Amerika'da Hamilelik

Esracim maasallah cok guzel bir dogum olmus, Allah anali babali buyutsun minnosunuzu :)

Esra hayirli olsun, gozunuz aydin sag salim aldiniz bebisinizi kucaginiza.
Ins bizlerde kavusuruz bebeklerimize, darisi basimiza:)
Saglikla , mutlulukla, huzurla, neseyle buyutun yavrunuzu, sevgiler:)

Canim allaha cok sukur atlatmissin, hosgeldin aramiza artik sende anne oldun, bu mertebeye ulasabilen sayili yagane guzel annelerimizden biri oldun..allah daim etsin...Lara kizimizda hosgeldi..cok merak ediyorum minnosu acaba nasil diye :)) ins en kisa zamanda bizde goruruz kuzunu, allah guzel alin yazisi yazsin ins. bahti acik sansi bol olur ins
Darisi diger anne adaylarimiza, ins hepiniz rahat dogum yaparsiniz

Merhaba hoşgeldin aramıza! Öncelikle tebrik ederim umarım sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Ben de greencard ile 1 yıl önce abd'ye geldim, geldikten 6 ay sonra hamile kaldım.Sigortam benimde yoktu, dil konusunda ileri düzeyde olmadığım için kendi alanımdaki işlerde çalışamadım.Dolayısıyla hamile olup gelir açısından düşük gelirli bir işte çalışıyorsan devlet medical assistance programına hak kazanabilirsin.Eşinle birlikte gelir durumunuz bunu belirliyor. Bulunduğun eyaletin mediacal assistance programını araştır, ordan bilgi alırsın.Ben ilk kontrolümü
9.haftada olmuştum.Zamanın var.

esracim Allah anali babasi saglikli sihhatli akilli fikirli buyutmeyi nasip etsin!
Cok duygulandim ne guzel bir dogum olmus herkese boylesi nasip olsun insallah
Karnindan cikiyor icin bosaliyor ama kalbin dolup tasiyor ne sahane di mi!

Emzir Esracim
Sutun gelse de gelmese de emzir
Inan bir sure sonra bebek emerken beyne giden komutlar sut uretimini arttiracaktir
Ben 2.ayda yasadim o hissi dusun
Hep sutum vardi ama dolup tasmaya bebek emdikce sizlaya sizlaya gelmeye 2.ayda basladi

Ah ne guzel kokuyordur o simdi!
Omrun bereketli olsun prenses!
Yuzunu meraklla bekliyoruz!

Hosbuldum:)
Soyle bisey var benim esimin kendi sirketi var saniyorum senin soyledigin programlardan yararlanamiyoruz:/Gerci gelir var ama borc da var sigorta arastiriyoruz bizde.Ben gebelik testini evde yaptim kan testi icin dr a gideyim diyorum.Ayrica benim hala green kartim yok calisamam dadaha yeni kagitlari doldurduk haftaya avukata vericez

Son düzenleme:

Çalışmaman ya da kartının olmaması sigortaya başlamana engel değil sanırım, eşinin kendi şirketi varsa uygun ve kapsamlı bir sigorta şirketi araştırın.Ben de evde test yaptım, sonrasında bir kliniğe gidip tekrardan test yaptırmıştım.Zaten dediğim gibi 8.haftadan önce pek randevu olmuyor.Siz de o arada sigortayı araştırırsınız.Beklenmedik zamanda mı oldu bebiş, süpriz yaptı o zaman size:) Hayırlı olsun... Ne kadar zamandır burdasın? Ayrıca ilk bebiş sanırım seninde

Ne guzel kolay bir dogum olmus, cok sevindim. Bence sen hamilelik boyu cektigin acilara alistigin icin agri esigin yukseldi, dogum sancilarini hissedemedin!!!

Lara da tombik dogmus, hey masallah, o minik gobekten 3.5 kilo cikti yani :). Sut daha gelir, emziredur, emzirdikce hormonlarin harekete gececek, sutu tetikleyecek. Belki simdiye gelmistir bile, ha? Bir de cibildak larayi gogsune yatir, skin to skin yapin, o da faydali olur sut uretimine.

Simdi de biz gun sayiyoruz :). Firsat buldukca yine yaz. Dikisler, lavman, su bu detaylari bekliyoruz :).

Ben Agustos ayindan beri Amerikadayim yeniyim yani:) Gerci daha once de gelmistim(uzun hikaye) Bebis dedigin gibi supriz yapti hic beklemiyorduk:) Sok durumu devam ediyor bizde.Sen ne taraftasin

Ben Agustos ayindan beri Amerikadayim yeniyim yani:) Gerci daha once de gelmistim(uzun hikaye) Bebis dedigin gibi supriz yapti hic beklemiyorduk:) Sok durumu devam ediyor bizde.Sen ne taraftasin

Ben maryland eyaletindeyim...Güzel bir süpriz yapmış size,artık bebişle beraber keşfedersin abdyi

Koko yazıp çıkmışsın hemen, yoğunsun biliyorum.Ağrıların ne durumda? Doktor kontrolün ne zaman, arada haberdar et bizi.
Silgi senin oğlan ne alemde iyimisiniz? bizim zamanda azalıyor çaktırmadan! Ailelerimizin gelişi iyice yaklaştı, heyecan dorukta! Buarada ben 21 aralıkta işi bırakmayı planlıyorum:)
son 2 hafta kala gerçi son hafta ücretli iznim var 5 gün onu devreye sokacağım.Yani 3 hafta öncesinde işten çıkacağım.Bunlar benim planım, bizim zilli plana umarım uyar.Gerçi artık hepimizin bebişlerinin zamanında hatta biraz daha bekleteceğini düşünüyorum.

Selam marlin, naber?
Agrilar kotu, bebe siyatik sinirine baski yapiyor galiba, agrinin sebebi o. Her turlu numarayi yapiyorum, egzersiz, msaj ama hala yurumek iskence, topalliyorum!
Ben su siralar ya erken gelirse korkusu yasiyorum, 22sinde baby shower var, kizim 23 unden itibaren istedigin zama gel diyorum. Annem gelince biz de yogunlugumuzu atmis olacagiz, hastane cantasi fln hazirlariz, su anda hicbir sey hazir degil, kiyafetler yiknmdi, oda, yatak hzir degil. Aman kizim dur yerinde diyorum.

Sen de izine cikinca son hazirliklari yaparsin. Annen ne zaman geliyordu, gezersin onunla aZicik. Benim gezecek halim de yok, artik kalan alisverisi online yaparim ne yapayim? Kaldi 40 gun bende... Sizde daha bile az. Hepimiz esra gibi kolay dogursak...

Melegim hello, yazamiyorum, bir selam edeyim bari, jon mahiri op benim icin.

nerdesiniz ya cok yavasladi topik.

benim ilk seker testimin sonucu yuksek cikti kizlar.

e o kadar tatli, hamur isi olacagi buydu. gerci onlarla da cok alakali degil olacak olan oluyor da ben sadece cok hizli kilo alimi yasadigim icin suphelenmistim.

bakalim pazar gunu diger testi alicaz.

durumlar ne olacak hayirlisi artik.

ne olursa olsun saglik olsun ..

Ne guzel bir dogum hikayesi, agri siz acisiz.. Duygulu, samimi.. Okurken duygulandim. Allah herkese senin gibi bir dogum yasatsin insallah. Lara bebegin sansi da hep acik olsun, gelisi gibi hayati da yumusacik olsun hep iyilerle karsilastirsin onu Allah. Mutluluklar:) Esra erdi Larasina, biz cikalim kerevetine

Selam Kizlar,

Topic ne kadar sessizlesmis.Gecmisi vakitsizlikten okuyamam diye dusundum ama kimse yazmamis.Nerelerdesiniz?

Minnosum uyurken firsat bu firsat deyip yazmak istedim.Minicik birsey kedi gibi yalaniyor acikinca :) surekli bakmak istiyorum sanki onu izlemezsem Allah korusun birsey olacakmis gibi geliyor.Tam 3 gun 4 saat uyku ile kaldim desem.Zombi gibi dolandim ortalikta.Kocan annen de olsa kimseye emanet etmek istemiyorsun.Dun artik tukendigimi hissettim esiminde azarlamasiyla gece 5 saat uyudum sagolsun o bakti.

Bu arada Canan ve Melegim helal olsun size.Annem gelmese bitmistim ben.Kadin bizi toparliyor yemegimizi isimizi yapiyor.Hem bebislere bakip hemde bu isleri yapiyorsunuz.Dun dusundum sizi helal olsun dedim.

Sutum malesef gelmedi.Cooooook uzuluyorum kahroluyorum bunun icin.Cok sisti goguslerim doktara gittim gelecek sabret dedi. Hergun emziriyorum sagiyorum inatla .uclari yara oldu.Gozumden yas gelerek emziriyorum.Hastanede 3 gun emzirdim.Eve geldik 1 gun daha emdi ama o aksam kiyameti kopardi.Mumkun degil susturmak .Ac tabi yavrum.O ana kadar mama vermemek icin direndim artik vicdan azabindan verdim mamayi.Sustu yavrum benim doyunca.
Simdi hem emziriyorum israrla hemde mama veriyorum.Canan sen ne yaptin emzirme konusunda?Allahtan memeye kavrama konusunda sIkInti cekmedik.Gelecek insallah sutumde.

Koko cum dikis ve lavmani sormussun.Benim sadece 1 dikisim var. O kadar iyi bir ebeye rast geldimki.Insallah sizde bu konuda sansli olursunuz.
Hatta ben birde keske doktorum nobetci olsaydi niye ebe geldi diye soylendim.Kadin o kadar sabirla dikkatlice yavas yavas hic beni kesmeden dogurttu.Surekli bana bebekte sende cok iyi durumdasin kesmicem beklicez dedi.Ustelik ben bu konuda ona hicbirsey soylemedim.Surekli parmagi ile disaridan acilmaya yardim ederek parmagin oldugu yere ikin dedi. Push yapmanin uzun surmesi bu nedenden oldu istese keser kisa zamanda dogurturdu beni.

Lavman yapmiyorlar.Ben acikcasi ebeye bu konuda yalan soyledim :) 2 gundur tuvalete cikamiyorum cok rahatsiz ediyor beni deyince hemen lavman yaptilar halbuki o gun cikmistim.Lavmandan sonra cok rahatladim ve dogumda korktugum basima gelmedi.Lavman yaptirmasaydim kesin dusundugum olurdu o kadar ikinmayla olmamasi mumkun degil.

Hastaneden Ebru Salli gibi cikilmiyor kizlar :) Ben 4 aylik hamile gibi ciktim koca bir gobekle.Kanamam gedikce gobek kuculuyor.Biraz kuculdu ama hala kocaman ama umurumda degil.Insanin gozu ne gobek ne kilo hicbir sey gormuyormus yavrusundan baska.

Sugar la tanistilar .Bizimkisi iyice bir kokladi .Lara zaten benim karnimda surekli havlamasini duydugundan korkmuyor.Sugar Lara agliyinca diger odaya kaciyor cok komik sapsal sey :)

Dunyanin en guzel seyi derlerdi bon bon bakar muhakkak oyledir derdim. Oyleymis.Insanin hayati degisiyor .Bakip bakip bu benimmi diyorum.

Allah hepimizin evlatlarini korusun .Bizleride baslarindan eksik etmesin.

Bu arada sunuda soylemeden edemiyecegim.Ben sallamam , sunu yapmicam,bunu yapmicam diyoruz yaa hani bebisler gelmeden.
Agladiklari zaman susturamiyinca oyle bir koseye sIkIsiyorki insan yapmicam dedigi herseyi yapiyor :) Bebekler gelmeden ahkam kesmek ise yaramiyormus yani :) Asker gibi diziyorlar butun ev halkini karsilarina.

Kizlar huggies newborn super tavsiye ederim. Muhakkak evde mama biberon bulundurun benim gibi sutunuz gecikirde gece yarisi yaygarayi koparirsa zor durumda kalmayin.

Firsat bulursam yine yazarim. Dogum hakkinda sorunuz varsa cevaplarim kizlar. Annelik hakkinda da cok yardima ihtiyacim var.Anneler herseyi yazin bana :)

Bu arada hepinize guzel dilekleri icin tesekkur ederim :) Darisi sizin basiniza .

klavyene saglik esra...ne guzel doktormussun...
ama firsat buldugun heran dinlenmeye calis...bebisin asil bundan sonra sana cok ihtiyaci olacak...kafasi ve vucudu dinlenmis bir anne lazim ona..sut konusunun da ustesinden geleceksin insallah...

koko bu arada sen ne yaptin, ise devam ediyormusun hala?...

Son düzenleme:
Bu arada hepinize guzel dilekleri icin tesekkur ederim :) Darisi sizin basiniza .

Esracim ne guzel yazmissin o ilk gunlere donesim geldi

7.5aylik anneden birkac tavsiye:

O kadar hizli buyuyecek ki bir inanamayacaksin. Birgun parmaklarini incelerken ertesi gun ayagini emecek
Eger fotograf cekmeyi seviyorsan hergun cekim yap hatta aliskanlik edindigi ses ve hareketleri de cek
Oglum acikinca ilginc bir ses cikarip kafasindaki sapkayi bir sekilde yakaliyor ve emmeye calisiyordu
Ha bugun ha yarin derken baska numaralar ogrendi cekemedik :)

Sutun uzunca bir sure gelmese bile asla vazgecme emzirmekten.
Birgun sizlaya sizlaya gelecek emin ol buna inan
Mama verdigin icin asla uzulup vicdan azabi duyma
sik sik dus al ve goguslerine ilik suyla masaj yap
sutun gelmeye basladiginda bebek hepsini bosaltamaz da gogsun uzun sure dolu kalirsa mastisit olabilir
Sitma gibi titreme tutar ve atesin cikar
Hemen gogsunu sicak-ilik su ile ov ve sag
Hatta Laranin bosaltamadigi her ogunde sag
Ilk 3ay sut uretimi cok cilgin oluyor
Sen sagdikca bebek emdikce ha bire geliyor
6.aya dogru daha dengeli ve duzenli bir uretim oluyor
6.aydan sonra ek gidaya da gecisle azaliyor
Cilginca emzir memeden hic sogumasin prenses

Bir sure sonra uykusuz kalip bunalabilirsin inan bu sure cok cabuk gececek ve iyi kotu bir duzen olusacak
Omer 7aylik oldu ah keske esime verdigim geceler de ben baksaymisim diyorum
Insan ozluyor kucuklugunu (cok buyudu ya oglum :))

Evdeyken altini sk sk suyla yikamani tavsiye ederim
Kiz cocuklari icin bilhassa daha onemli

Eyvahh Omer uyandi :)
Zeynpe kacar opuldunuz

Ha unutmadan icine ceke ceke kokla!
Ahh o ilk gunku kokular!!!

Esracım minnoşundan vakit bulup yazmışsın,helal olsun sana:) ben de acaba sen birşeyler yazdın mı diye bakayım demiştim:)) koko ve silgi inzivaya çekildiler biraz ağrıları ve yoğunlukları var sanırım ama bizi unutmayın kızlar arada ses verin. Lara'yı çok merak ediyorum, uygun zamanda tabiki dilersen e-mail ya da facebooktan minnoşun fotosunu paylaşırsan mutlu olurum:)
Senin gibi bir doğum bize de nasip olur umarım.Annemin bile hepinizden haberi var, geçen diyor günü gelen arkadaşın doğum yaptı mı diyor:)) yaptı hem de en güzelinden dedim!İnşallah sütünde gelir,biz ne durumda olacağız bakalım.Ben de hep sütüm gelmeyecek zor olacak gibi hissediyorum.Ayrıca mama bulundurun demişsin, hangi mama kullanmalı? yeni doğan mamaları falan ayrı mı oluyor, o konuda bilgilendirirsen bizde alalım bulunsun.Lavman olayını da ısrarla isteyelim o zaman ya da senin taktiği uygulayalım:)) benim de dört faklı doktorum var, sürekli birine denk geliyorum izin günüme göre ayarlıyorum diğerleriyle de tanıştım ama nöbetçi hangisi gelirse.Ama sen harika bir ebeyle 1 dikişle olayı atlattın 4 aylık göbek de çok olmuyor,hatta senin 4 aylık göbeğin minicikti diye hatırlıyorum,kısa zamanda yine eski formunda buluruz seni.Ama dediğin gibi sanırım insanın gözü bebişten başka hiçbirşeyi görmüyor.
Dudakları ultrasonda çok tatlı duruyordu, gerçekten öylemi? kendine benzetiyor musun:) sürekli orası bana şurası sana konuşmaları geçiyor mu:)) bol bol izle ve fotoğrafla, annezeynep yazmış hemen büyüyorlar diye:) arada yine gel tavsiyelerine ihtiyacımız olacak.Bezi huggies iyi diyorsun alalım:) mama? göğüs kremini kullanıyor musun? ona rağmen yara mı oldu umarım tez zamanda çok sütün olur lara cuk cuk emer

İnşallah diğer test sonucu iyi çıkar.Koko nun da ilki yüksek çıkıp ikinci normal çıkmıştı umarım seninde öyle olur da diyetle falan uğraşmazsın. Bebiş nasıl buarada? Hareketleri artık iyice hissediyor musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…