Amerika'da Hamilelik

Slm arkadaslar,
28. Haftada hastaneye kontrole geldigimde doktor uc hafta sonrasi icin ultrason randevusu almami istemisti, gobegimi olcup sanirim kucuk oldugunu dusunmustu.
Bugun 31. haftadayim ve doktorun dedigi gibi ultrason muayenesi oldum. Ultrason muayenesi tam bir saat surdu ve uc ayri doktor girdi, cikti ve Ben bebekte birsey var mi diye sordukca, yok bisey dediler surekli. Sonra ultrasondan verilen kagitla doktorumun yanina gittik. Doktor bebegin olmasi gerektigunden daha kucuk oldugunu ve son uc haftada kilo almadigimi hatta yarim pound kilo verdigimi soyledi. Tabi Ben cok korktum. AMA surekli beni rahatlatmaya calistilar, bebege ve plesantaya ve kordona baktik, hic bi sorun yok, Ben Minyon tipliyim, bana sen kucuksun bebek kucuk dediler. AMA tatmin olmadim Ben iyi beslenemedim diye hep kendimi sucluyorum( aranizda boyle bisey yasayan oldu mu? Neden bebegim kucuk acaba? 1413 +-240 gr yaziyor kagitta ((

Oncelikle sakin ol, hicbir bebek kucuk oldugu icin problem yasamiyor,,,yasasaydi benim oglum yasardi ..dogdu ve toparladi kendini bu yuzden lutfen uzulme daha dogmasinada zaman var, kilo aldiracak seyleri yemeye calis ..guzel bir liste yap ve ona uymaya calis..son bir ay kilo alimi icin harika bir firsat bebek icin eminimki en iyi sekilde bunu degerlendiriceksindir,, ama ne olur kendini yipratir bebegide uzde cnm o seni herseyinle hissediyor annesi

Ne yemeliyim bilmiyorum ki? Doktor Bol Bol dondurma ye dedi. Dondurmadan baska ne yemeliyim bi arastirayim o zaman. Sizin tavsiyeniz varsa lutfen soyleyin Ben sut icemiyorum, haslanmis yumurta yiyemiyorum. Bundan olur mu acaba?
Melegim mahir kac kilo digmustu peki? Hamileyken sana da demisler miydi bebek kucuk diye? Uzulmemeye calisiyorum buarada. Anlamiyorum ki mankenler 6 kilo ile doguruyor, bisey olmuyor doktorum buarada benim haftada İki gun hastaneye gelmemi istedi, her hafta bigun ultrasonda bigun doplerde bebegi takip etmek istiyorlarmis. Bana soylemedikleri bisey olabilir mi?

Lutfen sakin ol sana da bebisine de kiyamam

Benim is arkadasim benzer birsey yasadi
Kordon capi kucuk oldugundan bebek yeterince beslenemiyordu
Gerci seninkini kontrol etmisler

Bak tatlim artik bebegin senden besleniyor o nedenle biraz daha dikkat etmeye calis
Daha 10haftaniz var hic endise etme ben ilk 4ay ac gezdim neredeyse ama tosuncuk bir oglum oldu

Yumurta yiyemiyorum yazmissin ama gunde 1tane yemeni tavsiye ederim zorla da olsa ye cunku protein onun gelisen her organinin yapitasi
Ayni sekilde bol bol et tuket bana da bebegin kilosu az demislerdi ve yumurta ile eti onermisti doktorum
Hem gelisim hem kilo icin

Tabi ki zayif ve saglikli bircok bebek var
Sadece daha az hassas olmasi icin kilosu belli bir ortalamada olsun istiyoruz

Sekere cok yuklenme derim
Sagliksiz fos bir kilo alimi
Allah yardimcin olsun
Aminn

Canim banada oyle diyorlardi, oglun cok kucuk diye ama benim son uc ayda gebelik sekerim cikti ve diyet yapmak zorunda kaldim bu yuzden istedigimide tam yiyemedim..sen yiyebiliceksin en azindan benden daha cok avandajlisin..ooncelikle meyve cok yemelisin,,ozellikle muz, bal ve sutun yerine tutabilecek seyler olabilir, sutlac ve sutten yapilmis tatlida mi yiyemiyorsun..sutu bende sevmezdim ve bagirsaklarima cok dokunur ama bende yagi alinmis sut icmeye calistim onlarin tadi biraz daha hafif oluyor ki bende hayatta icmezdim ama hamilelgimde her gun bir bardak ictim mutlaka,,,ceviz yiyebilirsin cok saglikli ve kilo aldirir,pekmezde iyi gelir sabah kahvaltisinda terayag bal gibi seyler olabilir cnm

Esintos doplere ve ultrasona dolasimini kalp atisini fln incelemek icin ihtiyac duymuslardir
Ben birkac kez girmistim kalp ve vucuttaki temiz kirli kan dolasimini fln inceliyorlar
Dolasiminda bir sorun varsa beslenememis olabilir diye istemislerdir

Inan turkiyede neredeyse her hamileye yapiyorlar bunu
Sen sakin ol ve bebegini de kendini de uzme
Birsey cikmayacak insallah
Annesi gibi minyon ve zarif olacak bidik

Bana da doktorum bebeğimin minik olacağını söyledi. Ama göbeğimi ölçerken hep normal dedi, herkes göbeğimin küçük olduğunu söylüyor.Ama doktorum ben de minyon tipliyim gayet normal olduğunu söyledi ayrıca küçük bebek doğurmanın büyüğe göre daha kolay olacağını da söyledi.Yani sağlık açısından bir sorun görmedi sadece minik bir kız olabilir dedi.Ama ultrasonda ölçüm olmadı bende göbeğimi elleyerek anladı:) Ben hergün yumurta yiyorum, süt günde 2 bardak içiyorum, hamilelğin başından beri badem,ceviz hergün atıştırırım.Balığımı yerim, baklagil severim.Haftada bir nohut,yeşil mercimek,kuru fasulye pişer.Arada et yiyorum, belki en az yediğim şey et.Ama onun dışında yemediğim hiçbirşey yok ama bak yine de bebiş minikmiş benimde:) yani belki bünye ile de alakalı olabilir.Sağlıklı doğsunlar da çabuk toparlar inşallah kuzular. Daha çok haftan var kilo alır daha üzülme.Bana 6 pound civarı doğar dedi.Canana da bebeği için küçük demişlerdi, Berfin kuzusu 3.5 kilo falan doğdu sanırım.Son ay tahin-pekmez bol yemiş.İstersen dene.Ben de bu ay alıp arada yemeyi deneyeceğim

sukur test sonuclarimiz normal cikti.Allaha sukur bebis iyi :) disarda cok guzel kar yagiyor

Gözünüz aydın, Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin

Esra Allah yardimcin olsun insallah saglikla kucagina alirsin kizini, guzel haberlerini bekliyoruz

Bizim bebisde oglanmis ogrendik sonunda:)

Hayırlı olsun, tebrik ederim.Bir oğluşumuz daha geliyor.

Valla Zeynepcim ben de herseyi yiyordum. sadece sekerli tatli seyler fazla sevmedigim icin on u yemiyordum. Dedigin gibi ben de fos bi kilo alimi diye dusunuyordum sekerin. Ama dondurma tavsiye ediliyor demekki. Bundan sonra sabahlari zorla da olsa bi yumurta haslayim. gozlerimi kapatip vazifemi yapayim :)
Et konusunda ise haftada birgun et, bir gun balik, bir gun tavuk yiyorum, diger gunler kuru ve sebze. ama porsiyonlarim az, fazla yemek istemiyorum. Bundan sonra tika basa patlayim bari :)

Meyve de sarilayim bundan sonra, patlayana kadar meyve yicem, muz cok severim, bol yerim, meyve de yiyorum aslinda ama daha cok daha cok yemeliyim.
Sutlac veya sut tatlilari da yiyemiyorum fazla dedigim gibi tatli ile aram yok. ama ah ettim sut de icecegim zorla, sut ttalisi da yiyeyim bari :)
ceviz pekmez tereyagiu bal.. iyi dedin, bundan sionra aklimda olsun hergun atistirayim.

Doktor dedi ki bebegin kucuk oldugunu farkedince organlarinda yada iste vucudunda bisey mi eksik diye baktik, tum organlari tam ve iyi calisiyormus,
plesentada bi r problem var mi diye baktik o da iyiymis,
Kordon da akista belki bi problem vardir dedik ona da iyice baktik, yok bisey dedi.
Ama iste demekki korktular ki durumdan beni haftada iki gun gormek istiyolar artik.
Sakin olmaya calkisiyorum Zeynepcim, sagol. Inanin sayenizde rahatladim.
Sanki onemli bisey var da doktorlar bana soylemiyor diye cok korktum. Nedyse saglikli olsun da minik olsun, kucuk olsun napalim, buyutuiruz :)
Insallah hersey yolunda gider hepimiz icin.

Hepinize cok tesekur ederim. Artik Esintosun bogaziu hic durmayacak, durmak yok, yola devam :)

Marlincim ya demek tek ben yalniz degilim bebegi minik dogacak olan.. Dogumu klolay olur diye beni de teselli ettiler :)
Madem sen beslenmene cok dikkat ettin, beslenme isle ilgisi belki de cok yok, dedigin gibi bunye meselesi de olabilir.
ilgilenip de cevap verdigin cicin cok tesekur ederim hepinize.
Tahin almalyim, sadece turk marketlerde mi satiliyor tahin buarada?

Selam canim, bende 25 haftalik hamileyim ve bebegim 16. haftadan beri geriden geliyor. Bizde sebep benim ve esimin kucuk insanlar olmasi olamaz cunku ikimizde iriyiz. Bize once problem kanama (16. haftada siddetli kanamam olmustu) sonra plasenta olabilir sonrada tek umblical artery olabilir dediler sonrada genetik bi problem deyip amnio istediler ve sonuclar normal cikti. Nedenini hala bilmiyorlar ama bebek su anda 10 gun geriden geliyor, bir onceki ultrasonda 13 gun geriden geliyordu yani hafif bir ilerleme var cok sukur ama doktorum dogana kadar tam olarak acigi kapatacagina inanmiyor.

Bende senin gibi ilk baslarda yediklerimden sanmistim fakat benim doktor bebeklerin parazit gibi olduklarini ve ne ihtiyaclari var ise anneden cekip alacaklarini o yuzden birseyi az veya cok yemis olmanin bebegi etkilemeyecegini soyluyor. Hatta dunya savasi donemlerinde kadinlarin gunde 200 kalori alarak saglikli bebekler dunyaya getirmelerinden bahsetti. Ben yinede bol bol protein tuketmeye calisiyorum, protein shake'lerden icmeye calisiyorum hergun.. Bende et seven biri degilim ama zorlada olsa yemeye calisiyorum sirf kendimi daha iyi hissetmek icin :)

Sen zaten ufak tefek biriymissin o yuzden kafana hic takma.. Icini rahat tut ve hamileliginin geri kalan kisminin keyfini cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…