- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.361
Evet zamanla sut azaliyor eskisi gibi olmuyor, regl olunca da aynen dedigin gibi oluyor. Ben de aksamlari rahat uyusun diye yatmadaan once pirinc muhallebisi veriyorum ama benimki Turk markasi Gerber degil.Masallah canım durucuk abla olmuş ne cabuk buyuyolar yaa yurur yakında vallahabızımkıde emekleme pozisyonunda surekli ne guzel yazmısın sagol anne suru aldığından aynı yıyceklerı verıyorum bende ama sutum buraz azaldı gıbı bıde regli oldum ozamanda azalıyomuş sut bıtınce regli artıyomuş bılmıyorum doğrumu ben sksam içşn oyuzden gerber ın rıce cereal aldım verıcem veren varmı vıtamınlı demırlıymış uykular bencede dişden bazen gazdan da oluyo bızım halaga dıkkat edıyırum canım yanımuzda halen pişşk içşn bepanthol kulkanıyırum ben cok ii destınıde ıyımiş galiba annemın geşmesı aynen super oldu valkaha bas edılmuyo bu kuduruklarla
Bizimkinin istedigi yok oyle istahli bi cocuk degil, ben veriyorum emiyo :) 1 kere gece, 1 kere sabah uyaninca, Gunduz ve gece uykularindan once emziriyorum, emerken uyuyor genelde. Yani toplamda 5 kere falan emziriyorumAyy bıde şeyi sorucam canım senınkıde halağa süt alıyomuş kac saatte bı ıstıyo meme bızımkı genelde 2/3 sattte ıstıyo ama bes dk bısey emıyo yani cok az ek yedıgınde bıraz daha dayanıyo gıbı işte aksamda 4 saat falam dı uyku ama buara berbat diş gaz onlardan galıba gırıcek duzene bıraz daha sabır saglıklı olsunlarda
Canim eline verdigim zaman benimki de yiyebilecegi gibi koparip yutuyo aslinda, ekmek, makarna, salata meyve veriyorum eline bi sekilde yiyiyo ama karnini doyuracak kadar ugrasmiyo, istahsiz bir cocuk ta ayni zamanda. Nedense ben beslerken eger corba gibi akici seylerle vermezsem cikariyor agzindan eline alip oynamaya basliyor bilemiyorum cigneyemiyor mu kendisi mi yemek istiyor. Ayni sekilde bizim de ek gidaya gecis isi Tr de iken denk geldi ve annem alistirdi ufak ufak parcalar verip yutmaya. Ozel bir sey yapmamak iyi aslinda kendi yedigin seylerden vermezsen buyudugu zamanda hep ayni sekilde devam ediyormus bunu bir cok kisiden duydum. Makarna ve ekmek te kotu degil dozunda verirsen cunku bunlar karbonhidrat ve karbonhidratlar enerji verir. Bebekler enerjiye ihtiyaci var daha cok kudursunlar diye :)Canim bizim ek gidaya baslama surecimiz Turkiye ye denk geldi, 7 aylik falandi. Doktorum bana sadece pure ver demisti. Bizde oyle basladik ama uzun surmedi 1 hafta falan. Annem, yengem derken bizimkine bizim yemeklerden verdiler sonra haslayip pure yaptigim seyleri yemez oldu. Hala da cok pure puding tarzi seyleri sevmiyor. normal yemekleri sevdi anlayacagin:) bide direk katiya gecmis olduk. Aslinda iyi de oldu. Ben tek basima bukadar cesaretli olup yediremezdim ve boylesi kolayima da geldi. Az tuzlu yapip bizim yediklerimizden verdim. Cok ozel bisey yapmadim biraz tembelim bukonuda.
Sende kucuk kucuk parcalarla alistirmaya calis istersen katiya. Agzindan atiyor disleri yok diye birakma canim artik yasina gelmis nerdeyse. Bizimkinin de 9 ayi bitirdiginde ilk disi cikti suan hala 6 disi var onde 7. Yeni cikiyor. Arkada hic yok.
Onune ekmek veya makarna tarzi seyleri eliyle tutabilecegi buyuklukte birakirsan hem kendi yer hemde makarnayi her cocuk seviyor. Cok saglikli degil ama katiya alistirmak icin iyi olabilir. Berk in belki de ilk yedigi kati sey eriste idi. Annem vermisti spagetti gibi hup hup cekip yuttu:)
Grip asisi biz olduk canim eylul sonundaki randevuda. Ilk olanlara iki doz uygulaniyormus ikinci dozunu ocakta olacak. Yapalim mi diye sormadi bizim doktorumuz bizde bisey demedik.
Masallah sana, cocuklarin buyudugunde gencecik anneleri olacak :)Plandızdı oğlum 4 buçuk ay emdi bırakır bırakmaz oluverdi ama hiç Pişmanlık duymadım :) çevremdeki bürün anneler çok akıllı kızsın diyorlar büyüt de gençliğini yaşa :) 20 yaşındayım şu anda
Valla buradakileri gorunce agzim acik kaliyor bazen 4 cocuklu anneler goruyorum baksan hepsinin 1 yas arasi var. Nasil bakiyorlar hayret ediyorum.Ben de hep ikinci ile az arasi olsun isterdim ama bu bebek sahibi olmadan once idi :) Ben Duru'yla zor basediyorum. 2. icin hic bi planim yok acikcasi, ne zaman olur onu da bilmiyorum :) Ben 29 yasinda anne oldum.Birkez daha masallah sana gencecik yasta 2. kez anne oluyorsun. Illaki zor olacaktir ama onlar buyuduklerinde sen hala genc oldugun icin tadini cikarirsin haklilar cevrendekiler. Allah kolayligini verir insallah. Ozellikle burdakilerin cocuklar arasi yas cok az ikiz gibiler. Turkiye de boyle ornekler yok zaten geneli tek cocuk. Onlari gordukce gaza geliyorum bazen. Sonra cesaret edemiyorum. 2 yasini doldursun istiyorum bende sonra ikinci insallah:) 28 yasinda anne oldum bende.
Kizlar siz kac yasinda anne oldunuz ve 2. cocuk dusunuyorsaniz yas araligi hakkinda bir dusunceniz var mi? Merak ediyorum nasil dusundugunuzu:)
Ben annemin kaderini yaşıyorum sanki o da genç bir anne en küçük çocuğu yani en küçük kardeşim 6 yaşına girecek :) ve düşün en büyük çocuğu benim 39 yaşında bir annem var :) 46 yaşında bir babam 18 16 ve 6 yaşında da üç erkek kardeşim Rabbim onları başımdan eksik etmesin :) herkesin ailesini de öyle :)Masallah sana, cocuklarin buyudugunde gencecik anneleri olacak :)
Allah bağışlasın Bebeğini canım :) hepimizin bebişlerini :) vardır onun da bir zamanıValla buradakileri gorunce agzim acik kaliyor bazen 4 cocuklu anneler goruyorum baksan hepsinin 1 yas arasi var. Nasil bakiyorlar hayret ediyorum.Ben de hep ikinci ile az arasi olsun isterdim ama bu bebek sahibi olmadan once idi :) Ben Duru'yla zor basediyorum. 2. icin hic bi planim yok acikcasi, ne zaman olur onu da bilmiyorum :) Ben 29 yasinda anne oldum.
O zaman size ailecek masallah diyelim :) Eger oglun sakinse cok zorlanmayabilirsin. Ne zamandir Amerikadasiniz ? Egitim amacli mi?Ben annemin kaderini yaşıyorum sanki o da genç bir anne en küçük çocuğu yani en küçük kardeşim 6 yaşına girecek :) ve düşün en büyük çocuğu benim 39 yaşında bir annem var :) 46 yaşında bir babam 18 16 ve 6 yaşında da üç erkek kardeşim Rabbim onları başımdan eksik etmesin :) herkesin ailesini de öyle :)
Bızımki arada ıstıyo 2/3 saatte gıbı ama gece hep kalkıyo dedın ya bızımkıde kalkıyo buara 2 saatte bır hattaga bazen daha az ben genelde hep meme verıyorum oyle gerı uyuyo yaBizimkinin istedigi yok oyle istahli bi cocuk degil, ben veriyorum emiyo :) 1 kere gece, 1 kere sabah uyaninca, Gunduz ve gece uykularindan once emziriyorum, emerken uyuyor genelde. Yani toplamda 5 kere falan emziriyorum
Yok bizimkiler burada yaşıyor eşim 6 aylıkken 30 senedir buradalarO zaman size ailecek masallah diyelim :) Eger oglun sakinse cok zorlanmayabilirsin. Ne zamandir Amerikadasiniz ? Egitim amacli mi?
Canim ben emzik veriyorum uyaninca, gece sadece 1 kere emziriyorum. Hatta emzigini artik onun yaninda birakiyorum uyaninca kendi buluyo onuBızımki arada ıstıyo 2/3 saatte gıbı ama gece hep kalkıyo dedın ya bızımkıde kalkıyo buara 2 saatte bır hattaga bazen daha az ben genelde hep meme verıyorum oyle gerı uyuyo yasen napıyosun canım yalancı memede emıyo bızımkı ama bazen almıyo onu ıllaha meme ıle sakınlesıp uyuyo baEnde ac oluyo tabi oyle emıyo onceden superdı 4 saatte acıkınca uyanıyo emıp uyuyodu nerde o gunlerr nezman gelıcek gerı galıba anca 1 yaslarında oturcak uyku:) buarada bende 28 yasında anne oldum ıkıncıye hıııc cesaretım yok ki annem yanımda olmasın aragmen suan ve bebegımde cok yaramaz degıl yani ama korkuyorum ben bıraz vallaha genç anneler tebrıkler maşşalahha cok güzel bişey aslında ama gercekten cesaret işi buyuyunce super olucak tabı aralarıda az olur ama bızımkı bakalım kardes olsun ısterım ama bı 3/4 yasına gelsın kendını kurtrasın ıyıce kısmetse tabı
E guzel o zaman sana bebeklerin bakimi konusunda yardim edecek birileri var :)Yok bizimkiler burada yaşıyor eşim 6 aylıkken 30 senedir buradalar
Maalesef evde birtek ben çalışmıyorum o yüzden kimsenin hayrı yok bana :) kayınvalidem çalışıyo görümcem de yokE guzel o zaman sana bebeklerin bakimi konusunda yardim edecek birileri var :)
Cnm belki dedigin gibi kendi yemek istiyordur pitircik hanim burda okumustum bir ismi vardi bebeklerin kendi yemesinin ve onun daha iyi oldugunu soylemisti biri. Bende kati seyleri felan veriyorum kendi yiyor ama kasikla yenecek tarzdaki seyleri henuz denemedik.Canim eline verdigim zaman benimki de yiyebilecegi gibi koparip yutuyo aslinda, ekmek, makarna, salata meyve veriyorum eline bi sekilde yiyiyo ama karnini doyuracak kadar ugrasmiyo, istahsiz bir cocuk ta ayni zamanda. Nedense ben beslerken eger corba gibi akici seylerle vermezsem cikariyor agzindan eline alip oynamaya basliyor bilemiyorum cigneyemiyor mu kendisi mi yemek istiyor. Ayni sekilde bizim de ek gidaya gecis isi Tr de iken denk geldi ve annem alistirdi ufak ufak parcalar verip yutmaya. Ozel bir sey yapmamak iyi aslinda kendi yedigin seylerden vermezsen buyudugu zamanda hep ayni sekilde devam ediyormus bunu bir cok kisiden duydum. Makarna ve ekmek te kotu degil dozunda verirsen cunku bunlar karbonhidrat ve karbonhidratlar enerji verir. Bebekler enerjiye ihtiyaci var daha cok kudursunlar diye :)
Grip asisi olsun istemiyorum aslinda biz grip asisi olmadan buyuduk ve hic te bisey olmadi bence amerika'da bu is ticari kar amaciyla yapiliyor. Cok arastirdim gerekli degil hatta zararlari bile varmis. Yaptirmak istemiyorum ama insanin uzerinde oyle bir psikolojik baski kuruyorlar ki sanki yaptirmazsak cocuk grip olup olecekmis gibi tovbe tovbe. Iste bu yuzden sanirim bu baskiya dayanamayip cunku vicdanen de rahat olamayacagim icin yaptiracagim.
Valla buradakileri gorunce agzim acik kaliyor bazen 4 cocuklu anneler goruyorum baksan hepsinin 1 yas arasi var. Nasil bakiyorlar hayret ediyorum.Ben de hep ikinci ile az arasi olsun isterdim ama bu bebek sahibi olmadan once idi :) Ben Duru'yla zor basediyorum. 2. icin hic bi planim yok acikcasi, ne zaman olur onu da bilmiyorum :) Ben 29 yasinda anne oldum.
Burda ilk dikkatimi ceken sey olmustu cocuk sayisi ve yas farki. Biz mi cok ince dusunuyoruz yoksa onlar mi cok rahat bilemedimBızımki arada ıstıyo 2/3 saatte gıbı ama gece hep kalkıyo dedın ya bızımkıde kalkıyo buara 2 saatte bır hattaga bazen daha az ben genelde hep meme verıyorum oyle gerı uyuyo yasen napıyosun canım yalancı memede emıyo bızımkı ama bazen almıyo onu ıllaha meme ıle sakınlesıp uyuyo baEnde ac oluyo tabi oyle emıyo onceden superdı 4 saatte acıkınca uyanıyo emıp uyuyodu nerde o gunlerr nezman gelıcek gerı galıba anca 1 yaslarında oturcak uyku:) buarada bende 28 yasında anne oldum ıkıncıye hıııc cesaretım yok ki annem yanımda olmasın aragmen suan ve bebegımde cok yaramaz degıl yani ama korkuyorum ben bıraz vallaha genç anneler tebrıkler maşşalahha cok güzel bişey aslında ama gercekten cesaret işi buyuyunce super olucak tabı aralarıda az olur ama bızımkı bakalım kardes olsun ısterım ama bı 3/4 yasına gelsın kendını kurtrasın ıyıce kısmetse tabı
Evet canim biliyorum ismi baby led weaning. Onda biraz rahat olmak lazim her yeri batirir :) Yok ya korkma bisey olmaz ins. burada herkesin cocugu oluyor.Cnm belki dedigin gibi kendi yemek istiyordur pitircik hanim burda okumustum bir ismi vardi bebeklerin kendi yemesinin ve onun daha iyi oldugunu soylemisti biri. Bende kati seyleri felan veriyorum kendi yiyor ama kasikla yenecek tarzdaki seyleri henuz denemedik.
Grip asisini hic arastirmadim. yani yapacaklari hic aklima bile gelmemisti dedigin gibi biz hic aliskin degiliz ilk ve son hamileyken oldum bende. Doktor yapacagiz deyince hic soru da sormadim. Insallah olumsuz bir etkisi olmaz
Sen kurmussun planlari Allah hayirlisini nasip etsin ins. :)Burda ilk dikkatimi ceken sey olmustu cocuk sayisi ve yas farki. Biz mi cok ince dusunuyoruz yoksa onlar mi cok rahat bilemedim
Bende yas arasi az olsun istiyorum bakalim nasip 2 yasi bi doldursun diyorum zaman ne gosterecek.
Bizimki cok hareketli ve uyku acisindan hep problem yasadigim bir cocuk hala. Cok yoruluyorum ama simdiden planimda hazir kismet olursa. Bendeki de deli cesareti olsa gerek
Ben yaptırdım kızlar verem aşısını tr deEvet canim biliyorum ismi baby led weaning. Onda biraz rahat olmak lazim her yeri batirir :) Yok ya korkma bisey olmaz ins. burada herkesin cocugu oluyor.
Bu arada Turkiye'ye gidince verem asisi yaptirdiniz mi kizlar bebeklere ?
Burada yapmiyorlar ama doktora sordun mu ?Ben yaptırdım kızlar verem aşısını tr de
Yok canım sormadım çünki burda yapılmamasının nedeni verem gözükmemesi ülkede öyle bi hastalık yaşanmadıgından aşıda yok ama bız tr gırıp cıkıyoruz belki ılerde dönüşte yapıcaz oyüzden ben yaptırdımBurada yapmiyorlar ama doktora sordun mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?