- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.021
SElam kizlar,
Gecmisi acele acele okudum kimin ne sordugunu hatirlamiyorum ama aklimda kalanlari cevaplayim.
Silgi cim annelik cok zor gidiyor :) ama cok guzel.Insallah buyudukce kolaylasicak.Kizlar bol bol uyuyun her firsatta Marlin bilhassa sen :) cunku sen de benim gibisin yerinde durmuyorsun.Dogurdugunda kafami nereye koysamda 2 dakika kestirsem diye dolanirsin ortaliklarda.
Bir arkadas bez markasi sormus hatirlayamadim simdi esintos tu galiba.Huggies newborn kullaniyorum .Memnunum.Tabi her bebege gore degisiyor o yuzden bez stogu yapmayin.Biz 3 kutu 36 lik newborn dan sonra 1 numaraya gectik.
Kizim tombiste degil cirpi bacak kucuk totolu :) olmasina ragmen newborn kucuk gelmeye basladi.
Hastaneye bez goturmene gerek yok silgi cim.Bebek icin hersey var.BEn kiyafet pamuklu ince battaniye goturdum.Laraya ikinci gun onlari goturudum.Bebegin ustune zibin giydiriyorlar alti bezli ciplak ve kundak yapiyorlar.
Ikinci gun ben kizima annemin getirdigi zibin alt takimi giydirmistim.
Iki pijama takimi goturdum.Labor odasinda hastane geceligini giyiyorsun dogum gerceklesene kadar.Odaya gectiginde istersen kendi pijama yada geceligini giyiyorsun.Iyi ki 2 tane goturmusum cunku kanamam cok oldu ve kirlendi.
Ic camasiri buyuk pad lerden veriyorlar kanama icin.Hatta eve cikarken hemsire bana bir torba dolusu getirip verdi.Ben cok sansliydim cok tatli hemsireler denk geldi bana sarilip opusup oyle filan ayrildik bir aglamadigimiz kaldi :)
Anne kiz 2 kokos pek hoslarina gitti :)
Esim anlatiyor sonra Lara gelmis ben hic durmadan 10 kere kizim iyimi ,kizim iyimi diye sormusum sonrada o sapkayi
takmayin getirdigimi takin demisim:)
Hastanede bebislerin ateslerini koltuk altindan olcuyorlar.Bende koltuk altindan olcuyorum.
Ben sekerleri hastaneye goturdum gelen arkadaslara hemsirelere verildi.Kalanida eve getirdim gelen cok oluyor veriyorum.
Lara hanima infant roker seat ( fisher -price) 2 tane heiye geldi .Biri titresimli digeri salincakli .Bizimkisi zorla carseat ten titresimliye terfi etti.Pek memnunda kalmadik.Getiren arkadaslar bizim hayatimizi kurtardi bunlar diyor ama benimkisine ne dr.Karp ne fon makinadi ne de titresimli roker seat sokmuyor :))
Dun aksam babasiyla cozumu bulduk.You tube da bebekleri sakinlestiren muziklere bakarken 10. denemeden sonra bir japon muzigine bizimkisi sustu :) saka gibi.Butun gece o muzikle ilk defa ben kesintilide olsa 5 saat uyudum.
Karar verdik Lara- San diye cagiracaz artik kucuk zilliyi :)))
Marlincim sutum bazen yetiyor bazen yetmiyor.Yorgun oldugum zamanlar sutum az geliyor ve ben hep yorgun ve uykusuzum.Gunduzleri arada 1 saat uyur uzatirsam ayaklarimi sanki daha fazlalasiyor.
Bir arkadas mental olarak annenin hazir olmasi lazim demis. ben cok hazirdim:) Hatta 2 yasina kadar emse yok demem o kadar hazirdim yani.Bu yuzdende cook buyuk hayal kirikligina ugradim.Marlin cim cabalarim suruyor ben hala umutluyum bu konuda :)
Koko cum hastanede bebisle 3 gun skin to skin yapiyorun.O kadar guzel bir duygu ki ama o bebisin memeyi dogru kavramasi ogrenmesi icin.Biz hemen kivirdik onu.Ahh sutum bir bol gelse yavrum nasil emeceginide biliyor .Yeterli gelmeyince cok sinirliyor.
Hastane cantasina geri donelim :) travel size sampuan filan goturun dogumdan sonra dus almak istiyorsunuz.Gerci hastanede vardi onlardan.
Unutmadan soyleyim.Sayet benim gibi suni sanciyla baslarsa dogumunuz hafif birseyler yiyip gidin hastaneye .Bana doktor hafif birseyler ye oyle gel hastaneye dedi.Ben heyecandan yemedim.Ilaci verir vermez kati birsey yok dediler ve ben tam 32 saat ac kaldim.Sadece meyve suyu ictim.
Aklima gelenler bunlar kizlar bir gozum Lara da acele yazdim.
Tekrar gelmeye calisirim :)
Sevgili Esra,
Yeni doğum yapmışsın geçmiş olsun. Bebeğine sağlıklı, güzel bir ömür; size de onunla beraber sonsuz mutluluklar diliyorum.
O mental hazırlık muhabbetini yapan bendim :)) Umarım beni yanlış anlamamışsındır, bu hassas döneminde seni üzecek bir şey söylememişimdir. Aklında soru işaretleri olan ve emzirme konusunda tereddütleri bulunan arkadaşlara olumlu mesaj vermeye çalışmıştım :))
Geçmiş sayfalardan bulup doğum hikayeni okudum. Maşallah ne güzel su gibi bir doğum, sağlıklı bir bebek, ne mutlu sana... Anladığım kadarıyla bebeğini hem anne sütü hem de mamayla besliyorsun. Sütün yok değil, bebeğin senin sütünle de besleniyor yani. İnan bana bebeğini ilk bir ay sadece mamayla besleyip o bir ayın sonunda tamamen anne sütüne geçen birini biliyorum ben. Senin sütün zaten varmış, inşallah daha da bollaşır. İyi düşün, iyi olsun.
Bebeğinle sana mutlu günler diliyorum. Sevgiler...