Amerika'da Hamilelik

daha erken ya! ovulasyon testinin dogru oldugunu varsayalim, 10 unda yumurtladigini varsayalim. bugun 7dpo. 10unda dollenme olsa bile blastocyst anca anca rahme inmistir, buyuk ihtimalle hala fallopian tuplerdedir. daha rahme inecek de, tutunmaya baslayacak da, hcg salgilamaya baslayacak da, o hcg en hassas testlerin olcebilecegi minimum miktara kadar katlanacak. bence 10dpo'dan once test yaparsan hem test harcarsin hem uzulursun bos yere. 20sini beklesen? Biliyorum insanin ici icini yiyor ama kullandigin testler ucuzlardan degil, bosuna harcama. Daha yeterli hcg olmadigi icin neg cikar uzulursun. Sabret biraz zor olsa da.

Bu arada ne zamandir "cemrecik'e sunlari soyleyeyim, belki isine yarar" diyordum, yazmaya firsatim olmadi. Bakiyorum ztar'a da faydali olabilir, ovulasyon ve hamilelik testleri ile ilgili onerilerimi yazacaktim.

Ben uzun aylar boyunca denedim ve cok test yapma meraklisi bir insanim. Clearblue'lara frer'lere para vermeye kalksam butcem cokerdi herhalde :) Ben de ne yaptim? Amazon'dan wondfo marka ucuz strip testlerden aldim. Saydam plastik bardaklar almistim, bir kullanimlik onda cisimi toplayip ona batiriyordum stripleri (in stream degil bu stripler). amazon'da "wondfo" diye arayin, bir suru cesitleri (25li paket, 50li paket, 40+10 karisik paket) cikar iki tur testten de. Bir cok satici satiyor, formosa medical'den almaya ozen gosterin. Ben bu ucuzlarla hamile kaldigimi gorursem gider frer alip teyid ederim diyordum ama hic gerek kalmadi! Bu testlerin guzelligi, ucuz olmasinin yaninda, piyasadaki en hassas testlerden biri olmasi, frer ile yarisir. Ovulasyon testini de kullandim hamilelik testini de, ikisi de gayet "dogru" cikti bende! o yuzden tavsiye ediyorum. (customer reviewlarda false positive ciktigi olabildigini gordum hamilelik testini, + cikarsa bir frer ile teyid edin derim hemen havalara ucmadan!!!)

bir de hamile kalmaya calisan arkadaslar, esinize fertility blend vitamin icirin. amazon'da fertility blend for men diye aratin. ben tedavide oldugum icin esimin sayimlari yapiliyordu. basta bir sorunumuz yoktu aslinda ama yine de kullansin dedik, farkettigini gorduk 2 aydaki sayimlarda.

Ben first response ile regli gunmden 5 gun once cift cizgiyi gormustum.Istersen 2-3 gun daha bekle cok merak ediyorsa yap .

canim ya zaten kendimi 12. haftaya o kadar fazla kosulladimki, bir hafta sonra hepsi biticek diye teselli ediyorum sadece. gerci 2 gundur hafifledi cok sukur, ondan oncesi kabus gibiydi hatirlamak dahi istemiyorum artik. muhallebi ya da sutlac deneyebilirim iyi bir fikir oldu. balik salmon mu yiyosunuz? ozel bi turu var mi salmonlarin, biz costco'dan vb aliyorduk bir ara.

kokocum ins kisa surede atlatiriz da hamileligin tadini cikartiriz :) mercimek yiyorum zaten salcasiz vb tatsiz tuzsuz biseyler yapip. bir de ben kalori hesaplama konusunda hic iyi degilim, rastgele aliyorum biseyleri aklima geldikce ve dedigin gibi tolere edebildigim olcude. bir de benim bulantilarima yayla corbasi iyi gelmisti ama ondan da biktim tabii ki. ilginc bir donem, su altin cag dedikleri 2nd trimestara girsek rahat rahat yesek icsek off ya hayale bakk.

Herkese Selam,

Öncelikle kokopelli aklımdaki bir soru işaretini şıp diye cevaplamış,teşekkür ederim kendisine:)) ben gece işten gelince vitamin ilacımı içiyordum,ardından rahat bir uyku için sütü deviriyordum:) aklıma takılıyordu ama nette falan araştırmaya vakit olmamıştı,demek ki arada biraz zaman farkı bırakacağız.Yeme içme konusunda inşallah silgi ve kokopelli 12.haftadan sonra iştah patlaması yaparsınız,canınızın istediği herşeyi yiyebilirsiniz umarım.Benim midem herşeyi aldığı için eşim sütü bile günde 2 kez içiriyor.Ben sabah içsem günün sonunda mutlaka sütüm masamda hazır oluyor.Süte takmış durumda:))Ben peynir ve yumurtayı çok seviyorum,günün her saatinde kahvaltı modunda olabilirim yani.Çok fazla kırmızı et yemiyorum,balık da.Ama bakliyat tüketiyorum.Siyah fasulyenin et kadar faydalı olduğunu duymuştum.Onu deniyebiliriz.Her sabah ceviz ve badem yiyorum.Herşeyi ölçüyle yemek imkansız bence de,tehlikelileri yemediğimiz sürece çok sorun olmayacağını düşünüyorum.

benim durum test yapma merakliligini da gecer, hastasiyim...hatta onceleri evin ilerisinde kucuk bir dollar store var, ordan 1 dolar'a aliyordum ama ne alma, ov.dan sonraki 8. gunden itibaren her gun en iki tane (topluca almamain sebebi, her seferinde ''tamam artik, adet gecmeden bakmayacagim dememdi)...orda calisan cocuk en son bir gun kendisini tutamayip gulmeye baslayinca internetten almaya basladim:))) ben de amazon'dan aliyorum, 40 ovulasyon+10 pregnancy test shipping ile birlikte 12 dolar..
fertility blend'e bakayim. keciboynuzu bulmustum, arada kaynatip iciriyordum zorla, icmiyor ki, pesinden kosuyorum resmne...hap seklinde birseyler olursa kendi de icer belki

marlin, uykudan once ictigin vitamin hapi uykunu kacirmiyor mu? yoksa vitamin derken sadece folic' i mi kastettin?

Son düzenleme:

Silgicim evet salmon tuketiyorum hemen hemen her hafta.Marketlerden aliyorum.Pakette yada vitrinde olani kesinlikle almiyorum.Dolaptan tazesini cikarttiriyorum.Artik tanidilar beni en kIl musterileriyim :)Bir de esimin is yerine her hafta bir turk adam geliyor taze cipura tutup getiriyor (gilthead bream)
Ben sea food'u cok seviyorum.10 haftalikken doktorumla konustum sea food yiyebilirmiyim diye.Sushi ve kilic baligi haric hepsinden yiyebilirsin demisti. O yuzden icim cok rahat tuketiyorum.
Birde sana bir tavsiyem olacak.Ben son 3 yildir hergun 1 ogun raw food (cig sebze ) tuketiyorum.Cook faydasini gordum.Ne demir eksikligim nede kansizligim var.Cok sukur Allah'a.Hergun oglen cig brokoli,baby spinach,mushroom'a marul,havuc,domates,salatalikta ekleyerek bir tabak salata yapiyorum.Biraz taze limon suyu,zeytinyagi,biraz tuz.Hem cok lezzettli,hemde cok faydali.Hepsini bir arada tuketemezsen baby spinach uzerine domates dogra limon,zeytinyagi cok faydali olur.

Kocaman masallah sana Marlincim:)Ben de sut,sogan haric herseyi yiyorum.Darisi silgi ile kokopelli'ye insallah.Kesinlikle olcullu yiyemiyorum.Aklima geldikce canim istedikce.Ben de senin gibi gunun her saati kahvalti modunda olabilirim :) Hayatimin en mutlu saatlerini kalabalik,kocaman kahvalti sofralarinda gecirmisimdir :)Malesef burada olmuyor.En cok ozlediklerim arasindadir.

2 yada 3 haftaya gecer .Istah konusunu bilemicem.Mesela ben hic istahli bir hamile degilim.Ablam,kuzenlerim,arkadaslarim oyle bir anlattilarki "Ben galiba Sugar'i bile yerim" :))) diye dusundum.Hamilelik oncesi ne kadar yiyorsam simdide oyle.Sadece elimden geldigi kadar 200 kalori fazla almaya calisyorum.(Muz yada muhallebi yiyerek) Onuda hergun yapamiyorum.Hic asermiyorum.Arkadaslar ne bicim hamilesin naz yap diyorlar onu bile beceremiyorum :)

fertility blend'e bakayim. keciboynuzu bulmustum, arada kaynatip iciriyordum zorla, icmiyor ki, pesinden kosuyorum resmne...hap seklinde birseyler olursa kendi de icer belki

hehe, ben de daha bu testlerimiz falan yapilmadan bir turkiye'ye gitmistim, gelirken keciboynuzu ve pekmezini alip getirdim. kaynatip zorla icirdim iki uc gun, ama yazik cok igrendi, kiyamadim. pekmezi de sevmedi. ben de baktim bitkisel yollardan olmuyor bu haplari deneyelim dedim. o arada tedavimiz basladi, ben aylardir her gun vitamin iciyorum, sonra iste clomid'di kendime igne yapmakti bana dusen her seyi eksiksiz yaptigimi goruyordu, o da "benim uzerime dusen buysa yaparim" moduna girdi galiba, hic diretmeden haplari aldi. bir de keciboynuzundan daha iyidir, aman aman keciboynuzu olmasin da diye haplara hic hayir demedi. senin esin de keciboynuzundan sonra nazlanmadan alir haplari bence. eger etkisinden supheleniyorsa bizi ornek ver, ya da amazon'daki yorumlari okut :)

getirdigim pekmezler kullanilmayinca kalmisti, simdi ben goturuyorum onlari, hem igrenmiyorum icebiliyorum hem de kan yapiyor oh ne ala. tulumba'da falan da satiliyor, keciboynuzu pekmezi icin uzum pekmezinden daha iyi kan yapiyor diyorlar (kulaktan dolma bilgi bu).

Ben hamilelikten once zaman zaman garip seylere aserirdim. Mesela: patates, avocado... Patateeeesss diye cilgina dondugumu bilirim. Bu durumda, "bir gun hamile kalsam kim bilir nelere nelere aserecegim" derdim hep. E, hamile kaldik, hic oyle cilginca istedigim bir sey yok. Bir tek basta bir mercimek corbasi istedi canim, yaptim ictim. Bir de -simdi burada yazmayayim ne oldugunu- ocak annelerinde birisi "sabah x yedim" demisti, canim cok istedi. Evde kendim de yapiyorum ama turkiye'de dukkandan alindigi gibi olmuyor, ben de oylesini istedim, o biraz icimde kaldi ama delirmedim :) Bulantilar baslayinca o "istek"ler de gecti.

200 kalori fazla almayi da hergun beceremiyorum demissin ya cok guldum (kendime guldum). Kisin bir ara nedense cok hizli kilo aldim ben, BMI hep normal sinirlarda kaldi ama ust sinira yaklastim, "hop kizim n'oluyoruz?" deyip yediklerimi kontrol etmeye basladim. tatli/meyve sevmememe ragmen bana gunluk limit 2000 kaloriyi doldurmak o kadar kolay ki!!! 1 bardak portakal suyu icsen hoop 100-200 kalori.

ben hamile kalali onu bunu saymayi biraktim. hani dengeli beslenme tabagi var ya (piramit yerine tabak artik), ona uymaya calisiyorum besin gruplari dengesi acisindan o kadar. malum yiyebildiklerim sinirli. 2. trimestr gelse de yediklerim cesitlense diyorum, miktarinda cok artis olacagini sanmam. bir tek eylul'de tr'a gidince abartacagim, gitmisken burada bulamadigim seyleri lop lop goturecegim, niyetim o :)

ben de iste pismis sebze'ye katlanamadigim icin cig sebzeci oldum istesem de istemesem de. arkadaslardan biri hamileliginin ilk doneminde salataligin iyi geldigini soylemisti, bana da iyi geliyor salatalik, her sabah 2 persian denenlerden yiyorum (ufak boy olan salataliklar), persianlar english veya digerlerine gore cok daha lezzetli oluyor. baby carrot, cherry domates falan devamli yediklerimden. bir de baby spinach yerine roka (rocket veya arugula diye satiliyor) bulabilirsen oyle de salata yapabilirsin, o da cok besleyici. salatalarda cesit yapmak cok kolay, hem de bikkinlik yapmiyor cesit olunca. mesela ben kirmizi uzum ve cevizli salata da cok severim. salatalara beyaz peynir, parmesan peyniri falan peynir de ekleyebiliriz (pastorize sutten oldukca sorun yok). black bean, misir falan serpistirilebilir salataya ayrica. secenek cok :) keske birarada olsak, "beslenme gunu" yapardik mercimek kofte, kisir, piyaz falan ne guzel besleyici seyler.

ekleme: bende hafif bir tiroid sorunu var, kontrol altinda tutmam gerekiyor yoksa ilac kullanmam gerekecek. o yuzden brokoli gibi "lahanagiller" sebzelerini cok tuketmemeye calisiyorum, hele de cig daha guatrojen oluyorlarmis.

Son düzenleme:

Ben yazdiklarinin hepsini saymayim dedim belki cani ceken olur diye :) Ben son 3 senedir her oglen isyerinde onlarin hepsinin icinde oldugu kocaman salata yapip uzerinede Italian dressing koyup yiyorum.Cokta faydasini gordum.
Evet bilhassa kirmizi lahana cok tuketmemen lazim .Annemden biliyorum ondanda tiroid sorunu var.

kizlar gecmisi okumadan herkese merhabalar
06.14.12 de dogumu yaptim cok sukur..carsamba gecesi sanciyla hastaneye gittik. hastaneye gidince sancim gitti korkudan mi ne :))) sonra suni sanci verdiler saba 5te iyice artti sancilarim.. bu arada acilma 5 santim olmustu. sonra epidural aldim.. Aman Allahim nasil bir rahatlama anlatamam. butun gece uyumamistim , sonra uyudum tv izledik.. bende sanci falan yok ama. doktorum 12 de geldi. dedi acilma 10 cm olmus. parti baslasin :)))
doktorlarla muhabbet ede ede , gule gule dogumumu yarin icinde yaptim Allah cok sukur..
herkese gercekten cok rahat bir dogum diliyorum.. 2 tane dikisim var. Dr amaya gerek yok bile kendi kaybolacak dedi.
bebisiminde sagligi yerinde cok sukur. ilk 2 gun sutum gelmedi , baya endiselendik ama 3 gun gelmeye basladi ve suan emiyor. geceleri 1 saatte bir kalkiyorum emzirmek icin. mama vermek istemiyorum cunku...annemde komposto yapti. kayisi ve uzumden. sutu co arttiriyor tavsiye ederim. eger sizin de sut arttirici bildiginiz bisiler varsa soyleyin sevinrim...eger bir sorunuz olursa cevaplarim .bugunden itibaren biraz duzeni oturttuk .. foruma girmeye calisicam
buda bebisimin resimleri... masallah demeyi unutmayin lutfen :)))

Aman da masallah masallah, yerim onu ben :) Cok gecmis olsun nuraycim, darisi basimiza!!! Bol dinlenmeli bol emzirmeli gunler dilerim!

Eyvahlar olsun Ya ben ozenle amerika'da bulunabilen, buradaki malzemelerle yapilabilen seyleri saydimdiii Buradaki hanimlar arasinda mutfak konusunda en beceriksizi benim buyuk ihtimalle, o yuzden bu saydigim seyleri kesin herkes yapabiliyordur ya! yapmasi basit malzemelerini bulmak kolay seyler. Yoksa saymaya kalksam besleyici neler neler sayacagim canimizin isteyecegi guzelim Turk mutfagindan :))

Nuraycim 41 kere masallah,masallah.Nasilda guzelsiniz anne ogul :) Allah anali babali buyutsun ,saglikla insallah.Dogum hikayeni okuyunca cesaret geldi bana :)

gozun aydinn, atlatmissin nihayet
Allah anali babali buyutsun. darisi isteyen herkesin ve bizim basimiza ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…