- Konu Sahibi citaknuray
-
super hemen hemen ayni gunler :) o zaman dogru hesapliyorum diyebilirim. ultrasonda bende 2 hafta gozuktu; 6 ve 7. doktor 7'yi baz alicaz dedi ve oyle bir tarih cikartti. bende haziran 14'te 2.kez gidicem. merak ediyorum neler diycek dr bu defa :)
silgicim benim bebiste mesela 1 hafta onden gidiyor.. 27 haziran vermisti doktor dogum icin, ama 1 hafta onden gittigi icin 20 haziran verdi.. dollenmeye gore haftalar degisiyor, anlamanin en kolayi boyle galiba..gunayydinnn everybody!
kizlar size bisey sorucam ya. benim son adet tarihim 1 nisandi, hatta 31 mart ilk spot... dr'a en son gittiigmde ultrasona gore 7 haftalik dedi ama 6 haftalik olmasi gerekiyodu. sonrada kafam karisti. ben 9 haftalik mi yoksa 10 haftalik mi hamileyim sizce? dr. dogum 2 ocak dedi mesela, online hesaplayicilar 6-7 diyor. sizin de fikrinizi aliyim, ona gore ortalamayi alicam :)
ne demek. umarim rahat rahat gelir girisini yapar. ben bir de basip yanlarina aldiklari bir mektup yazdim giristeki uscis officer'a gerekirse versinler diye ama sanirim ona gerek bile kalmamisti. aktarmasi var mi annenin? varsa nerede? amerika icindeyse valizini alip tekrar teslim ediyor ya, onu guzelce anlat kendisine, valiz ortada kalmasin :)
bazi anneler pek girisken oluyor (mesela kayinvalidem), hemen kendilerine bir badi yapip ona takilip hallediyorlar her seyi o kisinin yardimiyla. benim kendi annem-babam pek cekingendir, hic oyle baskasina laf etmezler, o yuzden kendi kendilerine halledebilmeleri icin elimden geleni yaptim.
insallah sorunsuz guzel guzel gelir annen, bize de haber ver, hosgelsin :)
Esra (ve bu konuda bilgili arkadaslar) size bir sorum olacak.
Benim yas 37, o yuzden buyuk ihtimalle amniyosentez onerilecek, ben de simdiden bu konuyu dusuneyim de son anda muallakta kalmayayim dedim. Prosedurun kendisini biliyorum ama kim yapiyor onu bilmiyorum. Kendi doktorunuz mu yapiyor yoksa amniyosentez uzmani gibi bir kisi mi oluyor, radyolog mu yoksa? Amerika'da doktorlarin yaptiklari amniyosentez sayisi ve amniyosentez sonrasi dusuk sayisi datalarini bir yerden bulmamiz, ona gore doktor secmemiz mumkun mu?
Bunu biraz da su yuzden simdi soruyorum: Sali gunu randevumuz var, benim hastaneyi aradim, en uygun randevuyu aldim -ozellikle "su doktorla randevu verin" diye doktor secmedim yani, cunku doktorlarin hepsi ayni derecede iyi ilgilendi onceden, hicbiri ile oyle "aman ille de bu olsun" dedirtecek kadar harika bir deneyimim olmadi. Ama mesela bu hamilelik takibimi yapacak doktorsa amniyosentez yapacak kisi, ona gore arastirip bir doktora takilayim diyorum. Gidince doktora da soracagim tabii ama sizlerin bilgi/deneyimlerinizi de duymak istiyorum.
Ayin 12 den sonra sana daha ayrintili bilgi verebilirim canim.Benim kendi doktorum kendi kliniginde yapacak.Bana 2 li test ve amniyosentezi uzun uzun anlattilar ben amniyosentezi sectim.Doktorum dusuk tehlikesinin cok az oldugunu soyledi.Insallah benim ve butun yaptiracak olan annelerin basarili gecer.16 haftalikken oluyor.Once Allaha sonra doktora emanet.Benim doktorum simdiye amniyosentez yaparken dusukle karsilasmadigini soyledi.Hatta bunu soylerken ayni biz turkler gibi kulagini cekip tahtaya vurdu :))
herkeslere selam kizlarr....
bizde bu sahane havada evdeyiz.. esimin sabahtan isi vardi, simdi geldi uyuyor.. dunde gece gec vakit geldi. haftasonu hayal oldu anlayacaginiz..bende bi is tutmamaya calisiyorum , iyice agirlastim. yemek yapmak iskence oldu..hep uyuyasim var.. ne olcak boyle halimiz. aslinda annem gelicek evi bi silsem supursem hic elim gitmiyor. Annemle yapariz artik gelince..
birde beni goren herkes karnin dusmus diyor. esimde sanki dogum cok yakin diyip duruyor.. hakkimizda hayirlisi ..
herkese mutlu haftasonlari
ablacim alisveris tam gaz gidiyor desene haftasonu.. benimde kocam bi uykudan kalksada gitsek. benimde bi kac eksigim var. cocugun kuvet icine file alicam, birde daha arabamizi almadik.. bakalim bu eksikleri ne zaman alabilicez. sen bu arada biberon falan aldin mi?
Sagol Esracim. benimkinin vakti gelene kadar sen coktan testi olmus sonucunu almis olacaksin, biz de deneyimlerini ogrenmis olacagiz. Umarim hepimizin bebekleri sapasaglamdir.
Bizim doktor bakalim ne diyecek, ne testler onerecek. Sirf okuduklarima dayanarak onceden yapilan ikili uclu bilmemne testlerini yaptirmayi dusunuyorum ben. Sonuclari tabii ki kesin degil ve "false positive" ihtimali cok. Bunu bilerek, istatistik bilgimi kullanarak sonrasi icin bir karar verecegim (ben vaktiyle ogrencilere bayesian updating anlatirken bu down sendromu ve false pozitif oranlarini odevde sormustum!!!). Eger cok dusuk ihtimal cikarsa amniyosentezi es gecmeyi dusunebilirim ama risk varsa amniyo olur, icimi rahatlatirim diye dusunuyorum.
Bir blog var ekonomistler yaziyor, onlar bir analiz yapmislar. Amniyo 35+ kadinlara yapiliyor ama en cok reddeden de onlar oluyormus, bu ekonomistler de sey diyordu: kadinlarin karari verirken genetik hastalikli cocuk sahibi olmak ve amniyo sonrasi dusuk riski arasinda secim yaptigini dusunuyoruz. halbuki bir faktor daha var o da kadinin hamile oldugu cocugu kaybederse tekrar hamile kalip kalamayacagi. 35+ kadinlarda bu oran daha dusuk oldugu icin dusuk riski almak istemiyorlar diyordu. dusununce cok mantikli geldi, cunku biz de neredeyse 1 yil ugrastik ve ilacla tedaviyle falan anca tutturduk. neyse ya, bu amniyo bahsini kapatayim, pozitif dusunelim her sey guzel olsun! senin guzel haberleri de bekliyoruz Esra!
kokopelli matematigim berbat ama anladim biseyler :) benim transferde 14.unde oldu, dolayisiyla 14'unde dollenmis embriyo yerlestirildi. tesekkurler bilgiler icin cok faydali oldu.
nuray sana da tesekkur :)
crazymom, emzik iyi degil diyolar? iyi mi ki acaba? su testleri de ins. sorunsuz atlatiriz. ben hamile kalinca tamamdir diyodum, asil stresler sonrasinda basliyomus :)
koko bu hangi blog acaba? bir de ekonomistler o blogda niye amniyo olayini tartisiyorlar? ekonomi doktorasi yaptigim icin ilginc geldi
bi de sen matematikci ya da istatistikcisin galiba...senin bana tezde cok yardimin olur biliyo musun?:86:
koko bu hangi blog acaba? bir de ekonomistler o blogda niye amniyo olayini tartisiyorlar? ekonomi doktorasi yaptigim icin ilginc geldi
bi de sen matematikci ya da istatistikcisin galiba...senin bana tezde cok yardimin olur biliyo musun?:86:
Freakonomics » The Economics of the Amniocentesis bahsettigim yazi bu (ben yazidaki linkten orijinal papera ulasamadim, search etsem bulurdum ama aramadim). freakonomics'i duymussundur belki, kitabi falan da var, her seyi tartisiyor adamlar :) amniyo/down sendromu uzerine baska yazilar da var blogda, levitt'in kendi cocuklari da varmis, o yuzden empati yapiyor herhalde :)
ben sosyal bilimciyim ya, bildigim istatistik sizinkilerin yaninda cuce kalir :) sana kolay gelsin, konun ne? mikro mu makro mu?
Sagol Esracim. benimkinin vakti gelene kadar sen coktan testi olmus sonucunu almis olacaksin, biz de deneyimlerini ogrenmis olacagiz. Umarim hepimizin bebekleri sapasaglamdir.
Bizim doktor bakalim ne diyecek, ne testler onerecek. Sirf okuduklarima dayanarak onceden yapilan ikili uclu bilmemne testlerini yaptirmayi dusunuyorum ben. Sonuclari tabii ki kesin degil ve "false positive" ihtimali cok. Bunu bilerek, istatistik bilgimi kullanarak sonrasi icin bir karar verecegim (ben vaktiyle ogrencilere bayesian updating anlatirken bu down sendromu ve false pozitif oranlarini odevde sormustum!!!). Eger cok dusuk ihtimal cikarsa amniyosentezi es gecmeyi dusunebilirim ama risk varsa amniyo olur, icimi rahatlatirim diye dusunuyorum.
Bir blog var ekonomistler yaziyor, onlar bir analiz yapmislar. Amniyo 35+ kadinlara yapiliyor ama en cok reddeden de onlar oluyormus, bu ekonomistler de sey diyordu: kadinlarin karari verirken genetik hastalikli cocuk sahibi olmak ve amniyo sonrasi dusuk riski arasinda secim yaptigini dusunuyoruz. halbuki bir faktor daha var o da kadinin hamile oldugu cocugu kaybederse tekrar hamile kalip kalamayacagi. 35+ kadinlarda bu oran daha dusuk oldugu icin dusuk riski almak istemiyorlar diyordu. dusununce cok mantikli geldi, cunku biz de neredeyse 1 yil ugrastik ve ilacla tedaviyle falan anca tutturduk. neyse ya, bu amniyo bahsini kapatayim, pozitif dusunelim her sey guzel olsun! senin guzel haberleri de bekliyoruz Esra!
koko benim tez konum financial fragilities (financial economics)...suanda tezin daha cok basindayim...saat suan gece 3.30 ve o makale senin bu makale benim nette ucuyorum...cok komplike bir ekonometrik model kurmaya calisacagim ki A grubu bir dergide yayinlansin. Assistant prof. olmak icin ilk sart bu...
bu arada ben de gebe kalirsam (insallah) amniyo yaptiracagim. teorik olarak kesinligi 100%, ama coook nadir de olsa doktor hatasi olarak yetersiz miktarda amniyon sivisi alimi ya da alinan sivinin iyi sartlarda muhafaza edilmemesi gibi false positif verebiliyor. ben amniyo konusunda neden bu kadar endise ediliyor anlamis degilim. dusuk riski 200'de 1 bile degil...ama simdi bosver amniyoyu dusunmeyi, zamani gelince esra'dan gerekli bilgileri alirsin...hamileligin tadini cikar looooo:))) (azucuk diyarbakirli'yimda)
not: bu arada Allah icin freakonomics'i hic duymadim:)), biraz borderline bir konuya benziyor...
koko benim tez konum financial fragilities (financial economics)...suanda tezin daha cok basindayim...saat suan gece 3.30 ve o makale senin bu makale benim nette ucuyorum...cok komplike bir ekonometrik model kurmaya calisacagim ki A grubu bir dergide yayinlansin. Assistant prof. olmak icin ilk sart bu...
bu arada ben de gebe kalirsam (insallah) amniyo yaptiracagim. teorik olarak kesinligi 100%, ama coook nadir de olsa doktor hatasi olarak yetersiz miktarda amniyon sivisi alimi ya da alinan sivinin iyi sartlarda muhafaza edilmemesi gibi false positif verebiliyor. ben amniyo konusunda neden bu kadar endise ediliyor anlamis degilim. dusuk riski 200'de 1 bile degil...ama simdi bosver amniyoyu dusunmeyi, zamani gelince esra'dan gerekli bilgileri alirsin...hamileligin tadini cikar looooo:))) (azucuk diyarbakirli'yimda)
not: bu arada Allah icin freakonomics'i hic duymadim:)), biraz borderline bir konuya benziyor...
heheh, ben de azucuk diyarbakirliyim (orada dogdum ama cok kalmadim).
finance ile ilgili konular iyi, akademi olmasa alternatifi cok, alternatifi cok oldugu icin akademideki maaslari bayagi yuksek.
benim insurance kaiser permanente, o acidan biraz sansliyim sayilir. bu KP sistemi tr'daki acibadem hastaneleri ve sigortasi gibi. KP hastanelerine gitmen gerekiyor. Bu durumda sistemdeki doktorlar bayagi tecrube kazanmis oluyordur :) Bir de lableri falan kendilerinin, ayni binada oluyor, o acidan da olasi terslikler minimize olur herhalde. Bu linkini verdigim blog yazisina yorum yazan birisi soyle demis: "Talking about the odds with our Kaiser Permanente doctors, they reported that the entire Kaiser system was experiencing a 1-in-1700 chance." Yarin doktoruma da sorarim ama dogruysa bu 1/200'den bayaaagi farkli bir rakam! Benim gibi risk aversionun dibi biri olsan bile gayet ic rahatlatici!
Bir haftasonu daha geldi gecti, bir suru grading var, bugun onlarla mesgul olacagim. herkese guzel bir hafta diliyorum!
Bu arada Esra, ben amniyo hakkinda yazarken seni strese sokmak veya icini karartmak gibi bir niyetim hic yoktu, senin kararini destekliyorum tabii ki. Oyle bir sey olduysa cok ozur dilerim
Kesinlikle buradaki hickimseye degildi yazdiklarim Kokopellicim.Etrafimda o kadar cok arkadasim ve akraba varki bu konuda olumsuz konusan .Ne yalan soyleyim onun icin biraz gerginim.Hatta senin yazdiklarin gibi dusunuyordum bende karar vermeden once.Halada oyle dusunuyorum.Cok akil karistiran bir durum diyede belirtim.Lutfen hic ozurdilemene gerek yok.En ufacik alinmadim ve uzulmedim senin yazdiklarindan.Cok hassasim bu konuda konusu gecince icimi doktum o kadar :)
Icim rahatladi sagol.
Hassas olmamak mumkun mu ki? Insallah insallah her sey cok guzel olacak, derin bir nefes alacagiz.
Asla alinmadim.Butun samimiyetimle soyluyorum.Insallah hepimiz icin hersey cok guzel olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?