- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.601
Bana doktor makas gibi bisey degdirdi kesiyi yapmadan once hissediyormusun dedi birazcik hissettim evet dedim, sonra sanirim igne yapti ondan sonra kesi yapti, hic bir sey hissetmedim. Korkma bi sey hissetmiceksin.
Canim bak burada da dualar var, ben bunlari hep okumustum incele istersen linki http://www.sorularlaislamiyet.com/a...iken-ve-dogum-aninda-okunacak-dua-var-mi.html
Hosgeldiiin :)
Yaziiiik kiyamam yaa, bizim ufakligin da topugundan kan almislardi nasil feryat figan, ben zor tuttum kendimi aglamamak icin. Bakalim asilarda napicaz. En korktugumda ateslenmesi. Doktor ates dusurucu veriyor heralde dimi ? Bir de 2 aylikken hangi asilari olmustunuz canim ?
Gercekten ne hizli gecti 40 olduk bile Keske yakin olsak gelirdim 40 ucurmaya:) Biz iyiyiz canim gaz skintimiz bi kac kere oldu ama artik cikariyor gazini hem alttan hem ustten :) Cok sukur diyim, ayyy anne olunca kakasi gazi her biseyi onemli oluyormus yawww :)
Ay bu bizim kiz o kadar nazli ki odum kopuyor agzinda pamukcuk falan olacak diye, eger oyle bir sey olursa dunyamizdan bezdirir bizi inanki :)
Canim o sallamadan uyutma isi bende coook guzel bir hayal olarak kaldi :)) Sallamak hem de ne sallamak :) Uyutmak icin benim ayri bir sallama stilim, babasinin ayri, annem de ayaklarinda salliyor. Ayrica bouncer imiz var onda da sallaniyor hanimefendi. Bir de soyle bir ozelligimiz var uyuyacak diyelim, bouncer da salliyoruz bir sure onda skiLyor hanimefendi bu sefer geciyoruz diger stillere bu uyuyana kadar boyle devam ediyor :)) Annem gidince kayinvalidemler gelecek ins o da annem kadar yardimci olur.
Boyle iste canim senin minik pasa buyudu uykulariniz duzenlidir heralde artik.
Sagol canim gecti ates sukur oluyormus iste. Sana diyorumda bende farkli degildim ilk dogum olunca neyle karsilasacagini bilmediginden korkuyor insan.Hamilelik surecinde Turkiye de olmamamin tek iyi yani etrafinda sana surekli kotu dogum senaryolari anlatan insanlarin olmamasiydi:) bu konuda sansliyiz herhalde. Annenin kiymeti cocuk olduktan sonra daha iyi anlasiliyor derdi herkes haklilarmis valla sende yakin zamanda yasayacaksin insallah. Allah onlari basimizdan eksik etmesin. Kacinci haftadasin canim telden goremiyorum az kaldi galiba dimi. Senin minik meleginde hayirlisiyla gelir yanina annesi merak etme sen:))Sağol canım paylaşımın için:)) inşallah atkatırız hayırlısıyla ilk doğum ilk heyecan oluyo birazsizede geçmiş olsun minnoşa neyse atlatmış şükür ateş olmadında gerisi kolay sağol canım taşınma içinde inşallah hayırlısyla tasınırız bişey yapmamaya çalışıcam bakalım aynen annem avantaj allah razı oldun vallaha uzun ömürler versin anne gibisi yok böyle canım sizin bebişlet buyuyo maşallah darısı bize doğsun bu sefer onlarl ılgılı deneyımlerınuzı alırız inşallah:)
Cok sagol canim dedigin ilaca baktim bir de dun walmartta little remedies in ated dusurucusunu gordum bunun burun damlasini vermisti doktor bize. Sen de sanirim bunun gaz icin olanini tavsiye etmistin. Duzelir canim bebeginin uykulari merak etme ama biraz ugrastiriyorlar eski duzenine girene kadar. Bizim bicirigin bile gunduz uykularidan birisi kacinca o gun butun gun hic uyumuyor hep mizmizlik yapiyor. Simdi daha iyi anliyorum, cocuklu arkadaslarimi. Oturmaya falan geldiklerinde cocuklarinin uyku saati gececek diye cok korkarlardi haklilarmis :) Bizimkinin genel olarak uykulari iyi Allaha sukur. Annem 3 hafta sonra donuyor ins. TurkiyeyeHosbulduk canim:)) valla asi falan cocugun canini yakan seyler zor ama onlarin iyiligi icin, bizimkide igneyi batirinca saskinca bi bakti sonra basti cigligi, canim ya. 2. ayda 3 tane asi, 1 tane agizdan damla( bu rotavirus asisi) digerleride Hib(menenjit,zaturre gibi hast. icin), PCV13(pnomokok), IPV(cocuk felci),Dtap(difteri-tetanoz-bogmaca,Rotavirusu(ishal). Ates konusundan doktor veya hemsire hic bahsetmiyor canim ben sordum ates yaparmi diye. Yapmamasi lazim diyorlar ama yapiyor iste. Eger olursa Tylenol verebilirsin dediler infant icin olanindan. Sen de al canim evinde olsun ne olur ne olmaz. Gerci 2. ay asisinda bizde olmamisti hemde cok guzel uyku yapmisti 3 gun uyudu yavrum:)) masallah diyelim gaziniza canim:) erkekler cok gazli oluyormus herkes oyle diyor.
Masallah kucuk hanima pek nazli desene, hepinizi etrafinda donduruyor:))eee kiz o annesi olur o kadar.gerci bizimki de oyle de. Sallamadan uyutanlara hayranim valla. Bende basaramadim napalim nasip:) annen ne zaman donuyor canim. Kayinvalidenlerin gelmesi de iyi baya bir zaman yalniz kalmayacaksin desene. Annen kadar olmazda herhalde yine de yardimi olur insallah.
Canim biz 5 ayi bitirecegiz yakinda ama daha uykularimiz duzenli degil( bu konuda cok dertliyim. Bi ara duzene giriyordu bir hafta evden ciktik dolasmak icin tum duzen bozuldu daha da kotu oldu. Bugunlerde en azindan gunduz uykusu biraz biraz iyi ama geceleri hala 2 saate bazen hatta siklikla saate bir kalkiyor. Gecen hafta cok moralim bozuktu buyuzden ama simdi daha iyiyim. Anason va rezene poset cayi iciyorum uyutsun diye ise yariyor. Guzel uyutuyor:)) sizin uykular nasil? Insallah iyidir.
Gece gece bu saatte esim ve oglum misil misil uyurken ben kac saattir uyuyamiyorum, kendime sinir oldum yaaa...
kizlaar girip yazamiyorum kusura bakmayin.. simdi acilden geldik... 2 cm acilma, cervixte incelme... midwife'min dedigine gore pazartesiye kalmadan oglumu kucagima alirmisim. beklemedeyiz bakalim sancilar ara ara gelmeye devam ediyor siddetli degil ama alt bolgede feci baski var evlatcim cikmak istiyor gibi itekliyor :) belki gece tekrar gidebilirim hastaneye bana lutfen dua edinnn kizlaarrr bebislerinizi opuyorummm
kizlaar girip yazamiyorum kusura bakmayin.. simdi acilden geldik... 2 cm acilma, cervixte incelme... midwife'min dedigine gore pazartesiye kalmadan oglumu kucagima alirmisim. beklemedeyiz bakalim sancilar ara ara gelmeye devam ediyor siddetli degil ama alt bolgede feci baski var evlatcim cikmak istiyor gibi itekliyor :) belki gece tekrar gidebilirim hastaneye bana lutfen dua edinnn kizlaarrr bebislerinizi opuyorummm
Sagol canim gecti ates sukur oluyormus iste. Sana diyorumda bende farkli degildim ilk dogum olunca neyle karsilasacagini bilmediginden korkuyor insan.Hamilelik surecinde Turkiye de olmamamin tek iyi yani etrafinda sana surekli kotu dogum senaryolari anlatan insanlarin olmamasiydi:) bu konuda sansliyiz herhalde. Annenin kiymeti cocuk olduktan sonra daha iyi anlasiliyor derdi herkes haklilarmis valla sende yakin zamanda yasayacaksin insallah. Allah onlari basimizdan eksik etmesin. Kacinci haftadasin canim telden goremiyorum az kaldi galiba dimi. Senin minik meleginde hayirlisiyla gelir yanina annesi merak etme sen:))
Cok sagol canim dedigin ilaca baktim bir de dun walmartta little remedies in ated dusurucusunu gordum bunun burun damlasini vermisti doktor bize. Sen de sanirim bunun gaz icin olanini tavsiye etmistin. Duzelir canim bebeginin uykulari merak etme ama biraz ugrastiriyorlar eski duzenine girene kadar. Bizim bicirigin bile gunduz uykularidan birisi kacinca o gun butun gun hic uyumuyor hep mizmizlik yapiyor. Simdi daha iyi anliyorum, cocuklu arkadaslarimi. Oturmaya falan geldiklerinde cocuklarinin uyku saati gececek diye cok korkarlardi haklilarmis :) Bizimkinin genel olarak uykulari iyi Allaha sukur. Annem 3 hafta sonra donuyor ins. TurkiyeyeRezene cayini bende duydum gaza da iyi geliyormus. Nolur nolmaz bulusun diye kv ye ismarladim.
Ek gida hakkinda konustun mu canim doktorla ? 6. ayda mi baslayacaksiniz ?
Canim evet gaz icin onu kullandim, burun icin olaninida kullaniyorum. Ama ates icin genelde tylenol soyluyorlar diye biliyorum cevremden. Gerci cokta farketmez herhalde. Annene az kalmis canim ama olsun bu kadar bile gelmeleri yetiyor. Benim annemde hemen hemen bu kadar kalmisti. Allah kavustursun simdiden. Ek gidayi sordum canim 6 aya kadar sadece anne sutuyle devam edelim dedi, bende oyle dusunuyordum zaten. 6. ayda ayrintili konusuruz dedi. Ama 5 veya 5,5 aylikken baby cereal ver gunde bir defa vitamin acisindan takviye olsun dedi. Bende emin degilim cereal verme konusunda gerci daha arastirmadim ama. Senin bu konuda bilgin var mi canim?
yok kizlar henuz dogmadi bebis, acilma 2,5 cm evdeyiz bekliyoruz sanci geceleri siddetleniyor yumurta aki kivaminda bir akinti var... acilma 4cm olmadan hastane yatis yapmadi 4cm e kadar evde oyalanacagiz dua dua dua...
yok kizlar henuz dogmadi bebis, acilma 2,5 cm evdeyiz bekliyoruz sanci geceleri siddetleniyor yumurta aki kivaminda bir akinti var... acilma 4cm olmadan hastane yatis yapmadi 4cm e kadar evde oyalanacagiz dua dua dua...
Saol canim Amin diyim annecime artik biz yazin gidince tekrar kavusucaz ins. Sadece sutun yeterli oldu mu simdiye kadar yoksa mama takviyesi de yaptin mi ? Canim ben de bilmiyorum bu baby cerealleri forumun eski konularinda okudum ordaki kizlarda yazmislar doktorlarinin cereal tavsiye ettigini ve bunun bebeklerini susattigini bu yuzden su da verdiklerini yazmislar. Eger baslarsan doktoruna bu su isini de bi sor istersen. Markette gordum bu cereallerden oatmeal li ( yulafli ) falan vardi. Su siteyi de bi incele istersen ek gidaya gecis hakkinda bilgiler var http://www.gurmebebek.com/anasayfa-99. Ayric guzel pure, corba vs. tarifleri de var burada 6 ay sonrasi icin.
Bizde nisan gibi gidecegiz gun saymaya basladim:)) canim cok sukur sutum yeterli oldu bi takviye yapmadim 6. aya kadar devam dedi doktorumuz. Sende nasil durumlar? Insallah iyi gidiyordur emzirme isi. Su isini sordum cereal verirsem su vermem gerek mi diye yok dedi. Bakalim duruma gore belki veririm ben de. Gecen amazonda baktim cereallara pirincli yulafli tahilli gibi cesitleri var. bakalim deneyimli arkadaslara bi danisayim, cok gerekli olur mu diye. Verip vermemwk arasinda kararsiz kaldim. Siteyi inceleyecegim canim sagol. Daha hic ek gida vs arastirmadim aslinda zamanimiz yaklasiyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?