oluyordur:)) aslinda keramet ne yemek takiminda ne ipegimsi masa ortusunde..keramet aksam sana yemege geleceklerini bildigin olan ailene ya da arkadaslarina o takimlarla sofra hazirlamak...eger ortam guzel olacaksa tabiki piknik seti bile yeter ama goz alici sofrayi sevdigin kisilerle paylasmak gusel olan. yoksa nelere para vermiyoruz, gider aliriz bir ingiliz porselen yemek takimi degil mi?benim de yemek takimim yok ya. ikeadan ucuz ucuz almistik. turkiyede 100 bilmem kac parca set aliyorlar ya bendekiler 4 parca haha. 3. ogrenci evi detected.
Biz de seneye buradan ayrilacagiz gibi gorunuyor, nereye gidecegimiz belli degil, bakalim. Ben sizin gibi turkiye'de kurulu duzen bozup amerika'ya tasinmadim ama amerika icinde onyuzbin kere tasindim. Bu evimizde neredeyse 4. senemiz, benim oyle "ev duzme" hevesim olmadigi icin yavas yavas ihtiyacimiz olan esyalari aldik (hala bombos oda var!). Ama yavas yavas olsa da aldikca esyalar cogaliyor. Simdi tasinmayi dusundukce "off, bunca esya nasil tasinacak?" diye dert ediyorum. Daha onceki tasinmalarimda hep "ogrenci isi" modunda oldugu icin oyle mobilya falan cok yoktu, olan da sok-tak ikea'ydi. Neyse, bir sekilde hallolacak. Insallah gittigimiz yerde tutacagimiz evde yer olur da camasir/kurutma makinalarimi goturebilirim, o kadar para sayip aldik, secip duzgun bir sey almistim. keza buzdolabimi cok seviyorum ama onlari burada birakmak zorunda kalacagim gibime geliyor. Biz kesin donus dusunmuyoruz ama amerika'da kalmak tasinma derdinden kurtulmak demek degil. Bu arada benim bir arkadas kesin donus yapti, gemi containerlari kiralaniyormus, hatta hepsini degil yarisini falan da kiralayabiliyormussun. O oyle yapip buradaki butun esyalarini tr'a goturdu oyle (arabasi ve dana gibi koltuk takimlari da dahil!!!).
Bu arada yemek takimi uzerine yazdiklarinizi gorunce kendime guldum. Ben hep 'iyi ki turkiye'de evlenmemisim' derim, o ev duzme, ceyiz serme adina oyle masraflar oluyor ki, bana gereksiz geliyor. sadece misafire cikacak cicili takimlara onca para, hic benim stilim degil vallahi. ben gittim ikea'dan tabak seti aldim, oldu bitti. bir sey olsa, kirilsa cizilse yuregim yanmaz. tr'a gittigimde annemin jumbo catal bicak setini misafire cikarirken hep guluyorum, gelin de olduk ama soyle bir setimiz olmadi diye.
kizlar bisey sorcam bebeginizi kacinci haftadansonra zirt pirt hissetmeye basliosunuz. yani otururken, kalkarken, bir isle mesgulken, her daim yaniii
Kizlar o regli agrisi bende de 3 haftadir var.Doktorla konustum gecen randevuda bebek kanala girdigi icin olurmus.Dogum yaklastikca o agri fazlalasacak dedi.3 dakikada bir siddetli oluncada dogum zamanidir bizi aricaksin dedi.
Butun evi temizledik anne geliyor diye :)) Sugarimi da yikadik.Anneannesi temiz gorsun :))
kizlar bisey sorcam bebeginizi kacinci haftadansonra zirt pirt hissetmeye basliosunuz. yani otururken, kalkarken, bir isle mesgulken, her daim yaniii
peki marlin donup donmemek sizin elinizde mi? yani tamamen keyfiyete bagli bir olay mi yoksa burdaki is imkaniniz daha iyi oldugu icin bir tercih meselesi mi?
catal bicak takimi ile birlestirince 500 parca oluyordur:)) aslinda keramet ne yemek takiminda ne ipegimsi masa ortusunde..keramet aksam sana yemege geleceklerini bildigin olan ailene ya da arkadaslarina o takimlarla sofra hazirlamak...eger ortam guzel olacaksa tabiki piknik seti bile yeter ama goz alici sofrayi sevdigin kisilerle paylasmak gusel olan. yoksa nelere para vermiyoruz, gider aliriz bir ingiliz porselen yemek takimi degil mi?
kokopelli hayirdir, kaymakamlik sisteminin oldugunu bilsem esin kaymakam mi diyecegim...ama yine de bu tasinlalarin nedeni esinin isi sanirim...peki universite olayini nasil yapacaksin? gerci ayrilmayi dusunuyordun ama assoc olmadan mi birakacaksin?
yemek takimini birak, gelinlik bile giymeyecektim ben, bir iki arkadas var, israr ettiler giy diye...
ama sonra zaman geciyor birseylerin eksikligi basliyor. face'de goruyorsun, bir sekilde duyuyorsun TR'de ki arkadaslarin kocaman bir masanin etrafinda toplanmislar, yemeklerini yerken muhabbetin alasi olmus falan...sizi bilmiyorum ama bunlarin hicbiri olmuyor burdaailemden de kimse yok ki...
İnşallah gönlüne göre yemek takımını alıp ağız tadıyla güzel sofralar kurarsın:)) ya bende alıyorum sonra ya dönersem bunları da bırakıp gideceğim diyorum.İstanbuldaki evime özenerek neler almıştım çoğunu dağıttım, büyük eşyaları anneme verdim gerçi,gittikçe bakarım diye:)) orada herşeyi özenerek yapmıştım buraya gelip herşeye yeniden başlayınca eşyada falan hevesim kalmadı.Ama dediğim gibi burada bir hayat beni bekliyorsa zaman geçtikçe illaki birşeyler alınacak yine emek verilecek
Inan yarama tuz basmis gibi oldunuz, sen en guzelini yapmissin dagitmissin en azindan gozun arkada kalmaz ne oldular ne olucaklar diye..benim ceyizlerimin cogu kutular icinde hele annemin o rahibe isi orme masa ortuleri ve salon takimi varki inan dusundukce icim sizliyor,,oylece duruyorlar ki bende pek sevmem su dantel islerini ama iste el emegi goz nuru kiyamiyorumda dagitmaya ne yapayim anne yardigari nede olsa..100 luk yemek takimimda oyle duruyor, ben gittikce kullanirim diyordum ama o kadar cok agirlayacagim misafirimde olmadi, o yemek takiminda bende cok hatirasi vardir ..ilk aldigim maastan kalan para ile alinmisti, onunda bende cok kiymeti var onuda vermeye kiyamiyorum..boyle diye diye ev esya yigini ama kullanimda degil :)) muze gibi ev anlayacaginiz..ee her alinanin modasi gunden gune geciyor belki benimkiler de dura dura deger kazanir kimbilir :))
seninkile dura dura antika olacak, kullanmazsan evden direkt antika dukkanina goturursun, parayi kirarsin :)))
Herkes nerede bugun? haftasonu rehaveti simdiden mi sardi sizi kizlar???
koko sut poseti lansinoh iyi midir? sen ne alicaksin. lansinoh aldm ama akiyor vb yazmislar. aman sanki sutum oldu da posetini aliyorum.
esra annen geldi mi?
Ben turkiyedeyken bayagi indirimde gordum lansinoh posetleri, bir kutu aldim. Bir o kutuyu denerim, bir de medelaninkilerden bir kutu alir denerim. Hangisi daha iyi olursa ondan devam ederim.
Sutumuz olacak insallah, tabii hazirligini yapacagiz :). Az sutu olanlar cogaltmak icin pompa yapmali emzirmelerden sonra, torba olmasa ne yapacagiz, dokecek miyiz sutu di mi yani? :).
Esra anneciginin koynundan cikip bize pas vermez birkac gun :)
Bizim zilli yine donmus ya! Hickiriklar yukarida, tekme az. Basladim yine asagidan muzik yayinina! Kizim bir don de kanala gir artik, sezaryen sana buyuk travma, mecbur birakma bizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?