Amerika’ya gitmeli miyim?

laytralaylom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
141
235
103
Merhaba, yaşım 31 ve bekarım. 18 yaşımdan beri çalışıyorum ve şu an çalıştığım işyerinde psikolojik tacize uğruyorum. İşime odaklanamıyorum, psikolojik tedavi görmeye başladım. Yüksek lisans mezunuyum, iyi sayılacak bir pozisyonda iyi bir maaş ile çalışıyorum. Fakat Türkiye’de çalışmaktan, insanıyla uğraşmaktan çok yoruldum. Bir ev kredim var ödenmesi gereken. Pasaportumda da 10 yıllık Amerika vizem... İşimi bırakıp Amerika’ya gitmek, garsonluk gibi işler yapmak, sahte evlilik için uğraşmak (vatandaşlık için) gibi fikirlerim var. Yakın bir arkadaşım orada, bu şekilde yaşıyor. Ben de şansımı denemek istiyorum yani... çok mu fantastik bir fikir? Yapanınız ya da yapanı duyanınız var mı? Pişman olan? Olmayan?

Pişman neden olabilirim? Çünkü TR’deki kurulu düzenimi ve kariyerimi bırakmış olacağım. Amerika’da 2 yıl yaşasam ve tutunamazsam dönüşte yaş itibariyle iş bulmakta zorluk çekebilirim, adapte olamayabilirim vs.

Ayrıca; Amerika’da kaçak yaşayacağım. Strese gireceğim, iş ve para kaygım olacak, TR’de yöneticilik yapıyorum, ABD’de garsonluk yapabilir miyim? Bunlar da ayrı bir yerde.

Son düzenleme:
İş bulma derken kaçak çalışmaktan bahsediyor arkadaşlar. Yakalanırsa sınır dışı edilir yani.. Türkiyede iyi bir maaşla işin olmasa kaybedicek bişeyin olmaz derdimde iyi ölçüp tartman gerekiyor.
İş bulup çalışma kısmı çok mantıklı ama sahte evlilik yapma filan bana çok eski usul geliyor artık

E vizem var dedi ya ne bileyim çok düz insan gibi düşündüm ben

çocuğum olmasa hiçç düşünmez giderdim

Benim arkadaşım memur green karta başvurdu ve çıktı memuriyeti bıraktı 3 çocuğunu aldı eşiyle gittiler hiç düşünmediler bile 1 sene ücretsiz izin aldı orda yapamaz tutunamazsak döneriz diye bir sene geçti dönmediler herkes deli cesareti diyordu ama o çocuklarının geleceği için gitti

green card bi bana çıkmadı gitti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…