Amerika'da Hamilelik

kizlar 28 ocak sabaha karsi 4.50de dogum yaptim normal dogum oldu simdiki derdim sut... gogus uclarim yok sutum de tikandi kaldi oglum ememiyor ne yapabilirim bana akil verin oglum 3 gunde 300gr kaybetti nmamaya basladik yapay gogus ucu da kullaniyoru m ama cok yoruluyo makina ile de sagiyorum ama oglum ememeyince gohuslerm tas gbi tkandi semsert ((

Cok sevindim canim ya Yusufcuk'a kavusmussun Allah hayirli ugurlu etsin,saglikli uzun omurler versin. Canim benim de gogsum sertlesmisti ve agri da vardi pompayla bosalttim hep gecti. Ilk basta sicak havluyla kompres yap ya da sicak dus al yumusasin sonra sag. Ama 1 kere 2 kere degil surekli sagman lazim sagip buzdolabinda ya da buzlukta saklayabilirsin eger fazlaysa. Neden mama veriyorsun sagdigin sutleri biberonla icmiyor mu ? Duru da ilk baslarda yorulup hemen uykuya daliyordu ben arkadan biraz daha biberonla sagip veriyordum buyudukce daha guclu cekecek merak etme. Ben hala geceleri,sagdigim sutlerden biberonla veriyorum, gunduz emiyor. Sen de boyle yapabilirsin ilk once emzir emdigi kadar emsin yorulunca arkadan sagdiklarindan ver. Yorulunca ne yapiyor uykuya mi geciyor ?
Daha sorularim var ama musait oldugunda yaz bize.

Ha bu arada kilo kaybetti diye uzulme bebekler ilk haftada dogum kilolarinin altina dusebiliyormus , endiselenme.

Merhaba arkadaslar topiginize hayran kaldim cunku birebir size sorarsam beni aydinlatabilirsiniz ben turkiye istenbuldayim ve 11 aylik kizim var rabbim bagislasin cumlemizin evladini ♡♡bebeğim arabasinda durmuyor maalesef kanguruya hasta arastirdim cogu kangurular bebegin omuriligine zararlı ergobaby kanguru almak ostiyorum ama tereddutteyim siz bana nasul karar vermem konusunda yardimci olurmusunuz

Merhaba , hosgeldin Allah uzun omurler versin bebegine. Benim bu konuda tecrubem yok canim bebegim daha cok kucuk belki topikteki diger arkadaslarimizdan kullananlar vardir ? Ama biliyorum nasil bisi olduklarini. Burada ergo baby carrier diye geciyor bunlar digerlerine nazaran daha saglam gorunuyor acaba Turkiyedekiler de boyle mi ? Doktorlar bu ergo baby icin guvenilir diyorlar mi peki ?

Hos bulduk canim akin cumlemizin evladina uzun hayirli afiyetli omurler versin ins evet canim en iyi kanguru o tip olanlar kalca cikikligi olmuyor ve yeni dogan aparatiyla ilk gunden kullanabiliyorsun chicconun kangurusu var bende bosa almisim biraz arastirsaydim evladim icin saglikli olan seyi ogrenebilirdim ins diger akadaslar gorur ve bilgisi olanlar cvplar

Aynen canim ya yatagina koydugum an acio gozlerini. Ben de uzuluyordum benim oglum niye boyle diye meger tek degilmisim demek kucuk die. İlk dogdugunda emzik vermislerdi hastaneden onu almisti ama benim sutum gelince birakti. Simdi cani isterde aventin ortodontik bi emzigi var onu aliyor silikon.
Gaz hem de ne gaz mahfetti bizi maalesef. Umuyorum 3. Ayda gecer

Cevremden gordugum kadariyla genelde 3 ayda geciyor bu gaz durumlari. Rezene cayi icmeyi denedin mi ? Sana nelerin gaz yaptigini kesfedebildin mi ? Ben doktora neler gaz yapar diye sormustum bu ya da su kesin gaz yapar diyemeyiz o kisiden kisiye degisir demisti. Bu da ancak deneyerek ogrenilebilir.

Canımm gözün aydın cok sevındım aklımdaydı bizde yollardayız kac gundur sukur az kaldı yerlesmeye bugun girebıldım daha süreklide giremuyorum şimdi gırdım doğurmassam ii yollarda:)) ee nasıl gectı canım detaylı anlat müsait olunca nasıl gecti bebiş nadıl yusufcuk:) benım deneyımım yok ama bildiğim sağman lazım makınayla şimdi ememediği için tabi sertleşiyo göğsün sağdıkca acılır o sertlik sütünde gelir meme ucu cıkarıcılar var onlarda işe yarayabilir onuda dene bence kolaylıklar canım:)

Canim hayirli olsun tebrik ederim. Allah anali babali buyutsun. İlk baslarda boyle dertler oluyor kizlarin da dedigi gibi kilo kaybetmesi normal en kisa surede toparlarsin gececek bu zor gunler insallah.

Evet canim insallah gecer 3 ayda. Doktor her sey gaz yapabilir dedi az da olsa yani bunun onune gecilmiyor zaten sikinti bebisin bagirsaklarinin gec gelismesi ondan gazi atamayip rahatsiz olurmus yani hazimsizlik.
Rezene icmedim daha hemen baslayayim. Kiz cocuklarinda degil de erkek cocuklarinda olurmus bu sorun daha cok ama annem benden 2 yil cekmis atamiyormusum gazi maaleseff demekki genetik insallah gecer 3 ayda

canım gözün aydın Allah analı babalı hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin.. inşallah emzirme sıkıntın geçmiştir. sağdığın sütü versen mama yerine. sağdıkça göğüs uçların çıkacaktır öyle biliyorum ben ya da silikon uç kullanabilirsin ama oda çok yorucu oluyormuş çocuklar için. bende hnesli gibi biliyorum sıcak kompres ve bol bol sağmaya çalış canım. geçecek inşallah canım...

merhaba arkadaşım. bende kanguru almayı düşünüyorum henüz almadım ama. omur iliğe sakıncalı oduğunu bilmiyordum. burda okadar çok kullanılıyor ki. doktora erkek çocuklar için sakıncalı mı diye sormuştum baskı açısından yok normal demişti. burda gerçi herşey normalde:)alt tarafı oturak şeklinde olanlar var yani çocuk askıda kalmıyor oturuyor onlardan almaya karar verdim. fotoda ekliyorum incelemek istersen baby hip hugger diye aratabilirsin.

emzik benim oğlumda ilk 1 hafta almıştı sonra bıraktı hatta kusacak hale geldi verince. değişik emzikler denedim kauçuk, damaklı, damaksız hiçbirini almadı. ama 3 buçuk ay civarında ellerini çok emmeye başladığında tekrar verdim bu sefer aldı :) hatta arabada yolculuk yaparkendi çokta iyi oldu. emiyor ama hemen yapışmıyor ben elimle biraz tutuyorum. ama emzik çok rahatlıkmış iyi oldu alması. gaz sıkıntısını bizde çok yaşadık çok şükür geçti ara ara rahatsız ediyor ama iyiyiz. 3 aya 1 hafta vardı azalmaya başlamıştı.nezaman hareketleniyorlar o zaman geçmeye başlıyor. hareketsiz oldukları için gaz sıkıntısı oluyor çünkü. ben gaz ilacı kullandım hep baya da faydasını gördüm sen kullanıyor musun kullanmıyorsan bi dene rahatlar belki oğlun. bide hemen hemen hergün rezene içtim hem süt hem gaz için iyiymiş. umarım en kısa zamanda geçer...

emzik benim oğlumda ilk 1 hafta almıştı sonra bıraktı hatta kusacak hale geldi verince. değişik emzikler denedim kauçuk, damaklı, damaksız hiçbirini almadı. ama 3 buçuk ay civarında ellerini çok emmeye başladığında tekrar verdim bu sefer aldı :) hatta arabada yolculuk yaparkendi çokta iyi oldu. emiyor ama hemen yapışmıyor ben elimle biraz tutuyorum. ama emzik çok rahatlıkmış iyi oldu alması. gaz sıkıntısını bizde çok yaşadık çok şükür geçti ara ara rahatsız ediyor ama iyiyiz. 3 aya 1 hafta vardı azalmaya başlamıştı.nezaman hareketleniyorlar o zaman geçmeye başlıyor. hareketsiz oldukları için gaz sıkıntısı oluyor çünkü. ben gaz ilacı kullandım hep baya da faydasını gördüm sen kullanıyor musun kullanmıyorsan bi dene rahatlar belki oğlun. bide hemen hemen hergün rezene içtim hem süt hem gaz için iyiymiş. umarım en kısa zamanda geçer...[/QUOTE]

Evet benimki de aldi bu emzigi ama cok mecbur kallirsa agzinda tutuyor yoksa almiyor. Evet buyuk rahatlik ama almiyor iste. Gaz sancisi yuzunden yuz ustu de yatmak istemiyor hep omzumda ne yapacagim bilemiyorm sirt agrilarim acayip artti.
İnsallah bizim de gecer 1 aya. Aslinda baya hareketli ama demek yeterli olmuyor. Uykulari da kalitesiz hep bu yuzden ikinip duruyor uyaniyor senin de oyle miydi?
Gaz ilaci vermisti doktor ama faydasi olmadi aksine sanki uykusunu kaciriyor sanirim bagirsaklarini faaliyete gecirdigi icin. Ben de vermiyorum artik. Zaten gazini atiyor hic atmiyor degil de ama asiri gazi oluyor. Gece emzirirken uyuyakaldigi icin gazini cikartamiyorum bunun icin bir sy yapmis miydin uyuyunca cikmiyor yarim saat sivazliyorum pat pat vuruorm bana misin demio bi de ustune uyaniyor bu yuzden

Benim oglumda baya hareketliydi ama yinede yetmiyor dedigin gibi. Evet uykudsn uyaniyordu gazi geldigi zaman hatta belli saati vardi sabaha dogruydu. Ben kullandigim gaz ilacindan memnun kaldim hemen farkediyordu. 2 kutu bitirdim 30 ml lik. Gece veya gunduz emip uyuya kaldiysa ben gaz cikarsin diye ugrasmadim sonralari, cunku ne kadar ugrasirsan ugras cikmiyordu. Uyandirma bosa sende. Karnina masaj yapabilirsin. Bide gazi geldigi zaman ayaklarini karnina dogru bastir yardimci oluyor. Eger 1 ay varsa az kalmis biraz daha sabret. Bu forumda okumustum aci elma yagi diye bisey varmis onunla masaj yspiliyormus gaz icin. Ben kullanmadim ama bi arastir istersen. Bide miktarina dikkat etmek gerekiyormus. Insallah gececek yakinda.

canım resim ekleyemiyorum ergo baby organik kanguru yaz arama motoruna ben dr sordum yeni en en iyisi bu dedi biraz pahali ama deger cunku oturus bicimiyle kalca cikikligi varsa duzeltiyor olmamasini sagliyo anneye aagirlik vermiyor cunku orantılı oturuyor ayaklari sallanmiyor bizim diger kangurumuz malesef oyleydi yururken cok zorluk cekiyodum simdi kararliyim bundan alcam cunku dr guveniyorum oda 2 tane evladinda kullanmis arastirmis yani otesi varmi senin dediginede bakip gunduz yazicam :)

Bende baktim canim ergo baby e ama cocugun yonu hep sana bakiyor disa donuk olmuyor sanirim bu yuzden onu dusunmedim. Ben disari baksin istiyorum ama bunu da tekrar degerlendireyim.

Bende baktim canim ergo baby e ama cocugun yonu hep sana bakiyor disa donuk olmuyor sanirim bu yuzden onu dusunmedim. Ben disari baksin istiyorum ama bunu da tekrar degerlendireyim.

3 sekilde kullaniliyor canim sirtta kucakta sana dogru ve yanda evet disari dogru bakmiyor benim bebegim cok disari dogru bakmayi sevmiyor :) ben yakin zamanda ins alcam o zamana kadar almazsan muhakkak bilgilendiririm seni

3 sekilde kullaniliyor canim sirtta kucakta sana dogru ve yanda evet disari dogru bakmiyor benim bebegim cok disari dogru bakmayi sevmiyor :) ben yakin zamanda ins alcam o zamana kadar almazsan muhakkak bilgilendiririm seni
sağol canım.benim oğlum daha 5 ayı yeni bitirdi o yuzden almamıza daha var. benim oğlum da etrafa cok meraklı ayaga kaldırır kaldırmaz etrafı bi süzer ne var ne yok diye. dışarı bakması daha iyi olur bizim için ama sağlıklı olması daha önemli tabiki:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…