- Konu Sahibi citaknuray
-
- #4.701
esracim icinde bulundugun duygu karmasasini anlayabiliyorum ama sakin ol. Allhin izniyle saglikla kolayca olcak dogumun. rahat tutu kendini
Allah yardimcin olsun..
sukur test sonuclarimiz normal cikti.Allaha sukur bebis iyi :) disarda cok guzel kar yagiyor
Esra Allah yardimcin olsun insallah saglikla kucagina alirsin kizini, guzel haberlerini bekliyoruz
Bizim bebisde oglanmis ogrendik sonunda:)
sukur test sonuclarimiz normal cikti.Allaha sukur bebis iyi :) disarda cok guzel kar yagiyor
Slm arkadaslar,
28. Haftada hastaneye kontrole geldigimde doktor uc hafta sonrasi icin ultrason randevusu almami istemisti, gobegimi olcup sanirim kucuk oldugunu dusunmustu.
Bugun 31. haftadayim ve doktorun dedigi gibi ultrason muayenesi oldum. Ultrason muayenesi tam bir saat surdu ve uc ayri doktor girdi, cikti ve Ben bebekte birsey var mi diye sordukca, yok bisey dediler surekli. Sonra ultrasondan verilen kagitla doktorumun yanina gittik. Doktor bebegin olmasi gerektigunden daha kucuk oldugunu ve son uc haftada kilo almadigimi hatta yarim pound kilo verdigimi soyledi. Tabi Ben cok korktum. AMA surekli beni rahatlatmaya calistilar, bebege ve plesantaya ve kordona baktik, hic bi sorun yok, Ben Minyon tipliyim, bana sen kucuksun bebek kucuk dediler. AMA tatmin olmadimBen iyi beslenemedim diye hep kendimi sucluyorum ( aranizda boyle bisey yasayan oldu mu? Neden bebegim kucuk acaba? 1413 +-240 gr yaziyor kagitta ((
Cok gecmis olsun verilmis sadakan varmis demek, allah daha beterlerinden sakinsin cnm seni..yazini okuyunca oyle bir hiiii dedim ki esim hatta ne oldu dedi, aman dikkat et guzelim..kendinede Eva sekerinede, az kaldi gayri kizlar hadi dayanin bakalim...
Esra bekli de dogurmustur sesi cikmiyor, merak ettim ..inns kolay olur dogumu ve saglicakla atlatir ikiside..
Sağolasın meleğim, beden taşıyamıyor bazen kendinibiraz daha dişimizi sıkıp sabrediyoruz, Mahir kuzumuz napıyor:) onun en tatlı zamanları yanımızda olsa sever mıncıklardık.
Keske olsaydiniz ama bu findiklar buyudukce daha zorlasiyorlar diyim size,,alttan iki dis cikti simdi sira ustte onlari cikartacak diye ugras veriyoruz...cok huysuz ve bu aralarda birde oksurugumuz basladi,,hiriltisi var galiba biraz da, doktora goturcem ins bu hafta icinde onemli birsey cikmaz umarim
Slm arkadaslar,
28. Haftada hastaneye kontrole geldigimde doktor uc hafta sonrasi icin ultrason randevusu almami istemisti, gobegimi olcup sanirim kucuk oldugunu dusunmustu.
Bugun 31. haftadayim ve doktorun dedigi gibi ultrason muayenesi oldum. Ultrason muayenesi tam bir saat surdu ve uc ayri doktor girdi, cikti ve Ben bebekte birsey var mi diye sordukca, yok bisey dediler surekli. Sonra ultrasondan verilen kagitla doktorumun yanina gittik. Doktor bebegin olmasi gerektigunden daha kucuk oldugunu ve son uc haftada kilo almadigimi hatta yarim pound kilo verdigimi soyledi. Tabi Ben cok korktum. AMA surekli beni rahatlatmaya calistilar, bebege ve plesantaya ve kordona baktik, hic bi sorun yok, Ben Minyon tipliyim, bana sen kucuksun bebek kucuk dediler. AMA tatmin olmadimBen iyi beslenemedim diye hep kendimi sucluyorum ( aranizda boyle bisey yasayan oldu mu? Neden bebegim kucuk acaba? 1413 +-240 gr yaziyor kagitta ((
Oncelikle sakin ol, hicbir bebek kucuk oldugu icin problem yasamiyor,,,yasasaydi benim oglum yasardi ..dogdu ve toparladi kendini bu yuzden lutfen uzulme daha dogmasinada zaman var, kilo aldiracak seyleri yemeye calis ..guzel bir liste yap ve ona uymaya calis..son bir ay kilo alimi icin harika bir firsat bebek icin eminimki en iyi sekilde bunu degerlendiriceksindir,, ama ne olur kendini yipratir bebegide uzde cnm o seni herseyinle hissediyor annesi
Lutfen sakin ol sana da bebisine de kiyamamSlm arkadaslar,
Ne yemeliyim bilmiyorum ki? Doktor Bol Bol dondurma ye dedi. Dondurmadan baska ne yemeliyim bi arastirayim o zaman. Sizin tavsiyeniz varsa lutfen soyleyinBen sut icemiyorum, haslanmis yumurta yiyemiyorum. Bundan olur mu acaba?
Melegim mahir kac kilo digmustu peki? Hamileyken sana da demisler miydi bebek kucuk diye? Uzulmemeye calisiyorum buarada. Anlamiyorum ki mankenler 6 kilo ile doguruyor, bisey olmuyordoktorum buarada benim haftada İki gun hastaneye gelmemi istedi, her hafta bigun ultrasonda bigun doplerde bebegi takip etmek istiyorlarmis. Bana soylemedikleri bisey olabilir mi?
Slm arkadaslar,
Esra Allah yardimcin olsun insallah saglikla kucagina alirsin kizini, guzel haberlerini bekliyoruz
Bizim bebisde oglanmis ogrendik sonunda:)
Lutfen sakin ol sana da bebisine de kiyamam
Benim is arkadasim benzer birsey yasadi
Kordon capi kucuk oldugundan bebek yeterince beslenemiyordu
Gerci seninkini kontrol etmisler
Bak tatlim artik bebegin senden besleniyor o nedenle biraz daha dikkat etmeye calis
Daha 10haftaniz var hic endise etme ben ilk 4ay ac gezdim neredeyse ama tosuncuk bir oglum oldu
Yumurta yiyemiyorum yazmissin ama gunde 1tane yemeni tavsiye ederim zorla da olsa ye cunku protein onun gelisen her organinin yapitasi
Ayni sekilde bol bol et tuket bana da bebegin kilosu az demislerdi ve yumurta ile eti onermisti doktorum
Hem gelisim hem kilo icin
Tabi ki zayif ve saglikli bircok bebek var
Sadece daha az hassas olmasi icin kilosu belli bir ortalamada olsun istiyoruz
Sekere cok yuklenme derim
Sagliksiz fos bir kilo alimi
Allah yardimcin olsun
Aminn
Canim banada oyle diyorlardi, oglun cok kucuk diye ama benim son uc ayda gebelik sekerim cikti ve diyet yapmak zorunda kaldim bu yuzden istedigimide tam yiyemedim..sen yiyebiliceksin en azindan benden daha cok avandajlisin..ooncelikle meyve cok yemelisin,,ozellikle muz, bal ve sutun yerine tutabilecek seyler olabilir, sutlac ve sutten yapilmis tatlida mi yiyemiyorsun..sutu bende sevmezdim ve bagirsaklarima cok dokunur ama bende yagi alinmis sut icmeye calistim onlarin tadi biraz daha hafif oluyor ki bende hayatta icmezdim ama hamilelgimde her gun bir bardak ictim mutlaka,,,ceviz yiyebilirsin cok saglikli ve kilo aldirir,pekmezde iyi gelir sabah kahvaltisinda terayag bal gibi seyler olabilir cnm
Esintos doplere ve ultrasona dolasimini kalp atisini fln incelemek icin ihtiyac duymuslardir
Ben birkac kez girmistim kalp ve vucuttaki temiz kirli kan dolasimini fln inceliyorlar
Dolasiminda bir sorun varsa beslenememis olabilir diye istemislerdir
Inan turkiyede neredeyse her hamileye yapiyorlar bunu
Sen sakin ol ve bebegini de kendini de uzme
Birsey cikmayacak insallah
Annesi gibi minyon ve zarif olacak bidik
Bana da doktorum bebeğimin minik olacağını söyledi. Ama göbeğimi ölçerken hep normal dedi, herkes göbeğimin küçük olduğunu söylüyor.Ama doktorum ben de minyon tipliyim gayet normal olduğunu söyledi ayrıca küçük bebek doğurmanın büyüğe göre daha kolay olacağını da söyledi.Yani sağlık açısından bir sorun görmedi sadece minik bir kız olabilir dedi.Ama ultrasonda ölçüm olmadı bende göbeğimi elleyerek anladı:) Ben hergün yumurta yiyorum, süt günde 2 bardak içiyorum, hamilelğin başından beri badem,ceviz hergün atıştırırım.Balığımı yerim, baklagil severim.Haftada bir nohut,yeşil mercimek,kuru fasulye pişer.Arada et yiyorum, belki en az yediğim şey et.Ama onun dışında yemediğim hiçbirşey yok ama bak yine de bebiş minikmiş benimde:) yani belki bünye ile de alakalı olabilir.Sağlıklı doğsunlar da çabuk toparlar inşallah kuzular. Daha çok haftan var kilo alır daha üzülme.Bana 6 pound civarı doğar dedi.Canana da bebeği için küçük demişlerdi, Berfin kuzusu 3.5 kilo falan doğdu sanırım.Son ay tahin-pekmez bol yemiş.İstersen dene.Ben de bu ay alıp arada yemeyi deneyeceğim
Slm arkadaslar,
Esra, aklımız sende, haberdar et bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?