Amerika'da Hamilelik

Sevgili Esra,

Yeni doğum yapmışsın geçmiş olsun. Bebeğine sağlıklı, güzel bir ömür; size de onunla beraber sonsuz mutluluklar diliyorum.

O mental hazırlık muhabbetini yapan bendim :)) Umarım beni yanlış anlamamışsındır, bu hassas döneminde seni üzecek bir şey söylememişimdir. Aklında soru işaretleri olan ve emzirme konusunda tereddütleri bulunan arkadaşlara olumlu mesaj vermeye çalışmıştım :))

Geçmiş sayfalardan bulup doğum hikayeni okudum. Maşallah ne güzel su gibi bir doğum, sağlıklı bir bebek, ne mutlu sana... Anladığım kadarıyla bebeğini hem anne sütü hem de mamayla besliyorsun. Sütün yok değil, bebeğin senin sütünle de besleniyor yani. İnan bana bebeğini ilk bir ay sadece mamayla besleyip o bir ayın sonunda tamamen anne sütüne geçen birini biliyorum ben. Senin sütün zaten varmış, inşallah daha da bollaşır. İyi düşün, iyi olsun.

Bebeğinle sana mutlu günler diliyorum. Sevgiler...

Ben duydun mu bilmiyorum ama Brigham and Woman'a gidiyorum, cok da memnunum acikcasi. Kızının ismi cok güzelmiş Allah bagislasin.. Ankara'dan mı geldiniz buraya?

Duymamıştım, sayende duymuş oldum :)) Memnun olman çok güzel, umarım kolay bir doğumla ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın. Allah herkesin bebeğini annesine babasına bağışlasın. Kızın olacakmış önceki sayfaları okurken gördüm. Siz ne düşünüyorsunuz isim olarak? Biz Ankara'dan geldik, siz de mi?

oglumun adi Esat .. gercekten oyle alismak cok zor herkesten ayri uzakta. benim suan yanimda kayinvalidem ve kayinpederim var 1 aylari kaldi donmeye. Esimde Ankarali.

Oğluna maşallah Allah bağışlasın, çok karizmatik :)) Biz kızım, eşim ve ben baş başayız. Senin yanında birilerinin olması güzel. Biz de aslen olmasa da doğma büyüme Ankaralıyız.

Âmin , insallah dediğin gibi kolay ve sağlıklı bir dogum olur. Biz de anlaradan geldik, ben de aslen ankaraliyim zaten, kökten ) kızımızın ismi İpek olacak insallah teyzesi İpek gibi bir kız olmasını dileyerek koyuyoruz bu ismi. :)

esracim tek tek cevap yazmissin bu yogunlugunda sagol :)

annelige cabuk alistin gibi gorunuyor, daha da iyi olacak lara buyudukce ins. sutunun de biraz daha artmasina sevindim. oyy o minik japon muziginii mi sevmis haha :)) anime izler o biraz buyuyunce annesi :)

32 saat ac kalsam mide bulantisindan olurum ben galiba, ama narkoz verirler belki diye yemiyim diyodum. dun buralari okuyunca 38. haftada dogum yapanlari vb okudukca panik oldum, disari tek cikmaya korkuyorum artik.

ben sadecee newborn 1 paket 30luk bez aldim, bebegin kilosuna gore alirim sonradan diyorum. hastaneye bebe bezi vb tasimiyim, vardir mutlaka o zaman. insallah kisa zamanda daha da iyi olursun bebisle, bizi haberdar et son durumlardan :)

canan doktora gidicektiniz bir ara, ins iyidir hersey sizde de.

Yanlis anlamadimda ne yalan soyleyim pek bir alingalim bu gunler :) lohusaliga verin artik.Guzel dileklerin icin cok sagol :) umarim dedigin gibi olur sutum bollasir

Silgi bana hastaneye gittigim andan ertesi gun gece 2 ye kadar 7 tane serum verildi.Ondan acligi cok hissetmedim.Sen yinede son zamanlar hafif seyler yemege dikkat et.Ben 39. Hafta araba kullanmayi disari tek basima cikmayi birakmstim.

Son 3 haftadir hatta daha fazla hastane ve Lara nin doktoru disinda disari cikmamistim.Bugun sabah esim Lara ya bakti ben sugarimi alip yuruyuse ciktim.45 dakika bana nasil iyi geldi.Aklim evde kaldi ama ihtiyacim vardi cok.Birazcik buyusede heryere gotursem minigimi .Anne kiz tozunu attirsak gezmelerin :) Hele birde bana cektiyse tadindan yenmez :)

sagolasin melegim...gunde uc tane yarimsar iciyorum suan..ilk gebeliktede oyle oldu, 10 gun icinde tamamen biraktim...ama cok zor, hayat bos geliyor...bagimlilik ne kotu bir illet yahu...
yalniz bu arada topikdeki butun kizlari senin oglan kapmis diyorlar......

bak esra cikiyorum, kotu ornek oldun bana :)

iyi yapmissin hava almak insana iyi gelir, evde uzun sure kalinca bunaliyor insan. arada kac, babasi da bakar. ben oyle planliyorum ama bilmiyorum nasil olur tabii. bir ay sonra larayla gezersiniz artik bol bol :)

:)) Yaa simdi bir kizi bin kisi ister bir kisi alir durumuna dayanarak hepsine bir goz kirptik o kadar gunahimiz yok ne yapalim oglum cok capkin

Cnm genelde ates olcer olarak onerilen koltuk alti, bana birebir bir doktorda soyledi bunu..kulaktan olcerler orta kulaga ulasamadigi icin saglikli sonuc alinamadiginida vruguladi bende koltuk altini tercih ettim..
Avent tin hem alin hem koltuk alti ates olcerini aldim yaninda da hatta emzik seklinde ates olcerde vardi..benim halan cok isime yariyor,,

Ayy herkes Anneleri bekliyor, ins allah sizleri yani Silgiyi, kokoyu ve diger arkadaslari zamaninda kavusturur..
Baby shower olmuyacak demek., hay allah kismet degilmis neyse cnm belki seni daha cok yorardi herseyde bir hayir vardir,
Bebek sekerlerini herkese verme bence, eve seni ziyarete gelenlere ver.. hem hediyesinide getirirler ..ver hediyeni al bebe sekerini <:)) ne guzel slogan oldu dimi, ya benim fikrimce bebek sekerinin bir ozeli olsun, bazen hic alakasiz insana veriyorsun sonra degerini bilmez bir tavir takinabiliyor bence herkese verme,,seni dusunen ve ziyaret etme nezaketini gosterene ver cnm tabii bu benim acizane fikrim yinede sen bilirsin sekerim,
Emzirme konusunda rahat ol cnm, ins bol bol gelir sutunuz..annen evt rezene cayi getirsin bence, hem ziyan olmaz cok ihtiyacinda olabilir, yani sutun bol olsada olmasada icmende cok fayda olan bir cay o yuzden ziyan olmaz dedim..
Marlin cnm su hastane cantanizi hazirlayin, olazda bir sirt cantasinda kosede dursun, yani ne olacagini kimse bilemez siz yine onleminizi alin son anca eliniz ayaginiz birbirinize karisir dusunemiyecek hal alabilir..bu yuzden siz siz olun koyun bir cantaya buyuk kucuk farketmez kizlar onemli olan hazirda durmasi,,Kokocum sanada diyom ok.

ya kizlar ne soracagim... bugun biraz bogazim agriyayaziyor, daha kotu olmadan bir el atayim diyorum. ihlamur icsem zarari olur mu acaba? bitkisel cay hic icmedim, bazilari zararli biliyorum ama ihlamur bunlardan biri mi bilen var mi? aksama tavuk suyuna corba yapacagim, insallah o da iyi gelir (daha onceden iyi gelmisti). bir bilen?

anlasildi tamam! :)

Sugar nasil, alisti mi iyice evde bir bebege?

Lara buyuyunce yakacaksiniz ortaligi zaten ana kiz, Connecticut buna hazir mi? :)))

Biz hastaneye basit snackler goturup gizli gizli yemeyi dusunuyoruz. Ders veren doula da oyle tavsiye etti. Sen ister ye ister ac kal dogumda bir ufak rezalet yasiyorsun zaten (lavman yapilmadiysa). Kadin dedi ki "acil sezaryene alinma durumu olur diye ac birakiyorlar ama ameliyata girerken sindirim sisteminin bos olmasi gerekliligi cok eski kafa. Kaza yapip da acil ameliyata girenleri "dur 5 saat sindirim sisteminin bosalmasini bekleyelim" diye bekletiyorlar mi, oldugu gibi ameliyat ediyorlar" dedi. Ha pasta borek goturmeyecegiz tabii ama kraker pretzel findik fistik kuruuzum falan.

sapka muhabbetine cok guldum Esra, orada yattigin yerden sapka direktifi vermissin! Lara-san da ayri komik, bu bebekler ne hos ya, neyi sevecekleri neden irite olacaklari hic belli olmuyor!

emziren anneler grubunda asure yiyince sutum artti diyenler var. annen sana asure yapsin, hem tatli tatli yersiniz hem de super besleyici. ama sen zaten cozumu bulmussun, uyuyunca artiyor diyorsun. o zaman Lara'yi annene/esine birakip uykunu almaya bakacaksin demek ki, ama eminim her mikildamasina hop yaninda bitmek geliyordur icinden, nasil uyunacaksa oyle!!! Nuray'in da dedigi gibi isler yavas yavas yoluna girer, siz ona o size alisiyorsunuz iste. Darisi bizim basimiza.

Selamlar!

Esracım biz Eva'ya ikinci ismi doğduktan sonra düşünelim o zaman) Baksana Lara San olmuş, bebeler garip varlıklar neye tepki verecekleri belli olmuyor değil mi, off ya bizimkiler bakalım canımızı nasıl okuyacak:))

Ateş ölçer, pişik kremi, bebek şeker gibi konulardaki önerileriniz için teşekkür ederim hepinize) Silgicim sallamıyor değilim ama annemin gelişini beklemeye takıldım kaldım:)) yoksa her çıktığımda alırdım ben,oyalandım durdum.Daha var zaman ya, erken geleceğini zannetmiyorum ben:) ben mesela geç doğmuşum epey! bana çekerse yandım ben.
Baby shower hala muallakta ama kızı aslında ben oyaladım.Tam tarih vermedim, sonra pat diye karar verdim 17 aralıkta işten ayrılıyorum dedim:) Kızcağız bugün acele beni arıyor ben ayarlamak istiyorum ama falan diye mahcup oldu.Göğüs pompası alacağım birkaç şey getireceğim dedi.

Canancım randevu nasıl geçti? İnşallah güzel haberler verirsin bizlere gamzeli güzelden.

gecmis olsun oncelikle, ben nezle oldugumda arastirmistim bir ara doktora da sordum 1-2 fincan icebilirsin dedi. bol limon sikip c vitamini de alirsin hem. ilik sutte iyi gelir, afiyeet olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…