- Konu Sahibi citaknuray
-
Kizlaaaaar herkese slm,
Esracim,gobus super:))sende sadece gobekten alicakmissin gibi gozukuyo benim gibi:)))
Silgicim cnm uzme canini oyle cok kisi duydum,saglikli bi sekilde hepside aldilar kucaklarina bebislerini.Sadece bol bol dinlenmen lazim onu ihmal etme dikkat et olur mu?
Veeeeeee gelelim bomba habere:)))
Nuray bugun oglen 12:30 da dogum yapmis kizlar,topigimizin ilk bebisi dunyaya tesrif etmis bulunmakta,Rabbim anali babali buyutsun ins.
Normal epudral dogum yapmis,gece cok sancisi olmus hastaneye gitmisler,cok sukur ikiside cok saglikli bebise en son 3400 gr demisler 3700 gram dogmus,yani tosun pasa masallah:))
Nuray'in bilgisayar bozuk yenisini almislar gelince o da girip ayrintilari bizimle paylasir ins.
Gelelim bana bende dun dr'a gittim bende hala tik yok:))
Sanci falan yok,acilma yok,bebek dogum kanalinada girmemis bekliyoruz oglusum annesini dinliyo gelicek hafta cumaya kadar gelmiycek heralde:)))doktorumuzla gelicek hafta carsamba gunu tekrar gorusmek uzere ayrildik:))bebis icinde 3655 gram dediler bakalim Nuray gibi 300 gram fazla cikarsa 4 kiloya yakin dogar ama eksikte olabilir,bizde durumlar boyle kizlar.
Topige cok giremiyorum gun icinde genelde disarda oluyoruz aksamda yemek cocuklar falan, eger bi gelisme olursa artik bi sekilde sizlere haber ulastiririm ins.
Son 1 aydir bende de idrar yanmasi gelip gidiyor.Hatta 1 hafta hep yanmisti.Randevu tarihime daha vardi.Doktoru aradim.(Bu arada idrar testim normal cikmisti).Ictemi ,distami diye bir soru sordu.Dista galiba dedim.Cunku idrarim bittigi an yanma geliyor 2-3 saniye sonra geciyor.Bana yakin eczaneye bir ilac yazdirdilar.Gidip aldim (adini hatirlayamadim simdi) icinde sadece bir hap var.Ictim ama ise yaramadi.Ara ara yine yanma oldu.Randevu gununu bekledim.Doktor bunun hamileliklerde cok normal oldugunu yeterli su icmedigim soyledi.Suyu fazlalastirdim.Evet yanma gecti.Tabi sadece 3-4 gun bol su ictim sonra tekrar azalttim.Bu sefer idrarimda koku oldu.2 gun onceki randevumda onuda soyledim.Tek sebebi suyu az icmekmis.2gundur tekrar bol su icmeye basladim.Kokuda gitti.Hergun 3-4 litre su icmek cok zor geliyor bana.Butun gunum tuvalette geciyor resmen.
selam arkadaslar nasilsiniz ??
cok fazla takilamiyorum nette ama firsat buldukca yazmaya calisiyorum var mi doguran
Nuray var, ben de simdi ogrendim :)
Kizlaaaaar herkese slm,
Esracim,gobus super:))sende sadece gobekten alicakmissin gibi gozukuyo benim gibi:)))
Silgicim cnm uzme canini oyle cok kisi duydum,saglikli bi sekilde hepside aldilar kucaklarina bebislerini.Sadece bol bol dinlenmen lazim onu ihmal etme dikkat et olur mu?
Veeeeeee gelelim bomba habere:)))
Nuray bugun oglen 12:30 da dogum yapmis kizlar,topigimizin ilk bebisi dunyaya tesrif etmis bulunmakta,Rabbim anali babali buyutsun ins.
Normal epudral dogum yapmis,gece cok sancisi olmus hastaneye gitmisler,cok sukur ikiside cok saglikli bebise en son 3400 gr demisler 3700 gram dogmus,yani tosun pasa masallah:))
Nuray'in bilgisayar bozuk yenisini almislar gelince o da girip ayrintilari bizimle paylasir ins.
Gelelim bana bende dun dr'a gittim bende hala tik yok:))
Sanci falan yok,acilma yok,bebek dogum kanalinada girmemis bekliyoruz oglusum annesini dinliyo gelicek hafta cumaya kadar gelmiycek heralde:)))doktorumuzla gelicek hafta carsamba gunu tekrar gorusmek uzere ayrildik:))bebis icinde 3655 gram dediler bakalim Nuray gibi 300 gram fazla cikarsa 4 kiloya yakin dogar ama eksikte olabilir,bizde durumlar boyle kizlar.
Topige cok giremiyorum gun icinde genelde disarda oluyoruz aksamda yemek cocuklar falan, eger bi gelisme olursa artik bi sekilde sizlere haber ulastiririm ins.
Selam Arkadaşlar,
Öncelikle ilk bebişimiz gelmiş,Nurayı tebrik ediyorum.Allah sağlıklı ve mutlu bir ömür versin inşallah.Darısı bizlerin başına:)
Aklıma takılan birşeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.Şu testlerle ilgili.2li tarama testini yaptıran var mıydı? İnternetten okuduğum ve bildiğim kadarıyla ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ölçümü yapılıyor,aynı gün kan alınıyor ve bazı değerlere bakılıyor.Şimdi kafama takılan şu: 26 Haziranda NT Screen randevum var,klinikte sadece nt screen dediler aklıma takıldı aradım aynı gün kan testi de yapılacak mı diye.Hayır dediler.Benden 12 Haziranda aldıkları kan sonuçlarıyla 26 hazirandaki nt screen sonuçlarını birleştirip netice verecek.Aynı gün olması gerek değil mi dediğim,yok biz önceden aldık falan dediler.İngilizcem de kıt biliyorsunuz,derdimi anlatamadım.Nt screen yapılacağı hastaneyi aradım,onlar evet kan testi ve ultrason aynı gün dedileri.Bu çelişki kafamı karıştırdı.Sizlerin bu konuda bilgisi var mı? ultrason ölçümü yapılıp o haftalardaki kan değerindeki birşeylere bakıyor olsalar gerek.Kafamı takmayayım diyorum ama sizler beni anlıyorsunuz:)) elde değil
kokopelli, bu arada target'ta rainbow light, 50'lik buldum. gunde tek tablet olandan. onu aldim, umarim yeterlidir ve vegan olmasi guzel bir secenek. thx :)
Selam Arkadaşlar,
Öncelikle ilk bebişimiz gelmiş,Nurayı tebrik ediyorum.Allah sağlıklı ve mutlu bir ömür versin inşallah.Darısı bizlerin başına:)
Aklıma takılan birşeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.Şu testlerle ilgili.2li tarama testini yaptıran var mıydı? İnternetten okuduğum ve bildiğim kadarıyla ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ölçümü yapılıyor,aynı gün kan alınıyor ve bazı değerlere bakılıyor.Şimdi kafama takılan şu: 26 Haziranda NT Screen randevum var,klinikte sadece nt screen dediler aklıma takıldı aradım aynı gün kan testi de yapılacak mı diye.Hayır dediler.Benden 12 Haziranda aldıkları kan sonuçlarıyla 26 hazirandaki nt screen sonuçlarını birleştirip netice verecek.Aynı gün olması gerek değil mi dediğim,yok biz önceden aldık falan dediler.İngilizcem de kıt biliyorsunuz,derdimi anlatamadım.Nt screen yapılacağı hastaneyi aradım,onlar evet kan testi ve ultrason aynı gün dedileri.Bu çelişki kafamı karıştırdı.Sizlerin bu konuda bilgisi var mı? ultrason ölçümü yapılıp o haftalardaki kan değerindeki birşeylere bakıyor olsalar gerek.Kafamı takmayayım diyorum ama sizler beni anlıyorsunuz:)) elde değil
Hemen cevap vereyim (ben yaptirmadim henuz, okuduklarima dayanarak).
Simdi canim, ikili test uclu test dortlu test denen seyler tamamen kan testi. 2li 3lu 4lu nereden geliyor biliyor musun? Alinan kanda baktiklari maddelerin sayisindan. Ikilide sadece hcg ve (galiba) estradiol bakiyorlar, 3lu ve 4lude bunlarin yaninda 1-2 seye daha bakiyorlar. Bu kan testi ile nt screening'in ayni gun yapilmasi gerekmiyor. testler yapilmalari gereken hafta araliklarinda (11-14. hafta arasi falan diyor ya) yapildikca hic sorun degil. NT screen ise ultrason, bebenin ense kalinligi olculuyor (sanirim burun kemigine de bakiyorlar). Krozomal hastaliklari olan cocuklari (down sendromunda mesela)
gorduyseniz siz de farketmissinizdir yuz yapilari (ozellikle burun cene ve goz) farkli oluyor, ense de bunun gibi bir fark anladigim kadariyla. Iste kandaki maddeler, ense kalinligi, anne yasi gibi degerler biraraya getirilip sana 1/400 falan gibi bir "olasilik" veriyorlar. Sormak istedigin baska sey olursa sor Marlin, dedigim gibi ben henuz bu yollardan gecmedim pt. gunu genetikciyle bulusacagim, ama okuduklarimdan bayagi sey ogrendim, olmadi ingilizce kaynaklardan arastiririm da senin icin. Simdilik icin rahat olsun, sorun yok :)
ayyyyyyyyy topigimizin ilk bebisi geldi oleeeeeeeeey :)))) Nuray cim Allah anali babali buyutsun.Haftaya insallah senin guzel habelerini aliriz canim.Darisi hepimizin basina:)
gozu aydin, cok sevindim :) Allah anali babali ve saglikla buyutsun insss. darisi once senin ve sonra bizim basimiza crazymom :)
Aminnn cnm, boyle hep guzel haberlerimizi paylasiriz burda...
Heyooo! Gelsin bebelerrr! Nuray daha bir sure giremez buralara :) Gelsin de dogum hikayesini anlatsin. Crazymom, bir daha konusursan bizden selam soyle, bebisi opuyoruz :)
Canim bilgisayari yok gelince baglanir ins. ozmn paylasir dogum hikayesini.
Gorusursem soylerim slmlarinizi ve guzel dileklerinizi ins.
ooo Masallah nuraycigim cok sukur sagsalim dogurmussun kirkbinkere masallah hemde normal dogum olmus helal olsun nuraycim ..darisi senin basina crazymom..gercekren tosun pasa olmus bebekler iyi beslemissiniz valla masallah
allah anali babali buyutsun Nuray ins allah hayirli evlat olmayi nasip eder.Darisi diger annislerin basina
Aminnn cnm hayirlisiyla bende gelicek haftasonu dogururum ins:))
Ya kilo boy belli olmuuo farkli cikabiliyo baksana dogmadan sonn olcumde 3400 demisler Nuray'a 3700 dogmus masallah,+300 veya -300 diyebiliyolar.
Hayirlisi saglikli olsunlar da baska ne isteriz Rabbimdrn.
Kizlar yarin giiremiyebilirim simdiden hepinizin kandili mubarek olsun,Rabbim gonlunuzden gecenleri hakkinizda hayirli eylesin ve tum dualarinizi kabul buyursun ins.
Evt gulum ilk bebisimiz geldi,gerci ilk bebis topigimiz ilk acildiginda vardi melegim'in pasasi vardi:))
Rabbim hepimize sirayla guzel haberler vermeyi nasip etsin ins.
gozu aydin, cok sevindim :) Allah anali babali ve saglikla buyutsun insss. darisi once senin ve sonra bizim basimiza crazymom :)
Aminnn cnm, boyle hep guzel haberlerimizi paylasiriz burda...
Canim bilgisayari yok gelince baglanir ins. ozmn paylasir dogum hikayesini.
Gorusursem soylerim slmlarinizi ve guzel dileklerinizi ins.
Aminnn cnm hayirlisiyla bende gelicek haftasonu dogururum ins:))
Ya kilo boy belli olmuuo farkli cikabiliyo baksana dogmadan sonn olcumde 3400 demisler Nuray'a 3700 dogmus masallah,+300 veya -300 diyebiliyolar.
Hayirlisi saglikli olsunlar da baska ne isteriz Rabbimdrn.
Kizlar yarin giiremiyebilirim simdiden hepinizin kandili mubarek olsun,Rabbim gonlunuzden gecenleri hakkinizda hayirli eylesin ve tum dualarinizi kabul buyursun ins.
Haklisin Melegim in pasasi var :) Okay duzeltiyorum topigin ikinci bebisi geldiiii :)) Ben unutuyorum herkesi hamile saniyorum :)
Seninde kandilin mubarek olsun,dualarin kabul olsun canim.
kokopelli, icerigine baktim evet gayet guzel gozukuyor. dun gerci bende hafif bulanti yapti ama ne alsam yapiyor. rahatsiz olursam dedigin gibi ufaklarini alirim. dr. buna ek olarak magnezyum da kullan dedi bana.
bana dr. ikili testi gecelim dedi placentadan vb dolayi ama bence henuz sigortamiz cikmadigi icin gereksiz gordu. kafam karisik, yaptirsam mi ya da yaptirmasam mi diye. olmadi 3'luyu yaptiririm diyorum ama aklim da kaliyor. yaptirmayan var mi aranizda?
kafani bencede takma. benimde ingilizcem iyi degil bende senin gibiydim. hep sanki biseyler eksik yapiliyormus gerekli ilgiyi gormuyormus gibi hissediyordum. 2 li teste bendende kani onceden aldilar. ense olcumu ise daha sonra yapildi. inanirmisin ben ense kalinligi kac cikti onu bile bilmiyorum . sorun olsa donus yapilirdi diye avutuyorum kendimi. ki baska bisi de sorun oldu donus yaptilar hemen. rahat tut icini. sana tavsiye bebeginle ilgilen. bu tarz seyleri cok takma.
Esra kan testlerini tumden es gecip direkt amniyo yaptirmisti bir onu biliyorum.
Ben de su genetikciyle bir konusayim da ona gore belli olacak ne yapilacagi.
Senin insurance cikana kadar ikilinin suresi gecmis olursa ucluyu yaptirirsin, dedim ya, ayni seylere bakiyorlar, ikilinin iyi tarafi erkenden yapiliyor olmasi kotu tarafi da "false positive" yani hastalik yokken varmis gibi sonuc cikmasi ihtimali daha fazla. hamilelik ilerledikce yapilan uclu dortlu testlerin sonuclari goreceli olarak daha kesin. en kesini amniyo tabii, Esra da hic kafasini bulandirmadan direkt amniyo yaptirdi o yuzden anladigimca.
Kesinlikli Kokocum dedigin gibi hic kafami bulandirmayim diye dusundum.Acabalarim hic bitmez benim.Aklimda bir suru acaba olacakti.Tabi en onemlisi yas faktorude var.Allah a emanet amniyo olayim bu iste bitsin diye dusundum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?