Amerika'da Hamilelik

Koko gözün aydın,darısı bugün bana:) bavul açma merasimi başlamış! ben de heyecanla bekliyorum.Ama dünyanın öteki ucundan gelince iyice kaykılmış olur annem heralde.Ankaradan-ist aktarmalı,ordan was.dc.! 11 saat! uç babam uç:)hayırlısıyla kavuşalım.

Annemde kapı süsüne kadar getiriyor,hatta süsleme için balon vs.bile almış:) biliyor ben burda aldırtmayacağım.Kadın ondan 2 bavul hakkını taşırdı eminim:) keşke babam da gelseydi sizinkiler gibi ama ev küçük olunca kaldı:) zaten çalışıyor henüz emekli değil.Allahtan annem emekliye ayrıldı da çalışma aşkı şimdilik söndü:) annem diyor zaten baban da gelseydi daha neler getirirdim,seneye artık inşallahhh!

4 bavuldan neler neler çıkar koko aç aç bitmez..odayı süsleyince fotoğrafları paylaş mutlaka

odayi bitir de gorelim koko, suslu bisey olacak gibi. lohusa yatak takiminda uyur, saten gecelik giyersin :)) bizim yatak bile yok henuz. yetismezse esra'nin carseati gibi yatiririz artik :)

anneler ve bilgisi olanlar,
bebekleri uyku tulumunda mi yatiriyorsunuz yoksa battaniyeye sarip mi? uyku tulumlarinin kolu acik hep, usumez mi? ne tavsiye edersiniz?

Koko lohusa takımında da poz isteriz) bizim yatak çok şekerim,odadaki de duruyor iki adım ötede oturduğumuz odada bassinet duruyor:)) bizim oturacağımız yerden çok onun yatacağı yer bol) ama bu graco playard'ın içine ayrıca pad almam lazım. Ben uyku tulumu diyorum ama sanki hep battaniyeye sarıyorlar bendeki tulumların kolları uzun.

Allahim havalara geel, luks hayat boyle bisey olsa gerek :))

uzun kollu nereden aldin? ben gormedim hic.

Bizimkiler icin thy-lax direkt ucus cok iyi oldu, bindiler indiler. Daha uzak bati kiyisi ama aktarma olmayinca cok perisanlik olmuyor. Babam daha fazla kaymisti, ucakta uyuyamamis hic. Sabahin korunde de hortlamadilar, herkes uyuyor, bu iyiye isaret. Odaya girisecegiz artik, karyola gelmis, teslim alacagiz, dresseri haftaya gelecek. O arada hali yikama makinesi kiralayip halisini yikamak istiyorum (aklinizda bulunsun, home depot tool rentals kiraliyor, daha denemedik hic, insallah iyidir).

Valla saten olmasa da boyle beyaz suslu bir gecelik takimi almislardi biz oradayken zaten. Lohusa yatagimdaki halim beni korkutuyor! Annem lohusa serbeti yapcaz mi dedi, kim gelecek, kim icecek dedim :). Yalniz bizim yatak cal king, annem buyuk ihtimalle olculeri tutturamadi, dur bakalim, bir sersin denesin bugun, cok komik bir goruntu cikabilir -kisa pacali pantolon giymis cocuklar gibi olabilir yatak:) . Benden olcu de sormadi cingoz, yapma getirme diyecegimi bildigi icin!

Ben kundak yapacagim, kundak tulum almistim. Obur kolsuz tulumlara 6 aydan sonra gecerim. Marlin'in dedigi normal ayakli kollu tulum pj'ler, kalin oluyor, giydirip yatiriyon, onlar da sonra. Silgi, halo markaya bak, kolsuz tulumlarinin ustune kundak parcasi olanlar var, boulece bebek kollarini hareket ettirip kendini uyandirmiyor. Dur link bulup koyayim.
http://www.amazon.com/Fleece-SleepSack-Swaddle-Animal-Friends/dp/B00829U6VE/

Son düzenleme:
Allahim havalara geel, luks hayat boyle bisey olsa gerek :))

uzun kollu nereden aldin? ben gormedim hic.

50 m2lik alanda luks ötesi yaşam:))) kadın bugün gelince şok girer artık! tr'deki büyük evler,koca salonlar,büyük balkonlardan sonra mini yaşam alanları)
annem uyku tulumu getiriyor uzun kollu gördüm, ama benimkiler yarım kola mı giriyor anlamadım) yani kolsuz değil ama sanki yarım kol mu gibi desem uzun mu bilemedim,yaw bebeler minik ona uzun olur:)

Son düzenleme:
Şu isimleri oylamaya sunuyorum:) fikir belirtin lütfen! Bunlardan başka birşey bulamazsam sadece Eva kalacak)

ALYA... (ayla ile çok karıştırılabilir,anlamı güzel ama gök,sema demekmiş, havalarda gezer Eva)
NİL... Eva NiL olunca sanki ilaç markası gibi oluyor ama bilemedim:))
NİLDA... Bunu da yeni keşfettim ama pek mi uyduruk:) Kadın savaşçı demekmiş! Bizim zeyna gibi olmasın
ELA... Eşim çok beğeniyor, kızın gözleri ela olursa tadından yenmez ama Eva Ela da çok yakın,daha öncede demiştim ilkokul kitaplarındaki "eva ela elele hadi beraber gezmeye" gibi abuk fişleri hatırlayor
LEYLA... Klasik! Eşimin anneannesinin adı.Menekşe gözlü hoş hatunmuş.Eva ile yanyana nasıl gider bilemedim.

Selin ismi vardı ama şu bizi ortada bırakan kuzenlerin kızının adı olduğu için vazgeçtik:)) Ceren var ama böyle içime sinmedi.Uyuz kızlar Ceren olurmuş gibi:))
Beril var ama o da yabancı gibi duruyor ama telaffuz burda da kolay koko sizinkinin diğer adı Beril miydi sanki öyle hatırlıyorum.

Yani sanırım bunlardan seçemezsem ya koymayacağız ikinci isim ya da hastanede uydurcam bişiler 2.isim derdinde değilim ama memlekete dönersek çok el gibi kalmasın diyor babası,soyadımızı da biliyorsunuz hep garipseniyordu dışlanmasın bebeee

bu cok guzelmis koko, annem gelince son bi kez baby r usa bakip, bu tarz bisey bulamazsam aliyim ekledim fav. ben de kundaklik kocaman biseyler aldim 2 tane ama hic bir fikrim yok nasil kullanilir ne edilir.

marlin ceren'i ben de sevmiyorum ama nil ismini cok severim. nil, nur, selin sevdigim isimler. selini'i elemeseydiniz selin derdim ama simdilik oyum nil'den yana :)

Biz deryanin yanina bir gobek ad hala dusunuyoruz, herhalde beril olacak. Siz de beril koyun gobekadas olsun kizlar :) yalniz eva beril .... (....=soyad) seklinde soyleyince tam ismi kulaga cok iyi gelmiyor sanki.
Yazdiklarindan leyla olabilir, hem klasik hem ingilizce soylenmesi kolay eva leyla oluyor guzel, ben dusundumdu, derya leyla yan yana cok super olmadi :). Bir de mina ve eliz olabilir. Mina dusunduktu ama bir kesimin populer isimlerinden, cocoga isimle yanlis association vermeyelim diye vazgectik.

Leyla diyorum, son kararim :)

ben ela dan yana kullaniyorum oyumu :)))

İlk bir, bir buçuk ay kundak yapabilirsin. O dönemlerde sıçrayıp uyanmalar çok oluyor çünkü, kundak engel oluyor. Kırkı çıktıktan sonra yavaş yavaş azalıyor sıçramalar. Ondan sonra da kollu tulumlara geçiş yaparsınız. Belki gözden kaçırmışsındır uzun kollu tulumlar var.

nil disindaki diger tum isimlerin eva ile son hece benzesmesi oldugu icin belki biraz tuhaf olabilir...benim de oyum nil'den yana....ya da baska secenekler sun bize sonu ''a'' ile bitmeyen:))

Herkes birşey beğenmiş:)) Cemrecik haklısın sonu hep a ile bitiyor! ama işte bulamadım başkakiii oylarınız için teşekkürler,değerlendirmeye alınmıştır:))
buarada minicik evi temizledim topladım canım çıktı,kok sen koca evle nasıl baş ediyorsun:))

kundak iyi degil diyor bir kisim da, biraz gevsek sarmak lazim belki. aslinda uzun kollu pijama tarzi seyler gordum ama ya ince ya kotu polar gibi kumas. yine bisey ortmeli gibi hisseder insan onlarla. bir sekilde sicak tutucaz artik :)

kundak iyi degil diyor bir kisim da, biraz gevsek sarmak lazim belki. aslinda uzun kollu pijama tarzi seyler gordum ama ya ince ya kotu polar gibi kumas. yine bisey ortmeli gibi hisseder insan onlarla. bir sekilde sicak tutucaz artik :)

Bana kalsa örtmem ama annem kesin müdahale eder,bebe bunlar ayakları üşür,gaz olur der.Ben kendim yanık biri olduğum için öyle alışsın istiyorum.Ama tabiki üşütüp hasta etmemek lazım.Annem az uğraşmadı benle, kızım içine atlet giy,ayağına terlik,düşük bel pantolonlarla üşüteceksin hep bel açık:)) Evde şu an cam açık oturuyorum, ısıtıcıyı açmadım,yemek yapınca ev hamam oluyor,malum hap kadar olunca.Şimdi annem ve bebe için ısıyı yükselteceğiz ben don atlet gezerim artık)

Buradaki hazır kundaklarda da kundak yapma stillerinde de bacaklar bayağı serbest kalıyor, bacakları sıkı sıkı sarmak yok. Çok zararlı olmasa gerek. Önemli olan kolları sabirtlemek ve uyumazken serbest hareket etmesini sağlamak. 7/24 kundak da olmaz.

Koko sizinkiler geldi mi? Benim anne de yarın akşama burda olacak inşallah.Hepimiz anacıklarımıza sağlıkla kavuşalım inşallah sonra da bebelere:)

Gozunuz aydin kizlar, anneler gelmis super haber valla sizlerin adina cok sevimdim birazda duygulandim..gurbet olunca insan acaip oluyor..neyse az kaldi valla merakla ve sabirsizlikla bekliyorum bende kuzularinizi. hadi hayirlisi ile gelir kuzularda bir guzel bayram yapariz burda bizlerde..

Valla bizim de a ile bitme sorunu var, derya'nin yanina ela falan diyorum ama iste a a a aaaaa...

ya koca evle bas etmiyorum normalde, yukarida yatak odasi disindaki odalar normalde hic girilmiyor bile. iste dun o odalara da el atinca geberdim, cok derin de bir temizlik yapmamama ragmen. turkiye'de kadinlar hamile hamile hali yikamaktan duvar pencere silmekten bahsediyorlar, aklim almiyor!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…