Amerika'da Hamilelik

Alize hosgeldin aramiza; insallah oglunu saglikla kucagina alirsin. Koko hazirliklar tamam mi; bugunu de guzelce atlat artik biraz dinlenip Deryayi beklemeye baslarsin:)
Silgi aklim sende,gelisme var mi? bizim tikican gelmeye niyetli mi:) benim gobek inmedi daha bence; midem yanmiyor istedigimi yiyip iciyorum ama oyle bir dusus de goremiyorum.Ama yerinin daraldiginin farkina vardi bizimki heralde hareketlerini yine devam ettiriyor ama bir koselere dayanip topac gibi orda kaliyor:) simdi elimizin altindalar 1-2 haftaya kucagimizda olacaklar insallah.

Biz annemi gezdirme derdine dustuk bu sayede bende hareket etmis oluyorum.Bir de Tr dekilere hediyeler aliyoruz.Eva dogunca firsat olmaz diye o yokken son gezi alisveris turlarimizi tamamliyoruz.Annem tum evi dezenfekte calismalarina devam ediyor; ayrica hasret duyulan yemek listesini gun gun yapmak icin olusturuyor:) su an ilgi benim uzerimdeyken firsati degerlendiriyorum.

Hosgeldin alize, guzel bir ucuncu trimester ve kolay bir dogum diliyorum simdiden!

Hazirliklar devam ediyor, annem mutfakta son bir iki sey hazirliyor (saymayayim simdi). Ortaligi topladik biz de, her sey hazir. Arkadas gelir birazdan suslemelere baslariz. 2-6 arasi olacak zaten. Snrasi artik derya kuzusu beklemece, odasini duzmece.

Bizim kiz o topacligi cok yapiyor, kicini dayayiveriyor sag kaburgamin altina! Ya inanamiyorum 20 gun icinde 3 bebek gelecek!

Silgii, arada update gec! Nisan miymis o gelen?

Benim hamileligim simdilik yolunda cok sukur.calisirken pek zorlanmiyorum ofiste oldugum icin ama is yerim eve 1 saat uzak oldugu icin bazen donuste trafikte yoruluyorum.bugun kutuphaneden 3-4 tane kitap aldim.her ne kadar artik cogu sey internette olsada vakit buldukca bu kitaplari okumayi dusunuyorum.sen ne zamandir usa"desin?forumda o kadar cok sayfa varki o nedenle hepsini okuyamiyorum o nedenle soruyorum😊 senin due date ne zaman? Eskiden mezun forum vardi amerikaya geldigim ilk yillarda oradaki hamilr forumuna bazen bakardim.simdi onlardan biri oldum.zaman cok cabuk geciyor

Marlin hosbulduk.sanirim senin dogum baya yakin.benim de annem gelecek insallah.gecen ay biletini aldik.

Hosbulduk kokopelli.bizim bebek gelenr kadar sizler tecrubeli anneler olacaksiniz o zaman ins.ne guzel

alize hosgeldin, bebegini saglikla kucagina almani dilerim..

kusura bakmayin haber veremedim, vakit olmadi hic.
bende henuz bir gelisme yok, o bahsettigim seyden sonra gece karin agrim oldu ama ondan sonra kesildi. cananin dedigi gibi ikinci bisey de gelmedi. doktoru da aramadim, agri sanci yok hic cok ilginc.. bir anda gelir belki, bebegin hareketlerini takip etmeye calisiyorum duzenli yapamasam da.

koko bakim olayin husranla sonuclanmis, uzuldum. bunlari dusunerek korkudan ben gidemedim, kendim hallettim korktugum gibi de olmadi.
baby shower bitty mi acaba?

marlin sende sanci var mi? dolasiyosun bol bol oh :) ben dolasmak istiyorum, annem benden panik ciktigimiz gibi donuyoruz.

Hakkinda hayirlisi olsun Silgi. Saglicakla kucagina alirsin insallah. Annen de geldi sanirim, stres yapacak birsey de kalmamis. Eger dogum olursa Ne guzel kavusacaksin bebegine, ocak degilde aralik annesi mi olucan sen simdi )

sagol esintos :) aralik gibi olabilir dedi doktor ama ocak icin israr edicem cok buyuk sorun yoksa. hayirlisi olsun. sen nasilsin? hala ayni sekilde 37. hafta mi diyorlar? bir de avatarindaki nedir? hep sorucam unutuyorum :)

kizlar isim bulamadik, hepsinden vazgectik. aklinizda guzel erkek bebek isimleri var mi? turkce karakter icermeyen, tercihen 4 harfli.. bebek gelecek ama ismi yok hala :)

Son düzenleme:

benim due date'e daha cok var, bat 12-13 aralik gibiydi...
mezun forumu unutmusum ben, iyi oldu hatirlattigin...
dogrudur, yol yorar insani...ama ne de olsa riskli donemleri coktan geride birakmissin, o yuzden sorun degildir senin icin...
benim 6 yil oldu geleli..once master yaptim, bir sene ara verdim ve sonra doktoraya basladim...simdi tez asamasindayim...bu spring sonu bitirmeyi planliyordum ama fall donemine sarkacak gibi...

Silgicim tabi Ocak'ta doğsa daha iyi ama aslında sağlıklı olsun da Aralikmis, Ocakmis hiç farketmez aslında. Benim durumumu sormussun, gittikçe gariplesiyor, haftada bir olan ultrason ve nst önce haftada ikiye sonra haftada üçe çıkartıldı. En son cuma gunu nst de bebeğin kalp atışı bir kere düştü diye beni 7 saat daha nst de gözlem altına aldılar. Eğer gidişatı begenmeselerdi hastanede bile kalabilirdim, neyse ki kızımın kalp atışları 7 saat boyunca cok iyiydi, ben de çıkıp eve gidebildim.
Buarada cuma gunu ultasonda tekrar bebegin kilosunu ölçtüler, kızım son 10 günde 350 gram daha almış, 1892 grama kadar geldi. Dua edin nolur, biraz daha büyüsün
Avararimi merak etmissin Towelartfil. Yani havlu ile yapılmış fil) Google a towel art yazarsan daha iyi anlatmis olurum, bu yaz tatile çıktığımızda oda görevlisi her oda temizliğinden sonra ayrı bisey yapiyodu, onlardan biri bu da )
Buarada ben sana bir de erkek ismi önereyim ; KEREM )

Emreeeeee!
Bizim shower bitti biraz ortalığı topladık. Güzel oldu, biraz yorulsak da pek eğlenceliydi. Fotograf albüm yapıp link yollayayım, eşimden fotoları alayım da.

Silgi Berk isminden vazgectiniz sanirim.Eren de guzel isim.Ayyy ne zordur yaa karar verememek :) Benim kadar kararsiz biri nasil isim konusunda kararsiz kalmadi hic anlamiyorum.Neyli dondurma yesem diye 10 dakika dusunen bir hatunum halbuki :)

Marlin Nil ismi cok hosuma gitti benim :) Ne guzel yaa hic panik olmuyor annen Silgi nin annesi gibi benim annemde cok panik:)
sagolsun yemegimizi hergun yapiyor ( nasil buyuk bir nimet bizim icin ) Isimizi kolaylastiriyor.Ben yarim saat nefes almak istedigimde banyoya girdigimde filan Lara ya goz kulak oluyor.Altini degistiriyor ama biberonla beslemek gerektiginde yapamiyor malesef iki kere denedi bizimkinin bogazinda takildi eli ayaga titredi bana verdi hemen.

Geceleri 2 yada 3 e kadar esim bakiyor ben emzirmeye kalkiyorum doymuyor tabi kuzum bazen benim sutle 1 saat sonra biberonla besliyor esim.Sabah 5 te ben kalkiyorum .Gunduzleri donusumlu yapiyoruz.Bazen benim sutum cok sasirtiyor bol geliyor doyuyor yavrum.(iyi uyuyabildiysem)
Esimde aksam 7 gibi aliyor benden 2-3 saat uyuyumda sutum olsun diye.

Beni dusunduren ben ise dondugumde annem bu panikle nasil bakacak Lara ya.Esim evden calisiyor ama arada bir gitmesi gerekiyor.Ayy dusundukce uykularim kaciyor.Anneme bize nasil baktin diyorum :) sonra dusunuyorum uzerinden 30 kusur yil gecmis unutmus yasta almis zaten panik .Fazla birsey bekleme Esra diyorum. yemegimizi yapiyor derliyor topluyor Lara yi
gozluyor Allah razi olsun diyorum .
Bazi arkadaslarin annesi bebek yeni dogdugunda alir yikar korkmadan ne yapacagini ogretir nasil tutacagini gosterir yaa bizde tam tersi :) Gerci ben bunlari bilerek annecigimi cagirdim bana supriz olmadi yani.Ablam anne gibidir :) hic korkmaz herseyi take care yapar da 2 cocukla gelemedi.
Bende esimle yavas yavas ogreniyorum iste cocuk bakmayi.Allah tan bana cok yardimci ve cesaretli.Beraber yikiyoruz pakliyoruz cimcimeyi :)

Ne cabuk geciyor zaman Sali gunu Lara 1 aylik olacak cok sukur Allah a.Kizlaaar cok heyecanliyim sizler icin.Arka arkaya 3 bebis geliyoooooooooor:)
Canan cim sen nasisin ? Berfin kuzum nasil ? Op onu guzel gamzesinden.

Alize hosgeldin aramiza :)

Koko guzel gecmis babyshower sevindim.Kizimin cadiligi gecse bende parti yapicam evde yakin arkadaslarla.
Herkesten hediyesi geldi zillinin tesekkur partisi olur.
Tr.den bir arkadas Lara icin online karanliklata gosteren kameradan alip gondermis.Ev kucuk ihtiyacim yok diyordum ama varmis.Nasil isime yaradi.

Benim ki uyaniyor kizlar mizildanmaya basladi.Herkese iyi haftasonlari :)

iyi pazarlar herkese;

Koko baby shower guzel gecmis;fotolari merakla bekliyoruz.Bugun iyi bir dinlenirsiniz artik.Silgi daha dogurmamissin guzel:) haftaya kontrolunde daha belli olur bence; ben nst girmiyorum; gecen zorla soz alip girdigim ultrasondada bebege bakti; ne suyuna ne placenta durumuna bakti yani belki de bakti ters bir durum olsa soylerdi bana birsey demedi:) sadece daha zamanin var dedi.Silgi yani biz zorla ikinci ismi bulduk siz hepten vazgecmisiniz:) o zaman benim gibi bir liste yap burda oylamaya sun sekerim ama benim onerebilcegim isimler:
Eren; Kaan; Arda; Ege; Onur;Ozan; Kayra (benim favorimdi soyadimizla uyumluydu) ; emir; uras;aras gibi cesitlemeler:) sarp; pars gibi yeni tikican isimler...soyadinizla da uyumuna bak;icine sinenleri yaz bize bizde fikir belirtiriz.

Esracim sen hamarat bir anne oldun;annen donse bile sen herseyini oturmus olacagin icin zorlanmayacaksin.Benim anne de her anne gibi panik ama bebek konusunda antremanli;ablamin kizi neredeyse iki yasinda onun bakimiyla ilgilenmisti epey;ama ilk torunda onun da panikligi vardi:) bakalim bizi neler bekliyor. Ben de yuruyusleri biraktim 2 gundur hava soguk annem azicik ciksak donelim usuteceksin diyor; montumun onu kapanmadigi icin yeni mont falan almaktan bahsediyor surda doguma ne kaldi diyorum:) usutursen sancin cok olur diyor;ayaklarima zorla corap giydiriyor.Ama biz bu cekismeyi hep yasariz;kendisi sicagi seviyor ben daraliyorum halimiz komik yani:)

Esintos insallah kizin saglikla dogacak;hepimiz guzle haberle topigi senlendirecegiz.

Silgi ve koko karninizdaki sertlesmeler artti mi? benim iki gundur sanki artti gibi tas gibi oluyor karnim;uzun surede sanki oyle kaliyor; bu kasilmalar sanirim; belime cok agri vermiyor; sizde durumlar ne alemde

Silgi ve koko karninizdaki sertlesmeler artti mi? benim iki gundur sanki artti gibi tas gibi oluyor karnim;uzun surede sanki oyle kaliyor; bu kasilmalar sanirim; belime cok agri vermiyor; sizde durumlar ne alemde

bende de kasilmalar bir haftadir artti, uzun sure tas gibi kaliyor ama bel agrisi yok. bugun karin agrisi basladi ve cok fazla yorgun hissediyorum.

evet saglikli olsunlar da.. insallah daha fazla kilo alir ama yine de iyiymis masallah. bir-iki haftaya alir daha bebegin. takip etmeleri de guzel, hergun gir bosver evde supheye dusecegine. zaten artik haftan baya ilerlemis, sorunsuz birkac hafta daha gecirirsen tamamdir. sonra senin guzel haberlerini aliriz :)

kizlar isim onerileriniz icin sagolun, benim de aklimda olan isimler bunlar aslinda. artik bebisi kucagimiza alinca birini koyucaz.

esra 1 ay oldu demek lara, baya buyumus masallah fistiga :)

Hosbulduk Silgi ve Esra,

Esra sen ne guzel bebegine bakacak anneni getirmissin. benim annem de gelecek ins ama ramazandan once donmem gerekir dedi. ben ise baslayinca ne olacak daha dusunmek bile istemiyorum.cunku dusundukce icinden cikamiyorum

Merhaba kizlar uzun zamandir bakmiyordum buralara biliyorsunuz ultrasonda bebegi goremedim bos gebelik olabilir tekrar kan alicaz ve tekrar ultrasona bakicaz demisti doktor ve kan degerlerim 2 katina cikinca bi kez daha ultrason istedi ama biz onu o hastanede yaptirmadik ayin 28inde evimin yakininda bi hastaneye gidicem orada doktor muayene edecek vs vs hala bilmiyorum yani bebek var mi yok mu Herseyin hayirlisi tabi saglikli olmayacaksa hic olmasin.Ayrica vatandaslik icin doktor kontrolune gittim derimin altina bisey enjekte ettiler tuberkuloz testi o da pozitif cikmasin mi haydaaa bi de verem miyim dedim doktora deri testinin pozitif cikmasi o anlama gelmez sana ciger rontgenide cekemem hamilesin cunku dedi hamilelik sonrasi istersen kendin cektir dedi muayene etti ve bence bi sorun yok dedi ama beni aldi bi korku bebege zarari olsa doktor o riski goze almazdi degil mi?
Su siralar oyle psikolojim bozuk ki tum cevrem trdeydi ve burda dogru duzgun kimse yok skintidan patlicak gibi oluyorum bazen arabam var ama tek basima gezmek zevk vermiyor Umarim sizre gelismeler daha ic acicidir arkadaslar

mamun,

tuberkuloz testi turkiye'den gelenlerde cogunlukla pozitf cikiyor. yani verem degilsindir dert etme. esimde de pozitif cikmisti. insallah bebegin de sagliklidir ve iyidir. tek dolasmak zevk vermez bilirim ama alisirsin belki zamanla. bebegini dusun huzurlu olmaya calis.. Allah yardimcin olsun.

Cok sagol Silgi

Hersey yeni simdi benim icin sifirdan bi hayat burada bebek olayi bi kesinlessin esl kursuna gideyim diyorum ingilizcemi ilerleteyim hemde vakit gecer siz nerelerdesiniz bilmiyorum ama ben New Hampshire Portsmouth tarafindayim kisin buralar olu gibi resmen zaman gecmiyor

Vatandaslik icin saglik kontrolu/raporu gerekmiyor ki? Green card basvurusu mu yapiyorsun?
O deri testini sorun etme, biz turkiye'de verem asisi oldugumuz icin onlar mecbur pozitif cikiyor, verem degilsin korkma. Tabii hamile oldugun icin rontgen cekemezler. Yakin zamanda kimdi bizden biri de yaptirdi bunu, silgi miydi, hamile olunca doktor o formu farkli sekilde dolduruyormus, sorun olmuyor. Gerekli asilarin hepsini de olamazsin mesela, onlari aciklar doktor. Rontgen hamileyken kesin cektirmemen lazim. Bence dert etme, esimin kolu hala sis o testten.

Insallah ultrason sonucun guzel cikar, haber vermeyi ihmal etme.

Bende hicbir sey yok, karnimda sertlesme de olmuyor, gaz sancisi disinda sancim olmuyor, kasilmam olmuyor. Bizim kizin cikmaya niyeti yok mu ne Hala kicini kaburgalarima, bogrume dayiyor rahat oturamiyorum. Bugun biraz sirt agrim oldu o kadar, bel agrisi da degil, sirt! O sertlesmeler kasilmadir evet, ebe butun karnin toplasir sertlesir dedi. Ama duzensizse seninki de braxton hickstir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…