- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.381
Sagol canim:)Sen kurmussun planlari Allah hayirlisini nasip etsin ins. :)
Biz verem asisi yaptirmadik canim. Doktorumla gitmeden Tr de yapiliyor burda yapilmiyor ne olacak diye konusmustum. Yaptiralim mi demedik ama. Ailede yakin cevrede hasta birinin olup olmadigini sordu. Kisa sureli gittigimiz icin bisey onermedi. Gelince test yapariz demisti gecen ona da gerek gormedi. Ama seneye biz donecegiz ozaman icin tekrar konusacagiz. Trdeki durum hakkinda biraz arastirma yapip sizi bilgilendiririm demisti.Evet canim biliyorum ismi baby led weaning. Onda biraz rahat olmak lazim her yeri batirir :) Yok ya korkma bisey olmaz ins. burada herkesin cocugu oluyor.
Bu arada Turkiye'ye gidince verem asisi yaptirdiniz mi kizlar bebeklere ?
Merhaba canim hosgeldin. Gelir gelmez telasa burunmussun ama degmis fotolardan anladigim kadariyla. Yeni yasi kutlu olsun Mira nin:) iyi olmaniza sevindim. Bizde iyiyiz :)Kızlaaarr herkese selamlaaar , uzun bir aradan sonra sonunda foruma bakabildim..
Mayısta once almanya sonra tr ye gectik.eylülde döndük..süpperdi hersey...
Doner donmez dogum günü telasi basladi,malum ilk yasi oldugu icin cok özeniyorduk..ayni zamanda da tr den cocukluk arkadasim buraya dogum yapmak icin geldi.bizde misafir oldular...miranin dogum günüyle arkadasimin dogum tarihleri birbirine cok yakım oldugundan deli gibi bi telasemin icine girdik hepimiz.neyseki saglikla bebegi dogdu..epiduralle normal dogum yapti ve adini mila koydular :) cok seker,onu oyle gorunce miranin ilk günleri aklima geldi...zaman nasil da gecti simdi büyüdü afacan bişey oldu..:)
Sizler nasilsiniz ? Herkesin keyfi yerindemi ? Bebislerde iyilerdir umarim.
Yeni katilan arkadaslarada selamlar...geriye donuk soyle bi okiyim dedim ama bi iki sayfadan sonra uykum geldi ama uyumadan da yazmak istedim
Herkes dogum gunlerini yaptimi bakalim? Hani fotolar nerdeeee
Bizden bikac tane yukluyorum simdi,dogum gunu icin hazirlanirken hem cok yorulduk hem de eglendik...hatta bir hafta falan kendime gelemedim evde hala bazi dekorlar asili duruyor,bi ara toplicam insallah
Merhaba canim hosgeldin. Gelir gelmez telasa burunmussun ama degmis fotolardan anladigim kadariyla. Yeni yasi kutlu olsun Mira nin:) iyi olmaniza sevindim. Bizde iyiyiz :)
Bizde yaptik dogum gunumuzu guzel oldu. Tek basima ugrastim aynen cok yorucuydu ama degdi:)
Biz de yaptirmadik ve durup dururken birden endiselendim bisey olursa diye. O yuzden sordum canim.Biz verem asisi yaptirmadik canim. Doktorumla gitmeden Tr de yapiliyor burda yapilmiyor ne olacak diye konusmustum. Yaptiralim mi demedik ama. Ailede yakin cevrede hasta birinin olup olmadigini sordu. Kisa sureli gittigimiz icin bisey onermedi. Gelince test yapariz demisti gecen ona da gerek gormedi. Ama seneye biz donecegiz ozaman icin tekrar konusacagiz. Trdeki durum hakkinda biraz arastirma yapip sizi bilgilendiririm demisti.
Yeni yasi kutlu olsun kizinin :) Cok guzel olmus dogum gununuz. Biz kendi aramizda kutlamaya karar verdik. Cunku ben tek basima bu kadar yorucu islere kalkisamam biraz tembelim sanirim :)Kızlaaarr herkese selamlaaar , uzun bir aradan sonra sonunda foruma bakabildim..
Mayısta once almanya sonra tr ye gectik.eylülde döndük..süpperdi hersey...
Doner donmez dogum günü telasi basladi,malum ilk yasi oldugu icin cok özeniyorduk..ayni zamanda da tr den cocukluk arkadasim buraya dogum yapmak icin geldi.bizde misafir oldular...miranin dogum günüyle arkadasimin dogum tarihleri birbirine cok yakım oldugundan deli gibi bi telasemin icine girdik hepimiz.neyseki saglikla bebegi dogdu..epiduralle normal dogum yapti ve adini mila koydular :) cok seker,onu oyle gorunce miranin ilk günleri aklima geldi...zaman nasil da gecti simdi büyüdü afacan bişey oldu..:)
Sizler nasilsiniz ? Herkesin keyfi yerindemi ? Bebislerde iyilerdir umarim.
Yeni katilan arkadaslarada selamlar...geriye donuk soyle bi okiyim dedim ama bi iki sayfadan sonra uykum geldi ama uyumadan da yazmak istedim
Herkes dogum gunlerini yaptimi bakalim? Hani fotolar nerdeeee
Bizden bikac tane yukluyorum simdi,dogum gunu icin hazirlanirken hem cok yorulduk hem de eglendik...hatta bir hafta falan kendime gelemedim evde hala bazi dekorlar asili duruyor,bi ara toplicam insallah
Bizim daha azi disleri cikmadi wanilla. Ustteki 3 ve 4. disleri yeni cikti. Diste biraz geriden geliyor bizim oglan. Azilarin zor oldugunu hep duyuyorum ama. Benim bildigim yontemlerde bunlar baska bisey bilmiyorum. Eger gece cok kotu oluyorsa agri kesici ver yatmadan biraz rahat uyur sende dinlenirsin. Gunduz bisekilde gecer de. Zor bisey. Allah kolaylik versin. Bakalim biz ne yapacagiz o zamanKizlar ses verin :) miranin bir azi dişi cikti 2 haftadan uzun sürdü , bu süre boyunca uykusuz geceler , huzursuz gündüZler gecirdik..ne zor cikiyormus bu azi disleri yahusiz neler yaptiniz bu dönemde ? Acilarini azaltmak icin ? Jel,yesil sogan, diş tabletleri ve dondurucuda bekletilmiş bezleri denedik, baska bildiginiz
Yöntemler varmi kizlar ?
Bisey olmaz canim insallah icimizi ferah tutalim.Biz de yaptirmadik ve durup dururken birden endiselendim bisey olursa diye. O yuzden sordum canim.
Kayboldu yine herkes :) bu bebislerden vakit kalmiyor ki hicbiseye :)Kizlar nerelerdesiniz yine kayboldu herkes
arkadaslar merhaba forumda araştırken tesadüf bu konuyu buldum.Amerikaya eşimin eğitimi için 5 ay önce geldik.Burada yanlızım.Virginiada yaşıyoruz Washingtona çok yakın.eşimle bebek sahibi olmak istiyoruz yanlız kafamız çok kariştı malum burda Turkiyeden çok farklı bir sistem var. Anladığım kadarıyla sizlerde burada doğum yapmışsınız.Sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.
Virginia, dc veya Maryland taraflarında memnun kaldığınız doktorlar varmı?
devletten yardım almamız için neler yapmamız gerekiyor şartlar nelerdir?
Merhaba tekrar biz arlingtonda yaşıyoruz.tesekkür ederim öncelikle bilgiler için.bizde şu anda bebek çalışmalarına başladık.galiba medicaid için hamile olmak gerekiyor.o Yüzden bizde başvuru için Babil'in Olmasını beklıyoruz.eşimde Johns Hopkins te ögrenci ama dc deki Yerleşkede.Ana kampüste değil.Bizde bebek yapalım diyoruz ama hep kafada sorularolunca tedirgin oluyor insan kendi ülkendeki gibi değil sonuçta bilgi toplamaya çalışıyoruz.Hosgeldin Sugar85
Ben de Columbia Maryland de yasiyorum..ben john hopkins de dogum yaptim.
Virginia ve Dc deki drlar hakkinda sahsen bir tecrubem yok.VA de nerdesiniz ?
Devletten medicaid gibi yardim almak istiyorsan onu bulundugunuz yerdeki sosyal hizmetlere sorabilirsin...
Maryland de hic bir cocuk ve anne zor durumda kalmasin diye vatandasi ol yada olma herturlu dogum masraflari karsilaniyor..ama tabiki bir basvuru formu ve arkasinda da bir surec var.bebek dogduktan sonrada sigortali oluyor....asagi yukari maryland de kanunlat boyle...virginia yi hic bilmiyorum yanlis birsey soylemek istemem ama sosyal hizm. Size daha aciklayici ayrintili bilgi verebilir...
Aynen oyle :)Kayboldu yine herkes :) bu bebislerden vakit kalmiyor ki hicbiseye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?