Amerika'da Hamilelik

Anladım canım inşallah hissetmeyiz zaten uyuştururlar dediğin gibi dua sitesi için sağol bakıcam şimdi canım allah kabul etsin hepimizinkini:)

Hosbulduk canim:)) valla asi falan cocugun canini yakan seyler zor ama onlarin iyiligi icin, bizimkide igneyi batirinca saskinca bi bakti sonra basti cigligi, canim ya. 2. ayda 3 tane asi, 1 tane agizdan damla( bu rotavirus asisi) digerleride Hib(menenjit,zaturre gibi hast. icin), PCV13(pnomokok), IPV(cocuk felci),Dtap(difteri-tetanoz-bogmaca,Rotavirusu(ishal). Ates konusundan doktor veya hemsire hic bahsetmiyor canim ben sordum ates yaparmi diye. Yapmamasi lazim diyorlar ama yapiyor iste. Eger olursa Tylenol verebilirsin dediler infant icin olanindan. Sen de al canim evinde olsun ne olur ne olmaz. Gerci 2. ay asisinda bizde olmamisti hemde cok guzel uyku yapmisti 3 gun uyudu yavrum:)) masallah diyelim gaziniza canim:) erkekler cok gazli oluyormus herkes oyle diyor.
Masallah kucuk hanima pek nazli desene, hepinizi etrafinda donduruyor:))eee kiz o annesi olur o kadar.gerci bizimki de oyle de. Sallamadan uyutanlara hayranim valla. Bende basaramadim napalim nasip:) annen ne zaman donuyor canim. Kayinvalidenlerin gelmesi de iyi baya bir zaman yalniz kalmayacaksin desene. Annen kadar olmazda herhalde yine de yardimi olur insallah.
Canim biz 5 ayi bitirecegiz yakinda ama daha uykularimiz duzenli degil( bu konuda cok dertliyim. Bi ara duzene giriyordu bir hafta evden ciktik dolasmak icin tum duzen bozuldu daha da kotu oldu. Bugunlerde en azindan gunduz uykusu biraz biraz iyi ama geceleri hala 2 saate bazen hatta siklikla saate bir kalkiyor. Gecen hafta cok moralim bozuktu buyuzden ama simdi daha iyiyim. Anason va rezene poset cayi iciyorum uyutsun diye ise yariyor. Guzel uyutuyor:)) sizin uykular nasil? Insallah iyidir.
Gece gece bu saatte esim ve oglum misil misil uyurken ben kac saattir uyuyamiyorum, kendime sinir oldum yaaa...

Sagol canim gecti ates sukur oluyormus iste. Sana diyorumda bende farkli degildim ilk dogum olunca neyle karsilasacagini bilmediginden korkuyor insan.Hamilelik surecinde Turkiye de olmamamin tek iyi yani etrafinda sana surekli kotu dogum senaryolari anlatan insanlarin olmamasiydi:) bu konuda sansliyiz herhalde. Annenin kiymeti cocuk olduktan sonra daha iyi anlasiliyor derdi herkes haklilarmis valla sende yakin zamanda yasayacaksin insallah. Allah onlari basimizdan eksik etmesin. Kacinci haftadasin canim telden goremiyorum az kaldi galiba dimi. Senin minik meleginde hayirlisiyla gelir yanina annesi merak etme sen:))

Son düzenleme:
kizlaar girip yazamiyorum kusura bakmayin.. simdi acilden geldik... 2 cm acilma, cervixte incelme... midwife'min dedigine gore pazartesiye kalmadan oglumu kucagima alirmisim. beklemedeyiz bakalim sancilar ara ara gelmeye devam ediyor siddetli degil ama alt bolgede feci baski var evlatcim cikmak istiyor gibi itekliyor :) belki gece tekrar gidebilirim hastaneye bana lutfen dua edinnn kizlaarrr bebislerinizi opuyorummm

Cok sagol canim dedigin ilaca baktim bir de dun walmartta little remedies in ated dusurucusunu gordum bunun burun damlasini vermisti doktor bize. Sen de sanirim bunun gaz icin olanini tavsiye etmistin. Duzelir canim bebeginin uykulari merak etme ama biraz ugrastiriyorlar eski duzenine girene kadar. Bizim bicirigin bile gunduz uykularidan birisi kacinca o gun butun gun hic uyumuyor hep mizmizlik yapiyor. Simdi daha iyi anliyorum, cocuklu arkadaslarimi. Oturmaya falan geldiklerinde cocuklarinin uyku saati gececek diye cok korkarlardi haklilarmis :) Bizimkinin genel olarak uykulari iyi Allaha sukur. Annem 3 hafta sonra donuyor ins. Turkiyeye Rezene cayini bende duydum gaza da iyi geliyormus. Nolur nolmaz bulusun diye kv ye ismarladim.
Ek gida hakkinda konustun mu canim doktorla ? 6. ayda mi baslayacaksiniz ?

Caniiim Allah yardimcin olsun. Ayy belkide suan hastanedesinizdir. Ben de heyecanlandim Yusufcuk geliyooor. Bizi de haberdar et. Bi nefeste saglikla sihhatle ins canim.

Ayy canım belliydi senin yusufcuk erkenci kıyamam sağlıkla bi avazda inşallah allah rast getırsın yardımcın olsun canım iyi haberlerinizi bekliyoruz:)

Aynen canım ilk bebek olunca heyecan oluyo:) vallaha annenin kıymeti her daim anlaşılıyo canım kesin dahada anlaşılır dediğin gibi ben düşkünüm cok bide oyüzden anneler hep baş tacı:) amin allah eksikliklerını göstermesin. Uzun ömürler versin ben 35 içindeyim canım 39 gün kaldı diyo takvim bakalım hayırlısı sıra bana geliyo:)) amin canim hayırlısıyla gelsın inşallah bekliyoruz

Canim evet gaz icin onu kullandim, burun icin olaninida kullaniyorum. Ama ates icin genelde tylenol soyluyorlar diye biliyorum cevremden. Gerci cokta farketmez herhalde. Annene az kalmis canim ama olsun bu kadar bile gelmeleri yetiyor. Benim annemde hemen hemen bu kadar kalmisti. Allah kavustursun simdiden. Ek gidayi sordum canim 6 aya kadar sadece anne sutuyle devam edelim dedi, bende oyle dusunuyordum zaten. 6. ayda ayrintili konusuruz dedi. Ama 5 veya 5,5 aylikken baby cereal ver gunde bir defa vitamin acisindan takviye olsun dedi. Bende emin degilim cereal verme konusunda gerci daha arastirmadim ama. Senin bu konuda bilgin var mi canim?

Swan canim Allah yardimcin olsun. Insallah minik oglunu hayirlisiyla kucagina alirsin ya da almissindir:)) haberlerini bekliyoruz:)))

yok kizlar henuz dogmadi bebis, acilma 2,5 cm evdeyiz bekliyoruz sanci geceleri siddetleniyor yumurta aki kivaminda bir akinti var... acilma 4cm olmadan hastane yatis yapmadi 4cm e kadar evde oyalanacagiz dua dua dua...

Saol canim Amin diyim annecime artik biz yazin gidince tekrar kavusucaz ins. Sadece sutun yeterli oldu mu simdiye kadar yoksa mama takviyesi de yaptin mi ? Canim ben de bilmiyorum bu baby cerealleri forumun eski konularinda okudum ordaki kizlarda yazmislar doktorlarinin cereal tavsiye ettigini ve bunun bebeklerini susattigini bu yuzden su da verdiklerini yazmislar. Eger baslarsan doktoruna bu su isini de bi sor istersen. Markette gordum bu cereallerden oatmeal li ( yulafli ) falan vardi. Su siteyi de bi incele istersen ek gidaya gecis hakkinda bilgiler var http://www.gurmebebek.com/anasayfa-99. Ayric guzel pure, corba vs. tarifleri de var burada 6 ay sonrasi icin.

yok kizlar henuz dogmadi bebis, acilma 2,5 cm evdeyiz bekliyoruz sanci geceleri siddetleniyor yumurta aki kivaminda bir akinti var... acilma 4cm olmadan hastane yatis yapmadi 4cm e kadar evde oyalanacagiz dua dua dua...

Aynen canım aklımız sende sabah uyandım hattaga doğum yaptınmı diye gecırdım aklımdan dua efıyoruz sen hıc merak etme allah radt getırsın inşallah kokayca olacak hiç merak etme:)

Bizde nisan gibi gidecegiz gun saymaya basladim:)) canim cok sukur sutum yeterli oldu bi takviye yapmadim 6. aya kadar devam dedi doktorumuz. Sende nasil durumlar? Insallah iyi gidiyordur emzirme isi. Su isini sordum cereal verirsem su vermem gerek mi diye yok dedi. Bakalim duruma gore belki veririm ben de. Gecen amazonda baktim cereallara pirincli yulafli tahilli gibi cesitleri var. bakalim deneyimli arkadaslara bi danisayim, cok gerekli olur mu diye. Verip vermemwk arasinda kararsiz kaldim. Siteyi inceleyecegim canim sagol. Daha hic ek gida vs arastirmadim aslinda zamanimiz yaklasiyor:)

Kizlar ya oglumun atesi dusmedi kac gundur artarak devam etti. Pazar, pzt sabah hastanedeydik.pzr gunu hastaneye gittik atesi dusuk cikti bisey yapmadan gonderdiler. Dunde artik Asi bu kadar devam etmez dediler idrar testi yaptilar enfeksiyon bakteri var mi diye bisey cikmadi 48 saatlik sonucu bekliyoruz insallah cikmaz. Cikarsa antibiyotik baslayacagiz( dun sabah 38,6 cikti popodan hastaneye gittik it's not too high diyip duruyorlar. Sinir oldum bunlara ya. Evde gelince 38,9 cikti, aksamda koltuk altindan 38,5 cikti esim artik popodan olcturmuyor popodan belkide 39 u gecti. Ates dusurucu verip duruyoruz bakalim. Ben telas yapiyorum esimde hastaneye Gitsekte bisey yapmiyorlar diyor. Sinir oluyorum burdakilerin rahatligina ya. Canim cok sikkin aslinda ama sukur bu sabah biraz daha dusuk cikti atesi koltuk altinda 37,6. Anne baba olmak ne zormus ya. Elinden bisey gelmemesi....

Canim cok gecmis olsun simdi nasil oldu oglun ? Ins daha iyisinizdir. Endiseni anliyorum buradakiler biraz fazla rahatlar dimi, bazen insan sinir oluyor rahatliklarina. Benim de bu bebeklerde en korktugum sey ateslenmeleri.
Turkiyeye gitmenize de az kalmis ne guzel, biz de mayis ortasi gibi gitmeyi planliyoruz ins. Simdilik sut durumlarimiz ve emzirme isimiz iyi gidiyor ama sonrasi ne olur bilmiyorum. Sana masallah diyim canim ben de senin gibi 6 aya kadar sadece sutle beslemeyi cok istiyorum insallah sutum yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…