Amerika'da Hamilelik

Canim hepsi cok guzel ve organizeye bayildim,derli toplu olmus cok hosuma gitti.
Bir bebis eksik icinde:)Rabbim yavrunu saglikla kucagina almayi bu guzel yataginda misil misil uyutmayi nasip etsin ins
Sen bitirdin butun eksikleri masallah bendd birsuru eksik var ama ablam biletini aldi haziranin 5'inde burda olucaklar ins..:))
Artik o gelince de bakariz biseylere napiyim takmiyorum artik.
Nuraycim senin annen ayin kacinda geliodu?

sizin burda ilk dogumunuz olmayacak sanirim. epiduralli normaldogum mu yapdiniz. ben normal dogumdan fazlasiyla korkuyorum. daha kararimida veremedim. burda cati muayenesi ne zaman (kac haftalikken) yapiliyor ?bu ayin sonunda kontrolum var. heralde cati muayenesi icin erkendir demi ?

Hosbulduk:))HEpinizin bebekleri hayirli olsun.Saglikla hayirli dogumlarimiz olsun insallah.Ben 13 haftalik hamileyim.Connecticut ta yasiyorum.Kesinlikle dogumda yada her muayenede tercuman talep etme hakkina sahipsiniz.

Hosgeldin cnm,bebisin hayirli olsun ins. Bende Floridadayim 5,5 yildir Amerikadayiz,sizin ne kadar oldu neler yapiosun?

anneniz amerikaya geliyor demek. peki ing biliyormu? yolda sorun yasamiyorlar mi ? bende isterdim ailemin gelmesini ama zor gibi gozukuyor. hic kimse olmadan zor olcak

Kizlar ne kadar sanslisiniz masallah benim bulantilarim bu hamileligimde 5,5 ay surdu mahvoldum,cok sukur bitti ozmnlar her donemin farkli bi agirligi oluyo. Benimde cok ilginctir hicbir hamileligimde yemek kokusu veya mutfaktan tiksinmedim cok sukur.
Bende sut icmiyorum cnm yogurdu meyveli yogurt yiyorum sadece bide ayran iciyorum.
Ama ben 2-3 aydir ensure diye bir icecek var milk shake gibi cok guzel tadi protein,mineraller,calsium ve omega3 iceriyo vucudumuza gerekli almamiz gereken bicok sey icinde var tavsiye ederim hepinize. Sam's club da satiliyo.
Valla benim gozum evi artik hic gormuyo(evde herkes kendi odasini topluyo bebis gelene kadar boyle sonra gene duzene gireriz ins.
Burda guzel paylasimlarda bulunmak dilegiyle ins.

Canim benim 4. Bebegim yolda hicbiri burda dogmadi Tr'de dogdu digerleri bu ilk olucak burda. Diger dogumlarimin hepsi normal oldu cok sukur. Bunu da normal bekliyorum ins. Rabbimden bi mani cikmazsa hatta epudral de istemiyorum ama bebis biraz kilolu bakalim dr epudral vermek isteyebilir herhangi bi sekilde zorluk olursa direk sezeryana almak icin ama dua ediyorum ins. gerek kalmaz. Benim cati muayenesi digerlerinde de olmamisti cnm dooktorum simdiye kadar cati muayenesinden bahsetmedi belkide 4. Oldugu icin yapmiycak bilmiyorum. Ama nuray gecen persembe oldu 35 haftalik yapildi onunki yanilmiyorsam,senin icin daha erken su anda yapmazlar,tr de 37-38. Haftalarda yapiolar ve genelde ilk dogumda yapilio benimde anladigim kadariyla.
Hic korkma cnm kendi rahat birakirsan aci verici olmuyo,herkes cati muayenisinden korkuyo ama dogumda zaten defalarca o kontrolu yapiolar nedense cati muayenesi ismi korkunc gelio herkese:))

anneniz amerikaya geliyor demek. peki ing biliyormu? yolda sorun yasamiyorlar mi ? bende isterdim ailemin gelmesini ama zor gibi gozukuyor. hic kimse olmadan zor olcak

Canim Nuray'in annesi tr den geliyor,benim ablam Amerikada yasiyor philedelphia'da ablam ordan gelicek ins.
Ama genelde annesi gelen arkadaslar tekerlekli sandalye istiyorlar,onun icin hasta raporu gibi bisey aliniyormu bilmiyorum,arkadaslarin anneleri tekerlekli sandalyeye bir oturuyolar yerlerine ulasana kadar her aktarma da valizleri onlar icin alinmasi gerekiyorsa aliniyor butun islemleri gorevliler tarafindan yapilior o sadece sandalyede oturuyor yani hicbisekilde konusmak zorunda kalmiyor,tekerlekli sandalyeyi bileti alirken seciyosun sanirim eger annen gelmeyi dusunuyorsa bence bu secenegi degerlendir derim.

ogrendigim iyi oldu.hic bilmiyordum. sirf cati muayenesi veya bu tarz kontrollerden dolayi normal doguma sicak pek bakamiyorum.
sizin icinde Allah gonlunuze gore versin.ins normal dogum olur.

ogrendigim iyi oldu.hic bilmiyordum. sirf cati muayenesi veya bu tarz kontrollerden dolayi normal doguma sicak pek bakamiyorum.

Canim ya normal dogumdan hic korkma burdakilerin % 97-98'i epudralli normal dogum yapior. Bildigim kadariyla burda istek uzerine sezeryan yapilmio zaten. Ama sunu soyliyim normal dogumda sadece dogum esnasinda agrin sancin oluyor,bebis cikar cikmaz butun skintilar bitiyor,bebegini kucagina aliyorsun emziriyorsun,altini aciyorsun herseyini kendin yapabiliosun,ama sezeryan da asil olay dogumdan sonra basliyo,cok agrili bir donem basliyomus, bebegini kendin alip emziremiyormussun,sutun hemen gelmiyormus,hele ki ailenden birileri gelmiycekse kesinlikle epudralli normal dogumu tavsiye ederim kimseye ihtiyacin olmaz ozmn Allahin izniyle.
Guzel dualarin icin teesekkurler,Rabbim hepimizin gonlune gore versin ins.

zaman ne gostercek bakalim. Allah hepimizin yardimcisi olsun

cok sagol ablacim amin insallah hepimiz saglikla alalim kucagimiza :))
insallah tamamlarsin ablacim hem ablanla birlikte daha rahat olur yapmasi.. tesadufe bak annemde 5'inde gelicek..ne guzel ayni gun yasicaz sevinci.. belki ayni gun dogururuz belli mi olur
evet ablacim ya evin isi kaliyor valla anca etraf toplu dursun okadar.. bide camasirlarim var onlarida bitirmedim bakalim ins yarin baska isim yko onu halletmeye calisicam

benim annem geliyor. annemin ing hic yok.. biz bilmiyorduk bilet alirken sandalyeli almayi o yuzden kendi gelicek. ins bir sorun cikmaz aslinda korkuyorum ama anneme dedim mutlaka turk birini bul takil pesine.. yoksa oda zorlanir , bende burda dokuz dogururum :)))) annenizin vizesi varsa bence hic durmasin gelsin. yoksada cok kolay veriyolar

kesinlikle bencede normal dogumdan hic korkma.. aslinda bende korkuyorum ama normal dogumu istiyorum cunku sadece dogum esnasinda agri cekicem ondan sonrasi icin hersey daha kolay olacak..cati muayeneside oldum , hic bir zor tarafi yok .. bende ilk defa oldum sadece o anda bi aci hissediyosun ama oyle cokta kotu bi aci olmuyor. yani korkulacak bi durum yok.

ablacim bu hafta kontrolun var mi? benim persembe gunu...

Canim carsamba gunu ultrason vardi,hersey normal 2 hafta sonra gelebilirmiyiz dedik dr da tmm dedi,gelicek hafta carsambadan itibaren her hafta carsamba hem ultrason hem de dr randevumuz olucak doguma kadar.
Ben 22 sinden once olmasin ins. diyorum Rabbim tam zamanini doldurtsun ins.

anladim ablacim bakalim ben ultrasona giricekmiyim ? bide acaba tekrar cati muayenesi yapar mi bisi demedi ama..bakalim gidip gorcez. insallah ablacim zamaninda gelsinler de topis topis olsunlar.. gerci kilo falan bilmyorum ama ins saglikli olsunlar yeter

Bu hafta ultrasona sokar ins. Nuraycim sende bebis'in hakkinda biseyler ogrenmis olursun insan mutlu oluyor.
Her hafta muayene etmez heralde artik bundan sonra agrin sizin olursa acilma varmi diye bakar sadece,tabi bu benim fikrim.
Herseyin hayirlisi az once baska bir topikte okudum,bi bayan suyu gelmis sancilarim cogalsin oyle gideyim demis,2 gun evde beklemis cocuk bu esna da enfeksiyon kapmis,daha yeni bugun cikmis 1-2 hafta kuvezde kalmis,bide ustune kadincagizda hepatit C cikmis emziremiyomus da tahlillerin sonuclarini bekliomus,cok uzuldum Rabbim sifa versin ins. Bebisi iyilesmis ama bayaninda sonuclari temiz cikar ins.
Yani herseyin bi zamani var bende evde beklerim diyodum ama gene de dr'lara sormak ve guvenmek lazim.

arkadaslar bebisleriniz belkim uyumak ister, niye yatmadiniz hala

Canim bebislerin masallahi var biz uyurken bile uyumuyolar ve artik uyutmuyolar da :)))
Gece bu saatlere kadar ayaktayiz sonra oglene kadar yatioz felegimiz sasti artik.
Bu arada avatar'in cok hareketli:)))once anlamadim yakindan bakinca anladim cok komik:)))

aaa cok gecmis olsun kadincagiza, suyu geldikten sonra gitmemekte olmaz diyorum cunku su bitiyor, cocuk icerde susuz ne yapacak.. hersyi zamaninda yapmak lazim evet canim dedigin gibi guvenmek lazim. benim dr dedi 3-5 saat kac olursa suyun gelirse falan hemen ara ve gel dedi...

bebislerin uykusu gelmistir belki canim da bizim uyku gelmiyor yaaa. gece uyumayinca gunduz uyuyorum bu sefer yine gece gec yatiyorum.. kocam hhorul horul uyuyo valla bizde burda takiliyoruz iste :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…