Amerika'da Hamilelik

Çok güzel çok sevindim.İnşallah hep güzel haberlerle doktordan dönersin:) Down sendromu testi dediğin 3lü test mi? Bazı doktorlar 2li test yaptırıyorlarmış ardından 3lü test.Bazıları 2li teste gerek duymuyormuş.Ama sanırım 2li testi her sigorta karşılamıyormuş,doğruluğundan emin değilim ama 2li test sen istersen kendin yaptırıyormuşsun.Yanlışım varsa düzeltin lütfen:)
Ayrıca sizler her iki testi de yaptırdınız mı? Ben daha o aşamalara gelmedim ama şimdiden öğrenmek istedim.Cinsiyeti de 20.haftadan önce öğrenemiyoruz burda sanırım,ultrason olayı kısıtlı.Bazı yerlerde idrar testiyle cinsiyet öğrenme testleri gördüm:) Sabredip beklemek lazım sanırım.Öneli olan hepimizinde dediği gibi sağlıklı olması.16 Haziranda güzel haberlerini bekliyoruz Esracım.

Sevgiler
Marlin

Cok tesekkur ederim insallah hepimiz hep guzel haberler aliriz.Ben amniyosentez olucam 35 yas icin amniyosentez oneriyorlar yada 2li testle ulturasonu.Benim sigortam hepsini karsiliyor ama diger sigortalar hakkinda malesef bilgim yok.Amniyosentez icin cok dusunduk ve bugun tekrar doktorumla konusunca olmaya karar verdim.Icim rahatladi.ONce RAbbime sonra doktora emanet .Bana 2li testi olursam kesin cevap veremeyecegini ama amniyosentesi olursam %100 net cevap verecegini bu testen sonra down sendromu ve diger hastaliklar varmi sonucunu alabilecegimi soyledi.Bebek icinde riskinin cok dusuk oldugunu simdiye kadar yuzlerce yaptigini hic dusukle karsilasmadiini soyledi.Yasimdan dolayi tedirgenim ve ilk bebegim.DOktor 30 yas alti icin bu riskin cok dusuk oldugunu ve 2li testin yeterli oldugunu soyledi.Insallah kolay bir sekilde atlaticam.iyi dusunuyorum iyi olsun.

nuray, medicaid'e basvurmak icin financial hardship gerekiyo mu? esimin kendi isini yapmak gibi bir dusuncesi var, oyle olursa sigortamiz da bitecek...medicaid icin sigortasiz olmak yeterli mi acaba?
evet canim gerekiyo. esimin isyerinden boyle bordro gibi bisi goturmustuk. zaten baska gelirimizde yok, sigortamizda yok gelirde dusuk gorunuyor o yuzden hemen cikti. esin kendi isini yapacaksa hic bilmiyorum nasil bi prosedur olur acaba?

cok sevindim esracim masallah hersey ne guzel yolunda..
bendende almislardi 6 tuptu galiba...insallah diger testinde temiz cikar canim.. doktorum direk bana 5li test yapmisti. ne 2'li nede 3lu.. demistim hatta 5li testte hic duymadim. bu testin sayisi arttikca fiyatida artiyomus o yuzden bana en yukseginden yapicam demisti..

benim tum yaptirdigim testleri sigorta karsiladi. hic ucret odemedik.. ama ozel sigorta varsa belki karsilamayabilir.. bende yukarda yazdim direk 5li test oldu benim..
cinsiyetide tam olarak 20. haftada ogrendim..

Son düzenleme:

ins kolaylikla atlatirsin Esracim. ama 2li de yada 3lude bi risk goruldugu zaman amniyosentez yapiliyo diye biliyorim. direk bu testi niye istedi anlamadim. sadece yastan dolayimi? ama icin rahat edecekse doktorunda uygun gorduyse yaptir derim tabiki..

5 li testi bende hic duymamistim.

Cok tesekkur ederim ALlahin izniyle atlaticam insallah.Bana once 2li testi yapalim ama hic bir kan testinde sonuc kesin degildir dedi .AMniyosentezde kesinmi diye sordum .Evet %100 dedi.Aslinda risk almamak icin direk amniyosentezi yaptir demiyorlar ama konusmalarini hep sonuc amniosentezde kesine bagliyorlar.YAni ustu kapali yaptirman lazima getiriyorlar.
SUrekli 35 yas ve ustu daha cok risk tasir diyor.Boyle konusunca bende amniyosentezi kabul ettim.ALlaha emanet insallah iyi olacak.

benim de yas 33 ama ben de amniyo yaptiracagim(ilerde gebe kalirsam). operasyondan sonra uc gun surekli dinlenirsen hicbir risk icermiyormus...

Son düzenleme:
ben de en yuksek 4'lu diye biliyordum...ama o da bir cesit istatistik testi herhalde, kesin tani degil di mi?

BUgun doktor bana amniyosentezin disinda hic bir kan testinin kesin sonuc vermedigini ama bu riskin 20 yaslarda daha az oldugunu soyledi.BIliyorsunuz amniyosentezde kromozonlara bakildigi icin kesin sonuc aliyormus.

BUgun doktor bana amniyosentezin disinda hic bir kan testinin kesin sonuc vermedigini ama bu riskin 20 yaslarda daha az oldugunu soyledi.BIliyorsunuz amniyosentezde kromozonlara bakildigi icin kesin sonuc aliyormus.

Ama sunuda soyleyim sayet 30 yasin altinda olsaydim amniyosentez yaptirmazdim.

evet, amniyosentez kesindir, digerleri istatistik orani soyler, mesela 1/250 cikti diyelim test sonucu, bu demekmis ki o kadinla ayni ozellikleri gosteren 250 kadindan birinin anomalili cocugu olmustur.
ama artik son yillarda genetik hastaliklar o kadar cok artti ki tipki kanser sayisindaki artis gibi, 20'li yaslarda da cok rahat goruluyor anomali...

Son düzenleme:

Sen benden de kidemlisin burda masallah:)
Bebek oldugu zamn ne yapmayi dusunuyosun cnm. isine ara mi vericeksin?
Turkiyeden birileri gelicekmi yanina dogum icin ve sobrasi icin?
Rabbim hepimizi zamani gelince yavrularimiza kolaylikla kavustursun ins.

3 Sene once Orlando ya Disney World a gelmistim.1 hafta kaldik.Cocuklar gibi eglenmistik esimle su parklarinda,disney world de :))) Bayildim oralara ,aklimiz kaldi.Insallah bebisi biraz buyutelim bu sefer onun icin gelicez.

Bizde gecen yaz gittik cocuklarla,kaynimlar gelmisti onun icin int. Studyolarina gittik cok guzeldi bizde com begendik ama cok yorucu oluyor bide cocuklarla buyuk olmalari anlamalari lazim.

Yok canım henüz hamile değilim en kısa zamanda olurum inş nasip... Henüz Türkiye deyim ama doğumu orada istiyorum nasip öyleyse geliriz oralara inş... Çok sallasın Allah razı olsun :)

Anladim cnm hayirlisi hakkinizda,hersey istedigin gibi istedigin zmnda olsun ins.
Cumlemizden yardim icin biz burdayiz herzmn:)

Canim cok sevindim senin adina bak ne guzel haberler almissin:)
Bende yillardir cekiyorum kabizlik bi ara cok kotu olmustum ama simdilerde fena degil cok ilac icmek istemiyorum,bende troid ve mide problemi de var bunlarin ilaclariyla vitamin ve omega3 iciyorum hergun onlar bile fazla geliyo:))
Rabbim diger tahlillerinden de temiz haberler aldirsin ins.
Haziranda Sen tahlillerini biz dogumlari paylasicaz heralde:))
Senin due date ne zmn cnm?

Canim ben hicbir cocugumda ne 2'li ne de 3'lu test yaptirtmadim cunku dogruluk paylari o kadar dusukki.
Etrafimda yaptirim psikolojisi bozulan bi cok arkadasim oldu,buna ragmen bebeklerini sag salim kucaklarina aldilar sadece moral bozuklugu kaldi onlara,hamilelikleri mahvoldu.Hatta bazilarin da rahimden amniyosentez sivisi alinip %100 down sendromu dediler cocuk sapasaglam dogdu masallah. Ben burda da istemedim Allah'a siginiyorum ins. Bebislerimizi sag salim kucagimiza aliriz diye dua ediyorum.
Benim doktorum cok tatli cinsiyet konusunda da bekletmedi bizi 16 haftalikken istermisin ogrenmek dedi biz olur mu dedik tabiki de neden olmasin dedi beni hemen ultrasona sokmustu:)))yoksa burda arkadaslar tum hamileliklari boyunca ancak 2 kere girebiliyolr ultrasona ben her ay girdim:)

Canim bende 35 yasindayim:))
Hakkinda hayirlisi olsun guzel haberler alirsin ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…