Amerika'da Hamilelik

Evet bende bir yerde okumuştum sütü arttırıyormuş.Şimdiden araştırmak lazım,süt olmazsa her yolu deneyeceğiz.

Ayrıca bir sorum daha olacak:)) ben rahat oturdum yumurta kapıya dayandı ya artık eksikleri almam lazım o yüzden şimdi sorularıma başladım.Tipik tembel öğrenci modundayım:)
Bebeler için en iyi ateş ölçerler hangisi? daha önce konuşuldu mu hatırlamıyorum? digital almak lazım. Ama alından mı,kulaktan mı,koltuk altı mı,kıçtan mı:)) ağızdan çok zor olur hepsi zor bee yeni bebenin kulağına,orasına burasına mı sokacağız:)) en iyisi koltuk altı mı? bir de buna cevap verin be yaa)

marlin pisik icin desitin sari aldim ben, jelmis. cocugun poposunda beyz kalinti birakmiyormus vb. ilk basta onu deniycem, arada sevmesem de vazelin surerim.

Amazon.com: Braun Thermoscan Ear Thermometer with ExacTemp Technology: Health & Personal Care

ates olcmek icin de bunu aldim. cok kisa surede olcuyor, yani cocuk huysuzlanmadan pit bitti ama elime gecince farkettimki iyi guzel ama bir de tek kullanimlik lens filter takmak gerekiyormus ucuna, pakette 20 tane var. digerlerini aliyorsun. gerci ucuz bisey.. o sorun degilse hizle ve guvenilir. reklam gibi oldu :)

esra hastaneye iyiki goturmusum dedigin seyler var mi? ya da gereksiz bulduklarin? bebek bezi ve islak mendil gotursek mi? bu arada iyi misiniz, nasil gidiyor annelik?

bu arada kizlar gogus pompasi almadim ben, ne marka alsam? ya da almasam mi? hastanede kiralanir demistin koko, temiz midir onlar ve kac aylik verirler ki? bu sut meselesi ciddiymis yani, ben de hic takmiyodum. paso kendime krem aldim

Son düzenleme:

Marlincim, ben biraz bakindimdi sut artirici dogal yontemlere. Mother's milk tea denen seylerin icinde rezene, fanugreek, blessed thistle oluyor, ve daha bir iki sey daha. Ben kararsiz kaldim, caylari mi alsam, fanugreek ve blessed thistle hapi mi alsm diye. Annem rezene getirecek. Su linkleri paylasayim, wishlistime kaydetmistim

Amazon.com: Nature's Way Fenugreek Seed 610 mg, Capsules 180ea: Health & Personal Care
Amazon.com: Nature's Way Blessed Thistle, Capsules 100 caps: Health & Personal Care
Traditional Medicinals Organic Mother's Milk, 16-Count Boxes (Pack of 6): Amazon.com: Grocery & Gourmet Food

Termometre alindan olcen falan dusunuyorum.

Kiralanan pompalarin ozelligi farkli kisiler tarafindan guvenle kullanilabilinir olmalari, borulari vs. degistiriyorsun tabii. Sen parayi odedikce sende kalir, aylik ucreti var, kirasi yani. Hastaneyi ara sor bak.
Bana pompa arkadas verecek ben yedek parcalari alacagim bir tk. Medela frestyle ciftli sanirim. Bu modldn memnun kalmis uc arkadasim var. ben hep diyordum ya dogumdan degil emzirememekten korkuyoum diye. Tek tesellim yedekte sut annemizin. olmasi. Mama almak zorunda kalmayacak bizimki.

Benim de emzirme atlet ve sutyeni almam lazim. Siz aldiniz mi, ne aldiniz? Bende iki tane penye emzirme atleti var, sportsbra gibi olanlardan. Bir motherhood maternity yapmak lazim.

Benim de emzirme atlet ve sutyeni almam lazim. Siz aldiniz mi, ne aldiniz? Bende iki tane penye emzirme atleti var, sportsbra gibi olanlardan. Bir motherhood maternity yapmak lazim.

bende iki tane aldim o sutyenlerden, cok kullanamam diye dusunuyorum cunku. atlet almadim hic, normal olanlar kullanirim. hastanede giymek icin 2 pijama ve iki ust koydum, hast geceligiyle takilirim arada da diyorum ama bilmiyorum :) cantam ufacik zaten.

medelaya iyi diyorlar evet, hastaneye soriyim yarin. varsa o sekilde denerim 1-2 ay. ne bilim ins sutumuz olur. yedek sut anne iyiymis, ben kimseden isteyemem boyle bisey. ne arkadaslar varr ya helal olsun

Koydum moydum diyorsun yaaaa! Helal valla! Benim ortada canta manta yok daha, gecen gun gittik, travel size sampuan mampuan aldik, o kadar. Ben labor and delivery kisminda hastane onlugu giyerim diyorum, sonrasinda temizlenip paklanip pijamami giyerim. Bir pijama takimim var bir de gecelik sabahlik, ikisi de emzirmelik. Ikisini de mi gotursem acaba? Bebisin kiyafetleri de yikanmadi daha, her sey annemi bekliyor. Kiyafetledki etiketleri kesmek lazim, batmasin ensesine. Yapilacak onca sey var, ben tembellik ediyorum. Karyola ismarladim, onlarin gelmesini bekliyorum

Bizim arkadasin oglan elimizde buyudu, 2.5 oldu, sute o kadar da ihtiyaci yok :) herhangi birinden ben de istemezdim, hiv'si neyi var. samimiyiz ve iyi tanisiyoruz bu arkadasla.

Ben de hiçbirşey yapmadım annemi bekliyorum:)) annem bana pijama,emzirme sutyen atlet terlik herşeyi almış hastane çıkışı bebeğe falan,yani annem gelmeden doğarsa hiçbişeyim yok dımdızlak kalırım:) çantam bile yok,evde neye koysam diye düşünüyorum,ya büyük ya da çok küçük çantalar:)) annemin el bagajına baktım kameradan ay ben bunu hastane çantası yapayım diyorum o denli tembelim:)) annemde gelince herşeyi yaparız rahat ol diyor,kıyafetleri yıkamadım çünkü annem getirdiği herşeyi yıkayıp ütüleyip getiriyor,bendekileri de yıkarız artık:) kadın hazırlanırken benden daha çok yoruldu yani bende pompa, bebek küveti almadım.Baby shower falan dedim ama benim ayırlmam erken olacak, planlayacak arkadaş taşındığı için işe gelmiyor:) herkes kıyafet getirip duruyor,yeter kıyafet diyorum.Bez alacağım diyen var,olur dedim.Kıyafet yerine bez,ıslak mendil daha hayra geçer yani.
Bebek şekerini annem getiriyor ayrılırken işten millete kendi ellerimle dağıtsam bebekten önce olur mu? yoksa bebe gelince eşim işyerinde dağıtsa mı mantıklı? eşimle aynı yerde olunca

Emzirme konusunda bende korkuyorum.Sanki sütüm pek olmayacakmış gibi geliyor bana.Göğüslerim bir ara fark atıp büyümüştü ama öyle kaldı,dolgun ve sert kıvamdan jöle moduna geçmeye başladılar:) annem benim son ayımda gögsümden sütüm akardı diyor,ben de tık yok:) annem de rezene getireyim mi dedi ama amazonda hipp bebeler için olanından var.
Sizinkiler bildiğimiz ot kök şeklinde olanı mı getiriyorlar, olmadı bende isteyeyim

masallah hosgeldin ama cabuk donuyosun.. kizinin ismi nedir? Allah bagislasin ..benim esimde master yapiyor ogrenciyiz yani .. 6 aylik bi oglum var benimde .. Chicago'dayim..

Teşekkür ederim citaknuray.

2 yıl bana fazlasıyla yeter :)) şimdiden özledim her şeyi, uzakta olmak zor... Kızımın adı Zeynep Duru. Senin bebeğini de Allah bağışlasın, adı nedir oğlunun?

Demek sen de Boston'dasın, ne hoş tesadüf :))

Ben Tufts Medical Center'da doğum yaptım. Sen nerede yapacaksın doğumunu?

Emzirme konusunda aklınızda olumsuz bir şey olmasın. İş biraz da mental olarak annenin kendini emzireceğine inandırmasında bence. Ben hamilelik boyunca göğüslerimde hiçbir değişiklik hissetmedim ama doğumdan sonraki 3. gün sütüm geldi. Ayrıca doğumdan önce süt gelmesin ki kolostrum boşa gitmesin değil mi )

ben hem alindan hemde kulaktan olcenden aldim cok kolay hemen olcuyor genelde alindan kullaniyorum
kizlar bende sutyenden 3 tane var hepside penye. annem NBB bide orkideden getirmis cok kullanisli oluyor. sakin kullanamam deme canim yaa bak goreceksin cok kullanisli. bi gomlek giyiyosun mesela. disardasin hemen gomlegin tek dugmesini acip emzirme sutyenini acip emzirebiliyosun. evdede cok rahat tavsiye ederim mutlaka..emzirmesi coook rahat..emzirme atletide walmarttan aldim.. iyikide almisim. geceleri emzirdigim icin belim aciliyodu. atlet sayesinde acilmiyor. gecen hafta 2-3 gun kullamadim belim soguk almis cok agridi .. duz duramiyodum esim belime havlu koyup utu yapti o derece ...sicak falan tuttum belimi bikacgun gecti. kendinizi sicak tutmaya bakin. ayaklardan kalin corap yad terlik eksik olmasin. kisin lohusa olacaksiniz kendinize cok dikkat edin kizlar

Teşekkür ederim citaknuray.

2 yıl bana fazlasıyla yeter :)) şimdiden özledim her şeyi, uzakta olmak zor... Kızımın adı Zeynep Duru. Senin bebeğini de Allah bağışlasın, adı nedir oğlunun?

oglumun adi Esat .. gercekten oyle alismak cok zor herkesten ayri uzakta. benim suan yanimda kayinvalidem ve kayinpederim var 1 aylari kaldi donmeye. Esimde Ankarali.

Son düzenleme:

Bende de o sorun var, evdeki valizler ya cok buyuk, ya cok kucuk :). Bakalim annemler ne valiz getirecek :)))
Bizim baby shower 22sinde, insallah kiz oncesinde gelmez :). Koydum valla diaper da wipe da, alan oldu oldu, olmadi biz aliriz :)

Sekerleri hastaneye gelen olursa onlara verebilirsin, birth announcement karti bastirirsaniz onunla dagitabilirsiniz is yerinde, eve gelen olursa onlara verilir. Seker olsun da verilir bir sekilde. Esra sekerleri kendisi yapmisti, hic fotograf goremedik, merak ediyordum. Hastaneye goturecekti, acaba iyi oldu mu goturmek, gelse de tavsiye verse. Annem bugun lohusa serbeti yapacak miyiz diyordu, dedim yok beeee. Asure yap onun yerine, hem ben yiyeyim sutum artsin hem ikram olur hahah. Sanki kim gelecekse.

Arkadasin kotu satmis yalniz seni, shower yapicam deyip yapmamak buyuk ayip. Oyle yuzustu birakilir mi?

Rezene hem ihlamur, adacayi gibi ot hem poset cay getiriyor. Bebegin gazina da iyi geliyormus, sut icin olmasa da onun icin getirsin dedim.

koko bebise yatak aliyosun galiba. bizimki de hala gelmedi.. o giysilerin etiketlerini sokmek iskenceydi, bebek kiyafetlerini niye o tarz etiketlemisler diye sinir ola ola soktum :) ikisi de varsa gotur bence, bir tane az olur sanki. canta hazir ama oyle super donanimli bisey degil, aklima geldikce ekliyorum. yaparsiniz anneler gelince siz. bebege bir tane penye battaniye koydum yeter mi acaba? kundak yapicak misiniz?

marlin sen sallamiyo gozukup tedbir alanlardansin yeme biziii :))))) baby wish list yap amazon'dan, ismini yazip seni bulsunlar ihtiyaclarini alsinlar diycem ama az kalmis ayrilmana. marshallsda pembe pembe bebk kuvetleri gordum bikac kez. gecen hafta da biberon vb sterilizasyon cihazi vardi, alsam mi bilemedim. hep kaynatmakla da ugrasamam. insan neyi dusunecegini sasiriyor, tirnak makasi yok mesela simdi aklima geldi :) ben annemden rezene istemedim, istiyim mi simdi? nuray buradan almisti galiba

nuray hic o kadar derin dusunmedim, disari cikinca naparim diye. ben oyle gomlek de cok giymem napicam bilmiyorm..

gevherin hosgeldin topicimize :)

SElam kizlar,

Gecmisi acele acele okudum kimin ne sordugunu hatirlamiyorum ama aklimda kalanlari cevaplayim.

Silgi cim annelik cok zor gidiyor :) ama cok guzel.Insallah buyudukce kolaylasicak.Kizlar bol bol uyuyun her firsatta Marlin bilhassa sen :) cunku sen de benim gibisin yerinde durmuyorsun.Dogurdugunda kafami nereye koysamda 2 dakika kestirsem diye dolanirsin ortaliklarda.

Bir arkadas bez markasi sormus hatirlayamadim simdi esintos tu galiba.Huggies newborn kullaniyorum .Memnunum.Tabi her bebege gore degisiyor o yuzden bez stogu yapmayin.Biz 3 kutu 36 lik newborn dan sonra 1 numaraya gectik.
Kizim tombiste degil cirpi bacak kucuk totolu :) olmasina ragmen newborn kucuk gelmeye basladi.

Hastaneye bez goturmene gerek yok silgi cim.Bebek icin hersey var.BEn kiyafet pamuklu ince battaniye goturdum.Laraya ikinci gun onlari goturudum.Bebegin ustune zibin giydiriyorlar alti bezli ciplak ve kundak yapiyorlar.

Ikinci gun ben kizima annemin getirdigi zibin alt takimi giydirmistim.

Iki pijama takimi goturdum.Labor odasinda hastane geceligini giyiyorsun dogum gerceklesene kadar.Odaya gectiginde istersen kendi pijama yada geceligini giyiyorsun.Iyi ki 2 tane goturmusum cunku kanamam cok oldu ve kirlendi.

Ic camasiri buyuk pad lerden veriyorlar kanama icin.Hatta eve cikarken hemsire bana bir torba dolusu getirip verdi.Ben cok sansliydim cok tatli hemsireler denk geldi bana sarilip opusup oyle filan ayrildik bir aglamadigimiz kaldi :)
Anne kiz 2 kokos pek hoslarina gitti :)
Esim anlatiyor sonra Lara gelmis ben hic durmadan 10 kere kizim iyimi ,kizim iyimi diye sormusum sonrada o sapkayi
takmayin getirdigimi takin demisim:)

Hastanede bebislerin ateslerini koltuk altindan olcuyorlar.Bende koltuk altindan olcuyorum.

Ben sekerleri hastaneye goturdum gelen arkadaslara hemsirelere verildi.Kalanida eve getirdim gelen cok oluyor veriyorum.

Lara hanima infant roker seat ( fisher -price) 2 tane heiye geldi .Biri titresimli digeri salincakli .Bizimkisi zorla carseat ten titresimliye terfi etti.Pek memnunda kalmadik.Getiren arkadaslar bizim hayatimizi kurtardi bunlar diyor ama benimkisine ne dr.Karp ne fon makinadi ne de titresimli roker seat sokmuyor :))

Dun aksam babasiyla cozumu bulduk.You tube da bebekleri sakinlestiren muziklere bakarken 10. denemeden sonra bir japon muzigine bizimkisi sustu :) saka gibi.Butun gece o muzikle ilk defa ben kesintilide olsa 5 saat uyudum.

Karar verdik Lara- San diye cagiracaz artik kucuk zilliyi :)))

Marlincim sutum bazen yetiyor bazen yetmiyor.Yorgun oldugum zamanlar sutum az geliyor ve ben hep yorgun ve uykusuzum.Gunduzleri arada 1 saat uyur uzatirsam ayaklarimi sanki daha fazlalasiyor.
Bir arkadas mental olarak annenin hazir olmasi lazim demis. ben cok hazirdim:) Hatta 2 yasina kadar emse yok demem o kadar hazirdim yani.Bu yuzdende cook buyuk hayal kirikligina ugradim.Marlin cim cabalarim suruyor ben hala umutluyum bu konuda :)

Koko cum hastanede bebisle 3 gun skin to skin yapiyorun.O kadar guzel bir duygu ki ama o bebisin memeyi dogru kavramasi ogrenmesi icin.Biz hemen kivirdik onu.Ahh sutum bir bol gelse yavrum nasil emeceginide biliyor .Yeterli gelmeyince cok sinirliyor.

Hastane cantasina geri donelim :) travel size sampuan filan goturun dogumdan sonra dus almak istiyorsunuz.Gerci hastanede vardi onlardan.

Unutmadan soyleyim.Sayet benim gibi suni sanciyla baslarsa dogumunuz hafif birseyler yiyip gidin hastaneye .Bana doktor hafif birseyler ye oyle gel hastaneye dedi.Ben heyecandan yemedim.Ilaci verir vermez kati birsey yok dediler ve ben tam 32 saat ac kaldim.Sadece meyve suyu ictim.

Aklima gelenler bunlar kizlar bir gozum Lara da acele yazdim.

Tekrar gelmeye calisirim :)

ayyyyyyy inşallah kuzum inşallah hamilesindir,idrar testinde 2.çizği boşuna çıkmaz canım kesin hamilesin

inanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa,çok ama çokkkkkkkkkk sevindim canım arkadaşım,ne olur kesinleşince haber ver,şimdi daha çok dua edicem canım benim

yaaa süpppperrrr bir haber

Silgi hastanede bize bilgi verirken biberonlarin sadece bir kere kaynatilacagini soylediler.Her kullanimda kaynatmiyorsun yani.Yinede benim icime sinmiyor ben her hafta kaynatmaya karar verdim.Gerci bir suru biberon var benimkisi sadece birini sevdi.Yedegini almam lazim.

canım birkaç gün belki evde olamayabilirim ama dularımdasın,geldğimde inşallah net haberlerini bekliyorum,bu arada kan testi yaptırsana ne duruyosun? ilk fırsatta nete giricem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…