Amerika'da Hamilelik

Sagol canimcok sukur dun aksam ates dusurucu vermistim en son daha da cikmadi atesi. Nesesi de biraz biraz yerine geliyor. Atlatiyoruz galiba ama hala halsiz eski enerjisi yok yavrumun. Buna da sukur. Ama cok miz miz oldu hemen herseye agliyor(
Tek basina atesi cok onemsemiyorlar yaninda baska belirtileri soruyorlar. Baska biseyde yoktu bizde ama insan telas ediyor ya bisey olursa diye. Bunun yaninda onlarin rahatligi sinir bozucu oluyor. Belki haklilar ama... 2 kutu tylenol bitirdik nerdeyse 1 haftada dusun. Simdi iyi tamamen atlatir insallah. Bizde atesten cok korkuyoruz esim bebekken nerdeyse havale geciriyormus az kalmis o yuzden ikimizde hassasiz bu konuda.
Emzirmenin iyi olmasina sevindim canim sana da masallah. Beslenmene sivi tuketimine dikkat edersen bide stres sikinti olmazsa guzel guzel devam edersin insallah merak etme. Uyku cok guzel sut yapiyor sende farketmissindir zaten. Ben bi ara sutum acaba yetiyor mu yetecek mi diye cok dusundum ama onun nasibi ne kadarsa o kadar alir dedim sonradan, elden bisey gelmez. Biz ustumuze duseni yapiyoruz zaten merak etme. Bol bol nasipleri olsun bebislerimizin:))

kizlar bende son 2 ayimi orada geciricem ve dogum olucak allah nasip ederse ne kadar dogum parasi veriyorlar ve turkiyedende ssk var burdanda para alabilirmiyim bu paraya ihtiyacimi olucakcokk

Eski nesesi, enerjisi de yavas yavas yerine gelir annesi merak etme. Atesi dusmus bebeginin cok sevindim canim. Bu bebekler keske hic hasta olmasalar, zaten bi damlaciklar bir de hasta oluyorlar
Evet canim uyku cok onemli, uykularim annecigimin sayesinde iyi cunku gece bebek onunla yatiyor. Ama sivi tuketimime dikkat etmiyorum, bol bol su icin diyorlar emzirirken, oysa hamileligimde ne kadar cok su icerdim. Cocuk dogdu benim susamalarim bitti

Cok sagol canim ilgin icin. Bugun oglum cok cok iyi masallah. Eski haline dondu nerdeyse:)) ates falanda kalmadi.
Siviyi ihmal etme canim. Gozunun onunde dursun surahi gordukce ic. Ben de hamileyken cok susardim simdi de oyle devam ediyor. Esin sana hatirlatsin ya da elinde suyla gelsin bizimki oyle yapiyor:)) ozellikle emzirirken alir suyu gelir:) bide susatacak yiyeceklerden yiyebilirsin. Mesela sogan ben sevmezdim pek ama artik su iceyim sut olsun diye bol bol yiyorum. Omrumde bu kadar sogan ( cig ) yememisimdir:))
Gerci bu sut isi biraz da bunye meselesi galiba. Kimisi az yer az icer sutu boldur. Ben yememi aksatayim suyu icmeyim hemen azalir bilmem sende nasildir? Farketmissindir belki.

Masallah minik pasaya duzelmis:) tamam canim tavsiyelerini dinleyecegim :) sogan sut mu yapiyor ? Bu arada su siteyi incelemeni tavsiye ederim http://www.earthsbest.com/?device=desktop# bu markanin organik urunleri cerealler mamalar pureler vs. Aylara gore de stage 1,2,3 diye siralamislar pureleri falan. Ayrica bir cok urununde kosher sertifikasi ve U var bu benim icin onemli o yuzden sevdim bu markayi :)

Canim diger linki yanlis kopyaladim sanirim dogrusu su http://www.earthsbest.com/

Canim soganin yaptigini diyorlar ama sogan yedigin zaman cok susuyorsun bu nedeni olabilir. Sogani ince dograyip tuzla ovusturup sonra yikiyorum acisi gidiyor.tuz limon zeytinyagi katinca guzel oluyor.
Bu markanin cerealini amazonda gormustum ama kosher sertifikasi oldugunu bilmiyordum. Ogrendigim iyi oldu canim cok sagol benim icinde onemli bu.

Soganla aram iyidir :) deneyeyim ben de. Burada U ve K isaretli urunlerinin listesi var. Cerealleri listeye almamislar onlarinda bazilarinda var bazilarinda yok.http://www.earthsbest.com/node/121.
Kizi olan bi arkadas vardi Wanilla o da yazmiyor artik.

hadi bakalım afiyet olsun,bol bol sut olsun :)
hemen siteye bakmıştım canım o listede yok ama cereallara tek tek baktıgında kosher sertifikalı oldugunu yazmışlar ve resmin üzerinde u işareti var. aklıma takıldı da Türkiye de kaşık maması diye bi muhabbet geçiyor muhallebi gibi bişeymiş acaba cerealla aynı şey mi oluyor ??
sitede bi sen bi ben kaldık zaten baksana kimseden ses cıkmıyor:)

Boyle bir baslik gordugume sevindim herkese merhaba amerikada yasiyorum 7 haftalik hamileyim. Amerikada hamilelik en erken 8.haftada hastaneye gidebilmek en fazla 3 kere ultrason a girebilmek simdilik cevremden edindigim tecrubelerim bunlar :)

Merhaba kizlar, size birsey danismak istiyorum. newyorkta yasiyorum. 3 gun once evde yaptigim gebelik testi pozitif cikti ve doktora gittim hemen. doktor kan testi ve idrar testiyle gebeligi tebrik edip vitamin verdi. fakat gecen yil dis gebelik yasadigim icin beni ultrasona soktular, gebelik rahim icindemi yoksa disindami diye, rahim icinde keseyi gorduler. dis gebelik degil dediler. ve bugun icin randevu verdiler detayli ultrason icin.

bugun gittim doktora, doktor ultrasonda 6 haftalik gozukuyor, fakat kese bebegin gelisimi 3-4 hafta gibi gozukuyor dedi, ya bebek gelismemis yada gebelik cok yeni 3 haftalik falan dediler, kan testi yapicaz yuksek cikarsa iyi gebelik eger duserse gebeligi sonlandircaz cunki bebek gelismiyor demektir dediler. 2 hafta surekli kan testi yapip kontrol ediceklermis.

benim kafama takilan, biliyorsunuz burdaki doktorlar herseyi detayli sekilde hastalarla paylasiyorlar herseyi olumlu olumsuz , benim gibi bu sekilde ultrason da 2 hfta oynayan varmi ? tecrubeli olan varmi aranizda, yada yasadiginiz duyduydugunuz bildiginiz birseyler varsa paylasirmisin cok ihtiyacim var cunki. site site dolasip arastirma yapip daha cok korkmak istemiyorum, oyuzden sizinle paylasayim dedim.
benim en son adet tarihim aralik 5. ocak 5 de adet olmam lazim olmadim ayin 8.de test yaptim negatif, 28.tekrar test yaptim pozitif cikti. yani ayin 8.ve 28 .arasinda 3 hafta var, ve doktor cok yeni bir gebelik olabilr dedi. yani bu ay icinde gebe kalmis olabilirim. ya kusura bakmayin cok uzun oldu arkadaslar..

Kizlar ben emzirirken falan okuyorum sizleri ama yazmaya vaktim olmuyor. Hnesli nasilsiniz? Duru nasil uykulari duzene girdi mi?
Swan ne yaptin dogurdun mu?
Biz de iyiyiz iste yeni hayatimiza alismaya calisiyoruz ama her gun degisik seyler oluyor daha rutine girmedi.
Uykusu gelip de kacirinca cok huysuzlaniyor benimki memeyle kavga ediyor uyuyamiyor diye. Kacirmamaya calisiyorum ama iste gelen giden falan zor oluyor. Siz uzaktasiniz bence tadini cikarin. İlk zamanlarda 3 ay falan duzen oturana kadar evin sakin olmasi cok onemli bence. Bebekler kalabaliktan cok etkileniyorlar duzenleri bozuluyor.
Hnesli siz ne durumdasiniz? Nasil uyutuyorsun bebisi? Emerken mi uyuyor?
Tecrubeli anneler nasil emzige alistirdiniz nasil tek baslarina uyuyorlar?
Cok soru sordum cok uzun yazdim ama uzun zaman olmustu :)

Boyle bir baslik gordugume sevindim herkese merhaba amerikada yasiyorum 7 haftalik hamileyim. Amerikada hamilelik en erken 8.haftada hastaneye gidebilmek en fazla 3 kere ultrason a girebilmek simdilik cevremden edindigim tecrubelerim bunlar :)
hosgeldin latika ve hamileliğin hayırlı olsun
ben 2013 eylül annesi oldum, sende 2014 eylül annesi olacaksın sanırım inşallah güzel bir süreç geçirirsin..

arkadaşım sende hoşgeldin ve seninde hayırlı olsun hamileliğin. benim bu konuyla ilgili bir bilgim yok ama inşallah güzel haberler alırsın kan testi sonuçlarından. dediğin gibi belki geç döllenme olmuştur içini ferah tut. hakkında hayırlısı olsun.

Saol canim :) Bilmiyorum canim kasik mamasini. Beaden Turkiyeye dondu belki o biliyordur ?
Evet ya swani merak ediyorum ins kendisi de bebegi de iyidir.

Hosgeldin :) Hamileligin hayirli olsun... Evet aynen dedigin gibi aksi bir durum olmadikca :)

Senin de hamileligin hayirli olsun arkadasim ... Benim boyle bir tecrubem olmadi ama ins. guzel sonuclar alirsin. Internette herseyi okuyup kendini korkutma bence, icini ferah tut gec dollenme olabilir Eminegulun dedigi gibi

Iyiyim canim, Duru da iyi genelde guzel uyuyor ama her zaman duzenli olmuyor. Bizimkinin de uykusu gelipte o uyku saatini her hangi bir sebeple atlarsak, butun gun mizmizlik yapip uyumuyor. Emerken uyuyor genelde ama gogsumden aldigim anda gozler aciliyor. Sallamadan uyumuyor Duru, uyuyana kadar sekilden sekile giriyoruz :) Rutine girecekler elbette daha cok kucukler bunun icin zaman var sanirim daha. Emzigi ilk verdigimiz zaman geri cevirmedi hic ugrasmadim o konuda. Emzik uyuturken epey ise yariyor, uykuya gecisini kolaylastiriyor. Hastaneden verdikleri emzik var kaucuk onu sevdi silikonlari almiyor. Senin oglusun almadi mi emzigi ? Gaz probleminiz falan yoktur insallah erkek cocuklarda daha cok oluyor diyorlar.
Evet uzakta olmamizin bebek acisindan en guzel yani da bu sanirim, boyle bebek gormek icin zirt pirt gelen gidenin olmamasi. Misafire basimizin ustunde yer var ama soz konusu bebek olunca durum hassaslasiyor haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…