Amerika'da Hamilelik

Aynen evde zaman gecmez bizimki de anlamaya basladi disaridan, merdivenlerin onune gelince heyecanlaniyor :)
Rain cover aklima gelmemisti. Ne kadar etkili acaba soguga karsi? Takip cikarmak rahat mi ?
Canim amazondan aldim bikac gun oldu geleli ama daha kullanmadim. Disarda goruyorum yagmur felan baslayinca hemen ustune geciriveriyorlar. Yani cok bir zorlugu yoktur diye dusunuyorum. Biraz daha farkli olanlari var tam soguktan korumak icin polar gibi kalin bir kilif incelerken sende gorursun. Ama ben ona gerek duymadim. Tulum tarzi bir kaban aldim yagmurluk da tamam. Yani kis hazirliklarimizi yaptik bende tembellik etmezsem eger kisin da gezebiliriz:)

Ben de inceleyeyim o zaman amazondan. Hadi bakalim iyi gezmeler o zaman size

Kızlar slm ne zamandır gıremıyorum hep aklımdasınız:) nasıl herkez bebişler nasıl biz ıyıyız yenı döndük gökçen hanım büyüyo 4 dişimşz var bırı daha yolda cook hareketlendı emekledi emeklicek yanı aksama dek vasındayız alkahtan annem yıne geldı sagolsunda bıraz kolaylıyorum yürüyünce ne yspcaz bilmiyorum artık:) ek gıdaya badladık halen süt alıyo maşalkah ama tarhana yoğurt meyve sabahları labne vermeye basladık şusn 8, ayda baska ek gıda önerınız yada tarıfıniz varmu? Ben yatagında yanımızda yatırıyorum gece 2 saate bı kalkıyodu buaralar diş sancıdı olmassa 4/5 saat uyuyo bazen ınsallah düzene gırer ama gece bazen emdıkten sonra yatagına yatrkrn uyanıyo yanıma alıyorum böyle böyle atlatıyıruz tr cok güzeldi nasıl bıttı anlamadım bile gökcen gelirkende az uyudu nasıl gectı 10 saat bılemedık boyle bızden kızlar yenı katılanlara slm doğumu bekleyenler allah bı avazda kurtarsın ınsallah annelik pahabiçilmez bişey rabbim isteyen herkeze versin:)

Hosgeldin canim cok uzun zaman oldu gorusmeyeli. Biz iyiyiz cok sukur. Duru 11 aylik olmak uzere emekliyor, siraliyor bazen, yurumemize az kaldi sanirim. Duru geldigimizden beri dis cikariyor ve gece uykularimiz cok bozuldu. Ayni sizin gibi 2 saatte bir uyaniyor , bazen guzel uyuyor

Mesajimi yanlislikla yarim gonderdim buradn devam ediyorum. Gceleri 2 saatte bir uyanmaya basladi arada bir ayni sizing gibi 4 saat falan uyuyor. Yorucu oluyor tabi hem onun icin hem benim icin, biz artik esimle sira sira bebekle yatiyoruz 1 gece o 1 gece ben. Zaten yatagi yanimizdaydi ayirmama firsat kalmadan iste bu dis cikarmalar basladi. Ayni senin gibi bazen uyumadigi zaman kendi yatagimiza da aliyoruz. Belki dogru degil ama baska care kalmayinca yapiyor insan Simdiye kadar uykulari hep iyiydi bizim ufakligin birden neden bozuldu diye cok dusundum, acaba dislerden mi yoksa baska bi skintisi mi var diye ama buyuk ihtimalle dislerdendir heralde. Ben de insallah biran once eskisi gibi guzel uyur diye dort gozle bekliyorum. Ek gida olayina gelince bizimkini kahvalti masasina oturtuyorum bizimle beraber, biz yerken ona da yumurta veriyorum yedigi kadar, beyaz peynir veriyorum cok sevmiyor ama azicik yiyor. Peynirin tuzu gitsin diye de 1 gun suyun icinde bekletiyorum. Daha sonra sabahlari yogurt veriyorum. Oglen birkac cesit meyveden pure yapip veriyorum. Daha sonraki ogunlerinde de corba veriyorum, tarhanayi cok seviyor. corbanin icine bazen yedigimiz yemeklerden karistirip veriyoprum. bizim yedigimiz yemekleri corbaya karistirip veriyorum cunku daha cigneyecek disleri olmadigi icin heralde verdigim zaman cikariyor agzindan corba gibi akici seylerle vermeyince. Ha bir de corbalarinin icine ekmek dogruyorum biraz. Ekmegi evde yapiyoruz makina var mis gibi oluyor. Tabi emmeye devam ediyor hala. Ben boyle yapiyorum simdilik beslenme isini.
Eminegul sen neler yapiyorsun ya da bebegin bizimkiler kadarken neler yapmistin ?
Bu arada kizlar bebislerinize grip asisi yaptiracak misiniz ya da yaptirdiniz mi ?
Ezoemo biz geleli 3 ay oldu gelirken ilk ucakta bizim kiz gayet iyiyidi , uyudu falan ama Amerikaya gelince isin rengi degisti tam 2 kere ic hatlar ucagimiz iptal edildi, biz 2 gun otelde kaldik, bebekle yasadigimiz tam bir rezaletti. Tabi bu kadar skintiya bize bilet paralarimizi geri verdiler . Saka gibi Amerika gibi bir yerde tam 3 gunde evimize ulastik. Bu arada annenin tekrar gelmesi super cok iyi olmus senin icin. Ayyyy ne kadar cok yazdim okurken yorulacaksiniz :)

Yoruldum gerçekten ama cevap vermek istedim :) benim oğlumda 10. Ayının içinde dişleri patlamaya başlayalı bir hafta olmadı :) ama bir pişik oldu ne demediysem kar etmedi geceleri mızırdanmaya başladı. Zaten uzun zamandır Huysuzluk yapıyordu ama kuzumun poposu çok fena oldu her bezine azar azar kaka yapıyo bu yüzden de iyileşmek bilmiyo her seferinde yıkayıp kurulayıp kremliyprum bazen zeytin Yağı bazen de pudra kullanıyorum ama yok bir Türlü Geçmek bilmiyo çok üzülüyorum onun canı yandıkça benim de canım yanıyo senin bir fikrin var mı bu konuda Türkiye'de olsam eczanelerde eczacıların yaptığı pişik kremleri çok işe yarıyormuş ama yurt dışındayım alamadım

Ha ha uyarimi bastan yapsaydim daha iyi olurdu sanirim :) Oncelikle merhaba daha once yazdin mi bu topikte bilmiyorum, ben ilk defa karsilasiyorum. Bizde de oldu malesef ilk dislerde. Dislerden once gunde 5 yada 6 defa falan kaka yapmaya basladi ben bagirsak enfeksiyonu olabilir diye endiselenip doktora goturdum tahlil icin ornek aldilar daha bizim tahlil sonuclari gelmeden disler cikmaya basladi. pisikte oldu bu kadar cok kaka yapinca tabi. Dis cikarirken kakalari cok asitli oluyormus ondan pisik yapiyormus. Ben Desitin pisik kremi kullaniyorum o zaman da her altini aldigimda surdum bezini sIk sIk degistirdim oyle atlattik pisik olayini.

Bende desitin kullanıyorum ama fayda etmedi bizim pişik baya bi pişik bende saat başı değiştiriyorum her değiştirmem de yıkıyorum Islak mendil kullanmıyorum hiç inşallah atlatacağız :)

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Baya cesaretliymissin biz 1 tanesiyle zor basediyoruz :)
Âmin canım ben de biraz Tedirginim ama Rabbim yardım eder inşallah :) benim oğlum 10 aylık ama kucağımdan inmeyen bir küre yani tontişim Akşama kadar kucağımda erken doğum yapacağım sonunda diye korkuyorum

Masallah canım durucuk abla olmuş ne cabuk buyuyolar yaa yurur yakında vallaha bızımkıde emekleme pozisyonunda surekli ne guzel yazmısın sagol anne suru aldığından aynı yıyceklerı verıyorum bende ama sutum buraz azaldı gıbı bıde regli oldum ozamanda azalıyomuş sut bıtınce regli artıyomuş bılmıyorum doğrumu ben sksam içşn oyuzden gerber ın rıce cereal aldım verıcem veren varmı vıtamınlı demırlıymış uykular bencede dişden bazen gazdan da oluyo bızım halaga dıkkat edıyırum canım yanımuzda halen pişşk içşn bepanthol kulkanıyırum ben cok ii destınıde ıyımiş galiba annemın geşmesı aynen super oldu valkaha bas edılmuyo bu kuduruklarla

Ayy bıde şeyi sorucam canım senınkıde halağa süt alıyomuş kac saatte bı ıstıyo meme bızımkı genelde 2/3 sattte ıstıyo ama bes dk bısey emıyo yani cok az ek yedıgınde bıraz daha dayanıyo gıbı işte aksamda 4 saat falam dı uyku ama buara berbat diş gaz onlardan galıba gırıcek duzene bıraz daha sabır saglıklı olsunlarda

Ben de 7. Aydan sonra verdim ama çok yemedi o yüzden yemeklere başladık şu an da pişik olduğu için yemek yemek istemiyo sadece similac ve yoğurt veriyorum :) ama ek gıdaya başlamak için iyi bir seçim

Hosgeldin Ezocum. Iyi olmaniza sevindim baya oldu haberlesmeyeli. Gokcen de buyumus masallah. Annenin seninle tekrar gelmesi super olmus. Cok sanslisin:)

Canim bizim ek gidaya baslama surecimiz Turkiye ye denk geldi, 7 aylik falandi. Doktorum bana sadece pure ver demisti. Bizde oyle basladik ama uzun surmedi 1 hafta falan. Annem, yengem derken bizimkine bizim yemeklerden verdiler sonra haslayip pure yaptigim seyleri yemez oldu. Hala da cok pure puding tarzi seyleri sevmiyor. normal yemekleri sevdi anlayacagin:) bide direk katiya gecmis olduk. Aslinda iyi de oldu. Ben tek basima bukadar cesaretli olup yediremezdim ve boylesi kolayima da geldi. Az tuzlu yapip bizim yediklerimizden verdim. Cok ozel bisey yapmadim biraz tembelim bukonuda.
Sende kucuk kucuk parcalarla alistirmaya calis istersen katiya. Agzindan atiyor disleri yok diye birakma canim artik yasina gelmis nerdeyse. Bizimkinin de 9 ayi bitirdiginde ilk disi cikti suan hala 6 disi var onde 7. Yeni cikiyor. Arkada hic yok.
Onune ekmek veya makarna tarzi seyleri eliyle tutabilecegi buyuklukte birakirsan hem kendi yer hemde makarnayi her cocuk seviyor. Cok saglikli degil ama katiya alistirmak icin iyi olabilir. Berk in belki de ilk yedigi kati sey eriste idi. Annem vermisti spagetti gibi hup hup cekip yuttu:)
Grip asisi biz olduk canim eylul sonundaki randevuda. Ilk olanlara iki doz uygulaniyormus ikinci dozunu ocakta olacak. Yapalim mi diye sormadi bizim doktorumuz bizde bisey demedik.

Ay masallah sana. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Benim de bir oglum var suan 15 aylik. Yakinda yururse oglun kucagina gelmez artik:) yurumelerinin en iyi yani kollarin dinleniyor:)tabi senin kizin da dinlenir:)
Ozel bir soru olacak ama cevap vermek zorunda degilsin tabiki. Planli bir bebek mi oldu ikinci? Sundan dolayi soruyorum ben bu konuda biraz cesaretsiz buluyorum da kendimi

Plandızdı oğlum 4 buçuk ay emdi bırakır bırakmaz oluverdi ama hiç Pişmanlık duymadım :) çevremdeki bürün anneler çok akıllı kızsın diyorlar büyüt de gençliğini yaşa :) 20 yaşındayım şu anda

Birkez daha masallah sana gencecik yasta 2. kez anne oluyorsun. Illaki zor olacaktir ama onlar buyuduklerinde sen hala genc oldugun icin tadini cikarirsin haklilar cevrendekiler. Allah kolayligini verir insallah. Ozellikle burdakilerin cocuklar arasi yas cok az ikiz gibiler. Turkiye de boyle ornekler yok zaten geneli tek cocuk. Onlari gordukce gaza geliyorum bazen. Sonra cesaret edemiyorum. 2 yasini doldursun istiyorum bende sonra ikinci insallah:) 28 yasinda anne oldum bende.
Kizlar siz kac yasinda anne oldunuz ve 2. cocuk dusunuyorsaniz yas araligi hakkinda bir dusunceniz var mi? Merak ediyorum nasil dusundugunuzu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…