Amerikadaki 2011 Nisan anneleri

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
96
A.B.D.
Selam kizlar,
Bu baslikla daha once bir konu acmistim ama birkac gunluk postlar forumda cikmiyor. Ben de tekrar actim.
Hayirli hamilelikler hepimize, buradan birbirimizle guzel bilgi alisverisinde bulunur sohbet ederiz firsat buldukca... Hepinize cok selamlar...

defesen canim su hamilelik cizelgesinden banada yapabilirmisin.ben bir turlu beceremedim.eger yapmak istersen sana bilgilerimi verrebilirim.

Tabi yaparim ama linki sana gondermem gerekiyor ki sen ilgili yere yapistirirsin. Sen bilgilerini (istersen ozel mesajla) bana gonder. Cicekli bir arka plan mi istiyorsun, kelebekler mi olsun yoksa balonlar mi????

merhaba bende buraya birseyler yazayim dedim ama sonra nasil oldu anlamadim yok oldu birden topic:))

daha onceki yazilarda okudugum kadariyla hastanelerdeki ilgisizlikten sikayet ediliyordu evet sistem burda cok farkli bende hep isyan ederdim ve benim ailemde cok saglikci var cok hayiflanirdim ahh derdim sidmi turkiyede olsaydim her hafta doktordaydik:) burda ayda bir gidiyosun belki 2 ayda bir umutla gidiyosun gunleri sayiyosun ve husranla donuyorsun eve doblerle dinleyip yolluyorlar ultrasona toplasan 5kez girmisimdir bir ilk randevuda bebek uterustami diye bakiyorlar bir 20. haftada ayrintili usg de 20-25 dk civari(iste en guzel ultrson o:) bide son aylarda iste 1-2 kez baktilar oda doktorumuz turktu bizim ozel muameleyle boyle :))) ama simid dusununce iyiki tr de degildim hamielligimde diyorum her kafadan ayri ses zirt birt doktora kosturacaktim daha cok stres olacaktim bence burdaki sistem daha guzel bana 2li test yapmadilar 3lu test ve ayrintili usg de dawn sendromu konsunda bilgi verdiler doktorum bana bunlarin yeterli olacagini soyledi bizde ona her konuda guvendik bide seker yukleme testi olmustum ama kacinci haftaydi animsayamadim . ama dogumum mukemmeldi hayatimda gordugum en mukemmel hastanede dogum yaptim insanlar sicak ilgili guvenlik hat safhada surekli nst ye baglisin her dakika kontrol altindasin epidural anesteziyle normal dogum yaptim zaten sezeryan istemek gibi bir lukste yok burda iyikide yok yoksa ben cok korkak biriyim hemen bicak altina yatardim aman uyuyayim uyanayim bitsin o anin heycanini yasamam derdim ama simdi diyorum iyikide normal dogum yaptim:)) o sebeten bence sanssiz degil sanslisiniz burada dogum yapacaginiz icin yani enazindan ben oyle dusunuyorum artik fikirleirim degisti. bide cocugunuz cifte vatandas olacak kimligi pasaportu herseyi konsoloslukatn halledebiliyorsunuz bir avantajdir buda insanlar sadece dogum icin binlerce para harcayip geliyorlar buraya elbet vardir bir keramet:)))) onun disinda aklima gelenlerden ara arayazayim sizlere . bu arada sigota olayini nasil hallettiniz burada saglik isleri inanilmaz pahali biz allkids diye bir sigortadan faydalandik ve hic para odemedik ..

dedigim gibi aklima gelen seyleri yazarim buraya cekinmeden sorabilirsiniz

fiztac merhaba hosgeldin aramiza.ewt buradaki saglik siitemini anliyamadigim icin bana cok tuhaf geliyor.ben 10 haftalikken dr a gittim.usg ye girdik o zaman.daha sonra down sendromu ve ense kalinligi icin randevu aldilar.fakat oraya gitigimizde radyolojo dr.u bebegin haftasinin gecmis oldugunu soliyerek yani 14,5 haftalik olmus ve olcemediler.oysa kendi dr.muz 12.5 haftalik demisti.valla tesste ne yuaptilar bilmiyorum.bir tup kan aldilar.neyse daha sonra kendi dr.muza gittik olanlari anlattik.olabilir dedi.hic orali bile olmadi.onun yuzunden ense kalinligini olcturemedigimi soledim umursamadi bile.neyse ayrintili usg icin bir ay sonra yani gecen pazartesi tekrara gittik radyoloji dr na.iyice baktilar hersey normal dediler.ben tedirgin oldugumu soledim memnuin deilim dedim.bana yapilan haksizligi dile getirdim.kendimin ve ailemin saglikci old.felan bahsettim.bu adam biraz insafliymis sanirim.bana her ay gel usg alirim seni dedi.o yonden rahatim.ama kendi dr.ma guvenmiyorum.resmen uyuz.simdi size sormak istedigim burda ikili ,uclu ve dortlu test yokmus.bana dr.m ole soledi.dogrumu,ben sogortadan faydalaniyorum.herseyiyle bedava.tam kapsiyor yani.esimin sigortasi.

bana ikili test yapmadilar dortlu testte olmadim sanirim yani ense kalinligina bakmadi cok hassas birsey zaten olcumlere guvenmek dogru olmaz dedi. ama ayrintili usg de parmaklarina ve burun kemigine filan bakti dawnlu cocuklarda burun kemigi gelismiyor snairim yani olmuyor basik burunlu olduyolar ondan net birsey soylenebiliyor bide genetik faktorler onemli 3lu testte sanirim iste veridigin kanla ilgili bende kan verdim o kan degerleri yasin kilon hepsi hesaplaniyor bilgisayara girilyor ve sana bir yuzde cikiyor binde 1 gibi mesela 250de 1 in altindaysa ve ultrasonda da supheli birseyler gorulurse ve ailende de dawn lu biri varsa amniyosenteze yonlendiriliyosun yani cok dusuk ihtimaller o sebepten icini ferah tut . demekle olmuyor biliyorum bende 9 ay ayni kaygilari yasadim ama burda guvenmeyeceksen doktora inana dunyanin hicbir ulkesinde guvenemessin belki sana acik ve net soylemiyorlar ama onlar herseyin kaydini tutiyor her gittiginde her bilgin tek tek dosyalara not ediliyor birde burda en ufak hata bile kabul gormez lisansi alinir ellerinde birak birdaha doktorluk yapmayi hapse bile girebilirler vebunu bilerek hareket ediyorlar ama hamilelik psikolojisi cok farkli cocugu dogurup ahkam kesmesi kolay oluyor:):)))) eheheh:) ama bende aynilarini yasadim umarim size yardimci olabilmisimdir ...

Merhaba Fiztac, hosgeldin. Hangi eyalettensin? Ben Floridanin Tampa sehrindeyim. Ogrenci asistan oldugum icin okulun sigortasindan yararlaniyorum.
Ben bugune kadar iki USG ye girdim, ilki 10. haftadaydi, ayni gun 4 tup kan aldilar, ikincisi 14. haftada Down sendromu testi yaptilar. Hersey normal dediler
baska bilgi vermediler. Bir de iki hafta once normal doktor kontrolum vardi, universiteye bagli kampusun icinde bir saglik binasinda oldum. Sadece sorular sordu ve doplerle bebegin kalp atisini dinledi. Bir sonraki doktor randevum 3 aralikta. Ama USG icin randevu vermediler sonra alirsin dediler. Guya tel acip 18. haftaya gun vereceklerdi USG icin (cinsiyeti gormek icin) ama acmadilar Ben tel actim, teldeki de 18. haftanin cok erken oldugunu ama 22. haftada cinsiyetin ancak belli olacagini soylediler( Biraz canim sikildi cunku 1 haftam kalmisti ogrenmeye simdi 5 hafta var daha(((

biz illinois eyaletindeyiz chicago civarinda esim burda doktora ogrencisi bende es durumundan onunla geldim ..
seni oyle iyi anliyorumki bikeresinde bizde bebegi gorecegiz diye heycanla hastaneye gitmistik bekleme odasinda 30 dk bekledim sonunda doktor kalp atisini dinleyip yollamisti butun yol boyunca aglmistim:)) hayal kirikligindan :0

cinsiyet icin 18. hafta ideal aslinda ama ayrintili usg icin erken onun icin en uygun zaman 21-22. haftalar bence o sebepten senin randevun o tarihe alindi.. biz evde yapilan bir test bile almistik cinsiyet icin idrarla yapiyosun dunya para verdik erkek dedi bize kiz cikti:)) o heycani biliyorum yani gunleri sayiyosun filan sonra demistimki ben doktora siz bana gostermiyosunuz cocugumu ama zaten az kaldi dogunca sbah aksma doya doya bakcam :) simdide ahh o hamilelik gunleri ne guzelmis diyorum insanoglu iste:))

bende 14. haftada test yaptirdim kan degerlerine bakiyorlar ve eger bir problem yoksa tel . acma zahmetine bile girmiyorlar adamlar biz her testten sonra arardik sonuc icin cok rahat adamlar bilgiler onlarda sakli acik ve net bisye soyledikleri yok her gittigimizde perfect good deyip deyip yolladilar bizi gercektende ortaya perfect bir bebek cikti:)))

Cok memnun oldum. Darisi tum hamile bayanlarin ve bebeklerinin basina, perfect bebek lafini cok sevdim:)) Masallah.
Hayal kirikligina gelince, Amerikaya geldigim ilk gunlerden beri hissettigim ilk duygu, ikincisi de hasretlik:)))
Ama ucuncu senemi doldurdum burada, o yuzden yavas yavas alismaya basladim artik..

herkesin bebegi kendisine perfect:) ama bizimki artik amerikanin suyundanmi topragindami sari kafa bisey oldu ..

evet burda yasanan en buyuk bosluk hasretlik ve onu hicbirsey dolsurmuyor malesef bizimde 2. senemiz bitti burda. bebegimizi daha kimse gormedi anneannesi dedisi kuzenleri sadece internet uzerinden gorusuyoruz birde onun icin fan sayfasi actik resimleri videolari filan gorsun hasret gidersinler diye

insalh sizlerde saglikli bi sekilde bu guzle yolculugun sonuna ulasirsiniz hamilelik cok guzel bir duyguymus bitince ozlemini duyuyor insan ... dogunca bebek hersey cok farklilasiyor hemde o dakika degisiyor hayatin 1 gun once icerde bir gun sonra disarda agliyor acikiyor hasta oluyor neye ugradigini sasiriyorsun adapte olmazk cok zor oluyor ama sonra alisip gidiyosun herseye oldugu gibi:))

Anne baba olmak zor gulu seven dikenine katlanacak:) Sana muhtac canindan bir parca, koruyup kollamak hayati ogretmek her an yaninda olmak sorumluluklar yukleyecek. Bunun icin kendimizi cok iyi hazirlamamiz gerekiyor belki de 9 aylik sure uzun diyoruz ama bir hazirlik evresi iste:)

defesen canm cok tesekkur ederim.cok guzel olmus eline saglik.bizde az once walmarttan geldik.sana dun bisiy diycektim sen hemen cikmissin.alisverise cikmisken burda kale adinda bir sebze var.duydunmu bilmiyorum.bebegin beyin gelisimi ve zekasi icin cok yararliymis.salatalara felan dograniyo.ben aldim.tadi fena deil.istersen sende al canim.

Sagol, hic duymamistim ama herhalde gordum, lahana diyor turkce karsiligina:) Aklimda olsun canim haftaya alacagim bulursam:)
Bu arada ilk hareketlerini hissettim az once bebisin...

ben walmartta buldum.sende bulursun mutlaka.bebek hareketleri ivin gozunaydin canim.bende hissediyorum ama sanki su kabarcigi patlar gibi ole yani.

selam canim, birkac gundur giremedim bu haftalar final haftalari cok yogun geciyor. Bir gece hic uyumadim((( projeyi yetistiremeyecektim yoksa. bir de birkac gun cok stresli gecti. Bebek icin endiselenyorum. onumuzdeki hafta da cok yogun sonra daha iyi olacagim insallah.
Annem tel acti 6.his midir nedir kac saat uyudun dedi. baya kizdi. sen neler yapiyosun..

bende seni bayadir goremeyince yogun oldunu tahmin etmistim.insallah haftayida atlatirsin baya rahatlarsin o zaman.bende napiyim valla evdeyim iste.karnim baya buyudu.hamile oldugum anlasiliyo artik.canim cok icli kofte istiyor.nasil yapicam bilmiyorum.

:) bugun biz de menemen yaptik bu kadar mi lezzetli gelir bir yemek:))) ben de bol giyiniyorum ama bir ogrencim hafta ici geldi sordu anlamis :) bundan sonra artik tam anlamiyla hamileligimizi yasayacagiz galiba...

canm biz bugun walmarttan karnimda catlak olmasin diye bi krem aldik.insallah faydasini gorurum.ilk hamilelgimde hic catlak olmamisti.umarim bundada olmaz.ismini vereyim sana.palmer's cocoa butter formula.

ben de duymustum onu :) biz de alsak iyi olacak bugun disari ciktik her yer kapali marketler bile kapanmis((( in cin top oynuyordu sukran gunu calisanlar icin bile tatil var burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…