Amerika'da Hamilelik

İpek benim favori isimlerimden :)) çok güzel bir isim. İnşallah kızın ismiyle müsemma, ipek gibi bir kız olur :))

lavman olarak sözlükte karşılığını enema diye verdi:) doğumdan önce mutlaka yapılıyor mu bu, ay ay ayyy:)

Yok ya, yapilmiyor burada. Turkiye'de yapiliyormus rutin, burada yapilmiyor. Dogum sirasinda mutlaka bir kaza oluyor, hemen temizleyiveriyorlar dendi. Iki turlu de kotu ama barsaklar bosalmali ki kanal genis olabilin kafa cikarken. :)

kokopelli, sen yazin Tr'ye giderken seyahat esnasinda guvenlik kapilarindan gectin mi? ben simdi yazin gitme hayallari kuruyordum...nisan mayis gibi gidebilecegim sanirim, amniyo sonrasi...bu yolculuk olayi benim icin en onemli kisim...ve daha simdiden sormamain nedeni olur da surekli giremezsin dogumdan sonra falan...hazir sen buralardayken sana zahmet olmazsa bikac cumleyle bahsedersen sevabin buyuk yazilir:)))....
bu surecte benim size paylasma konusunda faydam olmadi arkanaizdan geldigim icin...ama diyorum ya, ben doguma yakinken sizin ikincilerin gebelik haberi gelir belki....her hamileleik sil bastanmis...o zaman da ben sizin sorulari cevaplarim

ben havaalani kapilarindan gectim valla, cunku onlarda radyasyon yok. uzak durman gereken cantalarin gectigi x-ray cihazlari. metal dedektorleri falan bir sey yapmaz. ha ikircikleniyorsan, usenmiyorsan gorevlilere "ben dedektor yerine pat down istiyorum, hamileyim" dersin, aliyorlar kenardan elle ariyorlar, en azinan amerika'da bunu isteme hakkin var. turkiye'de alisveris merkezlerinde kenardan gecebiliyorsun ama havaalaninda musamaha gostermeyebilirler.

20li haftalarin basi turkiye'ye gitmek icin en guzel zamanlar vallahi. hem testler bitmis oluyor kafan rahat oluyor, hem hareketlerini zorlastiracak kadar buyumemis oluyorsun, hem de gobek "baby on board" dedirtecek kadar belirgin oluyor, tam ideal zaman. ha, turkiye'de gobegin hayrini goremedim o ayri. hamile oldugumu gore gore ustume arabasini suren de oldu (kirmizida yola atlamis degildim, kaldirima araclar park ettigi icin yolun kenarindan yuruyordum). toplutasim cok kullanmadim ama kullandigimda da yer veren olmadi. cok yuksek tutma beklentilerini yani!

sizde genetik danisman var mi? bu testler amniyo vs. konusunda danismanlik verecek?

herkese merhaba

kac gndur okuyorum ama yazamadim bir turlu firsat bulup

bizden haberler iyi degil her zamanki gibi

maalesef alciya alinacak ocagin 11nde

dusundukce agliyorum cok yazik berfinin yuzune baktikca icim gidiyor.ama ins bu sefer alci fayda eder.o da ise yaramazsa ameliyata dogru gidiyor.ve ben kahroluyorum

kiz anneleri ozellikle size diyorum cunku kizlarda daha cok karsilasilyormus aman bebeklerinizin bacaklarini hep acik tutun cunku bizimki erken farkedildi ama yasindan sonra bile olan varmis.

canan gecmis olsun tekrar, insallah ameliyata gerek kalmadan atlatirsiniz ve miniginiz de rahat eder. kendinize iyi bakin, Allah yardimciniz olsun.

ay kiyamam sana da berfin'e de, keske daha kolay bir cozumu olsaydi. dilerim alci ise yarar da kurtulursunuz bu illetten. alci ne kadar kalacakmis, simdiden soyleyebiliyorlar mi? Allah sana sabir versin, cok uzulme annesi, oyle ya da boyle iyilesecek gulec Berfin'in kalcasi.

bana en cok dokunan genel anestezi ile yapacak olmalari.gogus altindan ayaklarina kadar yapacaklarmis.
gelisimini uamrim etkilemez.cok hareketli bi bebek berfin nasil bas edecegiz bilmiyorum.

6 hafa kalacak tekrar acip bakacaklar sonra bir 6 haftadaha yapacaklar.onumuzde cok can yakici 3 ay var maalesef .gececek bu gunler ama bilmem nasil gececek.
anlatamiyorum kimseninde anlayacagini sanmiyorum icim yaniyor yemin ederim.aklim almiyor hayal etmeye calisiyorum o bile canimi yakiyor.

Canim ne olur metin ol, ins bu sefer duzelicek benimde abimin oglunun ayaklarinda kemik mi varmis cocugun ayaklarini tam 3 aydir alcida tuttular, sonrasi cikardilar ameliyatla duzeltidi simdi cok sukur iyi, belli bir sure demir ayakkabi giyicek ozel yapim..ama inan insan diyorki allah daha beterinden korusun , dermansiz hastalik vermesin rabbimin bir imtihani bizler icin cnm, sen ne olur guclu olki bizim kizimiz Berfinde annesinden bu gucu alsin.. daha kotuleri oluyor bunu bilmelisin ve mevlam sana ve Berfine cok sabir versin ins asarsiniz bu durumu ve ameliyata gerek kalmaz ,,cok opuyorum ikinizide saglicakla kalin ins, dualarim sizinle canlarim

Gecmis olsun. Basından beri Berfinin durumundan haberim var ama ben bu kadar zor bisey olduğunu bilmiyordum bu kalça çıktığının. Arkadasım kucukken ben de kalça çıktığı varmış, alcciyla dedi gecen gun. İnsallah Sinin Minik kızın da düzelir. Ne sebep oluyo da oluyo bu is onu anlamıyorum. Kiz bebeklerin bacaklarını açık tutmaktan kastın kundak yapmayalım mı canım? Hemen doğar doğmaz anlaşılmıyor demekki kız anneleri bizler cok dikkatli olucaz demekki. Cananım yine de bence kendini kahretme, üzülme bu kadar, derdi veren Allah dermanını da vermiş. Dermanı olmayan dertten vermesin yeter ki.

bizim dogdugu gun esime demisler sag bacaginda sorun olabilir diye

bacaklarini acik tutmaktan kastim arabezi buyuk baglamak ve evet kundak yapmamak

bebek asagiya indi deriz ya hani ozaman her bebek sikinti yasarmis ana rahmi dar oldugu icin hareket kisitliligindan dolayi oluyormus. kiz cocuklarinin kalca yapisindan dolayi onlarda gorulme olasiligi daha fazla oluyormus.
kalca cikigi olsun olmasin tutarken bile bacak arasinin acik olmasina dikkat edilmeli imis

iyi dilekleriniz icin hepinize tesekkurler/

Çok geçmiş olsun Berfin bebeğe. Allah en kısa zamanda şifasını versin, size de sabır ve metanet versin. İnşallah sonuç çok güzel olur.

Bilgilendirdigin icin sagol. Bak gor bu günlerde geçecek, hatta oyle bir zaman gelecek ki hatirlayamayacaksin bile. Sadece sabırlı ve dimdik durman gereken bi evredesin canım.

canim...cok gecmis olsun tekrar...inaniyorum ki alci sorunu cozecektir...eriskin insanlarin kirilan kolu ayagi alci ile duzelirken bir bebegin kaynamasi cok kolay olan kemik yapisinda daha cok ise yarayacaktir...olur da arastirilmasini istedigin birsey olursa yaz lutfen, belki senin zamanin olmaz cok ayrintili arastirmaya, biz de burdan bakariz bir yandan...

Son düzenleme:
Canan cim cok gecmis olsun.Kiyamam ben o gulec yuzlu guzel Berfin e. Ah ne zordur coook haklisin.Allah dermansiz dert vermesin Melegim in dedigi gibi.Duzelecek Allah in izniyle ameliyata gerk kalmadan.

Allah yardimcin olsun canim.

cok uzuldum canim tahmin edebiliyorum senin de durumunu. Allah guc versin en azindan tedaviyle duzelecek insaallah oyle dusun. senin icin su anda olumlu, umitli olmak zor olabilir ama olmaya calis. Evet zor bir 3 ay sizi bekliyor olabilir ama sonunda berfincik iyilesmis olacak insaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…