Amerika'da Hamilelik

37. Haftada doktor dogum yapmamin iyi olacagini soyledi bugun. Hatta az once, bu postu hastanede yaziyorum arkadaslar. Annemin biletini dun aldik, bu durumda eger erken dogum yaparsam annem dogumdan cok gec gelecek.. Ay allahim!! Soka girdim resmen ..

neden boyle birsey istedi doktorun esintos

Aaaaaa... 37. Haftada erken dogum sayilmitor artik, o acidan endise etme ama annen yetisemeyecekse o kotu. Detay versne, neden soyledi mi? Bileti daha one alamiyor musunuz, ne kadar erken gelebilirse kardir.

Koko marlin gozunuz aydin.

Silgi sizinkiler geldimi ?

Ben3 gundur Lara yi yataginda yatirmaya alistiriyordum ve sonunda zafer benim oldu.
Cok agladi kuzum cok icim sizladi ama onun iyiligi icin dayandim.

Doktor randevumuzda carseat te yatiyor crib i istemiyor deyince kadin noooooooo carseat te basi one dusuyor oksijen alamaz dedi.

Artik yatagimizda yatiyoruz cok sukur.

Ben yeni yeni farkediyorum birseyleri.Annem lara yi eve gelir gelmez kolunda sallamaya basladi cocuk doyuyor azicik vizildayinca annem aliyor eline pis pis pis pis salliyor.Tabi geceleride bana kaliyor lara bende sallamayinca agliyor cocuk butun gece.

Annemle konustum ve lutfen sallama cunku ben lara yi sallayarak buyutemem sen gidince ne olacak diye anlattim ve eve sallama yasagi getirdim resmen gizli takip ediyorum :) sallanmayida unuttu bu 3 gun icinde .doktor 6 haftaya kadar ne yaparsaniz ok. Fakat 6 haftadan sonra cok zor vazgecer dedi.

Simdinsallanmadan yataginda uyumayi ogrendi.

Hastane hikayelerimizde var annemle :) hemsire skin to skin yaptiriyor bize abnem arkadan cocuga battaniye ortuyor :)

Doktor cocularin vucutlarinda bizim gibi su cok yok terlememesi lazim diyor annem orttukce ortuyor ben aciyorum.

Doktor aglamaktan cocuga birsey olmaz sayet sattlerce aglarca ve bisey yemezse sorun vardir diyor benim zilli birazcik aglasa annem hemen cocuk katiliyor diye kucagi aliyor :)

Gobegin dusmesi icin burada bir ilac vermiyorlar tr.de veriyorlarmis anneme anlatiyorum yooook diyor vermeleri lazim:)

Babasi ben bakiyorum cikin disari gezin biraz diyor yoook bende kalacam diyor yahuu babasi diyorum elin adami degil birak baksin evladi onun.
Annemi aldim karsima bak anne dedim sen iki cocuk buyuttun tabiki cok tecrubelisin ama ben bu sekilde cocuk buyutmek istemiyorum soguk havayada alissin mikroba da sallamadan yatagina koyarak uyusun istiyorum.Aglayinca hemen kucaga almak istemiyorum vs....

Bu konusmayi yaptiktan sonra inanin sutum bollasti megerse ben strese girmisim resmen.

Simdi geceleri rahatim Lara yi kouyorum yatagina 3 saatte bir emmeye kalkiyor sadece bende uyuyorum cok sukur.Sonunda cozdum olayi :))

Kizlaaaar sizinde basiniza benzeleri gelecek :) hastane maceralarina hazirlikli olun cunku annelerin cocuk yetistirmeleriyle buradakilerin cok ters ve bunu anneler anlamak istemiyor.
Esintos doktor neden oyle dedi ? Neden erken dogum?

Ooooh, ne guzel haberler esra! Duzeniniz oturuyor artik, cok sevindim.

Anne konusunda seni cok iyi anliyorum, ve korkarim benim de basima gelecek. Bu konusmayi daha erkenden yapayim ben bari!

3 saatlik uykularin hayirli olsun!

Cnm sagol Mahir cok sukur iyi simdi teyzesi, dusunmen yeter bizim icin tsk ederiz cok manidar olduk..sen nasilsin nasil gidiyor, kizin nasil ...birde ismi ne olcak karar verdinizmi ?

Ohh cok sukur hersey yolundaymis sevimdim ins sonuca kadar hep iyi gider ve tabiki guzel bir dogumla tamamlarsin ins...
Baby shower in umarim cok guzel olur, Derya Beril kizimizin sanina yakisan bir eglence olmasini diliyorum cnm

Ayy ciddimisin ne guzel, cok hos oldum yaa,..allahim ins tamamini erdirir saglicakla..hadi bakalim gelsin bebisler

Facebook mailine göz at) oraya yolladım, affet bizi teyzesi:))

Kacar mi cnm hemen baktim, cok hos olmussun valla duygulandim giz ,,ne bag kurulmus meger aramizda,farkinda olmadan cok baglanmisim sizlere yahu
Tsk ederim tekrar tekrar

Oyy anaya bak sen, tam bizim analarimiz hic farkli degiller birbirinden..yavrulari kac yasina gelirse gelsin hep minik kuzulari saniyorlar yinede..Tekrardan gozun aydin cnm cok sevimdim sagsalim kavusmaniza,allah sizlerin muhabbetini bol etsin cnm
Carsm gununki randevun icinde bol sanlar cnm hayirli haberlerle gelirsin ins

esintos doktorlari dinleyeceksin mecburen.saglikla kucagina alirsin ins.umarim bir sorun yoktur. Allah yardimcin olsun.

Benimde hamileligim seninki gibi oldu, surekli scan ve monitor aliyordum.. cok sukur 38+5 de dogum yaptim..hastanenin bu kadar titiz takip etmesi cok iyi ...
37. hafta erken degil bebegin dogumu icin cnm, bu yuzden hic sikinti etme..relax olmani tavsiye ederim, stres seni cok yipratmasin cnm yazik o miniginede...umarim anneninde biletini one alabilirsiniz ama olmasa bile hic gelememesinden gec gelmesi daha iyidir

Daha önce söylemiştim, benim kızım biraz hatta epey küçük olması gereken haftasına göre. Kilo alamıyor fazla, bende zaten haftalardır 1 gr bile kilo alamiyorum. Doktorlar sebebini cok arastirdi, bisey bulamadılar, bebeği de beni de kontrol altında tutuyorlar, nst, ultrason vs. Bebek anne karninda buyumedigi icin doğarsa daha iyi buyuyeyecegini sanıyorlar sanırım. Doktor benim gibi vakalarda erken doğumun daha iyi olduğunu, bebeğin doğduktan kısa süre sonra daha iyi geliştiğini söyledi. Kısa surede kızımın toparlayacagini soyledi. Ama eğer 37. Haftada baktık ki büyümesi iyi gidiyor, belki de gerek kalmayacak doguma ama siz kendinizi 37. Haftaya dogum olacak gibi hazırlayın, 3 haftanız var dedi. Arkadaslar benim hemen bebeğin kıyafetlerini yıkamam lazım. Eksiklerini acil tamamlamalıyım. Koko- silgi-Marlin. Bu gidişle sizinle aynı doneme denk gelicek benim kızımda. Aslında hiç istemiyorum erken gelmesini ama onun icin böylesi daha iyi olacaksa gelsin, basımın üstünde yeri var

Melegim bizde iyiyiz cok sukur canim yarin randevumuz var insaallah guzel seyler duyariz. Bizde isim yok hala ya calismalardayiz ama zor ismis :26:

Esra, ne guzel ya duzene giriyor demekki laracik cikti jetlag den seninde ustun katkilarinla

napiosun peki simdi cribine koyuyorsun uyuyor mu oylece ?

Birde birsey sorcam ya cribini nasil ayarladin. sizinle ayni odada mi yatiyor ? cribin onunu acip yatgaina mi yapistirdin yoksa normal kenarda mi duruo? anlatabildimmi ya :26:

esintos canim doktorlara teslim olmak her zaman en iyisi bizim ilk tecrubemiz ama onlarin kim bilir kacinci. hem zaten cocuk artik full term olmus oluyor. senin hasretin daha kisa surecek oyle dusun :))

simdi sakinlesip yetistirmen gereken islere odaklan bir de annenin biletini one alma imkaniniz yok mu?

Esintoş, senin de doğum bizlerle aynı ana denk gelecek.Topikte heyecan dorukta olacak 2-3 haftaya.İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız yavruları.37.hafta herkes demiş zaten erken değil, ikiniz içinde nasıl hayırlıysa inşallah öyle olur.Bileti de değiştirebilirseniz çok güzel olur sende annen yanında olursa rahat edersin.

Meleğim gerçekten hepimiz aile gibi olduk.Esra anneme anlatıyorum, daha bugün diyordu arkadaşın yazmış mı bebek ne durumda car seatte mi uyuyor hala diye,yok yazamıyor dedim birkaç gündür bebekle zor kızım diyor:) söyleyeyim artık Lara yatağındaymış diye o da rahatlasın:) Bizler de annelerle çatışacağız gibi.Bizim ev gerçekten çok sıcak.Küçük ev,ara kat,camlar çift cam,yerler halı,mutfak açık,yemeklerin ısısıyla bile ev hamam gibi.Isıtıcı açmıyorum bile çoğu zaman.Anneme diyorum oda sıcaklığı hiçbirşey yanmadan bile 22 derece falan hafif yakarız hamam gibi yapmayalım odayı, olur diyor ama bebekler çok üşür kızım diyor.Ayaklarını illaki korumak lazımmış,ayaklardan üşürmüş:)) Bana bile şimdiden diyor, belin açıkta kalamsın sancın olur.Sürekli üstümü belimi örtmeye çalışıyor Ama düzeni tutturman çok iyi olmuş Esracım.Benim annem sallamaya karşı ama zırlamalar çok olursa dayanamayıp her yöntemi deneyebiliriz:) Dur bakalım biz neler göreceğiz.

Biz de bugün hastane çantamızı hazırladık artık.Şimdi yarın yatağını süsleyecek mişiz:) Bir de halıları dezenfekte olayına girişmek istiyor annem:) ayrıca gelenler için ayaklarına galoş bulalım diyor,amazonda buldum.Başka nerelerde satılırki? gelenlerin ayaklarına giydireceğiz mecburen:) her yer halı olduğu için temizliği sor oluyor.Evde ilk günümdü ama hafif bir yürüyüşe çıktık,evde de sürekli hareket etmeye çalışıyorum.Ayaklarım bileklerim şişiyor benim,su da içmeye çalışıyorum ama.Ayrıca wc ye gitme sıklığım daha da arttı.Şimdi yazımı burada bitiriyor yine wc ye gidiyorummmm:))

Son düzenleme:

beraber doguracagiz ne guzel, insallah her sey yolunda gider! Isleri biraz erkene alman lazim olacak ama kendini cok yorma, yavas yavas. Alisveris gerekiyorsa amazon'a aban, dukkan dukkan dolasma. Kiyafetleri yika ama utulemeye kasma. Cok yorma kendini, bebekler etkileniyor, ben birkac gundur temizlik bilmemne kosturdum, resmen hareketleri azaldi. Yakin arkadaslarin varsa yardim da isteyebilirsin. KEske annen hemen gelebilse, cok yardimci oluyorlar son hazirliklar icin.

Melegim bana kizacak ama benim canta hala hazir degil :)) Yani buyuk olcude hazir ama hala bir gecelik takimi ve bebisin kiyafetleri yikanacak. Biz de bugun yatak takimini falan yikadik ama hemen yerlestiremiyoruz cunku mobilyalar yeni geldigi icin biraz kokuyor, odayi havalandiriyoruz, koku gecince doseyecegiz. bebisin kiyafetlerini yikamak icin de kokuyu bekliyoruz, cekmecelerde kokmasin tertemiz kiyafetler.

marlin'cim biz bebegin ve bizim odayda gecen gun halilari yikadik, bayagi memnun kaldik. Carpet Cleaners | Rent Steam Carpet Cleaners from Home Depot Tool Rental bundan kiraladik. daireniz kucuktur hemen yaparsiniz. bizim burada hava cok kuru hemen kurudu 3-4 saatte, sizde biraz uzun surebilir ama kuruyor. ben gelenlere ayakkabilari cikarttiracagim, kusura bakmasinlar. baby shower'da ne yapacagim onu dusunuyorum. acaba ayakkabiya izin versem de partiden sonra alt kati da mi yikasak... bilemedim.

senin cis sıklıgi arttiysa bebek inmeye baslamis olabilirrrrr!!!

Ztarcim emzirip yada mama verip gazini cikariyorum zaten lara da uyku moduna geciyor karni tokken sonra cribine koyuyorum.
Aksamlari 3 saate yakin huysuzlugumuz oluyor gunduzleri daha rahatim.

Crib bizim odada yatagin yaninda seneye diger odada yatiricam simdi daha cok kucuk.

Crib i yatkla birlestirmedim hicte dusunmuyorum yapmayi.Sanki bizim yatkta yatiyormus gibi olacak.

Son randevuda doktorda yataginda yatirirsan 2 yasina kadar vazgecirtemezsin dedi .

Koko sen crib aldinmi ?

Marlinci hastanede bana bebeklerin elleri ayaklari puppy ler gibi soguk olur endiselenme sadece karin kismini sicak tut dediler.

Ben evde surekli cok ince pamuklu receiving blanket dedikleri seyle karnini sariyorum corabini giydiriyorum eldivenleri takiyorum sapka surekli takmioruz sadece banyodan sonra bir iki saat takiyoruz cunku lara nin saclari terliyor.Babasina cekmis.

Bu arada kizimin sadece kulaklari ve dudaklari bana benziyor geri kalan her yeri baba huyuda dahil :)

Crib aldim Esra, senin actigin yoldan gittik, walmart'tan online aldim. Yine carter's in ama baska bir model, woodhaven (bunun dresseri daha bir benim istedigim gibiydi cunku). Dun kurduk iste, crib degil de dresser kokuyor biraz, o kokuyu gidermeye calisiyoruz odayi havalandirarak. Bir an once gecse de yerlestirsek hevesi icindeyim! O odaya 6 aydan once gecmez herhalde tabii, bugun annem packnplay'i de guzelce temizledi, onu yatagin yakinina, bizim odaya yerlestirdik. Ona mattress alacagim baby showerda gelmezse. Butun ana kucagi su bu oyuncaklarin salincaklarin bez kisimlarini cikardim yikadik, kuruyorlar simdi, her sey mis kokuyor!

Ya yerim ben o minik puppy lara'yi. Saclari uzayinca belki seninkilere benzer :) Ben de cok merak ediyorum bizimkiler neye benzeyecekler.

Yazdiklarindan o ilk paniklerin gecmis gibi gorunuyor, cok seviniyorum senin icin. Darisi basimiza!

esintos hic uzulme 37 hafta diger arkadaslarin da yazdigi gibi gec degil. bana 36'da doktorum cok guzel bir hafta, artik dogsa da bebekte sorun olmaz demisti. insallah senin de guzel haberlerini aliriz. ikiz bebekler daha erken doguyor ve minicik oluyorlar mesela. inan teselli degil, hepimiz ayni endiseleri yasadik. cok tartiyor ve dusunuyor insan herseyi hamileyken. ama basimiza gelene razi olucaz artik yapacak bisey yok. ben de dogum yaklastikca kendimi kurbanlik koyun gibi hissediyorum mesela :) korksam mi sevinsem mi bilemiyorum yaklasmasina. sen de birkac gune bu fikre alisicaksin ki belki de gerekmez demis. hakkinizda hayirlisi ve en guzeli olsun..

esracim geldi bizimkiler de. ben su an onlari memmnun edicem diye cirpiniyorum, onlar da beni yormamaya calisiyor ama ben israrlarimla yine herseyi kendim yapmaya calisiyorum, artik dogumdan sonra gucum kalmayinca pes edicem :) lara'nin carseat olayi ciddiymis demek, neyseki doktora sordunuz. islerin yoluna girmesine sevindim, daha da duzelir bence sen beceriklisin :)

koko, marlin ben de gece wc'de yatacak seviyeye geldim. gobek de dusmus baya, annem diyor bgun. korkuyorum cok. bakalim ne zamanlar gidecez doguma. ya ben hic hazir hissetmiyorum kendimi, o cesaret gelmedi hala.

esra kundak yapiyor musun? ne kadar yaptin ya da? bebegi nasil uyutuyorsun bir de, ne ortuyorsun?

Silgi cim Lara kundaktan nefret ediyor :) eli ayagi masallah kipir kipir.bugun ilk defa aldigim kundak seklinde gece yatarken kullanilan polarina koydum ( neyse adi onun :) ) ama hic rahat degil elini aradan cikarmaya calisior sipa :) kesin gecenin ilerleyen saatlerinde c ikaririm ben onu.

Ben battaniyeyi yarim kundak seklinde kollarinin altindan sarip yatiriyorum.Hastanede uzerini battaniye ile ortmeyin yuzunu kapatir dediler korktum bende mumya gibi sariyorum.Evin sicakligida cok iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…